2.2.07

(foto arxiu Diari de Cubelles)






Un Pont al migt de la riera?




Si rius i rieres, són espais de gran biodiversitat i de valor ecològic, perqué a Cubelles i trobem un espai que reuneix aquestes dues alternatives i sense cap mena de solta es vol construir un pont a o no pertoca ja que fareix i altera l´entorn natural ?

Es poden trobar alternatives que no avoquin a un seguit d´errors que ja no es podrien corretgir. El Pont es pot convertir en un nyap dificilment corretgible i no val l´opinió de determinats parers , impulsant sense cap cura de defensa de aquest medi ambient ja tant malmés, amb el fum de la Tèrmica absoleta, pero en actiu, i sense comptar amb la opinió de la ciutadania molt més sensible sovint i que vol gaudir de la natura que envolta Cubelles.

Fa falta un pont es cert ,pero cal pensar en que l´emplaçament en que es vol ubicar no es alternativa desitjable, ni el millor remei.Tenim un punt negre al municipi ,a la sortida del Garden, falta una rotonda al punt en concret ,per evitar accidents i aquest pot ser l´enllaç a un via paralela al riu (de per si natural com camí ja establert) i que un pont per sobre la via del tren al costat de Poliesportiu, pot activar el mateix i la conexió amb la zona de la Mota enllaçada .

No es cap bajenada !!! Surtiu a fer un tomb i veureu que pot ser factible,descongestionaria aquest punt,s´evitarien accidents i les vies de conexió resoltes i disposariem d´una vista a la desembocadura i d´un espai protegit inclós a la Xarxa Natura 2000 .

Només una opinió més ...

Maria Trives
















Dia Mundial de les Zones Humides
Els aiguamolls necessiten aigua, però no totxos

Àlex Domínguez (laMalla.net)

Aiguamolls, llacs, deltes, però també rius i rieres, són espais de gran biodiversitat i de valor ecològic divers. Totes aquestes zones humides -682 a tot Catalunya segons el darrer inventari del Departament de Medi Ambient- formen part del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), però estan amenaçades tant pels canvis de la pròpia natura com per la destrucció i alteració que massa sovint provoca la mà de l'home. Aquest divendres, 2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides, es recorda la importància d'aquests ecosistemes.
Catalunya compta des de l'any 2006 amb quatre àrees humides amb el màxim reconeixement internacional. El darrer paratge en incloure's a la llista Ramsar -la convenció mundial sobre aquests espais- va ser el parc nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. Abans ja hi figuraven el parc natural del Delta de l'Ebre, l'estany de Banyoles i els aiguamolls de l'Empordà. D'aleshores ençà, el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha revisat l'invntari de zones humides de Catalunya, incloent-hi 68 de noves que fins ara no gaudien de protecció especial. Zones marines de poca fondària, desembocadures de rius, zones litorals i lèntiques, paratges d'alta muntanya, embassaments i zones artificials formen part d'aquest llistat. En total, Catalunya té 682 àrees humides.La convenció sobre zones humides va néixer l'any 1971 fruit d'un acord signat a la ciutat iraniana de Ramsar entre 18 països. Actualment, 150 països han ratificat l'acord, i les zones humides que gaudeixin de protecció arreu del món ja superen els 134 milions d'hectàrees.El risc del totxoL'acció humana representa la cara no tan amable en la conservació d'aquests ecosistemes. El 60% dels aiguamolls, espais d'inqüestionable valor ecologic i amb una gran biodiversitat, han desaparegut com a conseqüència d'actuacions de dessecació i urbanització. Entitats i grups de defensa del medi ambient, com Ecologistes en Acció, alerten que la "pèssima i lamentable gestió del recurs més vital per als aiguamolls, l'aigua", posa en perill el futur de les zones humides. La sobreexplotació de les aigües subterrànees i l'augment de zones urbanitzables properes a aquests ecosistemes són dos exemples d'alteració i destrucció d'aquests ecosistemes reconeguts internacionalment.És per això que els ecologistes reclamen a les administracions públiques que garanteixin la conservació i productivitat dels aiguamolls. Tant aquests grups com des de l'Administració se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides amb diversos actes durant el pròxim cap de setmana.
www.lamalla.net

