31.3.06

I en Duran va agafar el seu fusell
Passa-ho!
Iu Forn
Aquest (breu) procés de reforma de l'Estatut que estem patint va proporcionar-nos ahir el dia històric que en fa 3.195 de la llista de dies històrics. Si no m'he descomptat, ara ja només ens en queden 1.084. O sigui que ànim, companyes i companys, que ja li tenim el peu al coll.
El dia històric d'ahir consistia en un tràmit més previsible que una pel·lícula de la Segona Guerra Mundial en què en Johnny, un noiet d'un poble d'Arkansas, ensenya la foto de la seva mare que es diu Molly i diu que l'estima molt. Oi que tots tenim clar que el primer tret que aparegui en pantalla anirà a parar a l'estómac del tal Johnny? I oi que tenim clar que, mentre agonitza en braços del noi de la pel·lícula, en Johnny li dirà: "Té, és la meva placa, porta-l'hi a la meva mare"? Bé, doncs ahir al Congrés abans de començar ja estava tot dat i beneït.
Ara bé, hi va haver un parell de detalls importants, no per a la reforma estatutària, sinó per al futur del PP com a partit de govern. Els dos van tenir com a protagonista Josep Antoni Duran i Lleida. L'un va produir-se al programa Minoria absoluta de RAC1. En Queco Novell, fent veu de Rajoy, li va dir (més o menys): "Escolta, si guanyem les eleccions pactareu amb nosaltres, oi?" A pesar del to de conya del programa, en Duran va ser fulminant en la forma i en el contingut: "Impossible". Poca estona després, ja a la tribuna del Congrés, va ser insultat des del bancs populars. La seva reacció va ser aturar el discurs i, amb un to crispat que costa molt de veure-li en públic, demanar respecte. A l'hemicicle es va sentir "catacrac". Era el trencament definitiu de qualsevol possibilitat d'entesa CiU-PP (Preu Polític).
Plutó és la vall del Jerte en plena primavera comparat amb el paisatge que es trobaran els hereus del postaznarisme quan mirin al seu voltant i busquin algú amb qui entendre's.
www.avui.cat
La banqueta popular insulta Duran i li crida "gilipollas" .
La banqueta popular ha insultat, titllant de “gilipollas”, al portaveu de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, en el seu torn de rèplica d'aquest migdia al Congrés. L'oficina parlamentària de la federació està revisant el vídeo de la sessió prèvia a la votació de l’Estatut per identificar-ne l'autor. Acabat el debat i abans de les votacions, el president del Congrés, Manuel Marín, ha informat a Duran Lleida que les actes taquigràfiques havien recollit l'improperi i ha anunciat que seria esborrat del diari de sessions. Quan s’ha produït l'incident, Duran ha interromput el seu torn de rèplica. El portaveu de CIU ha demanat empara al president del Congrés que ha dit que no havia advertit qui havia estat. “Y si no he visto nada, no puedo recriminar a nadie", ha sentenciat.
www.eldebat.com
Quatre entitats veïnals de Cubelles aproven una nova junta de la federació presidida per Enric Delgado. MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
Quatre de les sis entitats veïnals que integren la Federació d’Associacions de Veïns de Cubelles van aprovar dimecres una nova junta en què Enric Delgado substitueix Fernando Álvarez com a president. Els representants de les quatre associacions asseguren que l’assemblea va ser «definitiva», i que el procés de destitució d’Álvarez no es farà enrere. Les entitats que han aprovat el relleu del president són Mas Trader II, la Mota de Sant Pere, Ricreu i Corral del Tort. Les quatre associacions acusen Álvarez d’haver «polititzat la federació», i de prioritzar «els interessos personals» al davant dels de les associacions de veïns de Cubelles.
La nova junta té com a president el màxim responsable de l’associació de Mas Trader II, Enric Delgado; Andrés Núñez, president de l’associació de veïns de la urbanització Ricreu, actuarà com a vicepresident; i responsables de les associacions Corral d’en Tort i la Mota de Sant Pere s’encarregaran de la secretaria i dels comptes de la federació, segons el que van aprovar en assemblea. El secretari de l’associació de Ricreu, Vicente Castilla, assegura que amb la nova junta «se solucionen definitivament els problemes» derivats de l’enfrontament entre les entitats i el seu president.
