16.12.05

ICb RECOMANA ELS "REGALS" DE GREENPEACE PER AQUEST NADAL

Hay algunos regalos que no sólo gustan a quienes lo reciben sino también a todo el planeta
¿Has pensado alguna vez hacer socio de Greenpeace a un amigo o familiar? Plantéatelo estas Navidades, puede convertirse en el mejor regalo.
Además, con la suscripción de un año, tu amigo o familiar recibirá el calendario Greenpeace para el 2006, si realizas la suscripción antes del 20 de diciembre el regalo le llegará antes de Nochebuena mientras que si completas la inscripción antes del 2 de enero tu amigo lo recibirá en vísperas de Reyes.
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

El proper 20 de desembre Ecologistes en Acció de Catalunya finalitzarà la seva campanya de recollida de dades de consum domèstic
Un cop tancada la campanya realitzarem un informe sobre les dades recollides, informe que es publicarà a inicis del 2006.En desembre del 2004, i coincidint amb la realització a Buenos Aires de la desena conferència de les parts (COP 10) sobre el canvi climàtic, Ecologistes en Acció de Catalunya va presentar una pàgina web en la que s’animava a realitzar una petita auditoria del consum energètic domèstic i a introduir les dades en un formulari penjat a la pàgina web: http://www.ecologistesenaccio.org/energdades/index.php
ENTRE TOTS I TOTES HEM ATURAT LA SEGONA FASE DE LA VARIANT DE BEGUES
DISSABTE, 17 DE DESEMBRE A LES 20H. DAVANT L'AMBULATORI AL CARRER FERRAN MUÑOZ:
LA FURA DELS BAUS!!
EL MÓN NO ESTÀ EN VENDA!!! PROU-OMC!!!
Coincidint amb la reunió de l’OMC (Organització Mundial del Comerç) que tindrà lloc del 13 al 18 de desembre a Hong Kong a Barcelona tenim una cita el dissabte 17 a les 12h. Moltíssimes coses de les que allà (a Hong Kong) es decidiran ens afecten. És important fer-ne difusió i denuncia, a veure si els “nostres”governants es donen per informats.
Convoca: Campanya Prou OMC!
Informació extreta de www.cubelles.org
Participació Ciutadana i Comunicació
Es convoca el Concurs del logo Ràdio Cubelles
Un dels primers actes commemoratius dels 25 anys de Ràdio Cubelles
L’Ajuntament de Cubelles ha convocat un concurs per trobar un nou logotip per a l’emissora municipal Ràdio Cubelles. El concurs està obert a tothom i el què s’exigeix és que el logotip sintetitzi l’essència de Ràdio Cubelles.
El premi consistirà en una dotació en metàl•lic de 600 euros pel logotip, i la publicació en tots els impresos, escrits i publicitat que tinguin referència amb Ràdio Cubelles. El veredicte del Jurat i l’entrega dels premis es donaran a conèixer el proper divendres 27 de gener del 2006, a les 8 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Social (C/Joan Roig i Piera, 3).
BASES DEL CONCURS DEL LOGO RÀDIO CUBELLES EN COMMEMORACIÓ ALS 25 ANYS DE L’EMISSORA MUNICIPAL
L’Ajuntament de Cubelles, a través de la regidoria de Comunicació i l’emissora municipal, organitza en motiu dels 25 anys de Ràdio Cubelles un concurs per trobar un nou logotip per a l’emissora municipal. Aquesta és una convocatòria que espera aconseguir la màxima participació per part del municipi i que es regeix per les següents
BASES
- Podrà optar qualsevol persona que hagi nascut o resideixi a la província de Barcelona.
- Cada participant podrà presentar un màxim de dues propostes, que hauran de ser originals i inèdites.
- L’autor acompanyarà cada obra presentada en un sobre tancat on hi farà constar: el seu nom, adreça, telèfon i qualsevol dada d’interès; i una fotocòpia del seu carnet d’identitat. A l’exterior del sobre estarà escrit "Concurs del logotips de Ràdio Cubelles".
- Els originals es podran presentar fins el 20 de gener del 2006, a les vuit del vespre, a les dependències de Ràdio Cubelles (carrer Colom, 7. 08880 Cubelles).
- Els logos originals han de mesurar com a màxim 180 x 180 mm i presentar-se en DIN-A4 de tres maneres diferents: a tres colors plans, reducció a una tinta i en versió pluma. A més, haurà de contenir el dial de Ràdio Cubelles, 107.5 FM.
També s’haurà de presentar una versió 25è aniversari (1981-2006).
- En cap moment l’obra podrà ser signada pel seu autor.
- L’organització es reserva el dret de modificar, només parcialment, l’obra guanyadora.
- El premi consistirà en una dotació en metàl•lic de 600 euros pel logotip guanyador, i la publicació del logo en tots els impresos, escrits i publicitat que tinguin referència amb l’emissora municipal Ràdio Cubelles.
- L’organització emetrà un comunicat de premsa de l’obra guanyadora (logotip) i el seu autor/a es farà públic als mitjans de comunicació locals.
- L’obra guanyadora i els drets derivats de la mateixa quedarà en propietat de l’Ajuntament de Cubelles.
- El jurat es donarà a conèixer en el decurs de l’acte del lliurament de premis.
- El veredicte del jurat serà inapel•lable.
- El veredicte del Jurat i l’entrega dels premis es donaran a conèixer el proper divendres 27 de gener del 2006, a les 8 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Social.
- Es podran recollir els treballs en un termini posterior a dos mesos des del dia del lliurament de premis. Transcorregut aquest termini, les obres passaran a ser propietat de l’Ajuntament de Cubelles.
- En cas que les obres presentades no reunissin els objectius marcats, el jurat es reserva el dret de declarar el premi desert.
- Qualsevol aspecte no previst en aquestes bases serà resolt per l’organització del Concurs.
- La participació del Concurs comporta l’acceptació del contingut d’aquestes bases.
Ràdio Cubelles
Divendres, 16-12-2005