1.2.07

Cinc minuts a les fosques per lluitar contra el canvi climàtic

Una campanya internacional proposa apagar avui els llums de 19.55 a 20.00 hores
La Generalitat, l'Ajuntament de BCN i els seus 46 mercats tallaran la il.luminació

MÉS INFORMACIÓ
· París abanderarà la iniciativa ecologista apagant les bombetes de la torre Eiffel
· Brussel.les proposa normes més estrictes per als carburants

ANTONIO MADRIDEJOS
BARCELONA
Si vostè fa servir assíduament el correu electrònic, és possible que aquests últims dies hagi rebut un estrany missatge que el convida a apagar els llums avui al vespre durant cinc minuts. Atenció: no es tracta de propaganda, encara que ho pugui semblar, sinó d'una original campanya ecologista que no té cap altre objectiu que sensibilitzar els governs, les empreses, els polítics i els veïns més pròxims perquè segueixin l'exemple i actuïn amb fermesa contra l'escalfament planetari. La cita és exactament de 19.55 a 20.00 hores.

Durant aquests cinc minuts, les associacions convocants demanen als ciutadans que intentin estalviar energia i, com a exemple més factible, els emplacen a apagar els llums de la casa, el televisor i l'ordinador. L'estalvi que s'aconsegueixi serà el menys important de tot, assumeix la campanya, però no la força simbòlica. "És fonamental cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic", resumeix José Luis García, responsable de les campanyes d'energia de Greenpeace.

La iniciativa va sorgir modestament a França a partir de l'Aliança pel Planeta, una agrupació de més de 70 associacions ecologistes, científiques i de consumidors, però s'ha difós amb gran rapidesa per tot el món gràcies al correu electrònic. Amics de la Terra, Greenpeace i Ecologistes en Acció, entre altres entitats, han contribuït a la seva difusió per Espanya, tot i que també s'hi han pronunciat a favor Izquierda Unida i fins i tot el Ministeri de Medi Ambient, malgrat que aquest últim no ha precisat si té previst fer alguna cosa en aquest sentit.L'elecció del dia 1 de febrer no és casual. Justament demà, el Grup Intergovernamental de l'ONU sobre Canvi Climàtic (IPCC, en les seves sigles angleses) farà públic a París un esperat informe, elaborat per més de 1.300 experts durant els últims cinc anys, que confirma científicament i amb un escàs grau d'incertesa que l'escalfament global ja està en marxa, que la mà de l'home és la gran responsable del canvi climàtic, que les temperatures pujaran de forma acusada d'aquí a l'any 2100 i que és necessària una acció ràpida per evitar danys catastròfics.

A Barcelona, els 46 mercats municipals van decidir ahir afegir-se a la iniciativa europea i, per tant, es mantindran amb els llums apagats entre les vuit menys cinc i les vuit d'aquest vespre. El segon tinent d'alcalde, Jordi Portabella, assistirà a l'acte cívic d'apagada de llums que se celebrarà al mercat de la Concepció. També participaran en l'apagada general els 19 eixos comercials de la ciutat.

El Palau de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona s'hi van apuntar a última hora i es mantindran també amb les façanes sense llum durant els cinc minuts que duri la protesta, segons van anunciar fonts municipals i del Departament de Medi Ambient.
www.elperiodico.cat

Amb data 22 de gener de 2007,el grup muncipal d'ICb ha demanat formalment amb entrada al registre Ajuntament de Cubelles, la creació d’una nova comissió de seguiment sobre la Central Tèrmica de Cubelles.

