29.11.07


Participació Ciutadana


L'OPIC es trasllada dilluns al Centre Social

L'Ajuntament de Cubelles prepara una campanya per informar del canvi d'ubicació del servei d'atenció a la ciutadania


L'Ajuntament de Cubelles està treballant perquè el proper 3 de desembre es pugui obrir la nova Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), ubicada al Centre Social. Tots els departaments implicats tenen gairebé a punt tot el relatiu al trasllat a la primera planta del carrer Joan Roig i Piera, 3-5.


El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau, ha explicat que amb el trasllat "fem un pas més per millorar i dignificar les instal·lacions d'atenció a la ciutadania". De fet, "un dels acords fonamentals del govern és la millora dels espais d’informació, comunicació i d'atenció ciutadana".


Malgrat que la regidoria treballa des de fa anys en la millora dels baixos de l’Ajuntament, el regidor creu que "aquest no és el millor espai pel propi creixement del municipi" i, per això, diu que "s’ha apostat pel Centre Social, que té aquest espai de treball molt més ampli, sent també el centre de totes les entitats".


D’altra banda, explica que "existeix un aspecte a resoldre i en el què hem de treballar en un futur donat que ocuparem un espai que tenia una projecció cultural que haurem de retornar". "Malgrat això", ha afegit, que "s’ha prioritzat el tema de la participació perquè el govern està convençut que l’atenció que s’està donant ara als baixos de l’Ajuntament s’havia de millorar de manera urgent".


Les noves instal·lacions continuaran treballant amb dues funcions clares; la informació i l’atenció als ciutadans, i l’impuls de polítiques de Participació Ciutadana. En aquest sentit, el regidor fa una valoració positiva del treball realitzat des que es va posar a treballar al capdavant d’aquesta regidoria. "Estem contents tant de la feina que s’està fent com de la complicitat, la concentració de recursos i el suport que reben del conjunt de departaments municipals".


Penedès.


Les urbanitzacions de Cubelles reclamen millores als carrers
La federació d'associacions de veïns demana l'eliminació de barreres arquitectòniques
MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
El reasfaltatge dels carrers i la supressió de barreres arquitectòniques són dues de les demandes que les associacions de veïns de les urbanitzacions de Cubelles reclamen a l'equip de govern del municipi. La instal·lació de fanals al mig de voreres estretes impedeixen el pas a persones amb problemes de mobilitat, segons denuncia el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Cubelles, Enrique Delgado. El govern local reconeix els problemes, però demana temps per solucionar-los.


Voreres «destrossades» i «amb fanals al mig» formen part del paisatge de la urbanització Mas Trader, segons denuncia Enrique Delgado. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Cubelles també critica que «tot el carrer des del pont de Mas Trader fins a l'autopista» no disposi «de vorera». La falta de zones verdes a les urbanitzacions és una altra de les crítiques del representant veïnal.

Delgado sosté que la federació ha iniciat un cicle de converses amb l'equip de govern de Cubelles (el PSC, CiU i ERC), perquè cada associació expliqui a l'Ajuntament quines són les seves necessitats. Segons el president de la federació, urbanitzacions com ara Les Estoreres, Ricreu i Corral d'en Tort «s'han de fer de dalt a baix» per millorar tots els problemes als carrers.

A aquestes crítiques s'hi afegeix el mal estat de la xarxa d'aigua a la urbanització Mas Trader. «L'aigua de l'aixeta surt bruta», va dir el representant veïnal. Delgado va atribuir el problema al fet que el pou que dóna servei a la urbanització ha quedat petit i va explicar que el consistori ha adquirit el compromís que els veïns de Mas Trader podran tenir accés a l'aigua de la resta del municipi. El regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament de Cubelles, Joan Albet (CiU), va assegurar que s'està elaborant «un estudi de transformació del nucli antic i de diverses urbanitzacions» que implicarà «l'eliminació de moltes voreres i barreres arquitectòniques». «Si s'han de desplaçar alguns fanals, es farà», va dir. Albet, però, va deixar clar que es tracta d'un «projecte global» que es portarà a terme de manera «progressiva». «Hi haurà uns informes tècnics i, d'acord amb els resultats, s'aniran arreglant les coses», va explicar. El regidor d'Obres i Serveis preveu que, «abans de l'estiu», hi haurà «actuacions significatives» per solucionar el mal estat dels carrers.