Fernando Álvarez invalida les accions dutes a terme per les quatre entitats que demanen la seva renúncia, i assegura que les associacions han arribat a «enviar actes falses» a la Generalitat de Catalunya. «Jo marxaré al juny o, fins i tot, potser més aviat; no entenc per què fan això», destaca.
El responsable de la federació assegura que ha expedientat els responsables de les entitats per haver «mentit», i sosté que la federació «no pot quedar a les mans» d’Enric Delgado; segons Álvarez, el que s’ha proclamat com a nou president ocupa la presidència de l’associació de veïns Mas Trader II d’una manera irregular, i no pot representar els veïns.
www.vilaweb.cat
CiU demanarà al ple de Vilanova la reprovació de l'Incasol pel cas de la MilleraL'oposició creu que el govern va autoritza els compromisos que va prendre l'Incasol amb els propietaris
Per VD 30/03/2006 22:42:50
El grup municipal de Convergència i Unió demanarà dilluns durant el ple la reprovació de l’Institut Català del Sòl "per haver-se atribuït competències que corresponen exclusivament a la corporació vilanovina". CiU fa referència en la seva moció a les negociacions que va fer l'Incasol a la Millera i a les afirmacions que fan les escriptures públiques
Segons CiU, "el principi d’autonomia municipal és capital pel funcionament de les institucions en el marc de les seves competències" i "l’Ordenació Urbanística és una competència reservada exclusivament als ajuntaments per la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya que en el cas de modificacions del planejament existent estableix un quòrum especial per a les seves tramitacions". Però segons el principal grup de l'oposició a Vilanova això no s'ha complert en el procès de traslladar l'edificabilitat a la Millera: "Sorprèn que pel mes de novembre passat l’Institut Català del Sòl formalitzés escriptures públiques de compravenda del 50% dels terrenys de La Millera amb compromisos que afecten directament l’autonomia i les competències municipals. Si les escriptures porten dates de novembre és fàcil deduir que les negociacions amb els propietaris es produïen uns mesos abans sense que en cap comissió ni organisme de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s’hagués plantejat la qüestió ni molt menys s’hagués aprovat cap resolució administrativa que autoritzés l’INCASOL als compromisos que prenia".Però per Convergència i Unió "un organisme com l’INCASOL no signa aquest tipus de documentació si no té algun vist i plau des del propi Ajuntament, encara que oficialment se'ns va contestar en seu municipal que es seguia negociant". CiU exposarà durant el ple que "el consentiment municipal deu estar tan assegurat que l’Institut Català del Sòl pagarà 6.300.000 euros (1.500 milions de pessetes) per l’adquisició del 50% dels terrenys agrícoles de la Millera que la pròpia Generalitat recomana preservar en el seu Pla Director Costaner que encara no té un any de vigència".Segons ha exposat CiU, una de les clàusules de les escriptures fa constar que "l’Institut Català del Sòl en el termini de dos anys des de la data de la formalització de la present compravenda durà a tràmit una modificació puntual del Pla General en virtut de la qual els esmentats terrenys esdevinguin urbanitzables, amb uns drets edificatius de 0,6 metres quadrats de sostres per metres quadrats de sòl brut, entenent que s’operarà posteriorment la reducció corresponent al 10% de cessió obligatòria a l’Administració actuant.” Però CiU lamenta que la documentació no especifiqui quina serà l'administració actuant i, per tant, beneficiaria de la urbanització.El ple de dilluns vinent, que centrarà bona part del debat en el procès de la platja Llarga, també demanarà a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a patició de CiU que "es comprometi en futures actuacions a informar a tots el grups i a la ciutadania en general de tot allò que afecti als canvis d’ordenació urbanística abans que es puguin prendre compromisos oficials".
www.vilanovadigital.com
Dijous 30 Març 2006 - CUBELLES

