26.9.09



Roda de premsa de l'equip de Govern

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Cubelles va voler sortir al pas de les informacions publicades al diari El Punt on ICV de Cubelles i Cunit l’acusaven d’amagar informació sobre el trasllat de la central tèrmica. L’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, es va mostrar “molt dolguda” per les declaracions, i el segon Tinent d’Alcalde, Joan Rodríguez Serra, es mostrava sorprès ja que considerava que “gràcies a aquest Govern el tema de la tèrmica ha deixat de ser un tema tabú al municipi”. El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, va afegir que “ a més, ha deixat de ser un tema de confrontació”. D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel López, va explicar els motius de la no convocatòria de la comissió especial de la central tèrmica. “És absurd convocar una comissió quan no hi ha cap novetat per explicar. Si no s’ha fet ha estat per aquest motiu”, declarava.
L’equip de Govern va explicar que s’han mantingut converses amb Endesa per la trasllat de la central tèrmica als terrenys que la pròpia empresa disposa i actualment hi té ubicats uns dipòsits. De la darrera trobada, que data del passat mes de juny, l’Ajuntament “encara no n’ha rebut cap resposta”.
Participació ciutadana

Xavier Grau va posar de manifest que el tema de la central tèrmica és un afer que és en ple debat al carrer. “Tot just ara hem finalitzat un procés participatiu per a la redacció del Pla General on a través del web municipal, d’enquestes i dels tallers participatius més de 360 persones han pogut dir la seva. I la tèrmica ha estat un dels temes principals, on els tècnics, agents econòmics, entitats i veïns de manera anònima han opinat lliurement de qualsevol tema, com la tèrmica”.
Cubelles-Cunit
Pel que fa a les relacions amb l’Ajuntament de Cunit, Maria Lluïsa Romero afirmava que “s’ha intentat parlar amb el govern veí com a Ajuntament i com a PSC, i no ha estat possible”. Així mateix, es va posar a disposició del govern de Cunit de les informacions de què disposa el Consistori cubellenc malgrat que, segons Miguel Ángel López, “tan sols han mostrat interès en les possibles contraprestacions que puguin beneficiar al seu municipi.

25.9.09

Font: http://www.cubelles.cat/


L’Espai Jove obre les inscripcions per als cursos de tardor

L’Espai Jove de Cubelles ja ha obert les inscripcions per als nous cursos que oferta per a la tardor del 2009. Es mantenen activitats de l’any passat com el taller de breakdance i de graffitti, que van gaudir d’un notable èxit, però també se n’afegeixen de noves. És el cas del Club (Jove!) de la Comèdia, una aposta que neix amb la intenció de cohesionar un petit grup de teatre per realitzar la interpretació de monòlegs, o petites obres alternatives.
Enguany els cursos seran trimestrals, començaran la primera setmana d’octubre i s’allargaran fins el mes de desembre.
Pot consultar l’oferta de cursos, preus i horaris fent clic aquí.
Per més informació, visiti el blog de l’Espai Jove.
El Ple del aprova tots els punts de l’ordre del dia

Notícies - Alcaldia
22/09/2009
La sessió plenària corresponent al mes de setembre que es va celebrar el passat dilluns 21 va saldar-se amb l’aprovació de tots els punts que figuraven a l’ordre del dia. En primer lloc el Consistori va donar llum verda a la concessió de la compatibilitat del Sr Antonio Porta, treballador de la Corporació, amb l’exercici de l’advocacia. La proposta va rebre el suport de totes les forces polítiques amb representació municipal a excepció d’ICV que es va abstenir.
El següent punt, l’aprovació del compte general de 2008 va aprovar-se gràcies als vots de l’equip de Govern (PSC-CiU-ERC) a excepció del regidor socialista Miguel Ángel López, absent a la sessió d’ahir i de qui se’n va disculpar l’absència. ICV va votar-hi en contra i els grups del PPC, ICb i EC-FIC van abstenir-se.
El darrer punt tractat va ser la modificació del projecte constructiu del nou pont sobre el riu Foix. Es tractava de modificar el projecte per tal de variar el pressupost degut a que durant l’execució de les obres havien sorgit circumstàncies no contemplades inicialment que havien donat lloc a incorporar aspectes no previstos i revisar-ne d’existents. La votació per l’ampliació en 187.686,25 €, que es manté per sota del llindar del 20% màxim que marca la legislació vigent, va aprovar-se gràcies al vot de qualitat de la presidència, ja que la votació va finalitzar empatada a vuit vots i la repetició de la votació va donar idèntic resultat.
El PSC i ERC defensen la seva transparència en les negociacions amb Endesa
El govern de Cubelles (PSC, CiU i ERC) diu que ha actuat amb total transparència a l'hora d'explicar les negociacions amb Endesa sobre el trasllat de la central tèrmica a una altra zona del municipi. En resposta a les crítiques d'ICV, que acusa el tripartit d'amagar informació sobre les trobades amb l'empresa, el govern defensa que no ha ocultat informació; segons el tripartit, només seurà amb l'oposició per parlar del projecte de trasllat quan hi hagi «un mínim de garanties» per tirar-lo endavant.
mes informació a
ICV acusa els governs de Cubelles i Cunit d'ocultar les negociacions per traslladar la central tèrmica
El grup critica que la nova comissió sobre la central no s'hagi convocat mai
més informació a

