3.7.10

M. Trives/Diari de Cubelles

Lectures contrastades
Tenim un article publicat al Diari Avui en que Miquel Iceta mostra obertament el que suposa i la resta del contingut del retall i el que queda pendent a .....Després de la sentència, política del Estatut .Cal llegir atentament el contingut ,pro tenim d altres opinions i una d elles ,la de Raimon Obiols en el seu bloc on expressa la seva ,a Una declaració de Nou Cicle: L’hora de la unitat, l’hora de Catalunya .
I com no! una lectura incisiva i a peu de carrer....com la de Pilar Rahola ....a La Vanguardia . Totes tres donen a pensar....
anàlisi
Després de la sentència, política

Miquel Iceta

Dilluns el Tribunal Constitucional va dictar sentència sobre el recurs presentat pel Partit Popular contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Per ara coneixem la resolució, la conclusió de la sentència on es recullen els articles que de forma total o parcial són considerats inconstitucionals i aquells que han estat objecte d'una interpretació restrictiva en funció de la qual són declarats constitucionals. No estarem en condicions, doncs, d'establir una valoració jurídica rigorosa i solvent de la sentència fins que no la coneguem en tots els aspectes. Sí que podem, però, fer-ne una valoració política.
Cal subratllar, en primer lloc, la indignació que ens provoca que un Tribunal Constitucional en una situació tan anòmala com l'actual hagi dictat una sentència que modifica, ni que sigui parcialment, una llei com l'Estatut, que ha estat el fruit d'un acord entre el Parlament de Catalunya i el Congrés de Diputats i el Senat, aprovat com a llei orgànica per majoria absoluta de les Corts Generals i sotmès a referèndum dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.
Aquesta indignació també es fonamenta en la plena i normal vigència de l'Estatut al llarg de quatre anys, el seu desplegament normatiu (cinquanta lleis de desenvolupament estatutari; només una recorreguda davant el Tribunal Constitucional), noves competències ja assumides, i un nou model de finançament autonòmic inspirat directament de l'Estatut, que no caldrà revisar.
Donada la situació anòmala del Tribunal (incomplet, amb un dels seus membres recusat, amb quatre membres que han vist artificialment prorrogat el seu mandat en més de dos anys i mig), per què no s'ha inhibit el Tribunal Constitucional? Per què no ha dictat una sentència que avalés la plena constitucionalitat de l'Estatut, tenint en compte que tot el seu desplegament ulterior també està subjecte al control de constitucionalitat? Per què el tribunal ha decidit imposar la seva visió a la del legislador? Per què ha decidit actuar sense respectar la voluntat popular expressada en el referèndum? Per què el tribunal ha decidit decantar-se per una interpretació restrictiva del pacte constitucional?
És obvi que ens trobem davant d'un exemple evident d'irresponsabilitat i d'absoluta manca de visió d'Estat. El Tribunal Constitucional no ha estat a l'alçada i ha provocat un problema polític i jurídic de conseqüències imprevisibles, que afecta també els altres Estatuts d'Autonomia que van inspirar-se en el nostre.
Malgrat tot, hem de destacar que el Partit Popular no ha assolit el seu objectiu, l'Estatut no ha estat liquidat. Recordem que el Partit Popular havia recorregut 114 articles, instant que fossin declarats inconstitucionals. I només ha assolit aquest objectiu en 14 casos, la majoria dels quals només en forma parcial. En 74 dels articles recorreguts no s'han produït ni retocs ni cap mena d'interpretació restrictiva.
