10.7.09

arxiu Diari de Cubelles/IVFestival de Jazz
M. Trives/Diari de Cubelles

Aquest mes de juliol a Cubelles tenim molt per distreure’ns. Per una banda la Festa Major Petita es a les portes amb moltes activitats,ball,concursos ,música , batucades etc...

i també la presentació del Primer Festival de Música que es una nova proposta dirigida a nens i nenes mitjançant tallers. Desitgem de debò aquesta proposta sigui un inici amb una continuïtat en propers anys i que podem gaudir de la música tots els vilatans en properes edicions ja que a Cubelles sempre ha donat la benvinguda una bona programació musical. Recordem molts ,el Festival de Jazz a Cubelles, molt celebrat i amb molta afluència de públic i que inexplicablement ha desaparegut de la programació musical d’estiu sense cap motiu de davallada en un tres i no res.Sort en aquesta nou impuls i repte musical!


Presentat el Primer Festival de Música de Cubelles


09/07/2009
A l’Espai Liceu del Gran Teatre del Liceu de Barcelona s'ha donat a conèixer el cicle de tallers i concerts que se celebraran entre el 17 i el 24 de juliol.

El Festival de Música de Cubelles és una combinació de tallers, especialment dirigits a nens i nens, i concerts que alternaran espais oberts (plaça de la Vila) amb d’altres tancats (església Santa Maria) i que comptaran amb alguns dels millors docents i grups del país. Edmon Colomer, director artístic del festival i responsable de la Daejeon Philharmonic Orchestra, ha explicat que el de Cubelles “és un festival pensat per a la gent que no té el costum d’anar a concerts, que ha tingut poques ocasions de gaudir de la música a casa seva”.



fotos/arxiu Diari de Cubelles 2009/jardins a Cubelles

A la tarda tot passejant i direcció a la platja , i per mes senyes just davant del nou pont trobareu uns jardinets que incorporats al paisatge compleixen sobradament i mereixen una bona nota. Aneu-hi ,us agradaran. Prohibit amb gossos,son per gaudir no embrutar !




9.7.09

Foto/arxiu /Diari de Cubelles/2009

EL DIARI DE CUBELLES SUPERA LES 39.000 VISITES!!!


L'espai d'informació, debat i comentari que esteu llegint ha superat les 39.000 visites des de la seva creació gràcies a la vostra col.laboració.

Gràcies!!



foto/arxiu Diari de Cubelles /2009

Los veranos de ahora

Los veranos de ahora
no se parecen mucho a los de entonces,
por mas que permanezcan
los montes, las riberas y los prados,
y aunque tozudamente
regrese la cigüeña al campanario.
Aquella adolescencia de acné y testosterona
donde el primer amor abrió los labios
es tan sólo un recuerdo tal vez idealizado.
¿Qué ha sido de mis novias?
Ya todas se casaron.
Y el paisaje de siempre
es un paisaje extraño.
Amigos que se han muerto.
Amigos que han cambiado
y ahora llegan al pueblo con hijos, hipotecas, canas y desengaños.
¡Cuánto tiempo sin verte!
¿Que tal te va la vida?
¿Te acuerdas de aquel día?
¿Te acuerdas de aquel año?
Me acuerdo, sí, me acuerdo,
¿cómo voy a olvidarlo?
pero ya no es lo mismo,
y tú ya no eres tú,
y yo ya no soy yo.
Y este presente nuestro ya no es nuestro pasado.
Ricardo Desola Mediavilla

8.7.09

foto/arxiu Diari de Cubelles/Jardins de Cubelles 2009

M. Trives/Diari de Cubelles
A vegades potser per manca de voluntat,o simplement no ser una prioritat davant de moltes qui si ho son,o conceptes diferents de veure com recuperar espais que potser tenen la seva utilitat o alternativa per rehabilitar i donar-hi una viabilitat es un pas a tenir en compte en un futur més o menys inmediat.
Avui a Cubelles disposem de alguns d’aquests espais que de moment estan en fase de deteriorament i que potser caldria posar fil a la agulla. Tenim el Fortí a la platja, els safarejos de Cubelles, la casa Estapé, les fonts de la plaça del Ajuntament i de la Font i també malauradament la Ermita que corona el turó de Gallifa ja irrecuperable pràcticament. Molta feina per fer ,i la poca voluntat de qui corresponia ,fruit de molts anys de deixadesa, han permès malmetre aquests punts concrets i que formen part de les senyes d’identitat del poble de Cubelles. Anar a la Ermita tot passejant, beure a les fonts com quan érem petits o petites, l’espai dels safareigs antics publics oberts al públic ,on la fresqueta i el rajolí del aigua permetria seure un ratet o a l´estiu donar lloc a actes de petit format, el Fortí rehabilitat com a museu, espai lúdic o el que sigui adient i com no la casa Estapé que actualment sembla extreta de una peli de por al més pur estil Alfred Hitckok, seguim ?
En aquets moments l’ajuntament de Cubelles està molt enfeinat en temes molt més prioritaris es evident i aquí si tenen l’agulla ben enfilada ara per ara , i es cert que el desenvolupament de projectes es costós ,i no tot es pot fer ara mateix de una tacada pro si caldria posar-ho al cistell i al moment oportú,zas! ja ho tindrem...
Llegiu un article de Iu Forn a el Diari Avui i en que ens parla de un fet apropiat amb el tema de fons.
Passa-ho!

