25.4.09

Notícies - Seguretat Ciutadana
25/04/2009
Una avaria a la xarxa telefònica ha deixat a la Policia Local de Cubelles sense telèfon fixe, per la qual cosa les persones que hagin de contactar amb els seus serveis per alguna urgència es poden comunicar a través del 619418498 o el 112.
Tan bon punt com el servei sigui restablert per la companyia telefònica els telèfons 092 i 93 895 01 32 tornaran a estar operatius. Els recomanem que segueixin les emissions de Ràdio Cubelles i la web municipal per estar informats.
"La globalització i els seus efectes en l’agricultura i l’alimentació a Catalunya als inicis del S.XXI"

que se celebrarà el proper 29 d’abril de 2009 ,a la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona
Acte gratuït i obert.

Enviat a Diari de Cubelles per

Fundació del Món Rural
Av. Prat de la Riba, 27 altell 1a
25008 Lleida
Telf: 973.229.360
Fax: 973.229.365
http://www.fmr.cat

23.4.09


DIA A DIA
XAVIER GRAU
REGIDOR DE L'AJUNTAMENT DE CUBELLES

I FLASH! LA FURGONETA DE CANAL BLAU...

I ara fa molt poquetes hores que acabem d'acaronar el naixement de la nova televisió comarcal en TDT, això que en diuen Televisió Digital Terrestre. I em ressona a la memòria la imatge que esdevindrà històrica de la primera emissió de Canal Blau de Vilanova i la Geltrú ara fa dinou anys... amb la Núria Blanes i el Joan Carles Lluch al capdavant i amb un munt d'il.lusió per bandera! I recordo també la presència del Carles G. Guinda i el Jordi Carrilo... i l'Olga i el Jordi i el Xavi... i la Sira Puig i el Santi Terraza des de Sitges..- i molts més que amb quantitats inesgotables d'energia, paciència i professionalitat han anat impulsant un projecte televisiu de comunicació local que avui, juntament amb l'experiència afegida dels deu anys de Maricel TV des de Sitges, és un ferm referent arreu de Catalunya. I flash!!! que no sé perquè em retorna la imatge de la vella furgoneta -¿Nissan Vanette, potser?- primera unitat mòbil de Canal Blau seguint ara un carnaval, ara una festa escolar... Mai corren massa bons temps ni per la lírica ni per la comunicació i és ara quan cal donar-li el màxim suport públic i ciutadà. El nostre municipi aporta a través de Ràdio Cubelles 28 anys d'experència en gestió de comunicació local a aquest nounat consorci per la TDT comarcal que trenca fronteres i ens situa, també, a l'aparador de la tele global. El repte ja des d'avui és configurar uns continguts que defineixin un sentiment comarcal i de pertinença al Garraf; mostrin una realitat plural i progressista de la nostra comunitat i obrin camins d'integració a la nova ciutadania que, sens dubte, ens enriqueix amb la seva presència. La nova tele comarcal (que per cert necessita ja un nom claret, perque ens entenguem i ens entenguin!) esdevindrà una clau fonamental i definitva per la creació d'una autèntica consciència comarcal quotidiana de servei a la comunitat que existeix i s'expresssa però que moltes vegades -potser perque tenim la música molta alta- no n'acabem d'escoltar ben bé la lletra. Però ja se sap que per sort amb la tecnologia digital millora, i molt, la recepció i la claretat del senyal! .-62

Podeu opinar, comentar, fer suggerències sobre l'article a través de diaridecubelles@yahoo.es





... si el Gobierno no respeta el derecho internacional

Ali Aarrass y Mohamed el Bay, en busca y captura en Marruecos, podrían ser extraditados a este país de forma inminente
A no ser que logremos evitarlo, allí pueden ser detenidos en régimen de incomunicación, ser juzgados sin las debidas garantías e incluso ser víctimas de tortura y otros tratos degradantes.Si el Gobierno español decide extraditarles, estaría incumpliendo sus obligaciones internacionales en materia de derechos humanos y, en concreto, el principio de no devolución.Ningún Estado puede devolver a una persona, independientemente de los delitos de los que se le acuse, a un país en el que existe peligro para su integridad física.Pide al Gobierno español que, en cumplimiento de sus obligaciones internacionales en materia de derechos humanos, no extradite a Ali Aarras y Mohammed el Bay a Marruecos.La decisión de autorizar esta extradición puede ser tomada en cualquier momento por el Consejo de Ministros.
Evita que suceda.
Actúa ya, ¡firma ahora!
Y, si puedes, reenvía este mensaje a tus contactos para que puedan unirse a esta acción.
Muchas gracias por defender los derechos de todas las personas.