Ara toca respondre políticament a la sentència, acatant-la, sí, però mostrant clarament la nostra disconformitat. Mantenint el nostre compromís de defensa del contingut íntegre de l'Estatut i de desplegament en plenitud del seu potencial d'autogovern. Exigint la lectura àmplia i generosa del pacte constitucional i l'evolució federal de l'Estat de les Autonomies. Aquest és l'objectiu fixat pel president Montilla que requereix unitat, fermesa i intel·ligència. Per nosaltres, els Socialistes de Catalunya, no quedarà.
Raimon Obiols
Després de quatre anys de normalitat en la vigència i aplicació del nou Estatut, un Tribunal Constitucional dividit i deslegitimat, després d’un procés penós, anòmal i degradat, ha acordat una sentència que crea, d’una manera totalment artificial i irresponsable, una situació molt greu.
Durant aquests quatre anys, el nou Estatut no ha generat cap problema rellevant, ni en els drets ciutadans, ni en el funcionament de les institucions i dels serveis públics, ni en les relacions entre les nostres institucions nacionals i les de l’Estat central.
En una situació de crisi econòmica i social, no s’ha produït cap problema ni en la convivència diària de la ciutadania ni en la unitat civil del poble de Catalunya.
Per contra, la sentència del Constitucional, crea una situació de conflicte que el nacionalisme espanyol ha estat perseguint durant quatre anys de manera calculada.
Subordinant-se als plantejaments involucionistes i catalanòfobs del PP, el Tribunal ha actuat políticament. Ha pretès erigir-se en una mena de tercera cambra espúria. Uns pocs jutges dividits i desprestigiats han pretès invalidar el pacte assolit entre el Parlament de Catalunya i les Corts Generals, aprovat per aquestes i referendat democràticament pel poble de Catalunya.
Aquesta sentència és una gravíssima perturbació. Però al seu darrere hi ha, a més, una gravíssima provocació.
És evident que hi ha un intent malèvol de la dreta espanyola que, generant aquest conflicte, vol en realitat liquidar el pacte constituent de 1978 en un sentit involucionista.
És evident també que es vol que això generi una situació de confrontacions a Catalunya, exasperant posicions, jugant amb enganys i divisions, propiciant una situació que permeti un nou designi assimilador contra Catalunya.
Això és intolerable. No es pot deixar passar. Per tal d’ impedir-ho, Catalunya ha d’unir-se.
Necessitem la unitat, expressada al Parlament i a la societat, de totes les forces polítiques i socials de Catalunya.
Necessitem la unitat al voltant del President de la Generalitat i de les nostres institucions nacionals.
Qui vulnerés aquesta exigència assumiria una greu responsabilitat, perquè la unitat és una condició imprescindible per defensar amb eficàcia allò que ens pretenen negar.
Demanem una resposta massiva del poble per a manifestar-se de manera cívica i democràtica al servei de Catalunya, de les nostres institucions i llibertats.
Demanem l’acció unida de les forces polítiques que defensen la Generalitat i l’autogovern, fins a recuperar totalment el contingut de l’Estatut que el poble de Catalunya va votar en referèndum.
Nou Cicle extret d´ un bloc sobre l´ actualitat on Raimon Obiols escriu i que recomanem llegir
dimarts 29 de juny de 2010
i finalment ....
Pilar Rahola ens te acostumats a un llenguatge directe i si la resta sovint comptem ,i es recomanable comptar fins a deu,ella engega la directa i zas! ? Disposa d’experiència política i la política requereix ser crític i ferm en determinats moments. En fi que cadascú i faci dels seus pensaments la seva lectura i les seves opinions ...


