6.3.09

Associació Dones de Cubelles La Fita

Dins els actes organitzats a l’entorn del 8 de març atorguem la VI agulla de plata de La Fita a una Dona per homenatjar la seva trajectòria personal, social i treballadora.
Aquest any, ha considerat atorgar l´agulla de plata de La Fita 2009 a Dolors Thomas Fabregat.
La seva generositat,creativitat i la sensibilitat que ha envoltat la seva personalitat fa que li dediquem de tot cor aquesta agulla que mereix .
Dia: dissabte 7 de març a les 18h
Lloc: Hotel d’entitats de Cubelles,carrer Joan Roig i Piera, 3-5
Cubelles, setmana de la Dona treballadora

.
Temps primaveral

Obrir els sentits a la primavera,
Exhalant la flaire vivificadora
que el cor emocionat t’altera
renovant el ritme alliberador….

Et fa sentir com fràgil papallona
que feliç liba el pol-len de les flors
entre prats i ribes surant rierols
d’aigües cristal·lines on s’acarona.

Tanmateix et sents l’oreneta
xisclant enfollida d’amor que t’empeny…
rasant terra, feliç, enllepolida.

… Dins del nostre niu sempre m´espera
l´eix que fa girar feliç ma vida.
Amor meu. Que seria de mi sense tu ?


Dolors Thomas

5.3.09


Arxiu de La Fita/2008









Divendres,6 de març a les 21h, sopar de sociès i amigues de l´associació de dones La Fita .


lloc: Restaurant La Font

hora: 21h


Organitza : Associació Dones de Cubelles La Fita

4.3.09

VNG
Es presenta la programació de l'Àgora d'Equitat Primavera 2009
Durant els mesos de març, abril, maig i juny es celebraran diversos actes al voltant de la figura de la dona
VD - 04/03/2009 19:19:15
L’Espai d’Equitat de Vilanova i la Geltrú ha presentat, aquest matí, l’Agora d’Equitat Primavera 2009, que planifica una sèrie de xerrades, cursos i trobades, durant els mesos de març, abril, maig i juny, com a eina de coordinació i planificació amb l’objectiu d’incloure la perspectiva de gènere.
En aquest sentit, en l’Àgora Primavera, que compta amb un total de 16 actes, destaquen les activitats que es celebraran en commemoració del Dia Internacional de les Dones.
Alguns dels actes més destacats són la lectura del manifest per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el Concurs Fotogràfic Dones fent món i la tertúlia debat Dones treballadores: reptes per als segles XXI, la principal novetat. A més, en la programació d’aquests quatre mesos també destaca la presentació, el dia 15 d’abril, del díptic Recomanacions per a un ús no sexista del llenguatge, la commemoració del Dia Internacional de la Salut de les Dones, i de l’Alliberament Gai, Lèsbic i Transsexual. L’Espai d’Equitat difon 1500 exemplars de l’Àgora a diversos centres educatius, cívics, biblioteques, entitats culturals i esportives, institucions i centres sanitaris.
L’Espai d’Equitat difon 1500 exemplars de l’Àgora a diversos centres educatius, cívics, biblioteques, entitats culturals i esportives, institucions i centres sanitaris.

font:http://www.vilanovadigital.com/
Una xerrada i el manifest centren els actes municipals del Dia de la dona treballadora

Notícies - Polítiques d'Igualtat


03/03/2009
La regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cubelles celebren el Dia Internacional de la dona treballadora, que se celebra a nivell mundial el 8 de març. Els actes se centraran en una xerrada – col·loqui (5 de març) i la lectura del manifest unitari (6 de març).
El Centre Social acollirà dijous, a les 19 hores, una xerrada sobre els microcrèdits, a càrrec dels tècnics de la Caixa de Pensions de Barcelona “La Caixa”, en què s’explicarà com funciona el sistema de les operacions de préstec de petites quantitats dirigides a persones amb dificultats per accedir al sistema tradicional de crèdit i un suport per la creació de projectes innovadors de persones amb caràcter emprenedor. Per divendres, a les 12 del migdia a la plaça de la Vila i en directe per Ràdio Cubelles, tindrà lloc la lectura del manifest unitari amb motiu del Dia Internacional de la dona treballadora.

Les entitats feministes també organitzen els seus actes commemoratius
Actes de l’Associació de dones La Fita

Per la seva banda, l’Associació de dones La Fita va iniciar dissabte els seus actes de commemoració del 8 de març, amb la inauguració de la VII mostra de puntaires i d’artesania que estarà exposada a la sala d’exposicions del Centre Social. Durant aquest acte es va retre un homenatge a la cubellenca Teresa Torres, desapareguda enguany, com a una de les persones més actives de l’associació. La seva filla, Marisa Torres, va recollir el recordatori que l’entitat li va voler lliurar com a demostració de l’estima per la Teresa.

Els actes continuaran aquest divendres amb el sopar de sòcies i amigues, al restaurant La Font. Dissabte, al Centre Social (18 h.), es lliurarà l’agulla de plata de l’entitat a Dolors Thomas, filla adoptiva i poetessa de Cubelles. Finalment, diumenge 8 de març tindrà lloc la lectura del manifest unitari a la fita del terme, al camí vell de Vilanova, i que dóna nom a l’entitat feminista.