Multitudinari adéu a l'exalcalde Isidre Piñol

L’església Santa Maria de Cubelles es va omplir de gom a gom dissabte passat per donar un emotiu comiat a l’exalcalde Isidre Piñol. A la cerimònia va ser present bona part de la societat cubellenca en general, però també una nodrida representació de polítics locals i de tota la comarca del Garraf. Entre aquests destaca la presència del president del Consell Comarcal del Garraf i alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, o de l’alcalde de Canyelles, Xavier Robert. Precisament, Piñol va ser vicepresident del Consell Comarcal quan Robert presidia aquesta entitat. El funeral el va oficiar mossèn Joaquim Lluís, que va recordar la seva època de dedicació al municipi de Cubelles, que va durar 16 anys, dels quals deu ho va fer com a alcalde de la vila. És per això que la bandera de Cubelles i el bastó d’alcalde van romandre al llarg de tota la cerimònia religiosa sobre el fèretre d’Isidre Piñol, la persona que més temps ha estat a l’Alcaldia del municipi durant l’etapa democràtica. L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, va intervenir en la cerimònia, d’acord amb la família, per dedicar-li unes emotives paraules d’elogi i de record per a qui va ser una de les figures polítiques més importants de la transició democràtica a Cubelles.
www.diaridevilanova.com

30.3.06

DIJOUS, 30/03/2006 - 06:00h
El Congrés espanyol aprova el nou estatut d'autonomia de Catalunya