15.12.05

ICb SEGUIM DIENT "NO" A LA GUERRA D'IRAQ!!!
Per Nadal, regala educació per la pau
Amb el nou trencaclosques 'Juguem en pau', us oferim la possibilitat de fer un regal molt pacifista. Es tracta d'un trencaclosques de 70 peces amb una sorpresa educativa: un cop fet, les peces de la 'cultura de violència' no encaixen i queden fora. Molt adequat per a nens i nenes a partir de 8 anys.
Com sempre, us recomanem també un volt per la nostra botiga (al local i a la web), on trobareu més llibres per a fer una bona tria.
La nostra web disposa de sistema de pagament segur on-line amb targeta de crèdit i us ho podem enviar per correu postal.
Botiga web

Cindy Sheehan visita l'Estat espanyol
L'activista estadounidenca visitarà l'Estat espanyol a mitjans de desembre per tal de buscar suport dels partits polítics i d'organitzacions socials en la seva lluita contra la guerra d'Iraq.
Més informació

14.12.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

El acuerdo alcanzado en Montreal supone un avance para combatir el cambio climático
Los firmantes del Protocolo de Kyoto han acordado en la Cumbre de Montreal reducir las emisiones contaminantes más allá de 2012, fecha en la que concluye el Protocolo de Kyoto.
[+ info]
Interessants reflexions sobre Mitjans de comunicació de masses, Política,WebBlocs/Bloggers, Internet, Periodisme i objectivitat/subjectivisme:
http://www.tecnodiari.com/opinio/detall.asp?id=1033
GRANS MITJANS DE COMUNICACIÓ I INTERNET
// per Josep Maria Fàbregas, Editor de Telenoticies.com
-Els grans mitjans de comunicació continuen ignorant Internet-
Certament, la gran majoria de grans mitjans de casa nostra disposen deportals a la xarxa, però els entenen simplement com un aparador de la sevaproducció de continguts. Els costa entendre que es tracta d’un nou mitjà,amb una ortografia i sintaxi pròpia. D’alguna manera es repeteix lahistòria, de quan la ràdio llegia les notícies dels diaris i la televisiófeia ràdio.Internet ofereix no només una plataforma multimèdia que combina text,imatge, vídeo o àudio sinó, i sobre tot, aporta la interactivitat més íntimai més àmplia amb l’usuari. Això permet moltes coses, però n’hi ha una quesobresurt per damunt de totes: el quart poder ja té, també, un contrapès. Elperiodisme, les grans empreses de la informació, amb Internet han perdut elmonopoli. Qualsevol informació pot ser ampliada, contrastada o rebatuda perun, deu, cent o mil internautes que coneixen els fets o que els han cercatpel seu compte. Dick Morris, un estratega que passa per ser el que va portarel president Bill Clinton a la victòria el 1996, explicava fa poc aquestfenomen d’una manera molt clara: "Las presidenciales de 2004 fueron lasprimeras en las que la televisión no fue el factor más importante. Recuerdeel caso de Dan Rather, cuando la CBS sacó la historia de la mili de Bush;los bloggers, en Internet, demostraron que los documentos eran falsos, y elprograma quedó desacreditado. John Kerry trató de convencer a todo el mundode lo maravilloso que había sido su historial en Vietnam, y los Veteranos delas Lanchas Rápidas que estuvieron con él difundieron en Internet el mensajede que no era verdad. Howard Dean surgió con una enorme energía y casiconsigue la candidatura porque movilizó contra la guerra en Internet. Yocreo que Internet está sustituyendo a la televisión como fuerza dominante enla política de Estados Unidos. La política norteamericana ya no es unfenómeno que ocurre de arriba hacia abajo; es un fenómeno de abajo haciaarriba. Mass media ya no quiere decir que las élites hablan a las masas;quiere decir que las masas hablan a las élites. ¡Ahora estamos mirando porla otra parte de los prismáticos!"En