Un afectuoso saludo,Eva Suarez Llanos

DirectoraAmnistía Internacional
Rosas a Cubelles ,Sant Jordi/arxiu Diari de Cubelles 2009


Sant Jordi duu una rosa mig desclosa
pintada de vermell i de neguit.
Catalunya és el nom d’aquesta rosa
i sant Jordi la porta sobre el pit.
La rosa li ha donat gaudis i penes
i ell se l’estima fins que sap a on;
i amb ella té més sang a dins les venes
per poder vèncer tots els dracs del món.

J. Ma de Sagarra


Enviat per Joana Terrat,gracies!



foto/Francesc Lleonart




Un bon amic i a més lector de Diari de Cubelles envia aquesta bonica foto de una rosa per Sant Jordi.


Gracies Leo

22.4.09


Arrenca la 35a Setmana Cultural

La 35a. Setmana Cultural de Cubelles recupera, el 26 d’abril, el concurs de pintura ràpida, les bases del qual es poden consultar a la web municipal, dintre d’una jornada que aplega la XI Trobada de puntaires, les portes obertes a l’exposició d’en Charlie Rivel i el taller de circ en família. Aquesta és una de les novetats del programa cultural d’una setmana que comença el 21 d’abril amb un taller de labors, a càrrec del grup Labors de Cubelles.
També destaca la presentació de la beca d’investigació local 2009, el guanyador de la qual es desvetllarà en un acte que se celebra el 22 d’abril a les 19,30 h, al cinema Mediterrani. A continuació es presentarà el llibre Els anys de la postguerra i l’auge turístic a Cubelles (1939-1966). De la repressió a l’especulació, de Joan Vidal i Xavier Martínez, guanyador de la beca del 2007. El mateix escenari acollirà el lliurament de premis del 13è concurs de contes i narració breu Víctor Alari, que organitza Ràdio Cubelles, el 24 d’abril a les 7 de la tarda, en una gala emesa en directe a través del 107.5FM o a www.radiocubelles.cat.

Les exposicions de les obres participants del concurs de pintura ràpida (del 27 d’abril al 9 de maig) i de les fotografies participants del concurs Ull jove (del 20 al 30 d’abril) completen l’oferta cultural al Centre Social.

Roses i llibres a la plaça de la Font
Com ja ve sent tradició, la diada de Sant Jordi es viurà de forma especial a la vila de Cubelles. La plaça de la Font tornarà a ser el punt de trobada de floristes i llibreters, que vendran roses i llibres. Al matí també tindrà lloc l’espectacle de titelles El drac i el petit Jordi, per als alumnes d’educació infantil de les tres escoles del municipi.

L’emissora municipal Ràdio Cubelles emetrà en directe el seu programa Cubelles a les 12, en una edició especial dedicada a la festivitat de Sant Jordi. El programa, que dirigeix i presenta Josep Lluís Villanueva, comptarà, entre d’altres, amb la presència de Sergi Marín, representant de l’ONG Tale-Talamo que presenta un llibre de fotografies els beneficis de la venda del qual aniran a un dels seus projectes; la biblioteca municipal Mn. Joan Avinyó presentarà els llibres recomanats d’aquest Sant Jordi’09, mentre que Queti Vinyals ens parlarà dels 20 anys Consorci de Normalització Lingüística i Encarnita Cuenca de les activitats que desenvolupa l’associació Labors de Cubelles.

A la tarda, el Centre Social serà l’escenari de la inauguració de l’exposició de fotografies de Cubelles en homenatge a Eduard Granell, que es podrà veure fins el 13 de maig, a les 19,30 h. Seguidament, el Grup de Teatre del Casal de Cultura presenta la lectura de Camins d’aigua.