OPINIÓN
¿Existe el PSC?
El PSC existe en Catalunya tanto como olvida su identidad cuando triunfa en despachos de la Moncloa


Pilar Rahola

Creo recordar que en tiempos remotos, allá por el lejano año 2008, Carme Chacón era candidata del PSC a les elecciones generales. Incluso recuerdo una agresiva y eficaz campaña de su partido para mostrar sus "bondades catalanas" en relación con las muchas maldades que el PP había acumulado respecto a Catalunya. De hecho, fue tan intenso y exitoso el mensaje de salvación nacional del PSC, que fue en Catalunya donde el PP perdió la presidencia del Gobierno. Su derrota en estas tierras díscolas no fue relevante, fue directamente estrepitosa. Sin embargo, fue llegar, besar el santo del Ministerio de Defensa y olvidarse raudamente de su ínclita militancia. ¿En algún momento se ha notado que Carme era militante del PSC? Sí. Se ha notado en las campañas que le han organizado los ultramontanos, cuyo ataque persistente –por ser mujer, catalana y ministra de Defensa– ha sido despiadado. Pero más allá de los graznidos cavernosos, Carme se ha portado tan bien que no ha hecho nada para recordar que un día fue presentada como la "salvación" de Catalunya, ante el peligro pepero. Su reciente aplauso a la sentencia del Constitucional, mientras en Catalunya arrecia la indignación, no hace sino confirmar lo ya sabido: que el PSC existe en Catalunya tanto como olvida su identidad cuando, puente aéreo mediante, triunfa en los despachos de la Moncloa. O incluso antes.

Font: ¿Existe el PSC?
Pilar Rahola
Font: http://www.lavanguardia.es/

2.7.10
















Dins els actes commemoratius del 110è aniversari del Cor l’Espiga de Cubelles, avui divendres a la sala gran del Centre Social , ha tingut lloc l´ inauguració de la exposició fotogràfica d´ aquets anys daurats de l´ entitat en que veïns i veïnes d´ara i d´ abans hi son presents en imatges plenes de colors i joia.
Avui divendres 2 de juliol ,al Diari de Vilanova ,i en el apartat de Cubelles ,en que l´ alcaldessa de Cubelles ,Mª Lluïsa Romero parla obertament de la situació delicada del Govern amb minoria de Cubelles . Son paraules d´una alcaldessa ,fermes i un bon apunt que cal llegir atentament ,per tant us convidem a qui no ha fet, en disposeu d’una lectura rapida.
Diari de Vilanova , com sempre, disposa d’altres noticies d’actualitat i d´ interès comarcal .

“Si cal una moció de censura perquè l’oposició governi, que la facin

Maria Lluïsa Romero i el seu equip afronten un final de legislatura complicat després de la marxa de CiU del govern. PSC i ERC queden en minoria, la qual cosa deixa en mans de l’oposició tot el que es pugui decidir en els pròxims plens.
L’alcaldessa s’ho pren amb resignació, tot reconeixent que la situació és difícil i no sabem què passarà. Hi ha uns pressupostos aprovats i algunes accions que depenen d’uns crèdits, que ara s’hauran de ratificar en el ple. Caldrà més negociació i demanem que l’oposició sigui sensata i que els acords a què s’arriba a porta tancada (en les comissions informatives) es respectin al ple, cosa que ara no venia passant. I posa com a exemple el darrer ple en què es va veure forçada per l’oposició a rebaixar-se el sou un 18%. El cert és, segons Romero, que ella havia fet una primera proposta de rebaixa del sou del 15% per a l’Alcaldia i la tinència d’Alcaldia que regentava Joan Albet. Ell va dir que no, assegura. I va ser aleshores que vaig parlar amb tothom per assessorar-me i finalment es va portar la proposta de rebaixa del 7% al ple. Una proposta que s’havia discutit en comissió informativa i de la qual ningú no es va queixar, a diferència del ple, explica l’alcaldessa.
La por de Romero és que aquesta situació afecti la població i creï immobilisme. És per això que no tem que se li pugui presentar una moció de censura. Si realment hi ha aquest immobilisme i cal fer una moció de censura perquè l’oposició governi, que la facin. No tinc cap problema. Tinc clar que avui estic en aquesta cadira i demà potser no. Jo estic per la feina, i la prioritat és la població. I també ho ha de ser per a l’oposició. Ja portem 25 anys de retard respecte de les poblacions del voltant. I no és bo que ara tornem al passat per una qüestió política.

