8.10.05

ÚLTIMES INFORMACIONS EL PUNT VILAWEB
http://www.vilaweb.com/www/elpunt/pobles/poble?id=308074
> Penedès. Les associacions de veïns de Cubelles preparen una manifestació contra el govern
ARXIU DE NOTÍCIES
> 07/10/2005 Penedès. La població immigrant ha augmentat un 76% al Garraf en només quatre anys
> 05/10/2005 La tèrmica de Cubelles vessa fuel al mar per un accident provocat pels darrers aiguats
> 30/09/2005 Un aiguat que fa forat
> 30/09/2005 Penedès. Un pla local de seguretat
> 30/09/2005 Penedès. La policia local de Cubelles estrenarà la nova prefectura en un parell de setmanes
> 28/09/2005 Penedès. La riera de Cubelles destrossa més d'una desena de nínxols del cementiri municipal
LA FRASE DE LA SETMANA
"Quan els patums fan patam, nosaltres patim"
Quico Pi de la Serra
URBANISME I PARTICIPACIÓ CIUTADANA
El Centre per a la Participació Ciutadana de l'Organisme Autònom Flor de Maig, juntament amb l'Institut d'Urbanisme, Habitatge i Activitats Locals (IUHAL) organitzen el 20 d'octubre a Cerdanyola del Vallès, la jornada URBANISME I PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Per a més informació www.diba.es/flordemaig/oafm/cpc/novetats_urbanisme.htm
(inscripcions fins al 13 d'octubre)
L'ASSOCICACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA:
www.doneslafita.com

L’Associació de Famílies Monoparentals de Catalunya som un grup de dones que lluitem per educar i veure créixer els nostres fills i filles sense por a l’atur, a la pobresa i a l’exclusió social pel fet de ser mares soles.
Dos cops el mes fem trobades i aquest mes ens tornarem a trobar!.
Serà el proper 16 d’octubre, a les 10h a la Casa Elizalde.
Si tens dubtes truca’ns al 678486430
Entrepobles, Oscar Romero, Comitè de Solidaritat amb Nicaragua de Nou Barris i Bidó de Nou Barris
15 d’octubre a L’Ateneu de Nou Barris
19,30 h XERRADA col·loqui:“FEMINICIDI I VIOLENCIA DE GÈNERE”
ENCARNA BODELON (Jurista) ANA ARA (Colectivo de Mujeres Matagalpa) ANA ANTONIA REYES (Drets Humans de Guatemala)
Més informació a: www.caladona.org

6.10.05

DE BONA TINTA!!
Zapatero comunica a Maragall que no complirà el seu compromís
Les coses van malament. El president José Luis Rodríguez Zapatero va comunicar ahir formalment al palau de la Moncloa al president Pasqual Maragall, que no complirà el compromís que va adquirir el 2003 a Barcelona que recolzaria l'Estatut que aprovés el Parlament de Catalunya. Maragall va tornar ahir amb aquest regust agre a Barcelona.
Montilla impedeix que Maragall parli al Congrés i el president contraataca
El primer secretari del PSC, José Montilla, es va sortir ahir finalment amb la seva impedint que el president Pasqual Maragall parli davant el Congrés el 22 de novembre en la presentació de l'Estatut, juntament amb Artur Mas i Josep-Lluís Carod. L'aparell del partit ha col.locat com a oradora Manuela de Madre, de la corda guerrista i favorable a retallar el projecte.
PARTICIPACIÓ CIUTADANA
AJUTS ECONÒMICS ALS ENS LOCALS
Entrevista a Jaume Gatell, tècnic en processos de participació ciutadana
Jaume Gatell és tècnic en processos de participació ciutadana. Diplomat en Ciències Social (ICESB) i postgraduat en Participació i Desenvolupament Sostenible (UAB).
"Tot procés participatiu allibera unes energies, que abans del procés eren, tan sols, potencials dins la població. Al temps que obre expectatives i genera resistències"
La Direcció General de Participació Ciutadana ha dut a terme una convocatòria de subvencions per a la realització de projectes per afavorir la participació ciutadana dels ens locals.
Seguir llegint l'entrevista a: http://www.pelcanvi.org/butlleti/ppe.htm
L'OPINIÓ D'ICb
Xavier Grau, regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles, confirma que la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya ha subvencionat amb 4.550 euros el projecte de gestió del Pla de Reglamentació i Dinamització Ciutadana elaborat des d'aquesta regidoria.
LA POLICIA LOCAL ESTRENA UN NOU VEHICLE SEAT ALTEA EQUIPAT PER AL SERVEI DE PATRULLES URBANES
La Policia Local de Cubelles ha ampliat el seu parc mòbil amb l'adquisició d'un nou vehicle. Es tracta d’un turisme, marca Seat i model Altea, que està plenament equipat pel servei de patrulles urbanes.
D'altra banda, la posada en marxa del servei de la policia local a les noves dependències serà, segons el regidor de Governació, “un nou repte que comportarà una reorganització interna del servei”. A més, Xavier Grau ha apuntat que “en els propers mesos es tirarà endavant el Pla local de Seguretat, que servirà per millorar la seguretat i l’atenció de les demandes de la ciutadania dins una adaptació del creixement continu de la població.
ES SENYALITZA LA ZONA ESCOLAR DE L'IES CUBELLES
L'Ampa del centre fa una enquesta per incorporar transport escolar al migdia
L’Ajuntament de Cubelles ha començat a treballar en les necessitats més urgents pendents de solucionar un cop s’han posat en marxa les noves instal·lacions de l’Institut de Secundaria de Cubelles. Així mateix, des de l’Ajuntament es treballa per millorar la seguretat i l’enllumenat de la zona. De fet, s'ha elaborat un calendari d’actuació de tot el complex.
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles
Informació extreta de la web municipal www.cubelles.org
Medi Ambient
UN VESSAMENT DE FUEL DE LA TÈRMICA ALERTA ELS VEÏNS DE LA ZONA
L'incident, que va ser provocat pel aiguats del 25 de setembre, va quedar resolt el 30 de setembre, a les set del vespre
Un vessament de fuel a les platges de Cubelles el passat 29 de setembre va provocar certa alarma entre els veïns i veïnes de la Mota de Sant Pere i Clot del Bassó. El vessament de fuel, provinent de la central tèrmica de Cubelles, es va produir, segons ha explicat la regidora de Mediambient i d’urbanisme de l’ajuntament de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, per la inundació de les instal·lacions on es troben els contenidors de fuel.
Més informació a www.cubelles.ca