www.vilaweb.cat
Medi Ambient


La regidoria de Medi Ambient destinarà 12.000€ a la millora del servei de la deixalleria.
També es reordenaran els espais verds del municipi i es recuperarà l'espai verd que actualment ocupa la Sala Multiusos

La modificació del pressupost, aprovada en ple extraordinari el passat dia 12, contempla una partida de 12.000€ destinats a la deixalleria. Aquesta inversió preveu la millora del servei a través de diferents actuacions i una campanya per a promoure l’ús d’aquest equipament. En aquest sentit, a banda de recordar els descomptes que suposa l’ús de la deixalleria, Joan Albet, regidor de Medi Ambient creu que "aquest ús ha d’augmentar progressivament".
Per altra banda, es destinaran més de 5.600€ a la ordenació dels espais verds. El responsable de la regidoria de Medi Ambient explica que "s’arranjaran aquestes zones i s’equiparan degudament", especialment aquells parcs i jardins de gran afluència de vilatans. A banda d’aquestes actuacions, Joan Albet destaca la recuperació de l'espai verd que actualment ocupa la Sala Multiusos La Mota. La vegetació que es recuperi d'aquesta zona es repartirà per les zones verdes del municipi ja que segons Albet, "cal dignificar-los i és per això que s'hi dedicaran les inversions aprovades".

Ràdio Cubelles

www.cubelles.com

28.11.07


Es convoca el 12è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari


Enguany s'estableixen el Premi Especial 50è Aniversari dels Gegants de Cubelles, i el Premi Especial Charlie Rivel en commemoració dels 25 anys de la seva desaparició


La regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Cubelles, a través de l'emissora municipal Ràdio Cubelles, convoquen la 12a edició del Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari. Les obres presentades han de ser inèdites i escrites en llengua catalana.


El concurs tindrà 3 premis per a cadascuna de les categories. La infantil (de 8 a 11 anys) i la juvenil (de 12 a 17) es dotaran amb un primer premi de 90 € en vals per adquirir llibres i material escolar en els establiments col·laboradors; i a la categoria adult (a partir de 18 anys) el primer premi consta de 200€.


A més, es concedirà el Premi Especial 50è Aniversari dels Gegants de Cubelles, dotat amb 300€, a la millor obra participant que faci referència als gegants cubellencs. El jurat també atorgarà el Premi Especial Charlie Rivel a la millor obra que faci referència al clown, en commemoració dels 25 anys de la seva desaparició que es celebrarà el proper 26 de juliol, i també amb una dotació de 300€.


En la categoria de poesia es lliuraran premis especials de material electrònic en categoria infantil i juvenil, i 200€ en categoria adult. Les obres s’hauran d’enviar a Ràdio Cubelles, situada al carrer Colom número 7 fins el 3 de març del 2008. Podeu consultar les bases del concurs a l’adreça

http://www.radiocubelles.cat/.

27.11.07

M.Trives/Diari de Cubelles
Dones i jazz


La Bonnemaison ha iniciat un cicle dedicat a la música de jazz.
La coordinació a carrèc de Meli Bernet professora de jazz Taller Músics
L´ aportació musical de dones als voltants de1917 a Estats Units amb les veus de Big Mama Thornton, Koko Taylor, Bonnie Raitt, Bessie Smith,Helen Humes,Alberta Hunter,Dinah Washington,Billie Holliday ,Ella Fritzgerald ,totes elles van significar un abans i un després al món del jazz. Aquestes dones en que algunes van començar a cantar sovint per carrers, van ser un referent dins aquets anys en que la segregació racial i la discriminació social envoltava i dificultava la seva vida,tot i així van aconseguir gravar discos amb temes sobradament coneguts i també acompanyar a músics reconeguts.

Dins l´ homenatge a aquestes dones anomenades Les Dames del Blues ,la excel·lent cantant barcelonina Big Mama va conduir divendres 23 de novembre la sessió amb imatges i les veus d´ aquestes dones i finalment va oferir un concert en que va mostrar la potencia i la musicalitat de la seva veu que va commoure a tothom que va assistir a la Sala de La Cuina .
Serveis a les persones

Èxit de participació de la jornada de treball dins de l’estudi del teixit associatiu
La trobada va acabar amb un espai de conclusions que es recolliran en un document de treball de cara al futur

Divendres a la tarda es va celebrar, amb gran acceptació, la jornada de treball amb les associacions i entitats de Cubelles, emmarcat dins de l’estudi del teixit associatiu del municipi que està portant a terme la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles, en col•laboració amb l’empresa Eidos Dinamització Social. L’acte va ser inaugurat per l’Alcaldessa de Cubelles, Maria lluïsa Romero, i el regidor de Comunicació i Participació Ciutadana, Xavier Grau.