24.9.09

Interessant informació en aquest article publicat al diari Avui .Una mica de passeig per la Historia




Generalitat: 650 anys
Va néixer durant la convocatòria de les Corts Catalanes per part del rei Pere el Cerimoniós i Berenguer de Cruïlles en va ser el primer president

Generalitat de Catalunya
Vicenç Relats

La celebració aquest 2009 del 650è aniversari del naixement de la Generalitat s'ha iniciat amb alguns actes, com el tret de sortida de la commemoració que va tenir lloc el 29 de maig a la Paeria de Cervera, la ciutat on es va crear la institució referencial de l'autogovern català el 19 de desembre de 1359. Per la mateixa data d'aquest any, el govern prepara un acte institucional al Saló Sant Jordi i el 22 de desembre l'executiu es reunirà a Cervera, on s'inaugurarà una exposició commemorativa, mentre que a la tardor també editarà un llibre: 650 anys, 650 imatges, amb pròleg de l'historiador Josep M. Solé i Sabaté. Aquests detalls es van saber després que l'expresident Jordi Pujol lamentés el 14 de juliol passat que el govern no commemorés prou l'efemèride ni l'aprofités per "fer pedagogia i contrarestar el risc que es vagi convertint merament en un òrgan administratiu i perdi el seu contingut emotiu i patriòtic".
Un dels actes celebrats és el que l'Ajuntament rossellonès de Toluges va convocar el 3 de juliol -amb la participació del vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira-, per commemorar també els 350 anys del Tractat dels Pirineus, el 1659. I és que al llarg dels segles, la Generalitat va tenir presidents nord-catalans -com el rossellonès Joan Desgarrigues (1419-1422)- abans que la Catalunya Nord deixés de dependre de la Generalitat, arran del Tractat dels Pirineus.La creació de la Generalitat de Catalunya data del desembre del 1359 quan, durant les Corts Catalanes convocades a Cervera pel rei Pere III de Catalunya i Aragó, dit el Cerimoniós. Es va crear com un òrgan permanent de les Corts i va nomenar el seu primer president, Berenguer de Cruïlles. Va néixer, doncs, de les antigues Corts Catalanes -formades pels tres estaments de poder de la societat medieval: el braç eclesiàstic, militar i reial-, una assemblea de representació parlamentària que compartia el poder amb el monarca, i va ser un dels primers òrgans d'aquesta mena a Europa.
La Generalitat va anar guanyant pes polític fins que durant el segle XV es va convertir en la principal institució de govern del país, encarregada de vetllar que la monarquia i les autoritats reials respectessin les Constitucions i els altres drets de Catalunya. Consumada la derrota catalana a la Guerra de Successió espanyola, el Decret de Nova Planta del 1716 per al Principat del rei castellà Felip V va abolir la Generalitat i la resta d'institucions catalanes. El Principat va passar a ser governat per un capità general i una Reial Audiència, supeditats al Consell de Castella.
Amb tot, com fa notar l'historiador Solé i Sabaté, en la consciència del poble va perviure "el record i el dret a l'autogovern arrabassat per la força de les armes", expressat en memorials, queixes i reivindicacions del fet català. Unes reivindicacions que des del foralisme o carlisme fins als corrents polítics i socials vuitcentistes -liberalisme, republicanisme, federalisme-, tot passant per la Renaixença, el catalanisme i el nacionalisme explícit del primer terç del segle XX reflectien una "voluntat d'autogovern permanent".
La creació de la Mancomunitat de Catalunya -sota l'impuls del seu president, Enric Prat de la Riba- el 1914, just 200 anys després de la derrota de l'11 de setembre de 1714, va suposar un primer pas en la recuperació de l'autogovern, que assoliria el 1931 Francesc Macià, amb el restabliment de la Generalitat després de l'esclatant triomf electoral d'ERC.La dictadura franquista posterior a la Guerra Civil espanyola va abolir l'Estatut i la Generalitat i va arribar a afusellar el seu president, Lluís Companys, l'any 1940. A l'emblemàtic Palau de la plaça de Sant Jaume s'hi instal·laria llavors, un cop més, la Diputació de Barcelona.Ja en l'actual període democràtic, la Generalitat es va restablir provisionalment el 29 de setembre de 1977, amb el retorn del president Josep Tarradellas de l'exili. Amb la promulgació de l'Estatut de 1979 i els primers comicis al Parlament el 20 de març de 1980, la Generalitat va tornar a quedar constituïda, sota la presidència de Jordi Pujol.