Socialistes, ICV i EU, CiU, PNB, BNG i CC hi voten a favor; EA, ERC i PP hi voten en contra; i Nafarroa Bai i la Xunta Aragonesista s'abstenen · 189 vots a favor, 154 vots en contra i 2 abstencions
El Congrés espanyol ha aprovat el dictamen de la comissió constitucional del Congrés sobre l'estatut espanyol amb els vots a favor dels socialistes, Iniciativa i Esquerra Unida, Convergència i Unió, el Partit Nacionalista Basc, el Bloc Nacionalista Gallec i Coalició Canària. Eusko Alkartasuna i Esquerra Republicana hi han votat en contra, com el PP, encara que per motius diferents, mentre que Nafarroa Bai i la Xunta Aragonesista s'han abstingut.
En total, hi han votat a favor cent vuitanta-nou diputats, cent cinquanta-quatre ho han fet en contra i dos s'han abstingut. El secretari general dels republicans, Joan Puigcercós, diu que aquest estatut no preveu els instruments necessaris per a encarar els reptes de futur i que el projecte s'aprovarà avui en fals. En aquest sentit, convida el PSOE a millorar-lo en la tramitació al Senat, perquè diu que 'encara hi som a temps'.
En canvi, el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que la seva formació desitjava aquell estatut, però que aquest és molt millor que el de Sau i que garanteix més autogovern, autosuficiència financera i millors competències per al Principat. PSOE i PP han escenificat les desavinences respecte del nou estatut en el ple que avui aprovarà el dictament del text. El president del PP, Mariano Rajoy, l'ha criticat, perquè considera que la presència del concepte 'nació' al preàmbul amenaça la unitat de l'estat espanyol i n'ha responsabilitzat Zapatero. En canvi, la vice-presidenta de l'executiu, María Teresa Fernández de la Vega, ha defensat que el nou estatut encaixa plenament en la constitució espanyola. De la seva banda, el portaveu d'Iniciativa, Joan Herrera, ha defensat el projecte perquè considera que és el millor estatut de la història del Principat i ha dit que el PP 's'haurà d'empassar totes les mentides que ha dit quan un govern autonòmic del PP s'apunti a aquest estatut'.
www.vilaweb.cat
El Pleno del Congreso aprueba la reforma del Estatut con los votos en contra de PP, ERC y EA.
Maragall asegura que "Catalunya se pone al día como nación" y Zapatero reconoce que se han cumplido "con creces" sus expectativas.
Madrid. (Agencias).- El Pleno del Congreso aprobó hoy el proyecto de reforma del Estatut de Catalunya con 189 votos a favor, los de PSOE, CIU, PNV, IU/ICV, CC-NC y BNG, 154 en contra (PP, ERC y EA) y dos abstenciones (Chunta Aragonesista y Nafarroa Bai). El texto estatutario, en el que la Comisión Constitucional y la delegación del Parlament han introducido numerosas modificaciones, ha obtenido el respaldo del 54,8% de los diputados presentes en la votación (345 de los 350 que forman la Cámara Baja). El proyecto original fue aprobado en septiembre de 2005 por el Parlamento de Catalunya con el 88,8% de los votos (120 a favor frente a 15 en contra). Tras la votación de hoy en el Congreso y antes de su aprobación definitiva por las Cortes el texto debe ser refrendado por el Senado. La votación se llevó a cabo, a petición del PP, de forma "pública y por llamamiento", de modo que los secretarios de la Mesa fueron nombrando uno a uno a los 350 parlamentarios, que se pusieron en pie para expresar de viva voz el sentido de su voto (sí, no o abstención). El procedimiento se prolongó durante más de 30 minutos, en los que las votaciones de los diputados más destacados, en especial de PP y PSOE, fueron acogidas con aplausos desde las filas propias y con exclamaciones