30.10.10






Esta semana en La Nausea, traducción de la obra La Piccola Rondine, de Liberato Quaglieri a cargo de Marian Raméntol.



Esperamos que lo disfrutéis.

Para acceder cómodamente: http://www.lanausea.tk/
foto/M. Trives/arxiu Diaride Cubelles 2010


Presentació a Cubelles del diari Ara a la sala de la Rectoria en un acte organitzat per Amics del Castell. Amb la presencia de Oriol Soler, president del diari ARA, i el periodista Iu Forn que davant d´un tou de veïns i veïnes van convèncer a tothom .Esperem aquesta nova proposta amb ganes ja que volem a les mans ,un diari nou amb un nou format i amb català !
Sort i participació a tope !
Teniu mes informació d´aquest nou diari a http://www.arafaremundiari.cat/

29.10.10


Dos homes ,dos lluitadors i tristament desapareguts en aquets últims temps.

LABORDETA i MARCELINO CAMACHO

SEMPRE VIUS EN EL RECORD !!!!!!!!!


28.10.10


En el centenario de su nacimiento, recordamos a Miguel Hernández y celebramos los cien programas del Mézclate Conmigo & Barreja't amb Mi...
http://mezclate-conmigo.blogspot.com/
Audio disponible

Ple extraordinari, el 2 de novembre

Notícies - Alcaldia
28/10/2010
Les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre obliguen, com és habitual, a la convocatòria d’un Ple municipal extraordinari per designar als membres que seran a les meses electorals. Aquesta sessió s’ha programat per al proper dia 2 de novembre a la sala d’exposicions del Centre Social a les 13h.
Segona fase d’obres a l’estació RENFE

Notícies - Urbanisme i Planejament
28/10/2010
La segona fase de les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de RENFE es posarà en marxa a principis de novembre. L’actuació executada per Adif, que s’allargarà fins al febrer de l’any vinent, contempla la construcció d’un nou pas inferior i la instal·lació de marquesines.

Per tal de no afectar el servei ferroviari, les obres es realitzaran en horari nocturn, pel que l’Ajuntament de Cubelles demana disculpes per les molèsties que pugui ocasionar als veïns i veïnes de la zona.

http://www.cubelles.cat/

27.10.10

Avui en que ...La normalització lingüística s'encalla de nou als tribunals

font : http://www.avui.cat/barcelona/nacional.html


tenim informacio de la mort de Joan Solà ,no desitjada...


Mor el lingüista i filòleg Joan Solà

Va ser Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 2009
Com a gran defensor del català, va divulgar el seu coneixement a través dels llibres i en premsa era articulista habitual del diari Avui, on va escriure el seu últim article.
Solà, nascut l'any 1940 a la localitat de Bell-lloc d'Urgell, va estudiar Magisteri a Lleida, es va doctorar en Filologia Catalana a la UB i posteriorment va ampliar estudis de Lingüística General a les universitats de Reading i Exeter (Regne Unit).
Catedràtic Emèrit de Llengua Catalana de la Universitat de Barcelona, Joan Solà va ser sempre una persona compromesa en la defensa de la llengua catalana, i va publicar una quarantena de llibres sobre sintaxi, història de la llengua, lèxic, puntuació, tipografia, bibliografia i altres matèries de lingüística i sociolingüística.

I mes a http://www.avui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/322440-mor-el-lingueista-i-filoleg-joan-sola.html

Últim article de Joan Solà al suplement Cultura del Diari AVUI

Font:http://www.avui.cat/barcelona/nacional.html

25.10.10

Divendres es lliuren els premis del concurs de relats curts i de terror

Notícies - Promoció Cultural
25/10/2010

El Cinema Mediterrani serà divendres, 29 d'octubre, l’escenari de l’acte de lliurament dels premis de la tercera edició del concurs de relats curts i monòlegs de terror, que organitza la regidoria de Promoció Cultural. L’acte, que serà transmès en directe per Ràdio Cubelles, començarà a les 19 h. i compta amb la participació del Grup de Teatre del Casal de Cultura.
Presentació nou diari en català Ara
Font: Ràdio Cubelles