1.7.10

Els tres obusos del Constitucional

· La sentència tomba articles claus sobre català, justícia i finançament · En la qüestió de la llengua és al límit de qüestionar l'Estatut de Sau

Lluís Bou

El Tribunal Constitucional ha llançat tres grans obusos en forma de sentència. Ha tombat articles decisius sobre el reconeixement del català com a llengua pròpia de Catalunya, la descentralització del poder judicial a Catalunya, i la possibilitat d'un finançament propi. El capítol de la llengua és un dels més sensibles; des de fa segles, és un dels elements definidors de la nació catalana. I pel que se sap de la sentència, ha quedat anul·lat que el català sigui d'ús preferent a les administracions públiques i els mitjans de comunicació públics de Catalunya. La decisió del TC pot tenir repercussions a TV3, Catalunya Ràdio, i en les relacions de la Generalitat i els Ajuntaments amb els ciutadans. S'haurà de veure què dictaminen els tribunals quan a partir d'ara alguna entitat anticatalanista protesti a la justícia amb aquests arguments.

Els magistrats del TC s'han mostrat sensibles a les campanyes que han llançat alguns mitjans de Madrid contra la suposada desaparició de la llengua castellana a Catalunya. Han estat obsessives des de la redacció de l'Estatut fa més de 4 anys. La sensibilitat preventiva cap al català és tan alta que la sentència aplica la denominada castració química, la reinterpretació encara en més articles en relació a l'idioma. És el cas de l'article 6, que va introduir per primera vegada el deure de conèixer el català. Va ser un intent d'equiparar legalment la llengua catalana a la castellana, el coneixement de la qual és considerat un deure per la Constitució.

Un altre aspecte reinterpretat és la possibilitat de relacionar-se en català amb el TC o la justícia a nivell espanyol (article 33), i també la disponibilitat lingüística dels establiments oberts al públic. La sentència no qüestiona obertament la immersió lingüística l'escola, però reinterpreta que els alumnes tinguin tant el dret com el deure de conèixer amb suficiència oral i escrita el català i el castellà al finalitzar l'ensenyament obligatori (article 35.2). El veredicte del TC es queda a les portes de qüestionar fins i tot la política desplegada amb l'Estatut del 1979.

No s'acaba aquí el marcatge al català, ja que també s'aplica la castració química a l'obligació que l'Estatut marca a les empreses de la Generalitat i a les seves concessionàries d'usar el català (article 50.5). Caldrà veure quan surti la sentència completa de l'Estatut quina es la reinterpretació exacta que el Constitucional fa d'aquests articles, si bé és evident que serà a la baixa.


Seguir llegint la resta del article a Els tres obusos del Constitucional

Font: http://avui.elpunt.cat/cercar.html?start=0&searchword=lluis+bou

30.6.10

Opinions bullint i algunes mostrant una certa indiferència o considerant que ja es correcte , deixant anar una tímida resposta per si de cas a les properes eleccions ,excusant la seva assistència per motius propis dels seu càrrec....a la manifestació convocada .
El president Montilla mante el seu posicionament mostrat en el comunicat i en aquets moments difícils on caldrà una lectura a fons per part d’experts ,analitzar atentament els punts qüestionats i expressar sense dubtar una resposta ferma per part dels representants de grups politics ,tots units ,sera convenient e irrenunciable .
Avui llegint determinats diaris i algun bloc força interessant ,he triat dues opinions prudents i serenes per part de dos personalitats diferents i de diferents grups polítics pro que cal escoltar , ens diuen en poques paraules i algunes mes , manifestant-ne la seva opinio.
En saben molt tots dos ,per la saviesa que aporta el seu pas pel mon polític al Parlament al Congres i al front de responsabilitats reconegudes.
Llegiu.... ....