La comissió estaria integrada per tots els grups municipals, com la que ja es va formar al 2004 impulsada per el mateix grup i que es va acabar dissolent per falta d'activitat un any després.
Iniciativa per Cubelles (ICb) defensa una posició clara: la principal tasca de la Comissió és garantir que tota la informació sobre el projecte d´ampliació de la Central arribi clarament als ciutadans.
A d´Iniciativa per Cubelles considerem que aquesta proposta ha de ser coneguda i debatuda per tota la població i que cal garantir que qualsevol acord entre l'empresa elèctrica i el consistori sigui àmpliament consensuat amb el poble.
Amb la construcció de l'actual Central tèrmica va trepitjar-se tot dret del poble de Cubelles a decidir sobre el seu futur: ara no pot passar el mateix i cal estar molt atents.
Iniciativa per Cubelles proposa una nova comissió municipal que s'obri al conjunt de les entitats i associacions i avui tenim un Reglament de Participació Ciutadana que contempla i reconeix aquets drets.
Durant anys Cubelles ha estat sotmesa a la prepotència de la Central tèrmica sense que s'hagi tingut cap mirament per a la defensa de la salut pública i l'afectació cap a l'entorn natural .
Després de que no ens han fet cas, no ens en podem refiar.
Iniciativa per Cubelles
15-02-05
Penedès.
Iniciativa per Cubelles fa una crida a la unió dels partits de l'Ajuntament per desmantellar la central tèrmica
L'alcalde assegura que la desaparició de la central «és molt difícil»

MÍRIAM DE LAMO .
Cubelles
El desmantellament de la central tèrmica de Cubelles és possible, segons Iniciativa per Cubelles, actual membre del govern local. La unió de tots els grups polítics de l'Ajuntament, i dels representants al Parlament, podria aconseguir que Cubelles es deslliuri de la zona energètica, on Endesa Generación planteja posar en marxa quatre noves tèrmiques. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Marcillas (Entesa per Cubelles), en veu «difícil» el desmantellament. Els dos regidors d'Iniciativa per Cubelles (ICC), Xavier Grau i Pilar González, van fer una crida a la unitat dels partits ahir a la tarda, en una roda de premsa davant de la central tèrmica del municipi. «Som en un moment històric», va assegurar Grau, que va recordar que actualment «CiU i el PP diuen que no a la tèrmica». «Ara només cal que els tres grups del govern de la Generalitat, ERC, ICV i el PSC, mantinguin la seva posició del 2002», quan ja s'havien mostrat a favor de la desaparició de la zona energètica de Cubelles. Per Iniciativa per Cubelles, és essencial que els partits polítics es posin d'acord abans que es presenti el pla energètic de Catalunya, previst per al març. «Hi ha d'haver una proposta unitària», assegura el regidor d'Iniciativa per Cubelles. Les demandes del Partit Popular sobre el desmantellament de la central tèrmica «encaixen» amb l'opinió d'ICC, segons Grau.
www.vilaweb.cat

(Podeu seguir llegint clikant)

Dimecres, 17-01-2007

Es demana la creació de nou de la comissió per la Tèrmica.

Els grups d'ICb i CiU demanen que es torni a crear per estudiar la nova proposta.El grup muncipal d'ICb ha demanat formalment la creació d’una nova comissió de seguiment sobre la Central Tèrmica de Cubelles, després que Fecsa Endesa fes la petició de substituir l’actual per una de cicle combinat. La comissió estaria integrada per tots els grups municipals, com la que ja es va formar al 2004 i que es va acabar dissolent per falta d'activitat un any després.El regidor d'ICb, Xavier Grau, ha explicat que "ja ha exposat en el govern aquesta proposta" i ha destacat que "ara s’ha d’aprofitar aquesta voluntat de consensuar un tema tan important com aquest, i com ja han manifestat alguns representants municipals".El regidor de CiU, Joan Albet, va aprofitar el torn de precs i preguntes de la passada sessió plenària per demanar "la creació novament de la comissió, per seguir i treballar la nova proposta feta per l’empresa elèctrica”, ja que segons Albet, "aquesta presenta alguna incoherència, com la potència que demana Fecsa-Endesa".La Central Tèrmica torna a les primeres planes informatives després que l’any 2004 l’empresa demanés la construcció d’una central de 800 MW. Un fet que va ser rebutjat per gairebé tots els representats socials i polítics i que va fer crear la primera comissió, que es va dissoldre sense èxit.
Ràdio Cubelles
http://www.cubelles.com/

