11.6.10


españa
foto/Xavi Pons/Imatges al Pic&Jazz/Diari de Cubelles


M. Trives/Diari de Cubelles

MARCO CAMPEDELLI ,genial artista,creador i artesà com ell es defineix i que dijous en un sopar tertúlia al Pic & Jazz, va permetre als assistents mostrar com un dissenyador crea les imatges cal·ligràfiques que mes tard acompanyaran una portada d´ un llibre, l’etiqueta d´ un vi,d’un cartell o qualsevol esbós en paper que permetrà veure mes enllà d´ un simple dibuix o retolació. Darrera sempre es troba una petita historia,un pensament i la sensibilitat del artista per captar el que vol expressar i fa que nosaltres siguem receptius a la primera mirada i ens apropem .Ho va aconseguir mostrant in situ sobre paper i amb una tècnica impecable uns dibuixos a tinta inspirats amb diferents temes musicals de fons que li permetien jugar amb les pinzellades.
Gracies Marco , has deixat una bona petjada a Cubelles i a nosaltres amb ganes de retrobar-te un altre dia. i continuar la classe magistral ....

10.6.10


M.Trives/Diari de Cubelles

A Cubelles tenim la sort de gaudir de muntanya i platja. Si qualsevol dia aneu la vora del mar i fent una ullada mar endins, tindreu l´ ocasió de veure potser un petit veler que balla entre onades .A la platja en aquets dies de juny ,ja els caps de setmana ,es veuen famílies prenent el sol o sota l’ombrel·la mentrestant no perdent de vista als nens i nenes jugant a la sorra prop de l´ aigua.
Aquest any de nou adverteixen de l´ arribada de les meduses que com cada any arriben a la nostra costa i una en especial somament perillosa i que la seva proximitat a les nostres costes provoca un cert aldarull. Un article aparegut fa dies ho constata.



COMENÇA LA TEMPORADA DE PLATJA LA FAUNA MARINA
Unes meduses verinoses posen en guàrdia el litoral mediterrani
• Catalunya inicia la campanya de bany amb grans bancs d’invertebrats gelatinosos a les costes • Medi Ambient activa un dispositiu contra la caravel·la portuguesa, que amb la picada causa febre i vòmits.


MARÍA JESÚS IBÁÑEZ


BARCELONA


El seu aspecte no pot ser més innocent: el d’un globus inflat, de colors brillants –entre rosaci, blau i violeta–, que es bressola al ritme de les onades. Però que ningú es deixi enganyar. Sota la làmina d’aigua, l’anodina estructura flotant oculta uns tentacles de més de 10 metres de longitud. És la caravel·la portuguesa (Physalia physalis, també coneguda com a fragata portuguesa), un organisme marí, oriünd de l’Atlàntic i altament urticant, cosí germà de les meduses, que s’està deixant veure amb massa freqüència a les platges del Mediterrani. Després d’un hivern de presència pràcticament constant a Andalusia, la detecció dies enrere de diversos exemplars de caravel·la a Águilas (Múrcia) ha encès tots els pilots d’alerta.Confraries de pescadors, guardacostes de la Guàrdia Civil, voluntaris de la Creu Roja i brigades municipals de neteja de platges. A tots ells el Ministeri de Medi Ambient els ha demanat la seva col·laboració perquè, en cas de veure alguna caravel·la, facin tot el possible per retirar-la de l’aigua –amb molt de compte– i ho comuniquin al telèfon 112. Com està passant des del 2007, d’aquí unes setmanes es posarà en marxa un dispositiu especial per fer un seguiment de les meduses i, amb elles, de les perilloses fragates portugueses.

9.6.10


Sopar – Conferència – Col·loqui

Dijous 10 de Juny de 2010

Volem parlar de la imatge del vi; l’etiqueta, allò que ens crida l’atenció d’una ampolla dins d’una lleixa plena i fa que ens decidim per una i no un altre.L’art gràfic associat al vi.

Per això hem convidat a
MARCO CAMPEDELLI , “cal·lígraf del vi”.Per a que ens expliqui com s’enfronta al repte de donar la imatge a un vi.
Autor del llibre: Cal·ligrafia & Diseño Gráfico, Barcelona 2010, editorial Links.
Marco Campedelli és professor de Disseny Gràfic i Cal·ligrafia. Es va graduar en Gràfica Publicitària a l'Institut Ateneu de Milà (1994). El 1996 va fundar el Homing Estudi amb Federica Negroni. Des de 1999 ha treballat com a dissenyador freelance amb diverses agències de publicitat de Verona i Milà. S’especialitza en el disseny d’etiquetes i ampolles de vi, disseny gràfic per a editorials i disseny d’interiors. També participa en exposicions individuals i col.lectives a Itàlia, Espanya i Bèlgica. Des de 2006 és el director de l’associació Italiana de Cal·ligrafia , amb la que ha col·laborat des de 1997. Actualment viu a Verona (Itàlia).
Podeu consultar els seus treballs a: www.marcocampedelli.it
Reserves amb antelació
Aforament limitat.Preu sopar 25 €.Es prega puntualitat; trobada a les 20,30 h.
Pic-jazz@amplificador.netC/ J.Verdaguer, 20Cubelles
t. 93.895.29.14
Foto/J. Miralles/arxiu Diari de Cubelles

