25.9.10

Notícies - Urbanisme i Planejament

El proper 27 de setembre comencen les obres de construcció de la xarxa d’aigües pluvials del barri marítim i el sistema de bombament de la conca de Llevant.
A partir de les 8 hores, segons informa la Policia Local i l’àrea de Territori, Planejament i Ciutat Sostenible, quedarà tallat al trànsit el carrer Francesc Macià, entre els carrers Bruc i Lluís companys.
Com les obres no es poden preveure per la seva complexitat tècnica, l’afectació sobre el trànsit de les obres s0’anirà comunicant de forma progressiva.

L’Ajuntament de Cubelles demana als veïns disculpes per les possibles molèsties que aquesta important obra pugui ocasionar en el veïnat de la zona.

Font: http://www.cubelles.cat/
infraestructures

Cubelles invertirà 1,3 milions al barri marítim per evitar inundacions
L'Ajuntament va presentar dissabte el projecte per separar les aigües pluvials de les residuals
L'actuació preveu instal·lar un dipòsit de 1.500 m³

L'Ajuntament de Cubelles va presentar dissabte la primera fase del projecte de construcció de la xarxa d'aigües pluvials al barri marítim, una actuació que ha de resoldre de manera definitiva les inundacions a la zona provocades per les pluges. Amb un pressupost de més d'1,3 milions d'euros, les obres (seran executades per l'empresa Hidrocanal SL) començaran de manera immediata, un cop s'aprovi definitivament el projecte, segons el govern local (PSC i ERC). L'obra està finançada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Cubelles, que hi aportarà uns 600.000 euros. La subvenció de l'ACA està inclosa en el conveni de compensacions per a la construcció de la dessalinitzadora de Cunit.
L'Ajuntament recorda que els problemes d'inundacions al sector marítim, especialment a la banda est, han estat successius històricament, quan hi ha hagut pluges d'intensitat alta. El fet que el sector sigui pràcticament pla i no hi hagi punts d'abocament naturals per a les aigües de pluja, entre altres factors, provoca l'acumulació d'aigües; fins ara, la situació s'ha agreujat perquè no es disposa d'un sistema separatiu d'aigües pluvials i fecals. Segons el govern municipal, el projecte suposarà una millora notable de la situació.

Un nou dipòsit

L'actuació preveu instal·lar un dipòsit d'aigües pluvials de 1.500 m³ al carrer de les Roses, i no al davant del Club Marítim, com estava previst inicialment. L'obra començarà pel carrer Francesc Macià i per l'avinguda Onze de Setembre. L'aprovació definitiva recollirà l'ampliació de l'àmbit d'actuació a la cruïlla dels carrers Josep Tarradellas i Països Catalans, recollint la demanda feta per l'associació de veïns de la zona.

Celeritat en les obres

Segons l'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), les “aportacions de l'Agència Catalana de l'Aigua no estan supeditades a la construcció de la dessalinitzadora”, tenint en compte que no es preveu que la infraestructura es construeixi de manera immediata. Amb tot, Maria Lluïsa Romero va insistir que les obres han de començar “el més aviat possible” perquè es garanteixi l'aportació econòmica de l'ACA. En aquest sentit, l'alcaldessa va demanar per endavant disculpes al veïns perquè les obres “s'executaran al matí, tarda i nit amb l'objectiu que durin com més poc millor”.

24.9.10

foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles
En Jan ens ha deixat .Una personalitat aclaparadora i amb una tendresa innata ,pròpia dels bons jans. Un somriure a flor de llavis latent acompanyat de uns ulls vius i savis ,un pel apagats fa un cert temps ,arrel de la mort de la seva estimada Dolors .
No vull fer un text trist encara que es el que seria adient pel moment. Tu no ho voldries.

Com diu Xavier Grau, "Ens veiem demà, campeón!" i també de part nostra, el bes més tendre a la Dolors...

Maria Trives i Desola


23.9.10

DIA A DIA
XAVIER GRAU
REGIDOR DE L'AJUNTAMENT DE CUBELLES

HE ESTAT PENSANT, JAN...
He estat pensant, Jan, en escriure un text que ben segur em sortiria carrincló com no et mereixes. Per això he pensat que millor que ho deixi còrrer: "nen, nen... endavant i un altre lingutassu...".