Font:
http://www.avui.cat/

23.9.09


M. Trives/Diari de Cubelles

Dies en que les portades dels mitjans de comunicació i diaris parlen del cas Millet i de les conseqüències i responsabilitats penals davant la gravetat del fets indegut de diners . En aquest moment uns i altres es passen la pilota al no detectar a temps el que succeïa a la Fundació de Palau de la Música.
Llegir articles com el de Joan Barril ,seriós a El Periòdico i el de Iu Forn al diari Avui amb la fina ironia acostumada, permet conèixer el grau de indignació que desprenen aquests fets a la societat i a la ciutadania en general.
PASSA-HO!
Bomba trampa de Millet
Iu Forn
Ens hi juguem un pèsol que el cas Millet acaba en no res? La seva confessió és una bomba amb temporitzador dipositada a la sala d'estar de la burgesia catalana, de les administracions i de la classe política que les governa, dels organismes de control, de les auditores, d'uns quants artistes i dels seus representants i, sobretot, de les venerables fundacions. I aturem-nos aquí un momentet. En tot gran atracament en cal un que subministri les armes, digui-li el que sap els mecanismes per desviar els calés. I resulta que el senyor en qüestió és el secretari general de la Coordinadora Catalana de Fundacions. L'ombra del dubte ja està instal·lada en totes elles, encara que després es demostrin innocents. Tema a part és la Sindicatura de Comptes. Diu que fa 7 anys ja van avisar. Coi, doncs que tanquin la barraca perquè si avisen i ningú els fot ni cas, de què coi ens serveix la Sindicatura?
A la famosa carta, Millet deia: "Mirin, jo he robat, però torno els diners i quedo net (per cert, caldria investigar d'on surten aquestes noves misses que paguen les misses anteriors). Ara bé, jo he repartit part del botí amb molts d'altres. Per tant, moro, sí, però moro matant i esquitxant". Bé, i això de morir és una manera de dir-ho, perquè Millet sap que el judici tardarà uns anys a celebrar-se i, tenint en compte la seva edat, de presó, més aviat poca. Més aviat la seva vida serà tirant a tranquil·la només gestionant els petits estalvis obtinguts amb el seu humil sou d'una miqueta més de 22 milions de pessetes al mes i a l'espera de saber quants milions més en diner negre s'han perdut pel camí i d'on sortien. Sí, perquè el diner, inclòs el negre, no surt al mig del bosc com si fos un rovelló.
I vostè què creu, que els que tenen la bomba instal·lada al menjador de casa permetran que els exploti o entre tots (i totes) la desactivaran?
· Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 56. Dimarts, 22 de setembre del 2009
LOS DÍAS VENCIDOS

