11.12.10

M. Trives/ Diari de Cubelles

Xavier Soler ,disposa d’un perfil proper,amb la seducció innata que desprèn sempre un bon comunicador,versàtil,expert coneixedor de la mar i dels vents que bufen per les costes d’aquets indrets i d´ altres no llunyans,de la vida i dels hàbits mariners i que a dia d’avui ens sorprèn ,potser a alguns i algunes no tant , amb la presentació de un llibre escrit amb la ment plena de records atapeïts entre paisatges i personatges d’altres temps, marcats per una infantessa ja un pel llunyana ,i que possiblement va marcar les petjades futures fins al dia d’avui.
Recordar que fa uns anys en motiu d’una festa familiar i a la que vaig tenir el goig de participar-hi ,el sentit narratiu del amic Xavier es va fer ja notar ,amb un retall de la vida quotidiana de la família dins als camps de la sínia, on disposaven de unes terres llavors . Un escrit en el ja es manifestava una familiaritat amb el text narratiu i que va aconseguir seduir a tots els presents. Per tant, aquest primer llibre , segur que donarà pas a un segon properament ..
Diu a la entrevista al Diari de Vilanova que fins ara aquest camp a d’incursió a escriure era limitat a llibres tècnics ,ara ja jubilat i amb temps per disposar, jo recomanaria a Xavier que no tardi ,els lectors i lectores esperaran impacients les properes publicacions..
Foment Vilanoví, dissabte 18 de Desembre a les 19 h, la novel·la La Muntanya del Cardenal de Xavier Soler es presentada .



El 12 de desembre tindrà lloc la 2a Fira de Nadal al nucli antic


Unes 15 parades formaran la 2a edició de la Fira de Nadal, que la regidoria de Turisme, dins de l’àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones, ja té a punt.
La trobada comercial tindrà lloc als carrers del nucli antic i obrirà portes a les 10 i tancarà a les 20 h.

10.12.10


Dolors,estimada,poeta i valenta dona emprenedora , amiga dels teus amics i la resposta es el homenatge a la teva persona que els teus amics ,els amics del Castell diumenge honren el teu nom i sobre tot els records que has deixat amb afectes a Cubelles.
També les dones de La Fita amb les que sempre mantingueres afectes i alguns que altres moments plens de respecte i comunicació afectiva pel fet de ser dones i compartir moments comuns, estimem el teu record. Lectures al caliu dels sopars a la setmana de la dona ,el 8 de març mentrestant la teva mala salut anava menjant el teu cos poc a poc ,encara fort ,pro feble pel pas dels anys.
Estimada, has deixat un legat important i caldrà tenir cura del mateix ,donant llum a la teva personalitat important i que cal no frenar ni oblidar amb el pas del temps .
Una forta abraçada et recordem avui i sempre mes.

Associacio Dones La Fita




DIVISA

A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona
de classe baixa i nació oprimida
i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel
(Cau de llunes)

Maria-Mercè Marçal





INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ-HOMENATGE A DOLORS THOMAS

Diumenge 12 de desembreA les 12 del migdia, a la sala d’actes de la RectoriaLa poetessa Dolors Thomas, filla adoptiva de Cubelles i sòcia de la nostra entitat, ens va deixar el 23 de desembre de l’any passat, a l'edat de 86 anys. En arribar el primer aniversari del seu traspàs, els Amics del Castell volem recordar la figura d’aquesta entusiasta i entranyable persona amb un recull de fotografies que donen testimoni de la seva gran implicació en la vida social i cultural de la vila, així com una tria de les moltes poesies que va arribar a escriure i que li valgueren ser reconeguda com la poetessa de Cubelles.L’exposició romandrà oberta fins al 23 de desembre els dimarts, dijous i dissabtes de 18.00 h. a 19.30 h.
(Dolors Thomas al centre de la imatge. Foto: Associació de Dones La Fita de Cubelles).

Font : http://amicscastell.blogspot.com/2010/12/inauguracio-de-lexposicio-homenatge.html

9.12.10


El 12 de desembre tindrà lloc la 2a Fira de Nadal al nucli antic
Unes 15 parades formaran la 2a edició de la Fira de Nadal, que la regidoria de Turisme, dins de l’àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones, ja té a punt. La trobada comercial tindrà lloc als carrers del nucli antic i obrirà portes a les 10 i tancarà a les 20 h.