T'ho he deixat dit aquest migdia: "Ens veiem demà, campeón!" i mentre demà arriba acosta-li, dolçament, i també de part nostra, el bes més tendre a la Dolors...
... ... "nen, nen... endavant..."

Ahir vaig tenir un somni
que dalt del cel volava
i així en despertar quelcom en mi es cremava

Els arbres explicaven
històries d'altres vides
amb danses expressives
que aquest cor meu desitjava

Alba lluminosa,
que del dolor en fas vida,
avui he vist la llum
que tots portem molt endintre

ALBA LLUMINOSA
Jesús de la Rosa (Triana) versió Ll. Llach




El Govern respon a la negativa de l’oposició als crèdits per a inversions

Notícies - Alcaldia
23/09/2010

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Cubelles (PSC, ERC) va oferir dimecres una roda de premsa on els regidors van analitzar el resultat del darrer Ple. L’oposició, a excepció del regidor no adscrit Jordi Coch, no va donar suport a les operacions de crèdit que havien de permetre dur a terme diversos projectes de gran envergadura, com la reforma del passeig Marítim i l’ampliació del cementiri, la rehabilitació del nucli antic i la construcció de la nova biblioteca; a més d’un paquet d’inversions de menor pressupost.

Durant el plenari del passat 20 de setembre, l’oposició va reclamar que per dur a terme aquestes inversions es fes ús del romanent de tresoreria, enlloc de concertar préstecs. El titular d’Economia, Participació Ciutadana i Canvi Social, Xavier Grau, va al·ludir que durant el Ple es proposava una modificació del pressupost municipal per fer ús de prop d’un milió d’euros del romanent de tresoreria, i que l’oposició no hi va donar suport. Així mateix, durant la roda de premsa Grau va explicar que “l’any 1998 el romanent era de 600.000 euros negatius, pel que algú estirava més el braç que la màniga, no recaptava el que havia de recaptar i no invertia, el que va obligar a fer un Pla de Sanejament.” Això va fer que el romanent s’incrementés fins als sis milions d’euros el 2005 i “es destinessin 0 euros per a inversió”. Per aquests motius Grau afirmava que “CiU, PPC, ICV i EC-FIC van ser en algun moment al Govern durant aquest període i, per tant, no estan legitimats per fer aquest discurs”. D’altra banda, el titular d’Hisenda va recordar que, a diferència de l’etapa anterior, “el Govern ha fet ús del romanent durant aquesta legislatura en un 34,53% l’any 2008 i un 43,50% l’any 2009”. Grau va afegir que “l’any 2007, tot i ser un any electoral, l’anterior govern municipal va fer servir un 3,29% del romanent tot i tenir-hi més de 8.400.000 euros”.

L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, demanava més “serietat amb la ciutadania als qui no donen suport a unes inversions que es consideraven prioritàries quan formaven part del Govern”. Romero va agafar el compromís de tirar endavant aquestes inversions tot i que, a l’estar a les portes d’unes eleccions, suposi “no arribar a posar la primera pedra ni inaugurar-les, però la feina s’ha de fer”. També va fer referència a la ciutadania el primer Tinent d’Alcalde, Joan Rodríguez Serra, qui feia una crida al poble de Cubelles a “manifestar-se per demanar tenir els serveis que la vila es mereix”.

El regidor de Territori, Planejament i Ciutat Sostenible, Miguel Ángel López, es mostrava sorprès per la postura de CiU, que considera una actitud de “posar dificultats al desenvolupament de Cubelles” venint de “persones que formaven part d’aquest Govern”. “No entenc què volen, i com a ciutadà em sento desemparat”, va concloure López. En el mateix sentit es va expressar la regidora de l’Àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones, Prudencia Carrasco, que sentia “llàstima” per la classe política del municipi. En el terreny més particular de l’àrea que encapçala, Carrasco s’adreçava al PPC i EC-FIC en relació al projecte de la nova biblioteca. “Què dirà ara el PPC als joves als qui van demanar signatures per demanar aules d’estudi?, i EC-FIC quan demanaven més sales d’exposicions? Això és que no s’han mirat el preprojecte de necessitats i usos de la nova biblioteca. O no s’ho han mirat o no ho comprenen, perquè a mi no s’ha dirigit cap regidor per preguntar-me com serà”, afegia Carrasco.