A les verdes i les madures bloc

Ja veurem

Sixtemoral

La sentència sobre l’estatut m’agafa lluny de Vilanova.
Tinc poca informació però la que tinc no és massa falaguera.
Crec que el fantasma de Felip V transformat en magistrats i magistrades del TC. I han volgut colpir altre vegada el país i la seva norma més important.
Calen respostes, clares i contundents.
Llegir la sentència però serà d’exercici obligat.
Ara bé la primera impressió, novament l’esperit, ranci, caduc i caspós de la “indisoluble unidad de España”.
Que els hi aprofiti, que es confitin la sentència i anem a la nostra que prou feina tenim

http://sixtemoral.wordpress.com/




Espanya té un problema
La sentència no resol res i ho reobre tot; haurà de reconsiderar el pacte constituent

Miquel Roca

Què vol dir, què representa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya? Senzillament, el tribunal ha declarat que l'ambició d'autogovern que els ciutadans de Catalunya van concretar a ratificar l'Estatut no cap dins de la Constitució del 78. Els ciutadans de Catalunya volien i confiaven en què la Constitució emparava la seva voluntat d'autogovernar. Volien desenvolupar la seva vocació col.lectiva en el marc de la Constitució, però el tribunal-al qual s'atribueix la màxima interpretació del text constitucional-ha dit, simplement, no.

MÉS INFORMACIÓ
·
No val la pena discutir que el tribunal ha comès un greu error. Aquest debat ja no porta enlloc. El fet cert és que s'ha tancat una porta i amb això tota una etapa històrica. El poble de Catalunya ja ha expressat la seva voluntat i aquesta no canvia perquè la porta es tanqui, altres s'obriran o hauran obrir-se perquè la voluntat col.lectiva no pot conformar a renunciar a una legítima ambició que trenta anys de normal i progressiu desenvolupament autonòmic avalen i protegeixen .
La Constitució del 78, el pacte que la va fer possible, els acords i l'esperit que va animar la seva elaboració no volien això. Estic convençut. No podia imaginar que, en una línia de desenvolupament constitucional, s'interpretés ara el que el tribunal ha proclamat. Això no estava previst, perquè s'havia previst tot menys tornar enrere. I aquesta sentència és tornar enrere, així s'ha defensat i així s'ha proclamat. El substrat ideològic de la sentència és la convicció d'uns quants que s'havia "cedit" massa i ara es tractava de recuperar "el perdut". Així, entre cedir i perdre, s'ha construït sempre la història de l'Espanya temorosa de la seva pròpia diversitat i pluralitat.
Que ningú s'equivoqui, Espanya té un problema. Aquesta sentència no resol res i ho reobre tot. Perquè si alguna cosa posa de manifest és que haurà de reconsiderar el pacte constituent i definir noves bases per a la convivència a Espanya. El pacte constituent, l'esperit de la transició ha estat liquidat, ara toca refer el pacte. No a Catalunya, en tot cas, no només a Catalunya, sinó a tot Espanya. El que ha passat-la sentència-no és una decisió que pugui ser llegida només des de Catalunya, és a tot Espanya la que redescobreix que té necessitat de tornar a definir nous pactes, nous enfocaments, nous puntes. S'ha volgut així, doncs que sigui així.
No serà fàcil, tots arribem o arribarem al debat més saberut, més recelosos, amb menys entusiasme i, potser, amb poca confiança. No hi ha per menys. I, des de Catalunya, no són pocs els que van a interrogar-se sobre com s'ha percebut des de la resta d'Espanya l'enorme esforç de responsabilitat solidària que s'ha manifestat en el projecte comú.
Ara costarà més; molt més. Serà difícil. Espanya té un problema. Alguns diran que aquest no és un problema nou. Però, precisament per això, és més greu. I la sentència el que ha fet és recordar-nos que aquest problema ve de lluny i que alguns no volen que deixi de ser-ho. La Constitució del 78 va donar aixopluc i empara a moltes il.lusions; a molta esperança. I amb disgustos i trágala aquí estava com a referència. Avui, ens han dit que no, que no emparava allò que des de Catalunya es vivia en el mateix ordre constitucional.
Seguiré creient en la Constitució del 78. El llarg viatge que hem fet conjuntament m'impedeix ser-li deslleial, però ja no tinc arguments per convèncer els que se senten marginats de la seva empara. S'ha declarat inconstitucional el que per a altres comunitats segueix sent perfectament vàlid i vigent. Com explicar això sense invocar una discriminació insuportable? Com acceptar que l'Estat demani als ciutadans de Catalunya la seva conformitat a un Estatut que, ratificat per la voluntat popular, ha estat mutilat per un tribunal de anòmala composició?
Refer el pacte, no queda més remei. Un pacte més difícil, en un moment menys il.lusionant. Un pacte fet o per fer des de la desconfiança; des del greuge. Mirant cap endavant però sense poder deixar de mirar cap enrere, amb por que tornin els fantasmes de sempre. El projecte comú del 78 s'ha esgotat. El Tribunal Constitucional l'ha enterrat. Algú haurà de definir les bases d'aquest nou projecte i fins i tot comprovar si hi ha voluntat per a això. Alguns no ho volen i el tribunal els ha donat la raó. Espanya té un problema.
¡ Només ens faltava això!
imatge/X. Font/arxiu /Diari de Cubelles 2009

