5.3.05

STOPENDESA PREPARA NOVES ACTIVITATS

Després de l'éxit que suposa haver aconseguit que TOTES les forces polítiques del municipi hagin votat contra la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles (COSA IMPENSABLE FA NOMÉS QUATRE SETMANES) i que s'hagi inclòs un acord a proposta d'ICb en la línea de les nostres argumentacions, la Plataforma Stopendesa prepara noves activitats per a les properes setmanes amb la intenció de seguir lluitant fins la retirada del projecte d'Endesa del Pla d'Energia de Catalunya.
El proper pas és el debat al Parlament de Catalunya de la proposició del PP de desmantellar l'actual central i evitar la construcció de quatre noves tèrmiques. PP i sembla ser que també CiU podrien votar a favor d'aquesta proposta i queda a l'aire què votaran PSC, ERC i ICV.
Per aquesta raó, Stopendesa està contactant amb responsables polítics i entitats nacionals en defensa dels interessos de Cubelles.
D'altra banda, Stopendesa manté oberta la xarxa de voluntaris i les persones interessades podeu fer-nos arribar un e-mail a stopendesa@yahoo.es
Més informació a www.cubelles.ca
STOPENDESA a la premsa comarcal: clikant aquí
STOPENDESA arxiu de notcies: clikant aquí

4.3.05

EL DIARI DE CUBELLES SUPERA LES 1.000 VISITES EN NOMÉS TRES MESOS

El DIARI DE CUBELLES qua ara mateix esteu visitant ha superat les 1.000 visites des que va ser posat en marxa el 5 de novembre de 2004 per compromís del VOLUNTARIAT ELECTORAL I DE SUPORT d'ICb. L'éxit ràpid del DIARI DE CUBELLES com a eina de comunicació d'ICb i els veïns i veïnes de Cubelles ha permès la realització de diverses campanyes ciutadanes com han estat la d'Stopendesa i la campanya de millora de la sanitat pública a Cubelles. Des del mes de gener passat, el DIARI DE CUBELLES es pot obtenir també en format paper que es distribueix per tot el municipi resumint les noticies més importants del nostre forum.
Adjuntem el primer text que varem publicar en aquest espai el 5 de novembre de 2004 i us agraïm la vostra complicitat i participació quan aquest DIARI era tot just una il.lusió i avui és tota una respectada realitat.
5.11.04
TU TENS MOLT A DIR
BENVINGUTS AL FÒRUM ICb.
Amb la participació desinteressada de diversos col·laboradors hem creat aquest nou espai de comunicació: FORUM ICb Volem que sigui aquest un lloc de reflexió i intercanvi sobre tots aquells temes que afecten el present i el futur de CUBELLES i els seus habitants. La nostra intenció és que aquest FÒRUM permeti, a tothom interessat en la realitat del nostre poble, expressar opinions, enviar comunicar suggeriments i mantenir oberta la reflexió sobre tots aquells temes que siguin d’interès general.Juntament amb la web d'Iniciativa per Cubelles (ICb), http://www.cubelles.ca/, pretenem seguir impulsant el nostre màxim compromís com a grup: DECIDIR ENTRE TOTS I TOTES EL MILLOR FUTUR PER CUBELLES.
Aquest llista de distribució no té cap condicionant temàtic ni estilístic ni exercirà control previ sobre els continguts que els seus membres hi destinin.Serem, això sí, curosos en no acceptar aquells missatges i/o comentaris que no respectin la diversitat i la pluralitat d'opinions que hi ha al nostre municipi i aquells que atemptin contra el respecte i l'ètica necessària per mantenir un debat democràtic i enriquidor.Les persones interessades en rebre les informacions del nou ICb FÒRUM podeu inscriure-se a l’adreça següent: http://es.groups.yahoo.com/group/ICb_FORUM/ o escriure al correu electrònic d’Icb: IC_COMUNICACIO@terra.es
Si coneixeu altres persones a qui creieu que interessa els continguts d'aquest FÒRUM, comuniqueu el seu correu electrònic d’ICb: IC_COMUNICACIO@terra.esComissió Executiva d'ICb
CUBELLES BÉ S'HO VAL
EL SERVICIO DE VOLUNTARIADO ON LINE DE NACIONES UNIDAS
ESTÁ DE CUMPLEAÑOS


El Servicio de Voluntariado en Línea conecta organizaciones no lucrativas y no gubernamentales que trabajan en el Sur con personas que desean ofrecer voluntariamente sus habilidades a través de Internet y cumple hoy cinco años
Más de 30.000 personas se han unido al Servicio de Voluntariado en Línea - del Programa de Voluntarios de las Naciones Unidas (VNU) - desde su puesta en marcha en el año 2000, y más de la mitad de ellas han tomado parte en una asignación.Esta ayuda ha alcanzado a más de 600 organizaciones del Norte y del Sur que trabajan para erradicar la pobreza extrema y el hambre, lograr la igualdad entre los sexos, educar a los niños, detener la propagación de enfermedades como el SIDA y otras enfermedades identificadas como prioritarias dentro del marco fijado por los Objetivos de Desarrollo del Milenio.
Més información en: www.onlinevolunteering.org
DIUMENGE A LES 13h. TOTHOM A LA FITA!!!

