1.8.09

foto nº 26/M. Reina


BALCONS I JARDINS

31.7.09

fotos/A. Soler/arxiu Diari de Cubelles


LA LLUNA PARTICIPA A
LA BATUCADA






30.7.09

foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles 2009
Aquesta nit les colles de batucada deixaran una estela de ritme i soroll.
Qui no vulgui escoltar haurà de marxar a pobles veïns i no gaudirà de una gran festa. Recomanable seguir a les colles ... al poble i fins a la platja.




(llegir informació del Punt)
Cercavila de colles de batucada en motiu de la festa major petita, a Cubelles

Una cercavila i un concurs de colles de batucada és un dels actes programats en motiu de la festa major petita de Cubelles –en honor a sant Abdon i sant Senén– aquesta nit. L'acte, que servirà de presentació oficial de la colla local Els Novells de Cubelles, començarà amb la concentració de colles (20.30h) al passeig Marítim, a l'altura del carrer de les Roses. La cercavila seguirà pel passeig fins arribar a la plaça del Mar, on se celebrarà el concurs i on hi haurà animació musical. També avui, a les 19.00 h, tindrà lloc al centre social el quart concurs de truites que organitza l'Associació d'Hostaleria i Comerç. Coincidint amb la celebració de la festivitat local, tots els serveis i edificis municipals romandran tancats dijous i divendres. L'OPIC, però, restarà oberta divendres de deu a dues del migdia, i dissabte, de deu a una.

29.7.09

foto/arxiu Diari de Cubelles



Dijous 30, festa local a Cubelles

Festes i tradicions

Aquest dijous, 30 de juliol, la vila de Cubelles celebra la seva Festa local en honor als sants patrons del municipi, Sant Abdon i Sant Senén.En plena celebració de la Festa Major petita, a les 11h. tindrà lloc la missa solemne a l’església de Santa Maria que concelebraran els sacerdots de les parròquies veïnes. I a partir de les 19h. al Centre Social tindrà lloc el 4t concurs de truites que organitza l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles.

Els actes de dijous finalitzaran amb el cercavila de colles de batucada que servirà de presentació oficial de la colla local de recent creació, Els Novells de Cubelles. La concentració de colles es farà a les 20.30h. al passeig Marítim a l’alçada del carrer de les Roses. El cercavila seguirà per tot el passeig fins a arribar a la Plaça del Mar, on es presentarà oficialment la colla cubellenca de batucada i es celebrarà el concurs de grups de batucada. Seguidament s’oficiarà el sopar per a les colles i hi haurà animació musical.

Serveis municipals

Coincidint amb la celebració de la festivitat local, tots els serveis i edificis municipals romandran tancats dijous i divendres. L’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC) però, restarà oberta divendres (10h. a 14h.) i també dissabte al matí (10h. a 13h.).
Comencen les obres per enllaçar els dos trams del carrer Gallifa

L’Ajuntament de Cubelles ha iniciat les obres per urbanitzar el tram del carrer Gallifa entre els carrers De la Creu i Sumella. Aquesta era una problemàtica històrica i una reivindicació dels veïns de la zona, atès que el carrer quedava tallat a causa d’uns problemes burocràtics amb els propietaris del terreny.

Les obres, que es van iniciar el dilluns 27 de juliol i tenen una durada aproximada de tres setmanes, consistiran en la construcció d’un col·lector del clavegueram, la instal·lació de l’enllumenat, les dues voreres i la calçada. Les feines les executa l’empresa SAMEX i tenen un cost de 21.816,70 €.

Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme i Planejament, ha explicat que “s’ha desencallat un problema històric, gràcies a un acord de cessió gratuïta dels terrenys per part dels seus propietaris”. El Consistori es va reunir amb els titulars per aconseguir la continuïtat del carrer Gallifa, que va des de la plaça del Mercat fins a l’avinguda del Terme. Durant anys havia quedat tallat a l’alçada del carrer la Creu i Sumella per un terreny que feia les funcions d’aparcament improvisat.