Iu Forn

Apunti un nom: Josep Valls
Any 1965. L’empresa Campsa construeix a Badalona un pantalà per descarregar carburant fins als dipòsits situats al mig del que llavors era una gran zona industrial. Finals dels any 90.
Els dipòsits deixen pas a pisos de luxe, però el pantalà queda. S’enceta el debat: “Què en fem?”. Ningú té clara la resposta. Llavors apareix la figura d’un pastisser del barri de la Morera anomenat Josep Valls, que es construeix una pancarta amb dos pals d’escombra i un tros de llençol i es passeja per la ciutat reclamant que es conservi el que tothom coneix com a “pont del petroli”. La gent el pren per un friqui i no li fot ni cas. Però Valls insisteix fins que, ara un arquitecte, ara els submarinistes que freqüenten la zona, ara la premsa local, ara alguna premsa de BCN, comencen a escoltar-se’l. I és així com un bon dia es convoca una concentració per salvar el pont i l’èxit de participació és tan gran que les autoritats decideixen pujar al carro i anunciar la salvació d’una construcció que tothom anomena pont, però que no du enlloc. Ara bé, la història no acaba aquí. Quan es descobreix que a la zona del pont del petroli hi ha una de les colònies de cavallets de mar més importants de tota la Mediterrània, Valls elabora unes galetes amb la forma d’aquest animal i les regala pel carrer. Quan el pont es va degradant a l’espera que l’Ajuntament el rehabiliti, Valls convenç un fabricant de pintures i, amb el quilos de material que li proporciona, ell tot solet el pinta. Sencer i a mà. Fes sol o una llevantada.Demà inauguren el pont del petroli convertit en un centre d’investigació marítima, just dies després de ser visitat per experts japonesos i nord-americans que reconeixien estar davant d’una cosa única al món. Error. Aquí qui és únic al món és el pastisser Valls, l’exemple que demostra que, de vegades, un senyor amb dos pals d’escombra pot canviar el món.

7.7.09




Concurs de Poesia La Fita de Cubelles



La data límit d'acceptació serà el 10 de gener de 2010 i el lliurament es donarà a conèixer dins la setmana del 8 de març de 2010
.

Les Bases del concurs són les següents:

1. Qui estigui interessat haurà d'enviar de 40 a 80 versos inèdits com a màxim.
2. La temàtica serà lliure en català o castellà.
3. Els originals, s'han de presentar per triplicat a doble espai i fer constar a la coberta, a més el títol corresponent, el nom del premi a que es presenta.
4. També heu d'adjuntar la plica amb nom, cognom, l'adreça, telèfon de contacte i la fotocòpia D.N.I. de l'autor o l'autora del poema en un sobre apart tancat inclòs al mateix sobre.
5. La data límit d'acceptació serà el 10 de gener de 2010 i el lliurament es donarà a conèixer dins la setmana del 8 de març de 2010.
6. El premi lliurat es de 300 euros al guanyador o guanyadora.
7. El jurat constituït per homes i dones poetes, decidiran quin o quina es el guanyador o guanyadora.
8. La presentació dels originals comporta l'acceptació integra d'aquestes bases.
9. Transcorregut un termini màxim d'un mes, es procedirà a la destrucció dels originals no reclamats.
*La Fita disposa d'un espai a l'Hotel d'Entitats, dimecres de 18h a 20h despatx 5, on podeu deixar els originals a la bústia, o per correu...


Associació dones de Cubelles La Fita
c/ Joan Roig i Piera 3-5
Cubelles 08880
foto nº20/ Ferrer Font

BALCONS I JARDINS
Ciclamens a la terrassa

Dissabte, 11 de juliol

Festa de Solidaritat amb la Llibreria Pròleg

20h. La Sala (Espai Francesca Bonnemaison. Vestíbul)
22h. El Pati (Espai Francesca Bonnemaison. Primera planta)
Activitat solidària que se celebra per a recollir fons per a la Llibreria Pròleg.

Fundada per un grup de dones del moviment feminista amb la intenció de promoure la literatura de i sobre les dones, i oferir un espai de trobada, Pròleg és quelcom més que una llibreria especialitzada. Des de 1991 forma part de l’espai cultural de Barcelona i durant aquests anys s'ha convertit en un punt de referència nacional i internacional del moviment feminista.

LA FESTA. PROGRAMACIÓ:

La sala (Vestíbul) de 20 a 22h.
ACTUACIONS: cantants, músiques, artistes i rapsodes
PARTICIPANTS: Maite Caparrós, Mama Landá Mundé, Big Mama, Margarita Ponce, Marina Rossell, Rosa Zaragoza, Susanna Cebrian, Carme Sansa, Imma Colomer, Montse Abelló, Sílvia Bel, Glòria Bosch, Joana Creus, Lluïsa Fortes, Clara Mir , Mònica Pons, Mercedes Delclós, Mercè Pau, Encarna Sant Celoni, Teresa Urroz , Gemma Julià i Rosa Nicolás.
Es prega puntualitat. Els espectacles començaran a l’hora prevista.

A les 22h., ens traslladarem al Pati (1a Planta)
Participació voluntària de DJ’s
Sorteig de productes culturals
i moltes altres sorpreses...

6.7.09

foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles/2007
Diari de Cubelles recomana....

BANDERA BLAVA
La platja LLarga ha estat guarnada amb la distinció de la Bandera Blava.També la de Sant Gervasi (Vilanova i la Geltrú); de Ribes Roges (Vilanova i la Geltrú) i d'Adarró (Vilanova i la Geltrú).
A més aquest mes de juliol ,a Cubelles i concretament a la Platja LLarga acollirà a finals de mes un espectacle infantil basat en la lectura d’un conte i el seu enregistrament en un CD. Mitjançant una petita història, es treballarán temes com la comprensió i valoració de un dia ,coneixer el que suposa el contacte amb el mar i el sol i també les prevencions a la hora de gaudir de la platja .El dia 30 de juliol a les sis de la tarda es comenca aquest taller. Au !animeu a nens i nenes a participar-hi-