31.1.07

Participació Ciutadana i Comunicació
Es convoca l'11è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari
El termini màxim de presentació de les obres restarà obert
fins el 2 d’abril del 2007
Ràdio Cubelles convoca l'11è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari. La novetat d'aquesta any és el Premi especial Integració Social i Cultural, dotat amb 300€, i l'ampliació del Premi Únic de Poesia que en aquesta edició incrementa la dotació econòmica establint tres premis en la categoria adult. Pel que fa al termini de participació, les obres es podran presentar a l'emissora municipal fins el 2 d'abril.
Cal destacar, que enguany està previst que s'editi, coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, el tercer Recull de Contes i Narració Breu Víctor Alari, que publicarà les obres guanyadores de les tres darreres edicions, del 2004 al 2006.
Podeu consultar les bases del concurs de contes i narració breu Víctor Alari, fent clic aquí.Ràdio Cubelles Dimarts, 30-01-2007
Esports
Partit amistós entre el CB Cubelles i el FC Barcelona
L'encontre, que ha estat possible gràcies a les gestions de l'inspector en cap de la Policia Local de Cubelles Miquel Cordoba, es disputarà a les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu de Cubelles.
El CB Cubelles organitza el proper dissabte 3 de febrer un partit amistós, que enfrontarà a un combinat de veterans del CB Cubelles i del FC Barcelona. L'encontre, que ha estat possible gràcies a les gestions de l'inspector en cap de la Policia Local de Cubelles, Miquel Cordoba, es disputarà a les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu de Cubelles.
Cordoba és un dels integrants d’aquest equip veterà de FC Barcelona i ha estat la persona que s'ha posat en contacte amb el CB Cubelles per realitzar aquest partit amistós. El director tècnic del CB Cubelles José Navarro, ha explicat que "encara que l’equip cubellenc no té cap equip veterà, la junta del club ha format un equip amb els entrenadors del diferents equips del Cubelles i algun reforç de la comarca".
El FC Barcelona té dos equips de veterans, un format per jugadors d’èlit com Nacho Solozabal, Epi o Jiménez. Aquest equip participa en competicions oficials i fins i tot internacionals. El segon equip el formen jugadors més veterans que també han participat a lligues com l’ACB.
El club ha volgut animar a tots els aficionats a que s’acostin al pavelló a disfrutar d’aquest partit especial.Ràdio Cubelles Dilluns, 29-01-2007

30.1.07

Ja tenim el comptador actualitzat!!!!
contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

