10.6.11

Atalaia de Cubelles

Us convidem a entrar al nou blog anomenat Atalaia de Cubelles .
Permet fer arribar a vosaltres d’altres continguts com...texts de petit format ,fotografies poesia convocatòries temes de projecció cultural ,exposicions ,vídeos,cartellera musica .

Per raons evidents d’espai a Diari de Cubelles i que tot sovint.. complicat d’incloure’ls .
Diversificar continguts es una nova aposta engrescadora i un pel mes de feina pro ho val el ritme de les visites que nomes en quatre dies han visitat el blog.
Seguirem oferint noticies d’àmbit local a Diari de Cubelles com sempre .

Ara teniu dues alternatives que us recomanem .I gracies pel vostre suport.


http://wwwlaatalaia.blogspot.com/

Si voleu enviar fer arribar les vostres propostes envieu un mail a dcubelles_diari@yahoo.es
Foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles /Hotel d´entitats


Dissabte té lloc la sessió constitutiva de la legislatura 2011 – 2015


El proper dissabte, 11 de juny, se celebra la sessió constitutiva de la legislatura 2011 – 2015. Els regidors i les regidores electes després dels comicis municipals del passat 22 de maig prendran possessió del seu càrrec, en una sessió que es podrà seguir en directe a la sala d’exposicions del Centre Social i a través de l’emissora municipal, Ràdio Cubelles.

El Ple d’investidura, com es coneix popularment aquesta sessió, començarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada per l’electe de més edat i el de menys. En aquest cas, la presidència d’aquesta mesa d’edat serà per José Manuel Écija (PSC), com a regidor de més edat de la Corporació, i Noemí Cuadra (CiU), que repeteix com la més jove del plenari. A partir d’aquí, la resta de persones electes aniran acreditant-se davant la mesa i juraran o prometran el càrrec.

Un cop finalitzada aquesta fase de la sessió, les candidates de les sis formacions representades a l’Ajuntament de Cubelles (ICV–EUiA, UC-RCat, PSC–PM, PP, CiU i EC–FIC) hauran de manifestar si presenten o no candidatura a l’alcaldia de Cubelles. Es dóna el fet que totes les formacions estan encapçalades per dones, per tant l’Ajuntament estarà dirigit per una Alcaldessa. Un cop fet l’escrutini d’aquesta votació, que en principi es farà a mà alçada, la mesa d’edat proclamarà a la nova Alcaldessa del municipi, que rebrà el bastó d’alcaldia, l’inventari general i l’acta d’arqueig.

La sessió es tancarà amb el discurs d’investidura de la nova Alcaldessa del municipi.




9.6.11


foto/sergioparodi.wordpress.com
Diari de Cubelles


Lúcides , capacitat intel·lectual i política .Va ser militant del Partit Comunista .Testimoni de fets terribles i tenim com referent els camps dels extermini nazis i d´un exili , a la clandestinitat va jugar un paper importantissim .










Paraules de Sabina dedicades a Jorge Semprún




De Sabina para: ¨Federico Sánchez se despide de ustedes¨




Pimpinela escarlata del franquismo,
limón que no estrujó la policía,
lo tildaron de agente de la CIA
cuando descarriló su carrillismo.

Montmatre, Dolores, Buchenwald, abismo
del Kremlin en obscena epifanía,
tan Federico Sánchez que sufría
por intentar ser otro siendo el mismo.

Un mal día, por ignorar la gloria
de Di Stéfano, al borde del talego,
lo puso el crucigrama del destino.

La liga que jugaba a sangre y fuego
se ganaba en la cancha de otra historia
más innoble que el gol de Marcelino.

2.
En la semana negra del buenismo,
burla burlando el don de la utopía,
lo conocí en Gijón con Luis García
Montero, qué cartel para el turismo.

Con devoción ayuna de cainismo
blasfemaba contra la idolatría,
le embestían los toros y sabía
torear, sin hacer dontancredismo.

Cómplice de Montand y de Pradera,
de Costa-Gavras, de la primavera
que enfangaba el villano de Verdún.

El siglo veinte cabe en su estatura,
nunca habrá otro ministro de cultura
más culto y sin cartera que Semprún.