Burguesía de Alí Babá
JOAN BARRIL

De entrada, en esta Catalunya donde a falta de marqueses hay señores de Barcelona, lo primero que debería de hacerse es hablar de Millet y no del senyor Millet, de la misma manera que no se habla del signore Al Capone ni de mister Madoff. Millet, hoy, más que un nombre es un apodo, con el que deberían pasar a la historia todos los defraudadores y los tramposos a cuenta del buen nombre y de los pequeños dineros de tanta gente. Ese hombre, que abusó del apellido familiar para parasitar una institución, ha de pagar viendo cómo el nombre de sus abuelos es usado por la gente como sinónimo de fullero. El día que en mis vejeces oiga a un adolescente gritándole «¡Millet!» al árbitro que ha robado un partido tal vez se demostrará que la ciudadanía tiene memoria.Porque lo terrible de este caso no es la cuantificación de lo robado, sino la fractura de confianza que ha generado en un país que creía –en su ilusión patriótica– que los excedentes de la llamada burguesía catalana iban a engordar la causa de una cultura y de una manera de actuar que nos impregnaba a todos de una absurda e injustificada autoridad moral. En Catalunya la única autoridad moral la debemos a nuestras derrotas y a la resistencia de los catalanes de a pie. La burguesía mecenal que nos tocó en suerte se acabó con Cambó y ha contado con algunos heroicos epígonos que –justo es reconocerlo– se rascaron el bolsillo a fondo perdido mientras el franquismo se convertía en el gran banderín de enganche de los desertores. Pero todo se acaba. En la Catalunya del dinero ya no hay causa noble, sino delito espúreo y, bajo el camuflaje de las familias de toda la vida, lo que había de ser una sociedad perfecta no es otra cosa que la cueva de Alí Babá.El caso Millet no es únicamente un delito penal, sino que, ante todo, es un delito moral. Millet ha provocado una fractura de difícil soldadura entre las clases dirigentes del dinero y las clases subalternas de la ilusión. El nacionalismo en todas sus versiones debería aparcar la fiesta mayor de los referendos y ahondar en la necesaria regeneración de unas prácticas elitistas que, en el fondo, solo saben barrer hacia casa revestidos de senyeres silenciosas. Llegan los políticos a rebañar el plato de la indignación y dicen que a Millet nadie le fiscalizó. Es cierto. Pero, admitámoslo de una vez: ¿qué poder real tienen esas administraciones dirigidas desde el interinaje de unas elecciones frente a la catalanidad de piedra picada de algunas de esas familias? ¿Realmente hay quien pueda creer que los representantes de un pueblo crédulo y desconcertado van a lograr introducirse fácilmente en libros de contabilidad inexistentes y opacos? Esos políticos que son al fin y al cabo meros viajeros del ascensor social catalán, ¿cómo podrán hurgar bajo las alfombras de los palacios de los egregios apellidos o cómo cruzarán el umbral de los áticos del dinero?La catalanidad nos ha llevado a la ilusión de creer que todos éramos más o menos iguales y que el aparcero y el amo suscribían un mismo proyecto. Hoy el tal Millet nos ha dado una amarga lección de desconfianza. Cuando los miembros de la plutocracia catalana se sienten a cenar unos junto a los otros habrá motivos para mirarse a los ojos e intuir qué delitos esconde cada uno de ellos. Que los sepulcros blanqueados no se hagan ahora los sorprendidos. Que no disimulen su hoguera de las vanidades encendida con la leña del árbol caído. De tanto insultar al ministerio hemos olvidado el profundo misterio de la ambición sin patria.


22.9.09

PIC& JAZZ

24 de Setembre, dijous,la 2ª tarda musical de la temporada, aquesta vegada amb el duet,

PAU & ALEYDA
L’horari d’actuació serà de 19.30h. fins les 21.00h
Aforament limitat
La adreça, Jacint Verdaguer, 20

El telefon, 93.895.29.14

El e.mail, pic-jazz@amplificador.net

21.9.09



DVENDRES 25 DE SETEMBRE

A dos quarts de 8 del vespre,a la Rectoria

¨PARLANT DEL PA¨,a carrèc de Jaume Perera i Folch


Organiza: GRUP D´ESTUDIS CUBELLENCS.AMICS DEL CASTELL



Nota informativa: El G.E.C. Amics del Castell ja compta amb un blog on podeu clikar

http://www.amicsdelcastell.blogspot.com/