18.12.04

ICb PROPOSARÀ AL GOVERN MUNICIPAL RECUPERAR EL PROJECTE D'UNIR EL DELTA DEL FOIX AMB EL PARC NATURAL DEL GARRAF

ICb proposarà que un dels objectius prioritaris de l'Ajuntament de Cubelles pel 2005 sigui incloure l'espai protegit del riu Foix dins l'Anella Verda del Garraf a fi de consolidar la seva conservació com espai d'especial interès. El pas d'Iniciativa per Cubelles pel Govern municipal l'any 1999 va permetre establir els primers passos d'inclusió de l'espai del Foix dins la cobertura de l'Anella Verda del Garraf impulsada per la Diputació de Barcelona.
AJUT A LES DONES

L'Associació de Dones La Fita de Cubelles amplia els seus serveis d'informació al col.lectiu femení a traves de la seva pàgina web. Visiteu l'apartat de links per trobar adreces i contactes importants a Cubelles, la comarca del Garraf i també a Barcelona.
La web de l'associació és: www.doneslafita.org
FINALMENT EL GOVERN CENTRAL ES MANIFESTA: SÍ A LA TÈRMICA

Adjuntem informació publicada ahir al diari El Punt. Feu especial atenció a les previsions d'Endesa per l'any 2008!!! Sorprenent!

Penedès. El govern espanyol no sol·licitarà la baixa de la central tèrmica de Cubelles perquè compleix la llei
L.M. . Cubelles

El govern espanyol té previst facilitar la continuïtat de la central tèrmica de Cubelles, ja que aquesta s'ajusta a la legalitat vigent. Segons la resposta que el govern de Madrid ha donat al diputat de CiU Carles Campuzano, la llei 54/1997 reconeix el dret a la lliure instal·lació i la lliure competència, per això no és procedent la intervenció del govern, llevat del cas que fos necessari per garantir el subministrament d'energia elèctrica. Segons fonts de CiU, ni el propietari de la tèrmica, Endesa, té pensat sol·licitar la seva baixa, ni l'Estat la hi demanarà, ja que la tèrmica de Cubelles pot funcionar amb fueloil i amb gas natural i això significa que compleix la normativa vigent.
En la resposta que ha donat el govern espanyol, s'especifica que segons la informació que ha facilitat el propietari, l'objectiu és funcionar cremant només gas natural, reservant l'ús del fueloil per al cas que es produís una falta de subministrament de gas natural.
Els estatuts de la central de Cubelles estipulen que aquesta hauria de ser traslladada fora del municipi el 2005, encara que la Generalitat sempre ha defensat també la seva continuïtat al municipi, tot i la contrarietat manifesta dels veïns de Cubelles. Endesa ha iniciat la tramitació per a l'autorització d'una central tèrmica de cicle combinat de 800 mW per subtituir la tèrmica actual. L'empresa preveu que la nova podria entrar en funcionament el 2008-2009, moment en què Endesa sol·licitaria el tancament de la tèrmica de fueloil-gas natural actual

12.12.04

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA "SI TU VOLS, JO ARRIBARÉ AMB TU"

¨Si tu vols, jo arribaré a tu¨, exposició fotogràfica de Sergio Andrada.
L'exposició es podrà visitar a la sala de la Rectoria de Sta Maria de Cubelles de l'11 al 19 de desembre de 2004. L'horari de visita és de les sis a les vuit del vespre.
Més informació a www.cubelles.org