5.10.05

STOPENDESA INFORMA
No més tèrmiques a Cubelles
LA TÈRMICA DE CUBELLES VESSA FUEL AL MAR PER UN ACCIDENT PROVOCAT PELS DARRERS AIGUATS
Un accident va provocar que fuel de la tèrmica de Cubelles arribés al mar divendres passat, segons han reconegut Endesa i el govern del municipi. L'empresa assegura que el vessament va ser conseqüència del temporal del 25 de setembre: les pluges van rebaixar la terra que envolta la central i van permetre que un tanc d'aigua quedés contaminat per un tanc de fuel. L'abocament de combustible va ser escàs, segons Endesa, i no va arribar a contaminar les platges. El partit Iniciativa per Cubelles vol més informació sobre un vessament que el govern qualifica d'accident «extraordinari».
PER VEURE TOTES LES FOTOGRAFIES DE L'ABOCAMENT DE FUEL AL MAR:
SOLIDARITAT INTERNACIONAL
Amnistia Internacional: ¡Actúa para salvar a Paco!
Aunque parezca imposible, lo que acabas de leer no es una película, es la realidad de Paco Larrañaga, un español condenado a pena de muerte por inyección letal en Filipinas.
El próximo 10 de Octubre, Día Internacional contra la Pena de Muerte, entregaremos a la Embajada todas las cartas que recojamos, dirigidas a la Presidenta de Filipinas, Gloria Macapagal Arroyo, pidiendo la abolición de la pena de muerte en su país y la inmediata conmutación de la condena de Paco.
Actúa contra la pena de muerte. Sólo tu puedes cambiar el final.
Firma antes del 10 de Octubre. El tiempo se nos acaba.
Actúa contra la pena de muerte!!!!!!!
VER EL VIDEO DE PACO:

4.10.05

LA FRASE DE LA SETMANA
"El poder del periodista no está basado en el derecho a preguntar, sino en el derecho a exigir respuestas"
Milan Kundera
Bienvenido a la página de fans de Kundera!
Popular Searches:. Fans de Kundera.www.kundera.com.ar
Milan Kundera, Unbearable Lightness of Being
Milan Kundera and the Art of Fiction: Critical Essays . New York: Garland, 1992. ... "The Narrator in Milan Kundera's The Unbearable Lightness of Being. www.georgetown.edu/irvinemj/english016/kundera/kundera.html
LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA TREBALLA ENCARA EN L'AUDITORIA DELS COMPTES MUNICIPALS DEL 2002
La Diputació de Barcelona està treballant en la realització i conlusió de l'auditoria sol.licitada per l'Ajuntament de Cubelles en relació a l'exercici de l'any 2002, els resultats de la qual s'esperen des de fa mesos i que encara no estan enllestits segons les declaracions de l'alcalde, Josep Marcillas, al darrer Ple del mes de juliol. Segons l'alcalde, aquest estudi de la Diputació ha d'incloure també dades del 2003.
L'OPINIÓ D'ICb
ICb va signar un acord de col.laboració amb el govern local amb la premisa bàsica i condició indispensable d'aclarir els comptes municipals i aquesta feina ha estat prioritària. Així, en els darrers mesos s'han regulatitzat les liquidacions pendents dels anys 2000, 2001, 2002 i 2003 i s'ha donat prioritat a la realització de l'auditoria del 2002. ICb lamenta, però, que el retard de la Diputació de Barcelona a que es refereix l'alcaldel Cubelles i al mateix temps regidor d'Hisenda dificulti la consecució d'aquest important acord de govern tan reclamat per la ciutadania.
Per veure els acords de l'acord de Govern d'ICb consulteu a www.cubelles.ca
El DEPARTAMENT DE COMUNICACIÓ I CUBELLES TV TREBALLEN EN EL DESPLEGAMENT DE LA TDT
L'Ajuntament de Cubelles, a traves de la regidoria de Comunicació treballa conjuntament amb l'entitat El Peix Agulla per seguir el desplegament de la nova tecnologia de la TDT (elevisió Digital Terrestre). El Peix Agulla és l'entitat de joves de Cubelles que tiren endavant la tasca de gaudiar de CUbelles TV.
L'OPINIÓ D'ICb
ICb considera important l'existència de la televisió local i així dona suport a la feina realitzada pels membres de l'associació El Peix Agulla. Des de l'àmbit municipal, el regidor de Comunicació, Xavier Grau, ha plantejat la necessitat d'establir un conveni signat entreb l'Ajuntament i l'entitat per poder assumir compormisos econòmics i de gestió que facilitin el funcionament de la tele local Cubelles TV.

3.10.05

EDUARD GRANELL VILLALON EXPOSA A L'HOTEL D'ENTITATS

Exposició de pintura d'aquet jove artista cubellenc. La mostra es pot veure entre el 3 i el 29 d'octubre de 10 a 14h i de 16 a 22h. L'exposició estarà oberta de dilluns a dissabte.
Visita molt recomanable!
TOTS ELS PARTITS EN CONTRA DE LA COMISSIÓ ESPECIAL D'ESTUDI SOBRE LA CENTRAL TÈRMICA

La majoria de partits amb representació al Ple de l'Ajuntament de Cubelles, excepte ICb i CiU, s'han posat d'acord per "liquidar" la Comissió Especial d'Estudi sobre la Central Tèrmica i facilitar així que la companyia faci el que vulgui a Cubelles per no molestar les "grans direccions" de Barcelona.
La Comissió, que es va crear el 17 de maig de 2004, després d'una important pressió popular i ciutadana amb el suport polític d'ICb de manera destacada ha estat eliminada amb els vots a favor d'EC-FIC, PSC, ICV, ERCi PP. Només ICb i CiU defensen que aquesta Comissió Especial d'Estudi sobre la Central Tèrmica es mantingui per protegir al màxim els interessos de Cubelles i de la seva ciutadania.
L'OPINIÓ D'ICb
Segons va exposar el regidor d'ICb Xavier Grau durant el Ple de dissolució de la Comissió, "la feina era interessant per mantenir el posicionament unitari que des del febrer tenien tots els grups polítics". ICb va demanar també que la noticia de la dissolució de la Comissió es comuniquès a totes les entitats del municipi de Cubelles així com als ajuntaments de la comarca del Garraf.
Per més informació vegeu l'apartat de la PLATAFORMA STOPENDESA a www.cubelles.ca
NEIX ICb RADIO - NEIX ICb RADIO - NEIX ICb RADIO - NEIX ICb RADIO
Ara és possible el "podcasting" a Cubelles gràcies a l'acord de col.laboració amb ICb i el col.lectiu del VOLUNTARIAT ELECTORAL I DE SUPORT A ICb
L'emisora d'ICb RADIO es pot descarregar i escoltar, a través de reproductors MP3,
des de la pàgina web d'ICb www.cubelles.ca.
Aquest servei és conegut com a "Podcasting"
Qué és el "Podcasting"? "Podcasting" és un anglicisme que sorgeix de la unió de dues paraules, "iPod" i "broadcasting", que és la distribució de senyals d'àudio i vídeo a un nombre de destinataris (els oïdors) conformant una audiència.

