5.11.11

Detenen l'arquitecte de Cubelles, que va espiar regidors

Els Mossos el van detenir després que el govern local denunciés la descoberta d'una gravadora en un despatx d'Urbanisme
El treballador diu que té problemes laborals i que “és un greu error


Els Mossos d'Esquadra van detenir el 26 d'octubre l'arquitecte municipal de Cubelles, Xavier Pérez Díaz, i li van prendre declaració com a acusat d'un presumpte delicte de revelació de secrets. La detenció, que va confirmar ahir el cos policial, es va efectuar després que el 20 d'octubre es detectés la presència d'una gravadora digital en un despatx del departament d'Urbanisme, a l'edifici de serveis tècnics, on es reuneixen regidors, i es presentés denúncia al cos policial.
La notícia de la detenció de l'arquitecte es va convertir ahir en el principal tema de conversa entre els treballadors municipals, i també al carrer, i va començar a córrer el comentari que es podria haver fet una sèrie d'escoltes al departament d'Urbanisme, que té sobre la taula la revisió del POUM del poble. El fet que el govern local, tot i els intents ahir perquè expliqués l'incident, no volgués fer cap tipus de valoració del cas i la poca informació facilitada pels Mossos, perquè encara s'està investigant, van alimentar aquesta versió.
Tot i així, la versió popular no es correspon amb la realitat. A primera hora de la tarda, aquest diari es va poder posar en contacte amb l'entorn de l'arquitecte, que té 37 anys i que actualment està de baixa, i aquest, a través d'un portaveu que va preferir quedar en l'anonimat va fer públic que reconeixia que havia estat “un greu error” fer els enregistraments; a més, va explicar que, si ho havia fet, era perquè estava “obsedit pels problemes laborals” que té a l'Ajuntament “i perquè coneix el govern”. El portaveu de l'arquitecte va negar que l'escolta estigués relacionada amb la revisió del POUM, que va quedar sobre la taula en el mandat passat i que ara el govern local (ICV-EUiA, UC-Rcat i el PP) està treballant per aprovar-lo durant aquest mandat. El cas, el porta el jutjat de primera instància i instrucció 8 de Vilanova i la Geltrú.


Font:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/471868-detenen-larquitecte-de-cubelles-que-va-espiar-regidors.html

4.11.11

Diari de Cubelles


La premsa recull aquestes informacions . El regidor del PP a Cubelles segueix mantenint el seu posicionament dur respecte a la situació actual del ajuntament de Cubelles segons insisteix de nou . Per un altre part el PSC segueix mantenint la discrepància amb el actual regidor d´Hisenda Luis Alemán amb les seves afirmacions acusatories.


Per part del PSC mantenen amb fermesa que Cubelles disposa d´un Ajuntament sanejat. La documentació avala aquest punt de vista a pesar del esvalotament per part del senyor Alemán com a responsable d´Hisenda.
Mentrestant portem quasi cinc mesos de govern i quin serà el moment de començar a treballar ? Sembla ser que el senyor Alemán vol encapçalar el nucli del govern i amb una certa prepotència evident ,respecte als seus companys de viatge,ja que ICV i Reagrupament- Unitat Cubellenca a on son ?


Estem a Cubelles en una campanya del PP en contra del PSC de cara a les eleccions del 20 de novembre


A partir d’aquesta data tot será diferent ?


La Mònica tornarà a sortir a la palestra ?


Unitat Cubellenca ressorgirà d´aquesta nebulosa ?CIU,ENTESA,PSC alerta als propers mesos ,a treballar de valent !
Cubelles té una economia sanejada, segons el PSC
25/10/11 02:00 - Cubelles -
L'Ajuntament de Cubelles té una situació econòmica sanejada, segons el PSC, que acusa l'actual govern local (ICV, UC i el PP) d'“alarmisme” en assegurar que el municipi passa un moment complicat. Segons els socialistes, el govern ha “ocultat malintencionadament” informació sobre els comptes de l'Ajuntament; en aquest sentit, el PSC lamenta els “antecedents catastrofistes” explicats pel regidor d'Hisenda, Luis Alamán, durant una assemblea informativa a principis d'octubre. “La situació econòmica de l'Ajuntament de Cubelles és sanejada atenent l'estalvi net positiu i el romanent positiu a 31 de desembre del 2010 segons el darrer informe oficial signat per la interventora municipal”, diu el PSC. El grup socialista –que va liderar l'anterior govern– destaca que l'Ajuntament disposa d'un “bon fons de maniobra positiu per un total de 5.994.364,35 euros”, i d'una “excel·lent ràtio d'autonomia financera del 81,2%”.