aquest escenari, alguns han parlat ja de la mort del mitjansconvencionals. Crec que aquesta afirmació és prematura, però si que esticconvençut que a mitjà i llarg termini patiran una transformació profunda.Tan profunda que, probablement, esdevindran irreconeixibles. Uns canvis queno ens han de fer por si aconsegueixen preservar l’essencial: que els nousmitjans siguin uns instruments més útils encara per a una informacióobjectiva i veraç.L’aparició dels bloggers es positiva en la mesura que esdevenen, com dèiemabans, un contrapès dels mitjans convencionals. Però els bloggers no són resmés que una nova expressió del periodisme romàntic, del subjectivisme i laparcialitat. Si per estar informats, els ciutadans han de consultar cada diadesenes de mitjans convencionals i contrastar-ho amb desenes de bloggs d’uni altra color, deixaran de fer-ho per la senzilla raó que no tindran nitemps ni ganes.La xarxa haurà de tenir, doncs, llocs de referència informativa queofereixin aquesta tria i selecció amb criteris d’objectivitat, equilibri icontrast. D’aquesta manera, podrem digerir l’allau d’informació ambgaranties de respecte al nostre dret a la informació. Però abans haurem desuperar el xarrampió de subjectivisme. //
Salutacions,
Toni. R

13.12.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Comunicats de Premsa: GEPEC-ENERGIA TANCA EL SEU 2n ANY DE VIDA
El projecte GEPEC-ENERGIA, dedicat a la promoció de l’energia solar i al consum energètic responsable, redacta la memòria i valoració dels seus dos anys de vida i canvia de local.>>> Llegir més...

Ecologistes en Acció de Catalunya presenta ante la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE), 8 alegaciones a la solicitud cursada por la empresa Iberdrola Generación, SAU (Iberdrola), para una concesión de aprovechamiento de aguas para la Central Térmica de Ciclo Combinado (CTCC) de Riba-roja.
Ecologistes en Acció de Catalunya ha presentado un total de 8 alegaciones a la solicitud cursada por la empresa Iberdrola ante la CHE para la concesión de un aprovechamiento de aguas para la CTCC de Riba-roja.
Además de cuestionar la conveniencia de la concesión por la necesidad de una política de ahorro y eficiencia energética, de la existencia en Catalunya de un excesivo parque de generación que funciona con energías fósiles y no renovables (térmicas y nucleares), de la concentración de nuevos proyectos de centrales en el área geográfica en que se ubica este proyecto: Carbonífera del Ebro, 37 MW, en Mequinenza; y Térmica de Endesa, 800 MW, Fayón; las alegaciones presentadas argumentan en detalle los impactos que dicha concesión provocará sobre el curso del río Ebro.
A N T E C E D E N T S
SEO se opone a la instalación de parques eólicos marinos en el Delta del Ebro
La posible instalación frente al Delta del Ebro de nueve parques eólicos es inasumible, de acuerdo con la organización conservacionista, por el alto impacto que causarían en este espacio, la segunda zona húmeda más importante de España después de Doñana . La tercera es el delta del Llobregat.
Más información:www.seo.org
Experts internacionals en aus marines debaten sobre els criteris a seguir per a identificar les Àrees Importants per les Aus al medi marí
Delta de l'Ebre, 16/11/05.
SEO/BirdLife ha realitzat aquesta darrera setmana a Vilanova i la Geltrú un taller dins el marc del projecte LIFE Àrees Importants per les Aus (IBA) marines a España. Els objectius d'aquest LIFE, cofinançat per la Comissió Europea i el Ministeri de Medi Ambient, i desenvolupat per SEO/BirdLife des d'octubre de l'any passat, consisteix en identificar i delimitar una sèrie d'àrees marines seguint uns criteris estandarditzats.