Acte de Dones amb ICV

Dones amb ICV també ha organitzat un acte en commemoració del Dia de la Dona Treballadora. Es tracta d'una xerrada sobre la Llei de l'avortament que anirà a càrrec de la presidenta de l'associació, Mercè Claramunt, i estarà presentada per la cap de llista d'ICV, Mònica Miquel. Amb el lema "Pel dret al propi cos", es parlarà del dret a l'avortament i la llei de terminis. L'acte tindrà lloc el 12 de març a les 19.30h. al local d'ICV a Cubelles, C/ de la Creu,3.

Font:
http://www.cubelles.cat/

3.3.09

arxiu/Diari de Cubelles/2009
Pic & Jazz de nou....

El proper dijous 05 de Març, us presentem un duet diferent , una veu per
disfrutar ,acompanyada per una guitarra que ja coneixeu,

Duet “Algo por el estilo

ANDREA PERRONE Veu

NICO BOLL Guitarra


Com sempre, l’horari serà de 19.30h. fins les 21.00h.
Preu de la entrada…………………. 9 €
Consumisió mínima……………….. 3 €

Aforament limitat


L’adreça: Jacint Verdaguer, 20
El telefòn: 938.952.914
El e.mail:
pic-jazz@wanadoo.es

2.3.09

DIA A DIA
XAVIER GRAU
REGIDOR DE L'AJUNTAMENT DE CUBELLES

COÑO PEPE QUÉ PUTADA!



Sí Rubianes, que esto no se hace así como así! I menys morir-se en temps de crisi per molt que que això que alguns anomenen el Club de los Grandes Cómicos Muertos tingui sempre vacants perque ja se sap que el cel sempre pot esperar. La força de l'energia i la tremenda radiografia del poder i dels poderosos, l'eterna reivindicació del herois populars i senzills, les víctimes de la injustícia que avui -repeteixo- es beteja com a crisi reclamen i necessiten un, dos... mil Pepes (no pepés, tranquil) i un milió de Rubianes que ens reconfortin amb la protesta, amb la crítica, amb la capacitat de l'humor corrosiu que ben emprat sí és una arma de destrucció massiva contra la burla de la prepotència i la brutalitat del sectarisme. Que li preguntin al company Albert Om i a la gent de TV3 com vareu viure l'ofensiva judicial per unes adjectius de més -potser, sí- que ben matisats tenen cabuda diària en el combat per la llibertat i el progressisme. Però no sabíen que Rubianes és el còmic que millor renega del panorama mundial!! I m'he recordat de tu avui en una visita a COM Ràdio, la ràdio de l'amic Iu Forn, que segur figura entre els teus fans primers i que també va viure l'amenaça brutal de la caverna judicial i mediàtica que no enten de res i que, pitjor encara, no riu amb res! Doncs, això Rubianes. Que recordava la por que deviueu passar tu, i l'Albert i l'Iu i recordava la teva actuació a Cubelles a la Festa Major del 2003 i en això estava quen de sobte descobreixo la teva vena poètica que anunciava -molt abans que nosaltres ho sabèssim- que tu sí sabies que no ens acompanyaries fins al final de la batalla. Que ja se sap, Rubianes, que els genis marxeu quan voleu. Pues eso, Pepe, hay que joderse! .- 59


Rubianes dixit:


"Así es la cosa.

Así de simple"


Poema inèdit de Pepe Rubianes escrit a Etipia el 2006 i publicat avui a El País


El tren

Se me acaba el tiempo

y hay que ceder el sitio.

Así es la cosa

Es curioso ver

como la vida te desliza limpiamente

hacia su lado más extremo

a un ritmo lento o rápido

según convenga

sin compasión, sin pasmos,

sin aspavientos: con

la elegancia de la experiencia

bien ensayada.

Y hay que caminar

hacia la hora perfecta

con la cabeza erguida

y el ritmo justo

que da compás a los sueños...

Así es la cosa.

Así de simple.

Un día, no lejano

habrá que comenzar

a hacer el equipaje

porque el viejo tren espera

siempre espera.