El regidor d'Hisenda de Cubelles, Luís Alamán, ha acusat aquesta tarda el PSC d'haver endeutat l'Ajuntament de Cubelles en quatre anys i d'haver malbaratat els recursos del consitori. Alamán respon així a un article del PSC fet públic la setmana passada defensar la gestió municipal de l'anterior govern.
El govern de Mònica Miquel responsabilitza l'anterior executiu del 'mal estat' de les finances municipals, dels deutes amb els proveïdors i de la inexistència d'un pla de viabilitat per reconduir la situació.
http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?idarticulo=33617El PSC deixa un ajuntament sanejat a Cubelles
'Des del PSC volem denunciar la maniobra d’ocultació malintencionada per part del sr. Luis Alaman (PP) i de la sra. Mònica Miquel (ICV) que com alcaldessa és responsable màxima d’aquesta estratègia embrutidora que en res beneficia Cubelles'
En l’acte de presentació de la situació econòmica de l’Ajuntament de Cubelles per part del nou govern ICV-PP-RCat es va qualificar el moment de molt delicat i citant, textualment, uns antedecents catastrofistes i alarmistes que res s’assemblen a la informació oficial: la situació econòmica de l’ajuntament de Cubelles és sanejada atenent l’estalvi net positiu i el romanent positiu a 31-12-2010 segons el darrer informe oficial signat per la Interventora Municipal sra. Rosa Maria Almirall i Domènech.
Font : http://www.socialistes.cat/psc_esl/Territoris/Alt-Penedes-Garraf-Federacio

Des del PSC volem denunciar la maniobra d’ocultació malintencionada per part del sr. Luis Alaman (PP) i de la sra. Mònica Miquel (ICV) que com alcaldessa és responsable màxima d’aquesta estratègia embrutidora que en res beneficia Cubelles.
L’actual regidor d’Hisenda, sr. Alaman, va ocultar en la seva intervenció i també en la documentació lliurada aspectes claus. Ni es va referir al balanç de situació ni al compte de resultats de l’exercici 2010 tot i ser aquests documents part integrant de l’expedient del Compte general del 2010. Al mateix temps, el silenci clamorós de l’alcaldessa va permetre amagar als ciutadans i ciutadanes de Cubelles un autèntic i objectiu anàlisi de la situació econòmica, patrimonial i financera de l’Ajuntament de Cubelles.
És per això, que des del PSC exposem que de l’anàlisi d’aquests documents oficials es desprèn que l’Ajuntament de Cubelles té els recursos necessaris per fer front a les inversions i projectes aprovats i a la millora dels serveis per la ciutadania:
Balanç equilibrat amb un bon fons de maniobra positiu per un total den 5.994.364,35 (gairebé sis milions d’euros) Excel.lent ràtio d’autonomian financera del 81’2% Baix índex d’endeutament a llarg termini: només unn 10,12% sobre el total dels actius Baix índex d’endeutament a llarg terminin en relació als ingressos pressupostats pel 2011: només un 46% Diferèncian positiva en els venciments mitjans de pagament en relació als venciments de cobrament que aporta una millora en la gestió de la tresoreria municipal (cobraments amb venciment mitjà a 35 dies contra pagaments a 62 dies) Bonan generació de cash flow durant el 2010 per un total de 941.641,79 euros: increment de la tresoreria de 1.041.915,13 euros (s’ha passat dels 7.055.134,03 euros el 31 de desembre de 2009 a 8.097.049,16 euros a 31 de desembre de 2010) La xifra corresponent a l’amortització de càrrega financera prevista peln 2012 puja a 973.542,62 euros, representant una quota sobre el total d’ingressos del 7,19% És per tot això que denunciem públicament la voluntat intoxicadora per part del nou govern municipal a qui demanem que, especialment en un moment global molt delicat, no contribueixi a denigrar i menystenir la necessària dignitat institucional que els governs han de defensar per l’Ajuntament a qui representen.
Des del PSC no entrarem en insults, desqualificacions, provocacions i agressions com les que estem patint en aquests primers mesos de legislatura. Però tampoc callarem en la defensa de la dignitat del nostre Ajuntament i per això afirmem que:
--El fons de maniobra de l’Ajuntament de Cubelles indica que entre els imports pendents de cobrament a cuert termini (31-12-10) i els imports pendents de pagament a curt termini a la mateixa data la diferència és positiva per les arques municipals en 5.994.364,35 euros. -- L’Autonomia financera que medeix el percentatge de fons propis en relació al tota d’actius és a l’Ajuntament de Cubelles del 81,2%. -- L’Ajuntament de Cubelles manté una excel.lent capacitat de retorn de l’endeutament a llarg termini xifrat en només un 7,19% dels ingressos.
Per tot això, el PSC reclama claredat i respecta a la veritat per part del sr. Alaman i la sra. Miquel i insistim en la necessitat que assumeixin els seus compromisos per acabar amb aquesta gravíssima maniobra d’intoxicació. Així, des del PSC reclamem que s’aclareixi la situació públicament i que el nou Govern presenti el que es va comprometre a fer:
L’Auditoria externa independent que va anunciar la sra. Mònica Miqueln n El Pla de Viabilitat elaborat per la Diputació de Barcelona que tots els partits membres del Consistori es van comprometre a treballar per planificar el futur econòmic de Cubelles. Pla de Mandat anunciat per abans de finalitzar eln 2011 Sense aquests documents oficials i rigorosos, la credibilitat del Govern de Cubelles en matèria econòmica segons expliquen el sra. Alaman i la sra. Miquel queda seriosament qüestionat perquè la veritat oficial i acreditada pels documents oficials és que el PSC –que ha compartit responsabilitat de govern amb CiU i ERC- ha deixat a Cubelles un Ajuntament sanejat.