11.12.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA PRESENTA EL SEU INFORME BALANÇ DEL SEGUIMENT DE LA XARXA DE VIGILÀNCIA I PREVENCIÓ DE LA CONTAMINACIÓ AMBIENTAL
El seguiment detecta un total de 17 municipis i 6 zones on caldria actuar amb urgència, seguint el que dictamina la normativa europea de qualitat de l’aire.L'informe complet es pot obtenir a: http://www.ecologistesenaccio.org/temes/aire/seguiment/qualitatairebcn.htm
Amb aquest informe Ecologistes en Acció de Catalunya clou el treball de 20 mesos de seguiment i marca la pauta del que serà el futur treball de seguiment de la qualitat de l’aire.Les principals conclusions són:
1.- Les substàncies contaminants més importants a l’Àrea Metropolitana de Barcelona són els compostos de nitrogen, les partícules i les concentracions d’ozó troposfèric. En el curs del seguiment hem detectat un total de 1461 episodis en què es superen les mitjanes horàries d’òxids de nitrogen establertes per les directives europees, 559 episodis de superació de les concentracions de partícules de 10 micres, i 442 episodis de superació dels nivells de protecció a la salut de l’ozó troposfèric. Es tracta de productes que tenen efectes greus sobre els ecosistemes i la salut de les persones.
2.- S’han pogut identificar un total de 17 municipis de l’Àrea Metropolitana, i 6 zones de Barcelona, com a punts on cal actuar amb major urgència, i que haurien de ser investigats perquè superen el màxim d’episodis determinat per les directives europees per a l’any 2010 per protegir la salut de les persones i del medi ambient. Aquest llindar de protecció de la salut determina un màxim de 18 episodis de superació anual per als òxids de nitrogen, 7 episodis anuals per a les partícules de 10 micres (a partir del 2006) i una mitjana màxima de 120 micrograms d’ozó per metre cúbic d’aire durant 8 hores.Per contra el nivell de superacions detectat durant els 20 mesos de seguiment és de:- Barberà del Vallès, 152 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Cornellà de Llobregat, 36 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Gavà, 28 superacions dels valors de protecció a la salut d'Ozó- Granollers, 63 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Hospitalet de Llobregat, 48 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Igualada, 110 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres.- Martorell, 52 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Montcada i Reixac, 244 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen i 114 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres.- Montornès del Vallès, 57 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres- Prat de Llobregat, 130 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Rubí, 37 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Sabadell, 163 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen i 18 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres.- Sant Celoni, 73 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen i 20 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres.- Sant Cugat del Vallès, 67 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen i 14 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres.- Sant Vicenç dels Horts, 86 superacions dels valors de protecció a la salut d'Ozó, 29 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres, i 19 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Sta. Maria de Palautordera, 32 superacions dels valors de protecció a la salut d'Ozó- Vilanova i la Geltrú, 45 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres i 38 superacions dels valors de protecció a la salut d'Ozó.
En el cas de la ciutat de Barcelona destaquen els districtes de:- Eixample, 105 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen, 81 superacions dels valors de protecció a la salut d'Ozó, i 32 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres.- Gràcia, amb 97 superacions dels valors de protecció a la salut d'Ozó, 96 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen, i 24 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres.- Poblenou, 21 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Sants, 47 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres i 42 superacions dels nivells d’òxids de Nitrogen.- Dàrsena - Sud del Port, amb 42 superacions dels nivells diaris de partícules de 10 micres, i- l’Escullera, amb 27 superacions dels valors de protecció a la salut d'Ozó.