Poema inédito de Pepe Rubianes

escrito en Etiopía en junio de 2006


font:http://www.elpais.com/cultura/

Pepe Rubianes, provocador actor de teatro, cine y televisión

Destacó por sus monólogos y encarnó a Makinavaja en las pantallas

MARCOS ORDÓÑEZ 02/03/2009

Pepe Rubianes, actor de teatro, cine y televisión y director de escena, murió ayer a los 61 años en Barcelona, a causa de un cáncer de pulmón que le diagnosticaron hace menos de un año. De origen gallego (nació en 1947 en Vilagarcía de Arousa, Pontevedra), residía en Barcelona desde los cinco años. Aunque comenzó en el teatro con grupos como Dagoll Dagom y Teatre Lliure, su fama se debía a sus espectáculos en solitario, en los que daba rienda suelta a su sardónico sentido del humor.
Pero bueno, Pepiño... ¿no habíamos quedado en que no te ibas a morir, hombre? ¡Qué falta de formalidad! Eso ha sido un mal chiste, carallo. Debes quincocientas paellas y un océano de whiskys a tus incontables amigos, y dejas en la ruina, con la crisis que hay, al sector hostelero (facción nocturna) y a los empresarios teatrales de media Cataluña, y en la miseria radical y lechuza a todos los que íbamos (¡qué mal suena, de golpe, estar hablando de ti en pasado!) cada año a verte, a escucharte, a partirnos el pecho contigo, contaras lo que contases: los que habían probado medicina y repetían, los que dejaron de ir al teatro y regresaban, convencidos de que al fin iban a pasar un rato estupendo, y los matrimonios de orden que se escandalizaban ante tus barbaridades pero acababan riendo a carcajadas, y los jóvenes que no te conocían y descubrían a un hermano mayor, con ojos de megagolfo y sonrisa de conejo de Alicia, todavía más bestia y descreído que ellos.
A FONDO
Nacimiento:
1947
Lugar:
(Villagarcía de Arosa)
Levantó una gran polvareda al aludir en televisión a la "puta España"
Su montaje 'Lorca eran todos' merecería ser visto en las escuelas

Salías a escena a los acordes de Bad Moon Rising y el público te aclamaba como a una estrella de rock. Llenaste durante años, noche a noche, que se dice pronto, el Club Capitol de Barcelona. Cuando te dimos el Premio Ciudad de Barcelona de Teatro escribí, rebosante de orgullo: "El don de la gracia, como cualquier don, se tiene o no se tiene. Pero la gracia, para sostenerse durante más de dos horas, seis temporadas en cartel, y los veinte años que llevaba este cómico único e irrepetible subiéndose a un escenario, necesita dos elementos que no se aprenden en un cursillo: arquitectura y energía. Su arquitectura es tan sólida y su energía es tan fluida que sus monólogos parecen estar comenzando continuamente, como las buenas novelas, sin caídas de ritmo ni bajadas de tensión".

Eras un hijo legítimo de San Miguel Gila y un heredero transoceánico, españolísimo, de Lenny Bruce: virulento en la inmediatez de tu respuesta a las intolerables agresiones de la actualidad y feroz en tus exabruptos, que resonaban como felices taponazos de un champán que había acumulado presión durante demasiado tiempo. A veces, qué le vamos a hacer, se te calentaba demasiado la boca. Menuda se armó, te acuerdas (¡cómo no vas a acordarte!) poco después del estreno de Lorca eran todos, aquella función que debía haberse visto en todas las escuelas: teatro cívico, honesto y valiente, en el que rendías homenaje a toda una generación ("los miles de españoles demócratas", dijiste, "que sufrieron la misma suerte del poeta") y al esforzado teatro universitario de tu primera juventud. Luego fuiste a TV-3 y te pasaste varios pueblos y unos te corearon y otros te amenazaron de muerte: este país es así.

Escribí también: "No seré yo quien le aplauda, pero la suya es una respuesta, excesiva sin duda, a una derecha cavernícola y a toda una pandilla mediática que lleva años insultando, calumniando y tergiversando, y que se rasgó las vestiduras ante el estallido del cómico. Rubianes se excedió, insultó y luego pidió excusas. Ellos jamás han sentido la necesidad de presentar excusas a nadie: es el pan suyo de cada mañana".
Te dejó tocado todo aquello y se acabaron, otra putada, tus actuaciones en el resto de España, pero remontaste el bache yéndote a África, a tu segunda patria, y volviste con un nuevo espectáculo, La sonrisa etíope: una celebración, una fiesta, el único modo que tiene un cómico de ganar una batalla. Lástima que no ganaras la última, amigo, pero te aseguro que de aquí sales a hombros. Dejas otra sonrisa, enorme y colectiva, y un sabor de boca y un calor tan espléndidos como los del orujo que muchos, muchísimos, nos ventilaremos esta noche recordándote, mientras tú te vas de juerga con Miguel y Lenny, con Tip, con Coll, con Capri, con Andy Kauffman, con todos los miembros de honor del Club de los Grandes Cómicos Muertos. Yo te despido ahora con el redoble de tambor de Manuel Machado: "¡Valiente soldado del Arte, adiós, que luego nos veremos! También nosotros nos iremos con nuestra música a otra parte".

http://www.elpais.com/cultura/
fotos/arxiu La Fita 2009









Dissabte a la tarda es va inaugurar a la sala gran del Hotel d’entitats la VII Mostra de Puntaires i Artesania que l’associació de La Fita any darrera any organitza a l’entorn del 8 de març. Grups com Les Teresines,Puntaires Caixa Penedès i Labors de Cubelles i moltes dones més veïnes de Cubelles van aportar treballs magnífics. També es va donar una placa de reconeixement a la Puntaire Teresa Torres puntaire i participant de tots els anys a totes les exposicions , desapareguda recentment a la seva filla Marisa Raulet.