M. Trives/Diari de Cubelles

Aquest any per la revetlla de Sant Joan i els dies anteriors i posteriors no hem escoltat aquell esclat de petards a que ens tenien acostumats . Degut a la crisis econòmica i també un cert defalliment per la situació actual on moltes famílies tenen el cinturo ajustat al últim forat. De pas comentar que possiblement totes les Festes Majors dels pobles ,veuran ajustats els seus pressupostos. De moment a Cubelles ,aquest any no disposarem de la carpa d´ aquets últims anys a la plaça del Mercat i també l´ encesa del campanar s’ha suprimit ja que en el tema del foc la despesa es important i era de suposar i necessària una reducció en despeses. Lo demes tot seguirà mes o menys amb petites diferencies,segons es va escoltar a Radio Cubelles i a esperar temps millors per tothom !.
Potser caldrà en els propers anys recuperar un esperit renovador impulsant nous formats de continguts ajustats als temps i a noves generacions.

29.6.10


NOTA DE PREMSA
El Club Marítim Cubelles en el seu 40 aniversari torna ha fer història en aconseguir que dos dels seus navegants obtinguin unes posicions mai no aconseguides anteriorment, el jove Jordi Obach Rafel de 16 anys guanya la Copa d'Europa de Patí de Vela Júnior i Jordi Aranega de 31 anys aconsegueix la 4a posició en la classificació absoluta de la Copa d'Europa de Patí de Vela Sènior.Ambdues competicions es van celebrar simultàniament en aigües de Badalona del 24 al 27 de juny, 4 dies de dura competició realitzant-se un total de 6 regates molt renyides, ja que, fins la ultima regata no es van definir els vencedors.La participació ha estat de 21 embarcacions a la Copa d'Europa de Patí de Vela Júnior i de 69 embarcacions a la Copa d'Europa de Patí de Vela Sènior.

Prop de 600 participants omplen els carrers de bicicletes
Amb una participació de 597 persones, amb les seves respectives bicicletes, es va celebrar diumenge la XXII Diada de la Bicicleta, que va acabar sense incidents remarcables, lluny d’atendre a una participant amb una lleu lipotímia. La regidoria d’Esports va organitzar una jornada lúdico-esportiva que va tornar a omplir els carrers de Cubelles de famílies senceres pedalant.
imatge/Diari de Cubelles/arxiu

Ahir a la nit el rostre del President Montilla mostrava una gravetat en que ,la majoria d´ espectadors de les noticies a TV3 ,van arrugar-se al sofà de la saleta.
Les paraules dites ,compartides o no i segons qui en feia lectura ,no auguraven res bo. Molts de nosaltres ja fa temps que les accions i actituds del Tribunal Constitucional fins a dia d´ avui ,eren mostres poc fiables i de futur incert i les seves decisions finals no compartides amb seguretat en determinats punts qüestionats .
La garrotada ja la tenim i per acontentar-nos ens diuen que el partit Popular no ha guanyat,vaja ! Molt indignats i no tontos , sembla ineludible que els partits catalans PSC CIU ERC ICV aquesta vegada hauran de mostrar-se units i sòlids en els seus posicionaments i deixar-se de moment per mes endavant el malentesos i picabaralles entre grups ,el Parlament de Catalunya ,de moment no qüestionat .....
Teniu un article a llegir ,Iu Forn, benvolgut i molt comentat en aquest dia el seu punt de vista a Passa-ho en el diari Avui digital. Gracies Iu.
passa-ho!
Espanya ha dit adéu Catalunya!!!
Iu Forn