Font : http://www.cubelles.cat/





Inaugurada la connexió de Mas Trader a la xarxa municipal d’aigua

Urbanisme i Planejament

El passat 24 de juliol va tenir lloc la inauguració oficial de les obres de connexió de Mas Trader a la xarxa d’abastiment municipal d’aigua, un acte que va comptar amb una nodrida representació política i veïnal. L’Ajuntament va impulsar la connexió de Mas Trader a la xarxa municipal d’aigua, per tal que es beneficiessin d’aquest pas endavant en el servei d’abastiment d’aigua potable a totes les llars del municipi. El Consistori va adjudicar les obres del projecte a l’empresa Hidrocanal SL, per un import de 1.035.384,39 € i una previsió d’execució de catorze setmanes. La problemàtica de l’abastiment d’aigua va merèixer que el govern sol·licités subvenció al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2007 – 2011 per a executar aquestes obres, la qual cosa va ser acceptada i el projecte ha estat subvencionat amb 321.862,00 €.
Aquesta actuació va iniciar-se a mitjans de setembre del 2008 i van finalitzar el març passat. La connexió s’ha elaborat a través d’una canonada de fosa dúctil de diàmetre nominal de 250 mm que ha anat soterrada al llarg de 4,2 km., dividit en dos trams. El primer, de 2.079 m., va des del dipòsit de Corral d’en Cona fins a l’estació de bombament situat entre els carrers Dàlia i Camèlies; mentre que el segon, de 2.135 m., connecta aquesta estació amb el dipòsit de Mas Trader II.
Aigües d’ATLL
L’adhesió a Aigües Ter – Llobregat (ATLL) també és una de les solucions a l’històric problema de subministrament i qualitat de l’aigua de Mas Trader. D’aquesta manera es solucionaran els problemes d’abastiment de tot el municipi, ja que la totalitat dels veïns i veïnes es veuran beneficiats de l’aigua subministrada per ATLL. Fins aleshores la major part de les llars de Cubelles s’abastien amb aigua provinent de la mina del Gran Aqüeducte i del pou Cubelles 2.
Aquesta aigua es centralitzava al dipòsit de Corral d’en Cona, de 4.000 m3 de capacitat, i posteriorment es distribuïa al poble de Cubelles i a la resta d’urbanitzacions a excepció de Mas Trader, que s’abastia de pous propis amb aigua de baixa qualitat.

28.7.09



Museu Art de Nagasaki


Satoko Somekawa, pintora excel-lent,
veïna´nostra ,i col·laboradora de Diari de Cubelles ens envia aquesta imatge del Museu de Nagasaki.
Gracies,Satoko



Foto nº 25/MªRosa Fonoll



BALCONS I JARDINS

27.7.09


Dijous, 30 de Juli ol, CAVES BERDIÉ presentarà els seus caves
a la que serà la darrera cata de la temporada.
En ROBERT JOVANI
ens parlarà del seu petit celler a Castellví de la Marca ,
(Alt Pinèdes) on elaboren els bruts, rosats , réserves….
…una altra manera de veurà el món…. i el cava…..
L’horari de la cata serà de 19.30h. a 21.00h., es prega puntualitat
Places limitades a 15 persones
Tothom que estigui interessat a participar, envieu un e.mail a pic-jazz@amplificador.net
passeu pel celler, c/J.Verdaguer,20
tel. 93.895.29.14
Fins dijous!!! i bones vacances!!!
fotos/arxiu Diari de Cubelles 2009

SALÒ DE BALL

SOTA LES FALDILLES
foto/Enviada per Kiko i Elena a Diari de Cubelles

CAMPANAR GALACTIC !!!

26.7.09

Diari de Cubelles

D’un temps cap aquí a Cubelles gaudim d’un servei de neteja que sembla ser que funciona i molt bé, ja que no tenim festa al carrer, sigui comparses, dimonis, carnaval que una vegada acaba el acte en concret comença el servei de neteja a escombrar i aspirar tota la resta de brutícia puntual. Acostumats a trepitjar sobre trepitjats,avui dia el servei es impecable ,es el que ha de ser i que toca, un servei que els ciutadans paguen i cal ser curós amb els diners dels ciutadans i ciutadanes. Aquí teniu una imatge de dissabte a la nit ,després de passar els diables i que en un plis plas es va escoltar el soroll dels aspiradors i el camió fen el repàs i deixant el carrer net. La veu popular valora aquets fets, ara només cal educar un pel a un determinat vianant, ,només alguns que sembla ser que volen donar la nota tirant papers,llaunes,i la bossa de pipas en determinats racons com si res .