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PATÍ DE VELA JÚNIOR

Classe Patí de Vela Júnior

CLUB MARÍTIM CUBELLES

ANUNCI DE REGATA

El Club Marítim Cubelles, per delegació de la Federació Catalana de Vela, es complau en anunciar i
organitzar el Campionat de Catalunya de la Classe Patí de Vela Júnior, els dies 3 i 4 de juliol de 2010
1 REGLES
La regata es regirà per les regles tal i com es defineixen en el reglament de Regates a Vela, edició 2009 –
2012
a) Guia Esportiva de la Federació Catalana de Vela.
En cas de discrepància entre l’Anunci i les Instruccions de Regata prevalen aquestes últimes.
2 PUBLICITAT
- Els participants podran exhibir publicitat individual classificada com de Categoria C d’acord amb la
Reglamentació 20 de la ISAF i les prescripcions de la RFEV a dita reglamentació.
3 ELEGIBILITAT
- Tots els participants hauran de complir amb els requisits d’Elegibilitat reflectits a la Reglamentació 19
de la ISAF i les Prescripcions RFEV a dita reglamentació
4 INSCRIPCIONS,
- Les inscripcions seran complimentades necessàriament en el formulari adjunt, hi hauran d'enviar-se per
e.Mail a:
CLUB MARÍTIM CUBELLES
Passeig Marítim s/n - Platja Llarga -
08880 Cubelles (Barcelona)
Tel: 93.895.01.28
eMail: cmcubelles@cmcubelles.org


Font: Club Marítim Cubelles

Els drets de inscripció son de 20 € per embarcació. Aquest drets de inscripció es pagaran el confirmar
personalment la inscripció a l’Oficina de Regata.

En el preu de la inscripció esta inclòs els dos dinars que es serviran en el Bar-Restaurant del Club
desprès de les proves de cada dia així com un polo específic del esdeveniment i altres regals.



CiU de Cubelles marxa a l'oposició i deixa el PSC i ERC en minoria

El regidor de CiU Joan Albet acusa el govern d'intentar dividir el seu grup per mantenir el pacte
09/06/10 02:00 - Cubelles -

Miriam de Lamo

Els quatre regidors de CiU de Cubelles van renunciar ahir a les seves responsabilitats en el govern local, deixant el PSC i ERC en minoria. La federació ja va anunciar divendres que si l'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, no retornava la regidoria de Dinamització Econòmica i Comerç a Joan Albet trencaria l'acord de govern. Els tres partits van reunir-se dilluns, però sense arribar a cap acord; socialistes i republicans consideren inacceptable la intervenció d'Albet en el procés de selecció de personal de Mercadona, demanant que s'entrevistés 25 cubellencs que, segons el regidor, tenien dificultats per aconseguir feina.
Ni CiU ha acceptat la destitució del regidor Joan Albet com a responsable de Dinamització Econòmica i Comerç, ni el PSC i ERC han rectificat públicament. Dilluns al vespre els tres partits, amb representants en l'àmbit comarcal, van trobar-se sense arribar a una solució per mantenir l'acord. Fins ahir, els regidors de CiU eren responsables de vuit regidories; Joan Albet s'ocupava de Dinamització Econòmica i Comerç, Obres i Serveis, i Ensenyament; Rosa Fonoll, de Turisme, i Medi Ambient; Noemí Cuadra, de Festes i Tradicions, i Infància i Joventut, i finalment, Lluís Pineda, d'Esports.

Mes informacio a ...

CiU de Cubelles marxa a l'oposició i deixa el PSC i ERC en minoria


Font: http://www.elpunt.cat/cubelles.html

8.6.10

COMUNICAT DE PREMSA DE L’ALCALDIA DE CUBELLES

Ateses les manifestacions públiques dels representants de CiU en relació a la retirada puntual de les carteres de Dinamització Econòmica i Comerç al sr. Joan Albet a l’espera que el Grup Municipal de CiU designi un nou responsable d’aquestes àrees, l’Alcaldia de Cubelles emet el següent comunicat per:

1. Instar de nou al Grup Municipal de CiU a mantenir el pacte de Govern signat per a la legislatura 2007-2011 pels grups del PSC, CiU i ERC per responsabilitat i compromís davant del conjunt de la ciutadania de Cubelles.

2. Reiterar que la intervenció directa i unilateral del sr. Joan Albet en un procés de selecció al qual van concórrer 936 persones suposa trencar la imparcialitat i la igualtat d’oportunitats que l’Ajuntament de Cubelles té l’obligació de respectar escrupolosament.

3. Mantenir el compromís amb la transparència d’aquest Govern Municipal i emplaçar el Grup Municipal de CiU a reconèixer que era coneixedor de les mesures acordades pel Govern en relació a aquests fets i que va participar en les reunions del Govern on va manifestar-se la gravetat de la conducta del sr. Joan Albet i van establir-se la mesures a prendre i on van ser exposades directament al mateix regidor.

4. Aclarir que tota la documentació relacionada amb aquesta qüestió està a l’abast dels responsables de CiU, així com de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Cubelles, a fi efecte que, en funció de les seves responsabilitats públiques i a traves de la preceptiva intervenció de la Secretaria Municipal, comprovin la veracitat de les afirmacions realitzades.

Cubelles, 7 de juny de 2010
més info a: www.cubelles.cat

6.6.10

fotos/Pruden. Carrasco
Cloenda dels actes de la Setmana de la Gent Gran
La pluja no va aconseguir que la gent no surtis i tant la plaça com la festa al Poliesportiu van suposar un èxit .
Aquí teniu unes fotos que ho demostren !!!!!!!!

NOVENA DIADA DE L´ESPORT A CUBELLES




Maria Lluïsa Romero, alcaldessa de Cubelles. a el regidor d'Esports Lluis Pineda i la regidora de Turisme Maria Rosa Fonoll (a l'esquerra), el president del Club de Tennis sr. Almendros i el patrocinador de El Fornet de la Platja, sr. Saladié. aquest diumenge 5 de juny al Poliesportiu ...