NOTA DE PREMSA 8 DE JUNY DE 2011








EL PSC DE CUBELLES OMPLE L’HOTEL D’ENTITATS PER EXPLICAR EL BALANÇ DE LA LEGISLATURA I DEMANA LA MÀXIMA PARTICIPACIÓ CIUTADANA A LA CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT

El PSC tanca la legislatura amb un total de més de 16 milions d’euros d’inversió al municipi en quatre anys i un endeutament reduït al 46,36%

El grup prioritza la realització del Pla de Viabilitat 2011-2013 i considera clau de l’èxit de la gestió econòmica el traspàs de la Recaptació Municipal a la Diputació de Barcelona

Més d’un centenar llarg de persones han omplert de gom a gom l’Hotel d’Entitats per assistir aquest vespre a l’acte convocat per l’Agrupació Local del PSC de Cubelles sota el títol LA GOVERNABILITAT A CUBELLES durant el qual s’ha fet balanç de la feina realitzada en aquesta legislatura i s’ha anunciat que la formació socialista ha liderat un Govern que ha invertit més de 16 milions d’euros en quatre anys (2007-2011) al conjunt del municipi i deixa una percentatge d’endeutament de només el 46,36% ampliable fins a un total del 125%.

Els representants del PSC han repassat el volum de subvencions aconseguides en aquest període: 501.000 euros al 2007; 648.000 euros al 2008; 3.066.000 euros al 2009 i 1.352.000 euros al 2010 i han mostrat les xifres i els indicadors que demostren que la millora de la Recaptació Municipal ha permès congelar la pressió fiscal i incrementar la inversió en noves o bres, projectes i serveis.

L’alcaldessa Maria Lluïsa Romero ha agraït el suport electoral rebut a les darreres eleccions i ha destacat que sobre els nou pacte de govern ICV-UCRcat-PP “han de ser els militants i votants de les respectives formacions les que han de valorar l’acord” i ha reafirmat que els projectes prioritaris que es defensaran des de l’oposició són els ja aprovats els darrers mesos pel Govern actual com “la piscina coberta municipal, la reforma del nucli antic, el nou i tanatori i la biblioteca municipal” per no aturar propostes ja aprovades, adjudicades i en marxa.

La regidora Prudencia Carrasco ha sol.licitat que “es mantingui endavant el projecte de recuperació del Centre d’Atenció a la Dona ubicat a la Casa Zafra i la recuperació dels espais del Castell de Cubelles i els safareigs municipals”.

Per la seva part, el responsable d’Urbanisme i Planejament, Miguel Ángel López, ha demanat que el nou govern “desenvolupi els compromisos d’obres i projectes aprovats i planificats perque no es perdin les subvencions aconseguides i que són molt necessàries”.

José Écija, actual número tres de la llista del PSC, ha anunciat que “s’obre una nova etapa de treball amb el PSC fent feina per Cubelles des de l’oposició amb disposició de col.laborar amb tothom”,

En el mateix sentit, el portaveu del PSC Xavier Grau, ha explicat que “el compromís del PSC de canviar les maneres de governar a Cubelles s’ha aconseguit en aquesta legislatura gràcies també a la col.laboració dels grups de CiU i ERC i ara toca demostrar que el PSC, com va saber guanyar el 2007, sabrà treballar per Cubelles des de la responsabilitat de l’oposició”.

Finalment, els representants del PSC han convidat tota la ciutadania a participar activament a l’acte de constitució del nou govern municipal previst pel proper dissabte dia 11 de juny, a les 12 del migdia, a l’Hotel d’Entitats per demostrar, en paraules de Xavier Grau, que “els socialistes de Cubelles celebrem que gràcies a la participació democràtica de la ciutadania iniciem una nova legislatura amb un nou govern i una nova oposició per Cubelles i això és motiu de joia per tots els demòcrates independentment de confrontacions partidistes”.

8.6.11



Repartiment de responsabilitats i dedicacions exclusives posposades de moment ... ¨fins que no vegin la situació econòmica en què es troba l'Ajuntament no en parlaran¨


Es dóna a conèixer el repartiment de Regidories





Font : Radio Cubelles




Iniciativa per Catalunya Verds- EUIA, Reagrupament i el Partit Popular de Cubelles han presentat aquest dimarts al vespre l'organització de regidories que tindrà el nou govern municipal. 20 regidories que quedaran agrupades en tres gran àrees. Tres departaments més que seran: l'Alcaldia, en mans de Mònica Miquel d'Iniciativa, el departament de Governació, que engloba la policia i la Seguretat Ciutadana, dependrà d'alcaldia però estarà encapçalat per Juani Navarrete del PP; i el departament de Comunicació i premsa, que també penjarà d'alcaldia, però tindrà a la regidora del PP Noemí Boza com a responsable.