L´any 2004, la Fita de Terme a Cubelles ( al costat de la Rotonda i el camí vell de Vilanova) va significar un punt per a totes les Dones del Garraf . Aquest any 2005 llegirem el Manifest una vegada més, diumenge 6 de març a les 13 h.
Us esperem!!! Som moltes i en volem ser més!!!

També convidem a participar a tots els grups de dones de les comarques properes que vulguin afegir-se

Associació Dones de Cubelles La Fita

www.doneslafita.org

2.3.05

CIUTADANS PEL CANVI ENS CONVIDA ALS ACTES SOBRE
EL PLA DE L'ENERGIA DE CATALUNYA


La Plataforma de Sostenibilitat i Medi Ambient de Ciutadans pel Canvi us convida a l'acte-debat que tindrà lloc el proper dia 3 de març, sobre el Pla de l'Energia de Catalunya.
Adjuntem targetó amb la informació de l'acte i preguem feu extensiva aquesta invitació a totes les persones de la vostra entitat que penseu poden estar interessades.
Agraïm sincerament la vostra atenció i comptem amb la vostra participació a la trobada!

Rebeu una cordial salutació,
Sílvia Pérez
Ciutadans pel Canvi
www.pelcanvi.org
L'AJUNTAMENT CONVOCA LA BECA D'INVESTIGACIÓ LOCAL 2005

El termini de lliurament de treballs serà fins l’1 d’abril de 2005, al departament de Cultura de l’Ajuntament de Cubelles (C/Joan XXIII, 30, 1a Planta.
Més informació al 93 895 01 47 o al correu gelabertem@cubelles.org

1.3.05

AUMENTAN LOS DESPIDOS POR HABLAR DEMASIADO EN EL WEBLOG
© Mercè Molist

"La libertad de expresión es un arma de doble filo. Lo están descubriendo cada vez más "webloggers", despedidos por lo que cuentan en sus weblogs. El fallo más común es criticar o hacer chistes sobre jefes y compañeros, confiando en que Internet es tan grande que nunca lo leerán. Delta Air Lines, BlockBuster, la Universidad de Hardvard, Microsoft o Wells Fargo son algunas de las compañías que han echado a empleados por ese motivo".

Seguir leyendo: clik aquí
EL NÚMERO DE FEBRER DEL DIARI DE CUBELLES JA ÉS AL CARRER

El número dos del DIARI DE CUBELLES en format paper, corresponent al mes de febrer, ja s'està distribuint a traves de la xarxa del VOLUNTARIAT ELECTORAL i DE SUPORT A ICb. Aquesta nova edició del DIARI DE CUBELLES tractat diversos temes d'interès, en especial la situació de l'atenció sanitària a Cubelles i l'impacte de la presentació de la PLATAFORMA STOPENDESA (stopendesa@yahoo.es) per evitar la construcció de quatre noves centrals tèrmiques a Cubelles.

28.2.05

LAS ENTIDADES CONTRARIAS A LA CENTRAL TERMICA DEL PUERTO DE BARCELONA PIDEN LA RETIRADA DEL PROYECTO

BARCELONA, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma Ciudadana contraria a la construcción de una Central Térmica de Ciclo Combinado (CTCC) en el puerto de Barcelona ha reclamado a Gas Natural, la compañía impulsora, la retirada de este proyecto.
En una carta abierta al presidente de la gasista, Salvador Gabarró, el portavoz de la Plataforma, Alfons López, aseguró que el "impacto sobre la salud de la población" metropolitana que causaría una instalación de 800 megavatios de potencia "no justifica su construcción".
Més informació clikant aquí
Participació Ciutadana i Comunicació

TeleCubelles reprèn les seves emissions des de la Sala Multiusos

L'emissora municipal de televisió TeleCubelles, gestionada per l'entitat juvenil El Peix Agulla, ha reiniciat les seves emissions aquesta setmana. Actualment, al Canal 30 de l'UHF, es pot veure una carta d'ajust i en els propers dies els responsables del canal local reiniciaran les emissions estables.

Entre la regidoria de Comunicació i l'entitat juvenil El Peix Agulla s'està redefinint el projecte de la televisió local. El primer pas es va donar el passat mes d'agost, quan el ple de l'ajuntament va aprovar la petició d'un canal de televisió digital i l'adhesió de l'emissora local de televisió a la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.
Més informació clikant aquí