24.10.09Aquesta matinada s’endarrereix el rellotge de les tres a les dues


Maria Sistachs al Diari Avui fa una petita revisió del perqué s´andarrereix i com afecta a les persones . Molt interessants com sempre la resta dels continguts del diari que recomanem. Aquí en teniu la mostra en una bona informació de Maria Sistachs.
* Maria Sistachs disposa d´un bloc i que us recomanem clikar ... val la pena !

http://unanovamirada.blogspot.com/

BON CAP DE SETMANA !

23.10.09


XERRADA OBERTA A TOTHOM
dilluns 26 d'octubre de 2009, a les 5 de la tarda
Sala de Reunions del Centre Social

- GRIP A i GRIP ESTACIONAL
- VACUNACIÓ
- COM ENFORTIR EL SISTEMA IMMUNITARI AMB TÈCNIQUES NATURALS

A càrrec de:
Marta López i Tapiolas
Professional en Teràpies Naturals
(Naturopatia, Kinesiologia, Flors de Bach, Nutrició, Homeopatia,
Reiki, Creixement personal, Programes antiestrés i ansietat).

Organització:
ASSOCIACIÓ CATALANA D'AFECTATS DE FIBROMIÀLGIA (ACAF)

22.10.09

A Madrid en ple barri de Mala-saña trobem una botiga singular.

Anomenada Chopper Monster ofereix una seleccionada varietat de penjolls ,clauers,roba que transporta a la moda dels anys en que Olivia Newton i John Travolta marcaven tendències i també trobareu caçadores al mes pur estil Rocawiliy. de camisetes,articles diversos de Aquets dies presenten la nit de Hallowey i les màscares pròpies d’aquesta data. Ah! i també disposen de bicicletes Custom per encàrrec.

Si aneu a Madrid passeu per ....

www.choppermonster.com/

Calle Corredera Alta de San Pablo 21 – Madrid
28004 Madrid
phone-fax: 0034 914 458 434
Halloween o Vigilia de tots sants ?

El mot Halloween fa referència a la festivitat tradicional heretada de les celebracions d'origen celta ,s'ha estès per tot el món i avui a molts indrets parlem de Hallowen i que significa vigília de tots els sants. A Cubelles en aquestes dates la regidoria de Promoció Cultural de Cubelles ha organitzat la 2ª edició del concurs de relats breus i monòlegs de terror. Els premis d’enguany són 200€ per l’obra guanyadora, 120€ pel segon relat, i 80€ pel tercer classificat. El 31 d’octubre, serà l’escenari d’entrega de premis en una gala que tindrà lloc al cinema Mediterrani a partir de les 20h.

21.10.09Sempre clikar el bloc de Mila Arcarons es recomanable,per les lectures que proposa ,aquesta vegada en el moment de crispació per part de capes de la societat respecte la llei que regularia l´avort fa unes reflexions . Llegim uns apunts del bloc força interessants .

1.- La llei es una oportunitat per solventar handicaps que han quedat evidenciats després dels anys d’aplicació . L’Any 1985 van fer un pas i l’experiència i els temps ens demostra que no esta garantit el dret a decidir la continuació de l’embaràs sense riscos legals i garanties als serveis de salut. Per tant la llei es una oportunitat de regular de forma clara el futur. I d’equiparar-nos al que esta succeint arreu d’Europa.

2.- Estem parlant de drets . Aquesta llei respon a la realitat social i al full de ruta del govern del president Zapatero en relació als drets civils , de drets de les dones. Recordem-ho : llei d’igualtat , casaments homosexuals, llei contra la violència de gènere, llei de la dependencia ....

3.- Quan parlem de decidir als 16 anys una interrupció voluntària de l’embaràs estam parlant de valors . Els i les socialistes considerem que cal educar els fills les filles en un entorn de confiança mútua. En una relació entre pares i fills/es que porti a compartir aquestes decisions . Però cal recordar que les lleis es fan , també, per les persones mes vulnerables . Cal recordar que es poden donar situacions de desacord entre pares i fills/es o de llunyania .... que hipotequin el futur d’una jove . Que no li permetin exercici la seva llibertat

4.- Parlem d’hipocresia ? La dona de 16 anys es considerada major d’edat per treballar, per tenir relacions sexuals, per casar-se, per consentir operacions de risc.... i no pot decidir el seu futur com a mare?

5.- Prevenció i salut sexual .Per sobre de tot la llei vol prevenir embarassos no desitjats i focalitzar les estratègies comunicatives i informatives en els col•lectius més vulnerables : les joves i les dones immigrades. Aquestes han estat les franges de població i d’edat que han experimentat mes augment. Cal doncs, actuar.

Font : http://milaarcarons.blogspot.com/

UNA LLEI NECESSÀRIA? L'avortament com a dret.