3.- Caldria que des del Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH) s’establissin relacions de cooperació amb els municipis més afectats per investigar les causes que provoquen els problemes de qualitat de l’aire, aplicar les mesures que especifiquen els articles 5 i 6 del Reial Decret 1073/2002, i establir plans de millora de la qualitat de l’aire en els municipis i zones afectades.
4.- Denunciem la progressiva pèrdua de sentit de la informació sobre la qualitat de l’aire a internet: la retirada de 14 sensors automàtics de mesura de partícules per part del DMAH en el territori de l’AMB resta molt de valor al seguiment directe del resum mensual de les estacions, ja que les partícules són un dels contaminants de primer ordre.
5.- Demanem al Departament de Medi Ambient i Habitatge una informació pública (tant a internet com als mitjans audiovisuals) que sigui comprensible per a la ciutadania, amb referències als nivells que marquen les directives europees i traduint les dades a superacions. En l’informe citem exemples d’enllaços alemanys, anglesos i francesos on pot comprovar-se el subministrament de dades fàcilment comprensibles pel públic.Des d’Ecologistes en Acció de Catalunya creiem que la finalitat de la informació pública de la XVPCA no s’està complint i que la informació sobre la qualitat de l’aire a Catalunya no és l’adequada. En conseqüència, demanem que la pàgina web de la XVPCA sigui una eina que faci innecessari el treball de seguiment, recollida de dades, interpretació i publicació que aquests informes han realitzat i continuaran realitzant.
6.- Com a valoració positiva constatem la millora progressiva en la disponibilitat de la XVPCA, ja que en les dades corresponents als mesos de juliol, agost i setembre, tan sols 5 estacions es situen per sota del nivell mínim del 90% de recollida de dades, que seria el llindar fiable d’informació. És necessari fer constar que 4 d’aquestes estacions es mantenen per sobre del 85%, cosa que dona un nivell acceptable al conjunt del funcionament de la XVPCA a l’AMB durant l’estiu del 2005.
7.- A l’estiu del 2005 cal destacar que, durant el mes de juliol, Sta. Maria de Palautordera supera 6 vegades el nivell de la UE de protecció a la salut davant l’ozó, i l’Escullera del Port 16 vegades; que en el cas dels òxids de nitrogen Montcada i Reixac supera 11 vegades el nivell i Sabadell el supera 12 vegades; i que en el cas de les partícules de 10 micres (PM10) la Dàrsena – Sud del port de Barcelona supera 15 vegades el nivell de la UE, el districte de l’Eixample el supera 15, el de Gràcia 7 vegades, i el de Sants 26 vegades. Els municipis de Montornès del Vallès i Sant Cugat del Vallès també superen 3 i 2 vegades, respectivament el nivell de la UE en partícules de 10 micres.Durant l’agost l’Escullera del Port torna a superar en 10 ocasions el nivell de la UE en protecció a la salut d'ozó; Barberà del Vallès supera 6 vegades el nivell d’Òxids de nitrogen, i Sabadell ho fa en 4 ocasions; la Dàrsena – Sud del Port de Barcelona supera 12 vegades el nivell de partícules de 10 micres, l’Eixample ho fa 3 vegades i Sants en 11 ocasions; el municipi de Sant Cugat del Vallès supera en 4 ocasions el nivell de partícules.Durant el mes de setembre, l’Escullera torna a superar 9 vegades el nivell de protecció a la salut d'ozó; en els òxids de nitrogen Granollers supera 5 vegades el nivell de la UE i Sant Celoni ho fa en 2 ocasions. En el cas de les Partícules de 10 micres la Dàrsena – Sud supera 11 vegades el nivell, el districte de Sants, a Barcelona, ho fa 9 vegades, i el municipi de Sant Cugat del Vallès en una ocasió. El seguiment d’algunes de les incidències a les estacions de Gavà, Igualada, i Vilanova i la Geltrú mostren com, independentment de les mitjanes numèriques, es poden donar episodis puntuals de contaminació greu que afecten als sectors més vulnerables de la població, tot i que no impliquin tractament legal.Tal com ha fet en el curs de les diverses entrevistes mantingudes amb la Direcció General de Qualitat Ambiental, Ecologistes en Acció de Catalunya continuarà treballant per informar a la població sobre l’estat de la qualitat de l’aire, i demanant a la Generalitat que compleixi les seves obligacions de protecció de la salut dels ciutadans i del medi ambient.
Barcelona a 25 de novembre del 2005