y comentarios desde las contrarias. Estas expresiones, tanto a favor como en contra, fueron especialmente intensas cuando se nombró al presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, al ministro de Industria y primer secretario del PSC, José Montilla, al presidente de la Comisión Constitucional, Alfonso Guerra, y al propio presidente de la Cámara, Manuel Marín. En la votación participaron once miembros del Gobierno, todos menos José Bono, María Jesús San Segundo, Elena Salgado, Elena Espinosa, María Antonia Trujillo y Pedro Solbes, que no tienen la condición de diputados. Los diputados que no asistieron a la votación fueron los populares Isidro Fernández Rozada, Julia García-Valdecasas (ambos por enfermedad) y Ángeles Muñoz Uriol que tuvo que desplazarse a Marbella, además del socialista Ángel Martínez Sanjuán y el diputado de CC-NC Luis Mardones Sevilla. Día histórico para MaragallEl presidente de la generalitat, Pasqual Maragall, afirmó hoy que mantiene su "confianza" en que ERC se acabe sumando al consenso estatutario en el trámite del Senado y anunció que en las próximas semanas asumirá su "responsabilidad" para que el proceso de reforma del Estatut culmine positivamente. Al término de la sesión en el Congreso para la aprobación del nuevo Estatut, Maragall destacó que el 30 de marzo de 2006 "pasará a nuestra memoria colectiva como un día de celebración" y aseguró que con el texto aprobado hoy "Catalunya se pone al día como nación" y "todas las incidencias" que ha sufrido el proceso "serán anecdóticas" si finalmente se cierra bien. Maragall, para quien este nuevo Estatut "muy sólido y potente" supone un "salto para toda una generación", citó una larga lista de agradecimientos a todos los protagonistas del proceso de reforma estatutaria, incluido el "esfuerzo" de José Luis Rodríguez Zapatero para que Catalunya se dote de "la ley de autogobierno más ambiciosa de los últimos tres siglos". Mas: "Salto importante"El líder de CiU, Artur Mas, se mostró convencido de que el Estatut abrirá "horizontes de colaboración" entre Catalunya y el resto de España "muy ambiciosos y al mismo tiempo estimulantes". En declaraciones en el patio del Congreso tras la votación del proyecto de reforma, Mas destacó el "salto tan importante" que da Catalunya en materia de autogobierno y que "lo hace con la mano tendida a toda España". Aunque dijo que quizá no se hayan cumplido los objetivos al cien por cien -"lo que en algún momento esperábamos"- valoró el respaldo de Zapatero, que "ha sido decisivo". Zapatero, muy satisfechoEl presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, considera que se han cumplido "con creces" las expectativas que tenía ante la reforma del Estatut. A la salida del hemiciclo tras la votación en la que se ha aprobado esa reforma, el jefe del Ejecutivo ha respondido con un repetido "muy bien" al ser preguntado por los informadores por el resultado del debate.
www.lavanguardia.es
Polítics i entitats confeccionaran el RPC que s'aprovarà a l'abril. La reunió serà aquest vespre, al centre social
Avui dijous, 30 d'abril està prevista una nova reunió de treball sobre el Reglament de Participació Ciutadana, en la què hi participaran regidors, grups polítics i entitats per posar en comú un document més acurat del RPC i cercar el màxim consens polític ja que es tracta d’una responsabilitat compartida de tots.
D’aquesta reunió ha de sortir el document de RPC (Reglament de Participació Ciutadana) que es preveu aprovar en el ple municipal corresponent al mes d’abril. Ràdio Cubelles Dijous, 30-03-2006 www.cubelles.com