Us proposo que mireu aquest video. Crec que us genererà una certa reflexió sobre la necessitat , o no , de modificar la "LLei de Salut Sexual i reproductiva i la interropcuó voluntària de l'embaràs (IVE).

http://www.youtube.com/watch?v=_2ITf3o5Byo

En el video , tothom està en contra dels avortaments . No obstant , tothom coneix persones que han passat per aquesta situació. Ens fa reflexionar . A ningú li agrada passar per aquest tràngol . Clar que no.
Ens fa reflexionar fruit que s'evidencia un desequilibri entre allò volgut i desitjat i la realitat .
Aterrant a casa nostre , recordeu que el debat és obert fruit que el Ministeri d'Igualtat ha considerat que calia recollir les demandes de modificació de la llei . Despres de més de 25 anys d'una legislació plantejada en un moment social cal noves respostes a noves realitats.
Recordeu que del govern cerca tenir cura dels handicaps i llacunes. Està plantejant canviar "suposits" per "terminis" i "indicacions " . Fins a 14 setmanes les dones decideixen i , fins a les 22 , si hi ha risc per la salut de la mare o greus anomalies per el fetus. Tot plegat , més granaties i més seguretat . I més politiques de salut sexual.
I especialment polítiques de salut sexual per a col.lectius més vulnerables: els i les joves i les dones dels fluxos de la immigració.


Mila Arcarons

Mila Arcarons, Diputada al Parlament pel PSC-CpC i regidora de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. membre del Grup de Dones del PSC de Vilanova i Secretària de Formació de la seva Agrupació

Font : http://milaarcarons.blogspot.com/

20.10.09

Dijous 22 de Octubre a dos quarst de 8 del vespre, a la Rectoria

Conferència ¨Josep Sunyol, el president del Barça afusellat¨, a carrèc de Carles Santacana

Josep Sunyol i Garriga,president de FC Barcelona i de la Federació Catalana de Futbol als anys trenta era també diputat a les Corts,un gran amant de l´esport i mecenas cultural. Va ser fundador i impulsor del periòdic esportiu La Rambla. El 6 d´agost de 1936,anant cap a Madrid en cotxe,entrà per error a la zona franquista de la serra de Guadarrama,on va ser afusellat,amb els seus dos companyants,sense cap judici previ.
La conferència anirá a carrèc de Carles Santacana i Torres, director en Història Contemporànea,professor de la Universitat de Barcelona i director del Centre de Documentació i Estudis del Futbol Club Barcelona. Entre els nombrosos treballs d´aquest prestigiós historiador destaca el llibre El Barça i el franquisme,on explica el paper cultural i politic del club balugrana durant el tardorfranquisme i la transició.

Font : Grup d´estudis cubellencs,Amics del Castell

19.10.09


Pic & Jazz de nou ....

El proper dijous, 22 d’Octubre, ús proposem escoltar poesia i música, contemplar pintura, i tot amb

Satoco Somekawa i amics” (cultura japonesa).

Satoco Somekawa Cuentos verdades
Shozo Somekawa Guitarra i veu
Javier Peldro Guitarra i veu


L’horari, com sempre, de 19.30h. fins les 21.00h.

L’adreça: Jacint Verdaguer, 20
El telèfon: 93 895 29 14
El e.mail: pic-jazz@amplificador.net

Ús esperem!!!

18.10.09

M. Trives/Diari de Cubelles

Rosa Montero, periodista i amb una trajectòria impecable.La seva columna al El Pais mereix una lectura atenta i sempre interessant el contingut descrit . Arrel de la manifestació a Madrid organitzada per grups antiavortistes ,es força interessant llegir un article de Rosa Montero aparegut el mes de setembre a El País en que ja parlava del tema en qüestió i de les diferents maneres en que la realitat marcava evidencies molt difícils de ignorar depenent del entorn social que envoltava a la dona que pretenia avortar. Llegiu ,recomanable.

Mágico
ROSA MONTERO 29/09/2009

Una de las cosas más molestas que tiene la realidad es su cualidad recalcitrante. Por mucho que nos pongamos voluntaristas y divinos, por más que nos hinchemos de un buenismo optimista tipo boy scout, la realidad sigue erre que erre haciendo de las suyas. Por ejemplo: los antiabortistas, desde los radicales en diversos grados de ferocidad (como esa chica que ha decidido llenar España de muñequitos de goma representando fetos) hasta los moderados y sensatos con quienes comparto la desolación ante el aborto, creen que si se prohibiera abortar se erradicaría semejante práctica. Y eso es un error descomunal. Recuerdo los años del franquismo, por ejemplo, con el aborto prohibido: las hijas de los ricos prohibicionistas abortaban en Londres y la española media se desangraba en una mesa de cocina tras pasar por las manos de algún carnicero. La prohibición no acaba con el problema, como se ha demostrado en todos los países; lo único que impone es más dolor, desigualdad social, bárbaras prácticas médicas y unas cuantas muertes a consecuencia de los destrozos. Aunque quizá a los antiabortistas radicales les parezca que la defunción de las mujeres es un adecuado castigo de Dios por ser tan malas.
Font : Mágico