5.3.11


Anselm Cabús ,pintor cubellenc i ciutadà del mon. Nomes li calen unes pinzellades per mostrar la força que li transmet el color ,la llum ,el moment puntual immediat,un racó paisatgístic , un moment musical ... Tenim una imatge del carnaval vilanoví que mereix atenció .Us deixo amb ella…
Exposició "Carnaval de Vilanova"
Viçon (Pça. Solé i Gustems 1-3 de Vilanova).
Romandrà oberta tots els dies del Carnaval

4.3.11

foto/arxiu Diari de Cubelles/07

El tradicional Ball de Mantons va obrir els actes de Carnaval i aquest cap de setmana passem l’equador de la festa amb la rua de carrosses i comparses. Tornarem a compartir amb veïns i veïnes musica a tope,colors contrastats, plataformes engalanades on el ingeni i gran creativitat del grup es fa notar donant pas a la rua de fantasia que nosaltres com espectadors d´aquest gran teatre al carrer volem ser-hi .

I FINS ARA MATEIX ,DISSABTE A CUBELLES
I.... AU ! CARNAVAL CARNAVAL !!!!!!!!!!!!!!!





* La celebració del Carnaval té el seu origen probable en festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el Déu del vi, les saturnals i les lupercals romans, o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte.
Segons alguns historiadors, els orígens de les festes de Carnaval es remunten a les antigues Sumèria i Egipte, fa més de 5,000 anys, amb celebracions similars en l'època de l'Imperi Romà, des d'on es va difondre el costum per Europa, sent portat a Amèrica per els navegants espanyols i portuguesos que ens van colonitzar a partir del segle XV.
El Carnaval "Cristià"
La celebración del Carnaval es una de las fiestas más populares.. Se celebra en els països que tenen tradició cristiana, precedint a la quaresma. En general, en molts llocs se celebra durant tres dies, i se'ls designa amb el nom de carnestolendas, i són els tres dies anteriors al Dimecres de Cendra, que és el dia en què comença la quaresma en el Calendari Cristià.
El Carnaval a l'Edat Mitjana i en els Temps de la Colònia
En l'Edat mitjana, tan inflexible en els dejunis, abstinències i quaresmes, i amb persecucions als que no respectaven les normes religioses, però, va renéixer el carnaval i es va continuar la tradició fins l'actualitat en molts llocs del món. En aquesta època, se celebrava amb jocs, banquets, balls i diversions en general, amb molt menjar i molta beguda, per tal d'enfrontar l'abstinència amb el cos ben enfortit i preparat.
A l'Espanya de l'època de la Conquesta i la Colònia ja era costum durant el regnat dels Reis Catòlics disfressar-se en determinats dies per tal de fer bromes en els llocs públics.. Més tard, el 1523, Carles I va dictar una llei prohibint les màscares i emmascarats.. De la mateixa manera, Felip II també va dur a terme una prohibició sobre màscares.. Va ser Felip IV, qui va restaurar l'esplendor de les màscares.

2.3.11

imatge/A. Soler

Us convidem a celebrar-ho amb nosaltres !

Desè aniversari de l´ associació Dones La Fita

2001-2011

Lectura Manifest a la Fita de Terme

Diumenge 6 de març a les 12 h



Dissabte 12 de març a les 19h

Exposició Passeig en Lila

Atorgament Novena Agulla de La Fita

Sala Gran ,Centre Social de Cubelles

Tast a càrrec de KBE & KBO

Col·labora Ajuntament de Cubelles


Sopar de sòcies i amigues

Restaurant La Font

Divendres 11 de març

Hora: a les 21h

Preu sopar i musica en viu 24 euros

Reserves amb antelació


II Premi de Poesia La Fita

I Primer Concurs Poesia Dolors Thomas

Dissabte 19 de març a les 19h - Sala de la Rectoria

Agraïments a la participació de:
Montse Antó Angie Raspall i Pilar Mallofré del Casal de Cultura i sota la direcció de Josep Lluís Villanueva amb una lectura de poemes de Fadwa Tuqan i Mª Mercè Marçal.


Cubelles març 2011 – Setmana del 8 de març

1.3.11


Les entitats, convocades al Pla Estratègic de Participació Ciutadana

Notícies - Participació Ciutadana
La regidoria de Participació Ciutadana ha convocat a les entitats i associacions del municipi a participar el proper 10 de març en el taller de propostes per al Pla Estratègic de Participació Ciutadana de Cubelles.

Aquesta jornada és un pas més en l’elaboració del pla que ha d’ordenar i planificar les línees d’actuació municipals en termes de participació ciutadana, i que el seu objectiu és discutir i elaborar propostes per dissenyar i millorar aspectes relacionats amb les dinàmiques participatives de la vila. Les associacions i entitats han estat convocades a les 19.30h. al Centre Social.
foto/març 2010/Lectura Manifest

Diumenge dia 6 de març a les 12h lectura Manifest Unitari a la fita de terme al costat de la rotonda de Cubelles.

Associació Dones La Fita



fotos/Carnavals 2007/ 2010/2009










20 grups i 29 carroses a la Rua del Carnaval d'aquest dissabte


La cercavila de Carnaval d'aquest dissabte sortirà des del 8 del vespre, i des de la Rambla Pau Casals
Un total de 20 grups i 29 carrosses participaran aquest any de la Rua del Carnaval d'aquest dissabte.
Mes informacio a 20 grups i 29 carroses a la Rua del Carnaval d'aquest dissabte

http://www.radiocubelles.net/

28.2.11



El servei de podcast de Radio Cubelles i de determinats espais i blocs a Internet es genial !!!!!!! Sovint els horaris de cadascú no permeten en directe escoltar determinats programes que son força interessants i no volem perdre.
Esta semana en Mézclate Conmigo & Barreja't amb Mi...
....
El Sàhara
De la mano de Gloria Clavero nos perderemos por El Aaiún con el pueblo saharaui...
El Sáhara Occidental, su historia, su resistencia, los campamentos saharauis...
Compartimos la investigación periodística "en el sáhara rompemos el silencio" de las compañeras de Radio Aswad http://www.nodo50.org/enelsahararompemoselsilencio/

Audio disponible a partir del 28 de febrero.
continuar leyendo la noticia en:
http://mezclate-conmigo.blogspot.com/
http://www.porderechopropio.blogspot.com