Font :
http://www.vilanovadigital.com/espais/blocs/viewdoc.asp?iddoc=3342330.10.11

No calen paraules!


A la premsa ha aconseguit omplir de comentaris d´opinió les paraules .El senyor Peces Barba diu que va ser una brometa i ha demanat disculpes amb la boqueta petita en un primer moment i després un pel més oberta .Les veus i els crits el cel no es van fer esperar per part d´amics ,coneguts i de les primeres espases de partits .


De moment teniu un article de Manuel Cuyás al Punt ,us recomanem fer-ne lectura.


Opinió

Vuits i nous
·Peces-Barba
29/10/11 02:00 -

Manuel Cuyàs

Després de sentir el pare de la Constitució Peces-Barba dient que a Espanya li hauria sortit més a compte annexionar-se Portugal que Catalunya, els portuguesos salten d'alegria i canten fados optimistes pensant de quina una es van salvar l'any 1640 i amb quins personatges s'han estalviat la convivència fins a dia d'avui.
La Ciutadella, on ara hi ha el Parlament i el zoològic, i el castell de Montjuïc, on volen instal·lar un museu que recordarà guerres espanyoles, tindrien la seu ara a Lisboa; Lisboa seria una ciutat de províncies amb l'AVE amb vint-i-cinc anys de retard i el port i l'aeroport escatimats; el Tajo hauria estat objecte de plans hidrològics; Pessoa seria un autor vernacle que al seu temps hauria publicat clandestinament; un partit anomenat Cidadâos negaria el pa i la sal al portuguès amb la complicitat del PP, i un Peces-Barba del PSOE, pare de la Constitució, potser diria ara que hauria estat millor annexionar Catalunya que Portugal, i nosaltres contents com portuguesos que no hagués estat així.
El pare de la Constitució ha afegit que ara no caldrà bombardejar Barcelona com la realitat i Espartero recomanaven fer cada cinquanta anys. La veritat és que en aquest punt m'he perdut. Ja està bé que no calgui bombardejar, és clar, però per què no cal? Què sap Peces-Barba que nosaltres ignorem? Disposen d'una arma secreta incruenta però efectiva? Ens han vist més dòcils, més neulits que els segadors, Rafael Casanova o Companys? A veure si encara ens haurem d'ofendre de no ser objecte de bombardejos. Diu Peces-Barba que som massa susceptibles, que no tenim sentit de l'humor. En té, ell?
A Lisboa hi ha un dels aquàriums més grans, més moderns i més bonics d'Europa. Una vegada el vaig visitar, i a mi, que no m'agraden especialment els peixos vius, a l'hora de tancar em van haver d'empènyer perquè vaig quedar-hi hipnotitzat. Hi havia peixos martell, peixos espasa, peixos serra, peixos destral. Hi ha peixos molt inquietants. Un de gras i lleig es feia l'adormit per poder atrapar amb la llengua els incauts que li passaven a prop

Font :


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/468297-peces-barba.html