Responent a les preguntes dels mitjans que van acudir a la roda de premsa, l’Alcaldessa va afirmar que “s’ha donat ordre a Intervenció per garantir el pagament de totes les factures amb el romanent de tresoreria i posar a disposició dels projectes d’inversió el més aviat possible els 1.400.000 euros del 10% d’Alcaldia”. Rodríguez Serra va afegir que només amb una moció de censura podran evitar que es tirin endavant aquestes iniciatives, i que “torpedinant la gestió donen més força al Govern per tirar endavant”. En relació a quina serà la relació amb la oposició, Grau va afirmar que s’hi seguirà parlant per buscar el consens. “Oferirem el repte a l’oposició que ens prioritzi per escrit les inversions i les fórmules per aconseguir-les. El repte és d’ells i no nostre, que ja hem fet els deures”, concloïa Grau.

22.9.10

fotos/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles


Labores de Cubelles mostra els treballs realitzats i que podeu veure exposats a la Sala Gran del Centre Social .



españa

21.9.10

El Ple corresponent al mes de setembre celebrat ahir dilluns , dia 20 de setembre va tenir un debat intens. La web del Ajuntament ofereix informació puntual.




El Ple no dóna suport a les operacions de crèdit per a inversions

Notícies - Alcaldia
21/09/2010
El Ple corresponent al mes de setembre celebrat el passat dia 20 va tenir un debat bàsicament centrat en temes d’hisenda municipal. Es portava a Ple la modificació de pressupost per a l’exercici vigent que proposava canviar el finançament d’una sèrie d’inversions previstes a través de préstecs de fora del sector públic al romanent de tresoreria per un valor de 983.805,92 €. La proposta de ratificació en l’ordre del dia va ser declinada amb els vots en contra d’ICV i CiU, les abstencions del PPC, ICb, EC-FIC i el regidor no adscrit i els vots favorables de l’equip de Govern.

Abans però, tots els grups van votar unànimement a favor de la ratificació del protocol per a la prevenció i detecció de casos d’assetjament sexual a l’Ajuntament de Cubelles. Després d’un intens debat, es va deixar damunt de la taula la possibilitat de, tot i ratificar el protocol presentat, ampliar-lo a través d’una moció que podria presentar-se en un proper Ple.

Crèdits declinats
Els següents punts en l’ordre del dia eren les ratificacions de diverses operacions de crèdit a llarg termini per fer front a tot un seguit de projectes. Aquestes iniciatives corresponien a les obres de les noves instal·lacions al cementiri municipal, la redacció del projecte i les obres per a la nova biblioteca, l’adequació del nucli antic, el Pla Parcial i el projecte de reparcel·lació de Les Estoreres, les obres del passeig Marítim i diverses altres inversions de menor import. Entre la més d’una trentena d’inversions destaquen obres d’arranjament a la via pública, actuacions als edificis municipals, projectes i estudis tècnics, mobiliari d’arxiu, la redacció del projecte del passeig Marítim i l’estudi dels pluvials de Mas Trader, entre d’altres. Totes aquestes iniciatives van ser declinades amb els vots en contra d’ICV, CiU, PPC, ICb i EC-FIC; i els vots a favor de l’equip de Govern (PSC i ERC) i el regidor no adscrit.

Consorci comarcal
En darrer terme, es va entrar per urgència la proposta d’aprovació dels estatuts del consorci de desenvolupament econòmic del Garraf, ens de recent creació en el si del Consell Comarcal que incentivarà l’economia de la comarca sumant esforços de tots els consistoris. La urgència va aprovar-se amb els vots favorables del PSC, ICV, CiU i ERC i els vots en contra de la resta de formacions, a més del regidor no adscrit. La votació dels estatuts va refrendar-se gràcies als vots de les formacions que ja havien donat suport a la urgència, al que va sumar-se el regidor no adscrit, i els vots en contra del PPC, ICb i EC-FIC.