El "podcasting" consisteix en crear i distribuir arxius de so (generalment en format mp3) i poder subscriure's de manera que permeti que un programa ho descarregui perquè l'usuari ho escolti en el moment i lloc que vulgui, generalment en un reproductor portàtil MP3.
Per escoltar les emissions de ICb RADIO tens dues opcions:
1- en directe (clicant sobre el link s'obre directement )
2- guardar l'arxiu en el disc dur i un cop descarregat escoltar-ho en local sense necessitar la conexió.Podeu descarregar i/o escoltar els fitxers independents:

http://www.cubelles.ca/ICb_Radio/ICb_radio.html

Amb la posada en marxa d'ICb RADIO el nostre grup local, ICb, es posiciona com dels primers mitjans informatius que, de manera conjunta, ofereixen el servei de "Podcasting" a Cubelles en benefici de la informació local i municipal.
ICb RADIO s'afegeix a l'esforç informatiu que ICb realitzade manera permanent a través de la seva pàgina we www.cubelles.ca i del seu butlletí electrònic DIARI DE CUBELLES que periòdicament apareix en format paper i a la sexa xarxa de correu ICbForum ICb_FORUM@yahoogroups.com.
TOT AIXÒ ÉS POSSIBLE GRÀCIES AL VOLUNTARIAT ELECTORAL I DE SUPORT A ICb
als quals des d'aquí agraim la seva participació en la millora de les relacions ciutadanes!!
NEIX ICb RADIO - NEXI ICb RADIO - NEIX ICb RADIO - NEIX ICb RADIO
ARA MATEIX A WWW.CUBELLES.CA
MOLT PER ESCOLTAR!!
PER LLEGIR UNA MICA...

LA UNIÓN DE PERIODISTAS Y ESCRITORES SAHARAUIS AL MUNDOCon una gran satisfacción hemos conocido la decisión del final condicionado de la huelga de hambre mantenida desde hace 51 días por los presos políticos saharauis encarcelados en las mazmorras del ocupante marroquí en la Cárcel Negra de El Aaiun, la prisión local de la ciudad marroquí de Ait Mellul y la de Ukacha en Casablanca.
LA UNIÓN DE PERIODISTAS Y ESCRITORES SAHARAUIS (UPES)
Desde los campamentos de refugiados saharauis30 de septiembre 2005.
redaccion@altercom.org
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA:
www.doneslafita.org

Paritat i Creu de Sant Jordi
De tant en tant els mitjans de comunicació ens donen una alegria en relació a les reivindicacions de les dones. Per segon any el Govern de la Generalitat en la concessió de les Creus de Sant Jordi, ha tingut en compte la paritat entre homes i dones, així com l'equilibri territorial.
El passat 15 de setembre l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) va celebrar el 13è aniversari de l'entitat i el 5è aniversari de la revista Dones. En aquest acte es van lliurar, com és tradició, els Premis Periodístics "Cards, Lliris i Rosa del desert", als Jardins del Palau Robert de Barcelona.
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

ALGUNS ASPECTES ESTRATÈGICS, BÀSICS I D’APLICACIÓ, PER A LA CONSERVACIÓ I RECUPERACIÓ DE LA BIODIVERSITAT CATALANA
Observant positivament els treballs previs i les Bases per a la nova Llei de Conservació de la Biodiversitat i del Patrimoni Natural, els sotasignats consideren principal que:

Llegir més...

2.10.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Des de l'Àrea d'Ecologia Urbana us presentem la Quarta Trobada Solar a Torredembarra, que tindrà lloc el dissabte, 8 d'octubre de 2005.
Aquesta trobada, organitzada per Ecologistes en Acció de Catalunya, compta amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torredembarra, i pretén ser una demostració pràctica i festiva del funcionament de les diverses classes d'energies renovables d'origen solar: la tèrmica i la fotovoltàica.
L'Ajuntament de Cunit constitueix el Consell Municipal de Medi Ambient
Els objectius generals d'aquest òrgan consultiu són fonamentar i estimular la participació ciutadana en temes ambientals.
El Gobierno tripartito incumple su promesa electoral al dar la autorización ambiental al proyecto de central térmica de gas natural en el puerto de Barcelona
La coalición tripartita engaña a la ciudadanía al incumplir su promesa de tener un plan energético, incluyendo un plan eólico, coherente con Kioto, antes de construir centrales térmicas
Acción de Greenpeace a la Central Térmica del Forum
Esta semana el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha informado a la organización ecologista de la resolución que concede la autorización ambiental al proyecto de central térmica de ciclo combinado (CTCC) de 800 MW, que la empresa Gas Natural pretende construir en el Moll d'Inflamables del puerto de Barcelona. Greenpeace había presentado alegaciones, junto a otras organizaciones, a este proyecto solicitando una declaración de impacto ambiental desfavorable debido a los problemas medioambientales y sobre la salud de los habitantes de Barcelona.
"La autorización ambiental no ha tenido en cuenta ninguna de las alegaciones de los ecologistas. El Gobierno tripartito, con la connivencia del Ayuntamiento de Barcelona, han antepuesto los intereses de Gas Natural a la salud de sus habitantes y los esfuerzos por hacer frente al cambio climático por encima incluso de sus propias promesas electorales"