El 25 d’abril l’Espai Jove acull el taller de clown per a joves i el Centre Social, a partir de les 20 h., el col·loqui amb els poetes Francesc Pasqual i Carme Tulón i el prosista Antoni Tur, sota el títol Paraules del país. Apropa’t a la poesia.

Els actes de la 35a Setmana Cultural els tanca el centenari Cor l’Espiga de Cubelles, que celebra el 5è Festival de Cant Coral l’1 de maig, a l’església de Santa Maria, a partir de les 18 h. Enguany la trobada coral compta amb la presència del cor jove de la Federació de Cors Clavé (Barcelona), la coral Juan Ramón Herrero (Castelló) i la coral Xemein-Abesbatza (Markina – Xemein).
Presentació del disc Maria-Mercè Marçal.
Catorze poemes, catorze cançons

Per Tona Gusi
Coincidint amb el desè aniversari de la mort de la poeta Maria-Mercè Marçal, la fundació que du el seu nom ha editat un CD, amb portada de Pere Jaume, que inclou 14 poemes de Marçal, musicats i interpretats per cantants de renom de diferents estils i generacions. Són Toti Soler, Jabier Muguruza, Maria del Mar Bonet, Gerard Quintana, Marina Rossell, Guillermina Motta, Lídia Pujol, Txiki Berraondo i Anna Subirana, Teresa Rebull, Túrnez i Sesé, Sílvia Pérez Cruz, Marga Bufí, Mercè Serramalera i Maria Cinta.Aquest CD es repartirà gratuïtament el dia de Sant Jordi amb el diari AVUI. Posteriorment es podrà demanar a la FMMM. El llibret que conté les lletres és digital i serà accessible a partir d'aquest 23 d'abril a www.fmmm.cat/musica/

21.4.09

fotos/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles
Exposició Fotográfica
Viatges
¨CASAL D´AVIS¨


Dimats 21 d´abril a 19 de maig de 2009 a Caixa Penedès
Recull d´imatges d´excursions
Autor: Antoni Pineda



fotoM.Trives/arxiu Diari de Cubelles
Setmana Cultural 2009

Dimecres 22
Presentació del llibre
¨ELS ANYS DE LA POSTGUERRA I L´AUGE TÚRISTIC A CUBELLES (1939-1970)
Realitzat pels membres de la Junta GEC, Xavier Martinez i Joan Vidal,és el resultat de la Beca d´Investigació Local 2007

Dijous 23
El Grup de Teatre del Casal de Cultura,el dia 23 al Hotel d´Entitats de Cubelles a les 8 de la tarda. Lectura de poemes dedicats a l’aigua,recitats per Angie Raspall,Pilar Mallofré, Montse Altò, Salvador Estalella i Dani Fonoll

Divendres 24
A les 7 de la tarda al Cinema Mediterrani lliurament de premis del
XIII Concurs de Contes i Narració Breu VICTOR ALARI.Organitza Radio Cubelles

Dissabte 25
Paraules del país. Apropa’t a la poesia, a les 8 del vespre al Centre Social ,col·loqui amb els poetes Francesc Pasqual i Carme Tulon i el prosista Antoni Tur.

Diumenge 26
XI TROBADA DE PUNTAIRES-
Puntaires del Casal de Cultura, Caixa Penedès i d’arreu de Catalunya i Fira

més información actes a


http://www.cubelles.cat/images/pdfs/2009/triptic%20setmana%20cult%2009%20final%20mostra.pdf







La televisió pública del Garraf donarà el salt a la TDT coincidint amb la diada de Sant Jordi
Vilanova i la Geltrú -
Laura Marín

'El nom, l'assumpte pendent. El projecte ja està definit i fa un parell d'anys que va començar a rodar en el sistema analògic. Malgrat això, encara hi ha alguns temes pendents d'afrontar, com és l'elecció d'un nom i una imatge corporativa.
Roses, llibres i una nova televisió pública, d'abast comarcal, que ja funcionava en el sistema analògic. La diada de Sant Jordi portarà enguany l'encesa digital de la televisió del Garraf, un projecte públic que parteix de la fusió de Canal Blau i Maricel, les emissores locals de Vilanova i la Geltrú i Sitges, respectivament. La televisió comarcal, participada pels sis ajuntaments del Garraf, donarà el salt a la TDT dijous i culminarà així un procés que es va iniciar l'any 2004, però que es va començar a materialitzar a partir del 2006. Des d'aquesta setmana, la televisió del Garraf ocuparà el canal 30 de l'UHF, i s'avança als altres quatre canals amb els quals comparteix el múltiplex de la regió del Penedès (la televisió pública de l'Alt Penedès i dues televisions privades). L'encesa simbòlica de les emissions digitals es farà a les vuit del vespre, en un acte públic a Neàpolis i que comptarà amb l'assistència del secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó.
més informació a