29.1.07

L'HEMEROTECA d'ICb

El Punt (Penedès). 23 de febrer 2005

Acord històric entre els partits polítics de Cubelles per aconseguir el desmantellament de la tèrmica Els grups demanaran conjuntament la desaparició de la central a la Generalitat
MÍRIAM DE LAMO . Cubelles
Els partits de l'Ajuntament de Cubelles han arribat a un acord històric en demanar, conjuntament, el desmantellament de la tèrmica i la desqualificació de la zona energètica on es troba instal·lada. Govern i oposició van aprovar una moció presentada per CiU que vol aconseguir que Cubelles desaparegui del Pla Energètic de Catalunya. L'acord es va prendre en el ple de dilluns, després que se celebrés la darrera reunió de la comissió de la tèrmica abans de dissoldre's.Govern municipal (Entesa per Cubelles, el PSC, ICb, ERC) i oposició (CiU, ICV i el PP) van votar favorablement a la moció presentada per Convergència i Unió en el ple municipal, després d'introduir-hi esmenes que van ser acceptades per tots els grups. Els partits cubellencs van mostrar-se a favor de demanar, unitàriament, la desaparició de la tèrmica i de la zona energètica del municipi a la Generalitat. El document es farà arribar als departaments de Medi Ambient i de Treball i Indústria, i també als ministeris de Medi Ambient i d'Indústria i Energia. De fet, la Generalitat haurà de consensuar el seu pla d'energia amb l'Estat espanyol abans de tirar-lo endavant, segons apunta el govern de Cubelles. Finalment, la moció consensuada pels grups cubellencs s'adreçarà als partits amb representació al Parlament de Catalunya, al Consell Comarcal del Garraf i a diferents entitats de Cubelles.L'acord entre els partits municipals es produïa la mateixa tarda que va donar-se per dissolta la comissió de seguiment de la tèrmica. A les sis de la tarda, els regidors del govern i de l'oposició es reunien a l'Ajuntament per decidir la desaparició d'un organisme creat el maig de l'any passat, i que ha resultat "inoperant", segons la majoria de forces polítiques. Així es produïa la darrera sessió de la comissió, l'objectiu de la qual es complia només dues hores i escaig després en el ple de l'Ajuntament de Cubelles.
Comunicat Número 1 de la Comissió Especial d’Estudi de la Central Tèrmica de Cubelles
El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar, el passat 17 de maig, la composició i funcionament de la Comissió Especial d’Estudi sobre la Central Tèrmica de Cubelles.

La Comissió està formada per tots els partits polítics i, un dels seus principals objectius, és que totes les formacions siguin partícips de les relacions i informacions entre l’Ajuntament de Cubelles i l’empresa ENDESA, que gestiona la Central.
La primera reunió d’aquesta comissió va tenir lloc el passat 15 d’abril, en què es va decidir la composició definitiva i el funcionament d’aquest nou organisme, posteriorment aprovat pel ple del mes de maig. També es va donar compte de la reunió mantinguda amb la Directora General de Qualitat Ambiental, Sra. Maria Comellas, i la tècnica del mateix departament.
El Departament va manifestar el seu suport al municipi de Cubelles en tots els aspectes relacionats amb el present i futur de la Central Tèrmica. Així mateix, el Departament va exposar la situació actual i les previsions de futur de la Central de Cubelles. El termini que determina la Llei perquè les activitats del tipus de la Central formalitzin la seva adequació a la Llei d’Intervenció Integral de l’Administració Ambiental i a la nova normativa europea acaba a finals del 2006.
Com a conclusió de la reunió amb el Departament de Medi Ambient, tant la Directora General com la tècnica, van exposar que el constant creixement de la demanda d’energia elèctrica a la comarca del Garraf i a tota Catalunya és un dels factors importants que determinen que no es prevegi la desaparició de la zona energètica de Cubelles, realitat davant de la qual es considera necessària una “ambientalització” de la Central o bé passar-la a cicle combinat, com a alternativa, amb tots els avantatges que això suposaria: ús de gas com a combustible, disminució del nivell de soroll, reducció de les dimensions de la xemeneia amb la conseqüent atenuació de l’impacte visual, ocupació d’una zona de territori gairebé quatre vegades inferior a la superfície actual...
De totes formes, encara que la Llei determina que a partir d’un determinat any l’actual Tèrmica, si no s’adeqüa a la legislació, hagi de deixar de funcionar, això no implica la desaparició de la zona energètica, segons va recalcar-se des del Departament.
Aquesta Comissió, presidida per l’Alcalde Josep Marcillas, i que en cas d’absència el substituirà el primer tinent d’Alcalde, Miquel Padreny, en qualitat de vice president, està formada pels següents regidors: Antonio Peregrina (EC-FIC), Maria Lluïsa Romero (PSC), Xavier Grau (ICB), Joan A. Rodríguez (ERC), Jordi Coch (ICV), Joan Albet (CiU) i Juana Navarrete (PPC).
La Comissió té com a funcions principals l’examen d’estudi de temes relacionats amb la Central de Cubelles amb la finalitat d’elaborar i/o sol•licitar els informes corresponents, per així prendre les determinacions oportunes per defensar l’interès general del municipi.
Cubelles, 28 de juny de 2004
Greenpeace reclama més informació i un estudi de dispersió de contaminants del cicle combinat de Cubelles
L’organització Greenpeace, que es va reunir aquesta setmana amb la Federació d’Associacions de veïns de Cubelles, denuncia la pèssima informació que ofereix la memòria resum de la instal•lació d’una central de cicle combinat al municipi
L’organització Greenpeace denuncia “la pèssima informació que ofereix la memòria resum de la instal·lació d’una central de cicle combinat a Cubelles realitzada per Fecsa-Endesa i enviada pel Ministeri de Mediambient”. Jesús Navarro, portaveu de la campanya d’energia de Greenpeace diu que “a la memòria no hi ha suficient informació per fer una anàlisi de les conseqüències i dels impactes concrets de la central a la zona”. L’organització demana que “es faci un estudi de la dispersió dels contaminants, ja que a la memòria resum no hi és. A més, cal mirar molts altres factors ja que s’ha vist que hi ha població molt a prop. Entre d’altres coses cal preveure la problemàtica dels sorolls i l’escalfament de les aigües del mar”.
Més informació a:

28.1.07

L'HEMEROTECA d'ICb

BOLETÍN OFICIAL DE LAS CORTES
24 de ABRIL de 1978

PREGUNTA FORMULADA POR DON JORDI SOLÉ TURA, DEL GRUPO PARLAMENTARIO COMUNISTA, SOBRE SITUACIÓN DE LA EMPRESA "TÉRMICAS DEL BESÓS"

www.senado.es/legis0/publicaciones/pdf/BOC_085.PDF
Pàgina 1726 i següents...

"La central se construyó al amparo de una licencia de obras provisionales otorgadas por el Ayuntamiento de Cubelles, de fecha 26 de enero de 1976, licencia que fue declarada nula en virtud de una sentencia de 5 de julio de 1977, dictada por la Sala 1a. de lo Contencioso de la Audiencia territorial de Barcelona, sentencia que ordena la demolición de las obras realizadas" 1.-
Els polítics opinen sobre el projecte del riu Foix
Els serveis tècnics estudien els canvis que proposa l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua)
Per Ràdio Cubelles 21/01/2007 21:08:03
Ràdio Cubelles va encetar una roda d’opinions sobre el projecte de construcció del pont sobre el riu Foix.
Entesa per Cubelles
Josep Marcillas, Alcalde en representació de l'Entesa per Cubelles, defensa l'actual ubicació del carrer Lleida i Pompeu Fabra, exposant el fet que "és un dels llocs que contempla l’actual Pla General i un dels punts viaris més viables". Marcillas afegeix que "qualsevol altre lloc requerirà reiniciar el procés. El màxim mandatari municipal ha recordat que "si no es compleixen els terminis les subvencions per aquest projecte es podrien perdre". "Els problemes per accedir a la zona arran de les inundacions que afecten el sector quan hi ha pluges és un dels motius que fan més necessària la construcció del pont sobre el Foix", segons explica l'alcalde, que també assenyala que "en els darrers mesos tots els grups han reconegut la necessitat de solucionar aquesta problemàtica".
ICV
Ha titllat de “nefasta” la reunió que van mantenir govern i oposició sobre el projecte del pont del riu Foix. Segons el regidor Jordi Coch “l’alcalde no ha volgut consensuar res ja que no se’ns ha presentat el projecte del pont que s’ha presentat a l’ACA”. ICV reclama veure els informes favorables de l’ACA i defensa “un pas natural el més a prop de la via del tren per protegir la desembocadura del riu”. Tot i amb això no es tanquen a estudiar altres alternatives. A tot això, ICV creu que “el pont l’haurien d’haver construït els promotors de la Mota de Sant Pere i el Clot del Bassó, però hi va haver gent que els van perdonar”
ICb
Per la seva banda, ICb demana que "els serveis tècnics facin un estudi acurat de les viabilitats de les tres propostes que es presenten sobre la ubicació del pont, amb un esforç d’informació per part dels tècnics municipals, i que s’obri posteriorment un debat públic al respecte". Així mateix, afirma que es tracta “d’un projecte prou important que té un cost d'uns 2 milions d’euros, i que té un impacte en una zona natural protegida, amb una clara voluntat de conservar-la”. ICb planteja habilitar el carril paral·lel al riu Foix superant la via del tren amb un pas elevat i fer una rotonda a l’alçada del Magic Garden.
ERC