Avui llegirem la lletra petita de la sentència del Constitucional i, anant bé, d'aquí una setmana començarem a saber que ens ha passat exactament. Però un cop els partits ja han obert la discussió partidista i fan crides a una unitat que no es creuen, nosaltres –humils ciutadans– intentem intuir si al final la puntada ens l'han fotut al paladar o a l'estómac. I la primera reflexió és: quatre anys per a això? Quatre anys per fer pública la decisió en dos fulls i a corre-cuita a 1/4 de 9 del vespre? Què hi havia de diferent ahir que dimecres passat o el 28 de gener del 2008 a les sis de la matinada?
I la segona reflexió, i fonamental, és que ara sí que ja tenim per escrit quines són les autèntiques regles del joc. El peix al cove pujolià ens va entretenir durant 20 anys. Pujol, coneixedor com ningú del país, sabia que aquella era la línia que no podíem creuar sense que s'esvaís l'encanteri. El peix al cove era aquella Ítaca on algun dia arribaríem, però ahir va caure la cortina i darrere del decorat de cartró pedra no hi ha Ítaca sinó l'abocador del Garraf. Ahir vam descobrir que els Reis són uns senyors i una senyora que tenen el càrrec que tenen perquè els dos partits polítics majoritaris a Espanya els han situat allà, que responen a criteris partidistes i ideològics i que estan per sobre del poble que ha votat un Estatut. És tan absurd que ara la Constitució votada pel poble espanyol pot ser duta al Constitucional i ser declarada inconstitucional.
Hem ofert la mà i ens l'han fet carpaccio. Ahir Espanya va triar fer-se independent de Catalunya. Unilateralment. En prenem nota.

Podeu clikar ...


28.6.10


fotos/arxiu PSC
























Auca d´ un arròs popular

Ahir diumenge al xalet de la tèrmica , sota la pineda es va celebrar la tradicional Festa del PSC de Cubelles i que aquest any va comptar amb la presencia d’unes tres-centes persones i un bon tou de representants politics del Garraf .Envoltats d´ un ambient festiu i amb una especial atenció al fumet que desprenia la gran paella ,per cert que no va decebre ,molt al contrari a jutjar per comentaris i felicitacions als organitzadors ,tothom es va cruspir l´ arròs en un plis plas.
Jaume, de la pastisseria i forn KBE KBO va endolcir la jornada amb excel·lents pastissos com a col·laboració a la festa i també va portar el servei de bar.
Teniu imatges i si voleu ampliar-les nomes cal clikar dues vegades sobre les mateixes.

La festa va concloure desprès d’un ambientat ball . Ahir la participació ciutadana va ser un fet contrastat ,ja que a la hora de recollir cadires,taulers i fer neteja del espai tothom si va apuntar la hora de tancar la festa i anar cap a casa. Un dia apretat per els regidors del PSC ja que a primera hora estaven muntant taules ,una escapada a la jornada de la bicicleta i després del arròs , i acabada la festa , cap a l´ església on el Cor l’Espiga oferia un concert i com invitats el Cor Jove del Palau de la Musica.

Cubelles,27 de Juny Festa del PSC de Cubelles

27.6.10

imatge/A. Soler/Diari de Cubelles

PARLEM DE CUBELLES ?

Tots els caps de setmana l´ actualitat del municipi en imatges gràfiques.

Clikeu imatge ....