Pel que fa a les àrees de govern, les formacions que aspiren a ser investides aquest dissabte, han optat per crear-ne tres. Per una banda hi haurà l'Àrea d'Urbanisme i Planejament que estarà coordinada per Iniciativa per Catalunya-Verds, l'Àrea de la Ciutadania des d'Unitat Cubellenca i el PPC serà responsable de les regidories de l'Àrea d'Hisenda, Dinamització Econòmica i règim intern.


Pel que fa a les dedicacions que tindran els futurs governants del municipi, han declarat que fins que no vegin la situació econòmica en què es troba l'Ajuntament no en parlaran.




A Cubelles 7 de juny de 2011.

Ens adrecem a tu per agrair-te el suport al llarg d aquesta intensa campanya electoral que va culminar amb les Eleccions Municipals celebrades el passat diumenge 22 de maig.
Aprofitem l ocasió per convidar-te, tant a tu com els teus, a L´ACTE PUBLIC INFORMATIU, que sobre “LA GOVERNABILITAT DE CUBELLES” avui dimecres dia 8 de juny a les 8 del vespre a l´Hotel d´Entitats.
Parlarem del resultat de les eleccions, de la formació del nou govern i de les propostes de futur que des del PSC seguim defensant per Cubelles.

Xavier Grau i Roig
Secretari d’Organització

7.6.11

Atalaia és un punt d´observació i de vista privilegiat i un nou bloc que podeu visitar a partir d’avui mateix. Nomes cal que us agradin les imatges i els continguts.



COGOMBRES

M. Trives/L´Atalaia /Diari de Cubelles





De moment avui fa calor , gotes de plugim pel mati amb estones de sol i disposem de una tarda solejada. Aquest mes de juny replet de noticies als mitjans d’informació. Bones ,dolentes ,creïbles o insospitades que diàriament donen sotracs a tort i dret. Això si el Barça ha fet plorar d’alegria a tothom !
També les eleccions municipals han encaixat forts aplaudiments ,plors,copets a l’esquena i qui sap si algun maldecap afegit !. També la Merkel va enredant i desenredant ! i sembla que de pepinos ,els nostres ja no es la causa, ni la bactèria tampoc! Ara diuen que si la soja.. finalment de tot aquest pepinazo ,llançat a dit i que ha enfonsat els mercats , en que ni francesos ni italians no han dit ni piu !Almeria treu foc pels caixals!
De moment a Cubelles les viletans i viletanes comprem cogombres per les amanides!












http://www.diaridecubelles.blogspot.com/











*L´ATALAIA








Aquest bloc disposa d´un enllaç personal amb Diari de Cubelles on les informacions son adreçades a continguts relacionats amb l’actualitat diària de la Vila . Aquest que a dia d’avui sota el nom de La Atalaia es presentat a l’abast de tots i totes vosaltres donarà pas a reculls de texts, poesia ,convocatòries i temes de projecció cultural ,exposicions ,vídeos musica i també mes personal perquè no ? Incloure diàriament informacions puntuals relacionades amb el municipi a Diari de Cubelles no permet suficient espai el dia a dia per notificar fets puntuals d´altres tipus...Sovint informacions força interessants de la vida cultural d’altres indrets no poden ser incloses per raó d´espai al bloc. Diversificar continguts es una nova aposta que sempre pot ser enriquidora a la llarga i que personalment m’il·lusiona profundament..

http://wwwlaatalaia.blogspot.com/








6.6.11



EL PSC DE CUBELLES ORGANITZA UN ACTE INFORMATIU AMB EL TÍTOL “LA GOVERNABILITAT A CUBELLES” PER EXPLICAR EL POSICIONAMENT RESPECTE AL PACTE ICV-REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA-PP



El PSC de Cubelles convoca un ACTE INFORMATIU amb el títol LA GOVERNABILITAT A CUBELLES amb la intenció d’exposar al conjunt de ciutadans i ciutadanes de Cubelles el seu posicionament i la valoració sobre l’anunciat pacte de govern entre ICV-Reagrupament Independentista i PP.


L’acte se celebrarà el proper dimecres dia 8 de juny de 2011 a les 20h a l’Hotel d’Entitats de Cubelles i és obert a tota la població.