29.3.06

El 90% de los contratos realizados a jóvenes en el 2005 fueron temporalesUGT denuncia que la excesiva precariedad reduce la productividad
Los contratos temporales supusieron la vía principal de encontrar trabajo para los jóvenes el pasado año, en un 90% de los casos, según ponede manifiesto UGTen un comunicado. El sindicato critica la alta precariedad que reduce la productividad y aumenta la siniestralidad.
UGT alerta sobre la preocupante situación del mercado laboral español

LA VANGUARDIA - 26/03/2006MADRID.(Europa Press.)El 90% de los contratos que se realizan a jóvenes son de carácter temporal, y dos de cada cinco trabajadores menores de 25 años tienen un contrato de duración determinada, lo que se traduce en una baja productividad, una menor inversión tecnológica y una mayor siniestralidad, según señaló en un comunicado UGT. El sindicato alertó de la "preocupante" situación del mercado laboral español para los jóvenes y, tras reconocer que no es comparable con la francesa porque no existe una modalidad específica de contratación para este colectivo, propuso avanzar en el diálogo social para mejorar los derechos, reducir la temporalidad y apostar por la estabilidad del empleo. UGT consideró que las movilizaciones que están teniendo lugar en Francia por parte del movimiento estudiantil y las confederaciones sindicales son "un proceso en ascenso que pone en cuestión el tratar de imponer un contrato que en lugar de mejorar los derechos los recorta". Concretamente, el contrato de primer empleo propuesto por el primer ministro francés, Dominique de Villepin, prevé que el empresario pueda despedir sin ninguna justificación durante sus veinticuatro meses de duración. El sindicato indicó que algo parecido ocurrió en España cuando el gobierno del Partido Popular trató de imponer el decretazoen el 2002, una decisión que motivó la huelga del 20 de junio. En los datos del boletín de empleo joven de UGT relativos al cuarto trimestre del 2005 se constata que el número de contratos registrados el año pasado destinados a jóvenes fue de 11.186.240 y, de ellos, casi el 90% fue de carácter temporal, siendo la contratación indefinida la modalidad menos utilizada. De hecho, los contratos indefinidos ordinarios acumulados hasta el mes de diciembre fueron 343.490 para menores de 35 años y los contratos indefinidos de fomento sólo supusieron 147.995. En el 2005, los contratos temporales más habituales destinados a los jóvenes fueron el eventual por circunstancias de producción, con 5.024.480 contratos, lo que supuso el 41% de la contratación realizada a jóvenes menores de 35 años, y el contrato por obra y servicio, modalidad por la que fueron contratados 4.073.195 jóvenes. En cambio, los contratos formativos y los de prácticas apenas tienen incidencia sobre el total de la contratación, ya que en el último trimestre de 2005 apenas alcanzaron el 1% del total. Lo mismo ocurrió con los contratos realizados a minusválidos y con el contrato relevo. El Consejo de Cámaras de Comercio, por su parte, ha puesto de relieve el problema que supone para las empresas la escasa experiencia laboral de los jóvenes, debida a la excesiva temporalidad a que están sometidos.
www.lavanguardia.es
Nadal defensa l’estratègia de compra de terrenys de l’Incasol a la Millera.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha defensat l’estratègia de compra que ha dut a terme l’Incasol a la Millera de Vilanova, on es traslladarà l’edificabilitat de la platja Llarga per poder evitar la urbanització d’aquest paratge. El conseller, que va visitar ahir la comarca del Garraf, ha volgut sortir del pas de les acusacions que han fet en les darreres setmanes els grups de l’oposició de Vilanova, que han acusat l’Institut Català del Sòl d’adquirir els terrenys agrícoles de la Millera amb informació privilegiada sobre les intencions de requalificar els terrenys a sòl urbanitzable.
Joaquim Nadal ha negat rotundament que «l’Incasol hagi comprat els terrenys de la Millera amb informació privilegiada» i assegura que l’organisme s’ha limitat a «fer actuacions amb estratègies i visions de futur». El conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha defensat que les actuacions de l’Incasol responen a les estratègies pròpies d’«un instrument que actua amb la filosofia de modular el mercat i ajudar a moure les polítiques de sòl i habitatge que impulsa la Generalitat». I és que els grups de l’oposició de Vilanova havien atacat les maniobres de l’Incasol a la Millera, on l’organisme ha adquirit la meitat dels terrenys afectats pel trasllat de l’edificabilitat de la platja Llarga, unes 13 hectàrees.
El conseller va visitar ahir Vilanova i la Geltrú per reunir-se amb l’equip de govern per explicar el pla d’infraestructures als empresaris del Penedès i per pronunciar una conferència sobre el futur del ferrocarril, que s’emmarca en els actes de commemoració de l’arribada del tren a la ciutat. Durant la reunió amb el govern, el conseller es va comprometre amb l’Ajuntament a col·laborar per «salvar la platja Llarga». L’alcalde, Joan Ignasi Elena, va assegurar ahir que en un període de 15 o 20 dies es tancarà una solució per a la platja Llarga i que en aquest temps tenien fixades diverses reunions amb la conselleria i la promotora: «Traspassarem l’edificabilitat a la Millera amb un impacte suportable per a la ciutat.» El conseller Joaquim Nadal va explicar ahir que «ara que tots volem salvar la platja Llarga, fem-ho amb intel·ligència i jugant amb totes les opcions, excepte la de l’oportunisme polític».
www.vilaweb.cat
Isidre Piñol i Borràs, que descansi en pau.
Per Joan Rodríguez i Serra 25/03/2006
Aquest matí, m’ha arribat a les mans un poema, que s’escau per aquesta ocasió.