Es tracta d'un acte organitzat pels Amics del Castell, que es farà el divendres 29 d'octubre, a les 19.30 h, a la sala de la Rectoria
El Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell' organitzen la Presentació del nou diari en català ARA
. Serà divendres 29 d'octubre, a les 19.30 h, a la sala de la Rectoria. Hi intenvindran Oriol Soler, president del diari ARA, i el periodista Iu Forn.
Un grup d'emprenedors dels àmbits periodístic, editorial i empresarial de Catalunya han decidit impulsar el diari ARA amb l'objectiu que esdevingui una àgora pública que miri i expliqui el món des de Catalunya. El nou rotatiu neix amb la voluntat de treballar perquè Catalunya aposti pel futur amb tota la seva ambició i esdevingui aviat una de les societats europees amb més prosperitat i benestar.
El diari estarà dirigit pel periodista Carles Capdevila i compta amb el suport d'un grup d'emprenedors dels àmbits periodístic, empresarial i editorial, entre els quals hi ha els periodistes Antoni Bassas, Xavier Bosch, Albert Om i Toni Soler, el grup Cultura 03, el grup Focus, la Fundació Lluís Carulla i Ferran Rodés.
ARA apareixerà als quioscos els dia 28 de novembre, dia de els eleccions al Parlament de Catalunya.
http://www.radiocubelles.net/


El proper dijous, 28 d’Octubre, amb nosaltres un compositor-cantant,
que ens presentarà una de les seves obres, “Vida i obra de la Chitrula ”, una opereta humorística tanguera, que a ritme de tango, milonga, vals criollo, candombe, murga, bossa-nova, barrejat amb influencies de jazz-pop, aporta una vissió original al nou tango argentí.
GASTÓN POSE -Veu i guitarra
Horari d’actuació : de 19.45h. a 21.15h.

Preu entrada : 8 €

Consumició mínima : 3 €

Aforament limitat

Adreça : c/ Jacint Verdaguer, 20 T/ 93.895.29.14

e.mail : pic-jazz@amplificador.net


¡¡¡Us esperem !!!


españa
L’ssociació de Dones La Fita de Cubelles convoca de nou el II Premi de Poesia .

Aquest any 2011 ja portarà el nom de Dolors Thomas,poeta cubellenca.

IIConcurs de poesia La Fita

I CONCURS DE POESIA DOLORS THOMAS

1.Els treballs es poden presentar en català o en castellà. La temàtica serà lliure .
2.Els poemes han de ser originals i inèdits,amb una extensió mínima de 40 versos i màxima de 80.
3.Els originals, s’han de presentar per triplicat a doble espai i fer constar a la coberta, a més el títol corresponent, el nom del premi a que es presenta,en aquest cas Dolors Thomas
4. També heu d’adjuntar la plica amb nom, cognom, l’adreça, telèfon de contacte i la fotocòpia D.N.I. de l’autor o l’autora del poema en un sobre apart tancat inclòs al mateix sobre.
5. La data límit d’acceptació serà el 31 de desembre de 2010 i el lliurament es donarà el 21 de març de 2011 en motiu de la entrada de la primavera.
6. El premi lliurat es de 300 euros al guanyador o guanyadora.
7. El jurat constituït decidirà quin o quina es el guanyador o guanyadora. També una menció especial a un primer i segon finalista.
8. La presentació dels originals comporta l’acceptació integra d’aquestes bases.
9. Transcorregut un termini màxim d'un mes, es procedirà a la destrucció dels originals no reclamats


Associació Dones La Fita

*La Fita, disposa al l'Hotel d'Entitats de Cubelles on podeu deixar els originals a la bústia o per correu...c/ Joan Roig i Piera 3-5 Cubelles 08880

e-mail dones_lafita@yahoo.es

http://www.doneslafita.blogspot.com/