Respecte a la valoració del nou pacte el PSC considera que ha de ser la militància i l’electorat de cada formació qui ha de fer les seves pròpies reflexions i ponderacions.


Durant l’acte informatiu el PSC posarà també sobre la taula la definició del treball que el grup municipal pensa realitzar des de l’oposició i quins són els projectes i prioritats que defensarà pel futur de Cubelles d’acord amb el programa electoral i la gestió municipal realitzada en aquesta legislatura 2007-2011


El PSC considera que la responsabilitat de no defraudar les expectatives de desenvolupament de futur de Cubelles depèn de les formacions de govern i anuncia que mantindrà una actitud ferma en defensa de les millores aconseguides en els serveis municipals i en defensa dels projectes ja iniciats (obres del nucli antic, nou cementiri, nova piscina municipal coberta, millora del passeig marítim, entre d’altres).


XAVIER GRAU (SECRETARI D’ORGANITZACIÓ), LLUISA ROMERO (PRIMERA SECRETÀRIA)

Cubelles

Èxit rotund de la 10a Festa de l’Esport



06/06/2011
Més de 400 nens i nens passen per l’activitat dels inflables esportius
La 10a edició de la Festa de l’Esport, organitzada conjuntament per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cubelles i la Diputació de Barcelona, va ser un èxit rotund. Centenars d’esportistes de totes les edats van passar per les instal·lacions esportives per participar o veure les exhibicions de les diferents modalitats organitzades per les entitats. L’activitat més multitudinària va ser, una vegada més, el parc esportiu inflable, que va atraure a més de 400 nens i nenes durant tot el dia a l’entorn del Poliesportiu municipal.

Les exhibicions d’hoquei patins, bàsquet, tennis taula, futbol – sala, futbol i tennis van fer que al llarg del matí les instal·lacions estiguéssim a ple rendiment. La meteorologia, però, va jugar una mala passada a les activitats nàutiques, organitzades pel Club Marítim Cubelles a les seves instal·lacions, i que va estar menys concorregudes que en edicions anteriors.

Des de la regidoria d’Esport s’ha mostrat la satisfacció per l’acollida d’una jornada que “ha superat les expectatives” previstes.





Arcadi Oliveres
La tisorada torna a expulsar les infermeres a l'estranger
Desenes de professionals amb contractes eventuals han perdut la feina
L'atur afecta el 21% de les més joves, quan fa un any l'ocupació era plena.Algunes prefereixen marxar i fer de cambreres.


La crisi i, especialment, les retallades que s'han començat a aplicar aquest any als centres sanitaris amenacen de reactivar la sortida de desenes d'infermeres catalanes joves cap a l'estranger. L'èxode de professionals cap al Regne Unit, França o Itàlia que es va viure entre els anys 2001 i 2006 pot tornar a repetir-se, tenint en compte que, des de principis d'any, les peticions d'assessorament per marxar a l'estranger que ha rebut el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) han augmentat un 45% en relació amb el mateix període de l'any passat. “Hem passat de la plena ocupació de fa un any, quan fins i tot hi havia manca de professionals, a un 21% d'atur entre les infermeres més joves”, afirma el gerent del COIB, Josep París.

Tot i que la retallada en salut només acaba de començar, desenes d'infermeres que tenien contractes eventuals ja han estat, literalment, expulsades del sistema. Són les professionals més joves, “les que haurien de ser el relleu generacional de la professió”, afirma París. El pitjor, però, és que “quan, d'aquí a uns anys, les necessitem, ja no les tindrem i llavors haurem de buscar infermeres a Sud-amèrica o a l'Europa de l'Est, com va passar fa uns anys”, es lamenta.

mes a ...


La tisorada torna a expulsar les infermeres a l'estranger

Font : http://www.avui.cat
Veus de Dones - Recital de Poesía
Días pasados se celebró en Barcelona la Semana de la Poesía.
Veus de Dones /

presentó su espectáculo Malatinas, en homenaje a poetisas latinoamericanas.
Ellas supieron estar también en nuestro programa pre-estrenando su obra.



Veus de Dones con Mézclate Conmigo
Y Gloria Clavero acercó el pensamiento y la palabra de María Zambrano...
Audio disponible a partir del 5 de junio de 2011.
seguir la noticia en:
http://mezclate-conmigo.blogspot.com/
http://www.porderechopropio.blogspot.com