Romero remarcava "el paper de la participació ciutadana com a nexe d’encontre de l’administració, en aquest cas entre l’Ajuntament i les pròpies associacions". Per la seva banda, Xavier Grau va recordar el passos previs que l’Ajuntament ha realitzat en relació a la participació ciutadana i la implicació de les associacions. La legislatura anterior s'aprovà el Reglament de Participació Ciutadana "gràcies al consens dels grups polítics i a l'impuls de les entitats"; es regulava la participació dels veïns als plens; es portava a terme la creació de l'OPIC (Oficina de Participació i Informació Ciutadana) "amb dos objectius clars, fer d'interlocutors de l'informació i l'atenció ciutadana i impulsar polítiques de Participació Ciutadana". Grau també va destacar "el paper de les entitats per facilitar la integració d’una població cubellenca que va camí dels 13.000 habitants, amb una aposta clara d'en enfortir les entitats i les associacions".

La jornada de treball també va comptar amb la ponència de Joan Manuel Parisi, membre del Secretariat d’Entitats de Sants-Hostafrancs-La Bordeta, qui va destacar "el paper de les associacions i les entitats en contacte amb altres agents socials com les empreses i, especialment, l’administració".
Els representants de cada associació van reunir-se en petits grups de treball i van realitzar un taller de participació. L’acte va acabar amb les conclusions finals extretes que donaran peu a un document que les reculli i seran una eina molt útil de cara al futur.

Ràdio Cubelles

www.cubelles.com
L'OPIC es trasllada al Centre Social

L’Ajuntament de Cubelles ultima els darrers preparatius del trasllat

L’Ajuntament de Cubelles ultima els darrers preparatius per portar a terme el trasllat de l’OPIC (Oficina de Participació i Informació Ciutadana).
El servei, que actualment s’ofereix a la planta baixa de l’Ajuntament, es traslladarà a la primera planta del Centre Social.

El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau ha explicat que “amb el trasllat, que està previst per als primers dies del mes de desembre, fem un pas més per millorar i dignificar les instal·lacions d’atenció al ciutadà”. De fet, “un dels acords fonamentals del govern és la millora dels espais d’informació, comunicació i d’atenció al ciutadà”.

Malgrat que la regidoria treballa des de fa anys en la millora dels baixos de l’Ajuntament, el regidor creu que “aquest no és el millor espai pel propi creixement del municipi” i, per això, diu que “s’ha apostat pel Centre Social, que té aquest espai de treball molt més ampli, sent també el centre de totes les entitats.

D’altra banda, explica que “existeix un aspecte a resoldre i en el què hem de treballar en un futur donat que ocuparem un espai que tenia una projecció cultural que haurem de retornar”. “Malgrat això”, ha afegit, que “s’ha prioritzat el tema de la participació perquè el govern està convençut que l’atenció que s’està donant ara als baixos de l’Ajuntament s’havia de millorar de manera urgent”.
Les noves instal·lacions continuaran treballant en dos funcions clares; la informació i l’atenció als ciutadans, i l’impuls de polítiques de Participació Ciutadana. En aquest sentit, el regidor fa una valoració positiva del treball realitzat des que es va posar a treballar al capdavant d’aquesta regidoria. “Estem contents tant de la feina que s’està fent com de la complicitat, la concentració de recursos i el suport que reben del conjunt de departaments municipals”.

Ràdio Cubelles

www.cubelles.com

26.11.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis
























M.Trives/Diari de Cubelles


Cubelles com a d´ altres pobles del Garraf i de la resta de Catalunya ha acollit una sèrie d´ actes en motiu del 25 de novembre,Dia contra la Violència de Gènere. Aquest any la participació per part de ciutadans de Cubelles ha sigut molt intensa i diverses Entitats han col·laborat en aquestes dates.Les Puntaires de Cubelles, amb la confecció de llacets i distribuïts a ciutadans ,Cor l´Espiga i Taller Pizzicato oferint un concert a la plaça del Ajuntament i la intervenció de Montserrat Tur i Rosa Mª Gubianes al Hotel d´Entitats han complert unes jornades intensament.


Fotos/arxiu/Diaride Cubelles

Fotos/Antonio Martinez