Temps que passa.
Temps que queda.
Històries que es lliguen
i es deslliguen
en el passat de la ment.
I arriba aquell moment:
totes les seves històries
comencen a ser antigues
i s’instal•len a l’apartat
de remembrances fidels.
El temps que passa
t’allunya i t’apropa.
Cada gambada
des del ja conegut
és temps que guanyes
vers el futur.
Davant teu noves històries
se t’aniran revelant.
La incertesa
és el que fa de la vida
quelcom tan interessant.
Cubelles, 24 de març de 2006
Joan Rodríguez i Serra. Tinent d’alcalde i regidor d’acció social i sanitatAjuntament de Cubelles
Apartat articles i col-laboracions de www.vilanovadigital.com

28.3.06

Taula rodona sobre educació a Ràdio Cubelles Dijous 30 de març. Ràdio Cubelles ha programat un especial sobre educació amb totes les parts implicades. La xerrada tindrà lloc dins del magazin Denominació Cubelles a partir de les dotze del migdia al 107.5 de la FM.
Coincidint amb el període de preinscripcions escolars, Ràdio Cubelles (107,5 FM) ha preparat un programa especial sobre educació per aquest dijous 30 de març. Una taula rodona on hi participaran la directora de la Llar d’Infants la Draga, Loren Zavala; la cap d’estudis del CEIP Charlie Rivel, M. Jesus González; la directora del CEIP Vora del Mar, Joana Carbonell; i la directora de l’IES Cubelles, Maite Martínez. A més també i participarà la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Cubelles Pilar González.
La xerrada té la intenció d’analitzar i parlar de la situació actual d’educació al municipi per una banda, i detallar i explicar com s’està portant a terme tot el procés de preinscripcions per l’altre. La taula rodona està encabida dins del magazin matinal, Denominació Cubelles, serà a partir de les dotze del matí al 107.5 de la FM.Ràdio Cubelles Dimarts, 28-03-2006
www.cubelles.com
Ridao acusa Saura de "bomber piròman" per demanar que Vendrell deixi un dels seus càrrecs
El portaveu d’ERC al Parlament, Joan Ridao, ha acusat el conseller Joan Saura de ser un dels membres d'un govern que "es presenten com a pacificadors" però són "bombers piròmans", després que l’ecosocialista demanés, ahir dilluns, a Xavier Vendrell que triï entre el seu càrrec de secretari general del 'conseller primer' i el de responsable econòmic d’ERC. El portaveu republicà ha recordat, en roda de premsa al Parlament català, que “el model de finançament d’Esquerra és perfectament legítim i transparent”, però que si “es creu que hi ha aspectes il·legítims cal que es recorri a la justícia ordinària i no als mitjans de comunicació”. Ridao ha rebutjat les acusacions de PP i CiU dient que “no són ningú per donar exemple”, amb el moment polític que es viu, en què “incomoda la posició d’ERC davant l’Estatut i hi ha qui vol avançar les eleccions i furga per aconseguir-ho”.

www.eldebat.com
I tu, d'on treus els quartos?
Isabel-Clara Simó
Oh, quin escàndol! Resulta que hi ha un partit que es nodreix, econòmicament parlant, de les quotes dels seus militants! Això no es pot consentir! Això és una ofensa a la classe política que té la mà més llarga que l'honor. ¿Com és que no hi ha diners subterranis, ni comptes fraudulents, ni ingressos inconfessables? Doncs no: Esquerra Republicana es nodreix de les quotes dels militants, i, quan aquests fan l'orni, els envien una carta dient, macos, que heu de pagar al partit, si en voleu ser militants, i més encara si heu obtingut una cadira gràcies a aquesta avinentesa. Això, que ho entendria fins i tot Pedro Solbes -un il·lustre valencià, tot s'ha de dir, encara que no n'exerceixi-, Manuel Iceta no ho entén, i s'ha posat aspriu i ha dit que demanarà responsabilitats, criminals i tot, per si un cas això de cobrar dels militants no figura a la sacra Constitució espanyola.
També Manuela de Madre està suspicaç i diu que quina manera de finançar-se és aquesta, que per què un partit, i a sobre català, ha de trencar la rica tradició espanyola, que tan sucosos dividends ha donat als despatxos i a Carabanchel.
Ara bé, ja que us poseu tan estupends, ja que esteu indignats perquè el gloriós pacte per un Estatut net com una patena no faci el pes que pensàveu, escolteu, companys, ¿per què no ho aprofitem i plantegem dos temes encara irresolts: el finançament dels partits i les llistes obertes, tots dos en la mateixa tacada? ¿Oi que estaria bé, una mena d'operació transparència? Iceta, carinyo, ¿em pots dir d'on treu els quartos el teu partit, si no és sufragats pels militants? Iceta, rei, que em pica la curiositat, home...
www.avui.cat

27.3.06

Cunit tindrà equipaments i serveis valorats en quinze milions d’eurosEls duran a terme promotors urbanístics amb els quals ha signat convenis. FERRAN RODRÍGUEZ. CunitL’Ajuntament de Cunit ha valorat en uns 15 milions d’euros les compensacions que obtindrà en equipaments i serveis quan s’hagin dut a terme els divuit convenis urbanístics que s’han signat amb diferents promotors i que ara l’equip redactor del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) incorporarà en el document inicial per tal que aquest sigui aprovat de manera inicial a final del mes vinent abans que sigui remès a la comissió d’Urbanisme de Tarragona (CUT).