La finalitat de la Fira de Nadal és fomentar el comerç i que paradistes puguin posar a la venda articles relacionats amb el Nadal. La quinzena de parades que han formalitzar la seva inscripció oferiran diferents productes relacionats amb el període nadalenc, com objectes de regal, artesania per guarnir els arbres i els pessebres, arbres, plantes de Nadal i productes d’alimentació nadalencs.

Les parades s’ubicaran al voltant del carrer Major i la plaça de la Vila, i hi estan confirmades parades tant de Cubelles com de fora de la vila.

españa
Agenda a Cubelles


Fideuà i joc del quinto solidaris

A l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles organitza diverses activitats en favor de la Fundació "La Marató de tv3", que en l’edició d'aquest 19 de desembre recollirà diners per a la cura i la investigació de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.
11 de desembre l'Agrupació ha organitzat una Fideuà i una jornada del joc del Quinto solidaris per l' , i que tindran lloc a la sala polivalent del Centre Social de Cubelles. La programació de la jornada d'aquest dia començarà, a les 12.30h. amb una xerrada sobre les “Lesions Medul·lars i cerebrals adquirides”. Després, a les 14.30h hi haurà una Fideuà popular; i a les 17.00h començaran les diferents partides del Joc del Quinto.

Per poder participar del dinar, caldrà comprar els tiquets entre el 29 de novembre i el 9 de desembre, a la recepció del Centre Social de Cubelles. La resta d’activitats són obertes.


Dilluns 13 de desembre, a les 19h amb la xerrada “Els Oblidats” a càrrec de l’entitat Sathi Sansar, Desenvolupament al Nepal, sobre la situació que viuen els infants discapacitats als països del Sud, prenent com a exemple el Nepal. Es podrà visitar fins el dissabte 18 de desembre, en horari, de dilluns a dissabte de 10 a 14h. i de 16 a 22h; i els diumenges tancat. El Lloc és la Sala d’exposicions del Centre Social.
Dimarts 14 de desembre els actes seguiran amb la inauguració a les 19:00h de l'Exposició “Gambia: the smiling coast” de l’ONG Balukunda, un recull de diferents fotografies on s’ofereix una perspectiva de la realitat que es viu a Gambia, especialment a Sikunda. L’exposició es podrà visitar fins dissabte 18 de desembre, de 17 a 19h. El Lloc és la Sala d’exposicions de Reunions CSIDE.

6.12.10

imatge/Albert Soler /arxiu La Fita

La revista nº 2 de La Fita ja es al carrer. La podeu trobar al Hotel d’entitats ,a la biblioteca, a les botigues ,nomes cal demanar-ho. Es gratuïta. Estem contentes i satisfetes que per segon any el Institut Català de les Dones ha atorgat una petita subvenció que ha fet possible la seva edició aquest any 2010.
L´any 2011 suposa un aniversari de deu anys en que l’entitat ha aconseguit fer evident l´ esforç d´una feina impulsada per un bon tou de dones ja en els primers dies del any 2001. Ho celebrarem de valent el mes de març de 2011 !

LA FITA DE CUBELLES

REVISTA Nº 2 – Desembre 2010

5.12.10


Cuina tradicional a casa

Tel. 609 328 093

Silvia Isach ,ofereix una alternativa còmoda per qui no disposa de temps per cuinar.

Nomes cal telefonar .

Creadora de....

L’ OBRADOR DE L’AINA

Us oferim una llista de productes cuinats i congelats per nosaltres, a punt per menjar-vos ho a casa.

Croquetes de rostit, de bacallà, de pernil. 6 u.

6,60€

Canalons de rostit, de bolets i foie,de lluç i gambes. 6 u.
12€

Albergínies farcides de carn, de lluç i gambes, de verdures. 7,50€
Cap i pota a la catalana. 340 gr. aprox. 8,00€
Farcell de galta de porc. 7,50€
Sípia amb pèsols. 250 gr. aprox 8,50€


I també altres especialitats que podeu trobar puntualment al nostre congelador, tot fet amb producte de màxima qualitat i cuinat com ho fem sempre al celler del Pic& Jazz.


Pic&Jazz: c/ Jacint Verdaguer, 20. Cubelles(Barcelona)
Tlf: 93 8952914




Ja tenim les festes de Nadal en portes. Aparadors de botigues a Cubelles plenes de color i de productes per temptar a vianants disposats a fer les primeres compres . També de la ma de dones emprenedores coneixem noves alternatives .Aquí en teniu una mostra. A la joieria Alfredo reconeguda a Cubelles fa anys ,la Maite dissenya joies en plata. Feu una ullada us agradaran per regalar .
Joieria Alfredo ,just a la plaça antic cine de Cubelles.