Lamenta que “no hi hagi consens en el projecte del pont i que només s’hagin recollit les esmenes tècniques de l’ACA”. Per al regidor Joan Rodríguez “una infraestructura d’aquesta magnitud hauria de ser més universal”, i afirma que “es tracta d’un projecte que només té en compte els problemes dels dies que s’inunda el Foix”. Per al regidor “s’ha jugat políticament amb els veïns de La Mota”, i en aquest sentit, demana que “no es faci demagògia sobre el tema”. Denuncia també que “hi ha hagut empreses que s’han lucrat en aquesta zona” i afegeix que “el pont l’haurien d’haver fet les empreses que han tret profit d’aquesta zona”.
CiU
El grup municipal de Convergència i Unió no acceptarà el projecte que presenta l’Ajuntament amb el pont que ha de comunicar la Mota de Sant Pere i el poble pel carrer Lleida. Així ho han manifestat en un comunicat adreçat als mitjans de comunicació en el qual CiU reafirma el seu posicionament de defensar “com a el millor emplaçament per aquest pont l'avinguda Onze de Setembre. És un carrer més ample, més distant a la desembocadura o final del riu, i no fa malbé tota la feina portada a terme pels veïns de l’Associació Fauna de Cubelles”.Segons s’explica en aquest comunicat “la desembocadura actualment està consolidada com un lloc de passeig, d’anar en bicicleta i poder contemplar el paisatge i els animals que actualment hi viuen. No seria tan agradable passejar-hi si enlloc del paisatge actual ens trobem amb una construcció de formigó”. CiU també recorda que “fa uns mesos, tots els grups polítics que formem part del consistori van aprovar una moció que proposava entrar dins la Xarxa Natura 2000. Això es va fer amb la finalitat de preservar el medi en aquella zona”. En aquest sentit, convergència no creu que el pont pel carrer Lleida preservi massa la zona i diu que “si un enginyer de camins veiés les dues vies no dubtaria en afirmar que el millor emplaçament és l’Avinguda Onze de Setembre”.Els serveis tècnics estudien els canvis que proposa l'ACAEls Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Cubelles està elaborant un informe sobre el document elaborat per l'ACA. El projecte té un pressupost d'1.600.000 €, i millora els accessos entre la Mota de Sant Pere, el Clot del Bassó i el sector marítim.L'Ajuntament de Cubelles ja va aprovar el projecte de construcció del pont sobre el Foix el setembre del 2005, amb la unanimitat de totes les forces polítiques. Pel que fa al projecte, aquest preveu unir les dues lleres de la desembocadura del riu, a l'alçada dels carrers Pompeu Fabra i Lleida. L'objectiu del pont és millorar els accessos entre la Mota de Sant Pere, el Clot del Bassó i el sector Marítim, a més de facilitar l'entrada a la zona del poliesportiu municipal i l'Institut de Secundària de Cubelles.El projecte encarregat per l'Ajuntament, i aprovat unànimement per tots els grups municipals, preveu que el pont tingui una alçària de 5,75 metres en el seu punt més elevat, 60 metres de llargada i dotze metres d'amplada, dos carrils de circulació i dues voreres.L'Ajuntament va aprovar al desembre una modificació del pressupost per poder finançar el projecte. Ara, el ple tindrà la darrera paraula a l’hora de tirar o no endavant el projecte.
EN AQUESTA OCASIO NO HAN EXPOSAT LA SEVA OPINIO NI EL PSC NI EL PP