20.9.10



Aquest divendres torna una nova temporada del programa “Plaça de la Vila”, un espai en el qual l'alcaldessa de Cubelles, Maria LLuïsa Romero donarà resposta als ciutadans sobre temes referents a la gestió municipal. Amb l’estrena d’aquesta nova temporada, l’espai canvia el seu format, i passa a ser un programa en directe, amb la presència setmanal de l'alcaldessa, cada divendres, a partir de les 10 del matí. Les preguntes es poden enviar per correu electrònic a: lavila@cubelles.org


a través del telèfon 93 895 03 26 o bé via carta, al carrer Colom,7. El programa demana que les persones que formulin les preguntes al Plaça de la Vila s’identifiquin i expliquin a quin sector del municipi pertanyen, concretant també la pregunta de manera clara i concisa.

dia d'emissió:divendres
horari d'emissió:10:05 a 11:00
repetició del programa:dilluns de 21:00 a 22:00h, i dijous,de 19:00 a 20:00h
Recomanar Radio Cubelles, la nostra emisora on trobareu programes que ens fan passar una bona estona com El Garraf des del 6,25 Entra en Joc, Cubelles 8 1/2 (+el suplement) Tornant als 60 ,Barreja't amb mi , Cubelles a les dotze i mes....


Ple municipal, dilluns

Notícies - Alcaldia
16/09/2010
El proper dilluns 20 de setembre a partir de les 20h. a la sala d’Exposicions del Centre Social tindrà lloc el Ple municipal ordinari corresponent al mes de setembre. Dels vuit punts previstos a l’ordre del dia, sis correspondran a la concertació de crèdits a llarg termini per a finançar diversos projectes previstos als pressupostos municipals del 2010. Les obres de les noves instal·lacions al cementiri, la redacció del projecte i les obres de la nova biblioteca, l’adequació del nucli antic, el Pla Parcial i el projecte de reparcel·lació de la urbanització Les Estoreres, les obres del passeig Marítim i diverses inversions seran les actuacions beneficiàries d’aquests crèdits.

A banda, també es proposarà una modificació del pressupost 2010 per canvi de finançament i la ratificació del protocol per a la prevenció i detecció dels casos d’assetjament sexual a l’Ajuntament de Cubelles.

La sessió podrà seguir-se de manera íntegra i en directe a través de Ràdio Cubelles, al 107.5FM, www.radiocubelles.com i el canal de ràdio 30 de l’UHF de la TDT.

Consulti l’ordre del dia completa fent clic aquí.

19.9.10



*Acabat video punxar mes continguts senyalats .

Diari de Cubelles

Avui la nota de dol del dia ,es la mort de Labordeta . El mon ciutadà de tot el país plora la seva absència i agraeix la seva aportació personal a la cultura, com a professor ,a la vessant de cantautor i a la política com a diputat en que va protagonitzar sonors enfrontaments amb el Partit Popular en el Congres i que mai va deixar de defensar la seva terra Aragó. Avui ,representants politics ,ciutadania i veus properes manifesten el seu dolor amb la seva pèrdua. Va ser conseqüent amb les seves idees i mostrar-se dur si ho requeria el moment. Un exemple a seguir
Labordeta, un adéu no desitjat .





Mor a Saragossa José Antonio Labordeta, un referent moral .

La Vanguardia ,avui informa de la mort de Labordeta amb aquestes paraules.

Tambe fa referencia a la personalitat d´ aquest home ,un home bo ,estimat a tot arreu.




Mor a Saragossa José Antonio Labordeta, un referent moral
JOAQUIM IBARZ Barcelona

Tots recordem aquella tarda al Congrés en la qual, fart de improperis, interrupcions, insults i mala llet de les seves senyories, va mirar a la bancada de la seva dreta i els va deixar anar el que tants estaven desitjant sentir: "aneu a la merda, fotre ! ". Fundador La figura de José Antonio Labordeta (Saragossa, 1935), professor, músic, poeta, caminador dels camins, actor, polític, savi de recórrer el temps i de sentir a la gent, representa, resumeix i ressalta, alhora, la imatge més autèntica de la vida i cultura d'Aragó, des de Joaquín Costa fins al Ebre .Fundador de la revista Andalán-amb l'entranyable professor Eloy Fernández Clemente-, setmanari que va exercir de notari de la transició democràtica a Aragó. Ha recorregut el món cantant a la gent, recordant que sense llibertat no hi ha respiració, advertint de les desigualtats, cridant als que no volen sentir. Tot, sense amagar-se, amb aquesta la seva bondat, però amb la suficient mala bona llet. De 2000 a 2008, va ser el diputat més estimat, qüestió que no sé com es mesura, però que no caldria mesurar, perquè Labordeta es fa estimar fins i tot pels seus contrincants.