20.4.09


foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles

La Cultura es música ! .... i a Pic & Jazz tenim de nou música en viu !

El proper día 23 d’Abril, Sant Jordi, tenim un grup que va impressionà amb la seva música ; aquest es el motiu perquè els tornem a tindre amb data tan senyalada a


THE RIDICULUM BYTE

Juan Trujillo - Teclats
Francis Liñan -Saxo
Josep Recasens – Batería
David Martin - Baix
Miquel Ferrer - Guitarra
Luca Lavelli - Veu

Aforament limitat
Adreça: c/ Jacint Verdaguer, 20
T/ 93.895.29.14
mail: pic-jazz@wanadoo.es



Inclòs dins els actes de la Setmana Cultural tenim un acta força engrescador. Recomanem assistència,realment promet..

A les 8 del vespre al Centre Social ,

Dissabte 25

Paraules del país.

Apropa’t a la poesia.
Col·loqui amb els poetes Francesc Pasqual i Carme Tulon i el prosista Antoni Tur.

19.4.09


DIA A DIA
XAVIER GRAU
REGIDOR DE L'AJUNTAMENT DE CUBELLES


MÉS DRETS, MENYS CONFLICTES
Fa unes setmanes, Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, i fa uns dies Montserrat Tura, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, han visitat Cubelles i han elogiat la nova i decidida empenta que des de l'Ajuntament estem compromesos a donar a la defensa dels drets individuals i col.lectius i a la recerca de noves formes de diàleg i consens. Cal consolidar l'expressió diària dels drets més bàsics de cada veí i cada veïna i fer-ho directament des de l'acció municipal. La magnífica plataforma que suposa l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana ens permet ara contactar directament amb el Síndics de Greuges: queixar-nos, consultar, reivindicar, protestar... La decisió que hem pres de fer-ho possible directament suposa, en paraules del propi Rafael Ribó, "una decisió pionera" i estic molt satisfet d'haver-ne pres part activa. Igualment satisfactori és l'ampliació del nostra Servei de Medicació que, recolzat en el Centre de Mediació Familiar de Catalunya, amplia la capacitat d'intervenció directa en aquells conflictes privats que dificulten, massa sovint, la convivència ciutadana. Posar a l'abast dels cubellencs i cubellenques dos nous mecanismes de suport a la defensa dels drets i deures públics i privats: un de reivindicció i un de mediació consoliden també noves maneres de fer funcionar la gran maquinària de l'Ajuntament i ens col.loca com a municipi al capdavant d'aquestes experiències a Catalunya. I tal i com afirma la consellera Tura, "de manera valenta i amb ganes de treballar". -61
Podeu opinar, comentar l'article a través de: diaridecubelles@yahoo.es
arxiu/Diari de Cubelles/2009

PARAULES DE DONES
Intercanvi i lectura de fragments de prosa, poesia, cançons... com cada any un gran exit i molta complicitat...
Por Derecho Propio,
i tant !!!!
Abril ja vol ser Maig

Abril ja vol ser Maig
i va assajant
cabdells de llum de sol i teranyines
daurades en els vidres.
Abril és laboriós;en els seus marges´
l´alba s´aixeca d´hora i els crepuscles
s´en van a dormir tard.
Abril arriba
en una revolada de libèl.les
alliberant el cor dels gessamins
i germinant llavors per totes bandes.
Abril comparteix síl.laba amb la brisa,
deixa un perfum de flors a l´enremada
i omple el vespre d´insectes lluminosos.
Abril es la primavera irrenunciable.
Fins i tot al menyspreu de les voreres
deixa monedes d´or per als captaires.

Ricard Desola Mediavilla