Aquest POUM està preparat amb vistes a l’any 2020, data en què es preveu que Cunit tingui 35.000 habitants. Entre els equipaments que, sense cap cost per als ciutadans, s’obtindran amb aquests convenis destaca el cobriment de bona part de l’actual riera de l’avinguda de la Font, que es reconvertirà en una gran rambla. Aquestes obres valorades en uns 7,8 milions d’euros aniran a càrrec del promotor del pla parcial Cunit Sud i resoldrà per sempre els greus problemes que té el municipi en dies de pluja, ja que la riera és ara la via de comunicació entre les dues parts del municipi.
A més, el promotor del sector La Plana com a compensació s’ha compromès a construir en aquella zona el que serà el mercat municipal, dins del qual hi haurà una mitjana superfície comercial i tindrà aparcament subterrani. A la mateixa zona i prop de l’estació de la Renfe hi haurà un aparcament per a 200 vehicles.
Una altra millora important per a Cunit serà la construcció de la definitiva caserna de la policia local a la zona Plademar, prop de l’actual caserna provisional.
També sense cost per als veïns, es construirà prop de la platja una oficina de turisme. El propietari del restaurant l’Avi Pau pagarà 600.000 euros per aquesta obra i a més cedirà a l’Ajuntament el modern edifici del restaurant, ja que té previst tancar el negoci. A canvi, aquest veí podrà construir 53 habitatges de planta baixa més quatre plantes proa de l’actual restaurant.
Un altre avantatge que s’obtindran arran de la futura aprovació definitiva del POUM és que el carrer Montblanc es prolongarà i passarà a ser la via principal del municipi, ja que travessarà l’avinguda de Barcelona amb una rotonda i anirà fins a la platja després de passar per un pont sota la via del tren. A canvi que un promotor pugui edificar un edifici comercial de planta baixa més quatre, l’Ajuntament rebrà 240.000 euros per pagar part del cost d’un pas sota la via del tren.
El POUM també preveu la construcció d’un vial paral·lel a l’autopista que anirà des del peatge de Cubelles fins a Cunit i anirà a parar a la zona de Can Molas 3 on es destinaran 20.000 m² per a naus de petites empreses. Allà també es preveu la construcció de 160 habitatges.
www.vilaweb.cat
Puigcercós recorre al 3% per defensar el finançament d'ERC i qualifica les crítiques "d'hipocresia col·lectiva"
El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha acusat els altres partits "d'intentar finançar-se o haver-se finançat amb les famoses comissions del 3%". El republicà ha replicat, així, les crítiques -que ha titllat “d’hipocresia col·lectiva”- de la resta de formacions per les quotes exigides per ERC a treballadors de la Generalitat. Puigcercós ha defensat, des de Reus, el sistema de finançament del seu partit. "Estem assistint a un acte d'hipocresia col·lectiva i alguns sepulcres blanquejats estan intentant criminalitzar ERC perquè els càrrecs del partit ajudem amb el nostre sou al seu finançament". El dirigent republicà s'ha referit també a les donacions anònimes que han rebut partits com CiU o PP -amb 4,1 milions d'euros pels convergents i 3 milions pels populars, segons Puigcercós. El republicà ha assegurat que el PSOE té "el mateix sistema que nosaltres" en rebre quotes d’alts càrrecs i que ICV "també té una carta financera" com ERC. Malgrat tot, Puigcercós ha demanat una fórmula de finançament "neta" per a tots els partits.
www.eldebat.com
De Madre assegura que la continuïtat del tripartit no es veurà afectada per la polèmica del finançament d’ERC
La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, ha assegurat que la continuïtat del govern tripartit no es veurà afectada per la “desagradable” polèmica arrel del finançament d’ERC. De Madre ha fet aquestes declaracions des de Premià on ha participat en un acte polític del PSC. De Madre ha afegit que si es confirma que ERC ha demanat diners a treballadors de la Generalitat per finançar-se sota l'amenaça de perdre la feina, "a més de donar explicacions ha de demanar també excuses a aquestes persones". De Madre s'ha referit també a l'Estatut i ha mostrat la seva confiança que ERC canviï el sentit del seu vot, ja que ha assegurat que molta gent d'aquest partit "té ganes de no votar-hi en contra".
www.eldebat.com