27.7.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

(Fotos/ arxiu Diari de Cubelles) Bones Festes !!!!





26.7.07

Promoció Cultural i Festes i Tradicions

El correfoc i la Trobada de Gegants, els plats forts de la Festa Major Petita
Els diables de l'Agrupació estrenen coreografia pel Correfoc, i els diablets sortiran amb un nou drac

El Correfoc i la Trobada de Gegants són els plats forts d'aquesta Festa Major Petita que arriba plenament aquest cap de setmana a Cubelles. La festa arrenca amb la ballada de sardanes de la cobla Ciutat de Cornellà, que es farà aquest dissabte a les set del vespre, a la plaça del Mar.

Més tard, a dos quarts de deu de la nit tindrà lloc el tradicional Correfoc amb la participació de les colles de foc de l'Agrupació de Balls Populars, i de les dues colles convidades, que són de Riudoms i Pallejà. La concentració es farà a les nou de la nit a la plaça de la Vila, des d'on s'iniciarà el recorregut pels carrers més cèntrics del municipi, i acabarà a la plaça del Mercat amb una encesa de foc conjunta.

Una de les novetats del correfoc d'enguany serà la coreografia que prepara la colla de diables locals, així com l'estrena d'un petit drac que acompanyarà la colla dels diablets. A més,les colles de foc cremaran fins a 2.000 carretilles, 50 sortidors i una vintena de volcanets.

Un cop finalitzat el Correfoc, els actes seguiran amb un sopar-barbacoa, organitzat per l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles. El sopar és obert a la participació, i els tiquets es poden comprar a la Ferreteria Fonoll, Tintoreria Mareva i al Centre Social. La nit es tancarà amb un ball amenitzat pel grup Amarcord, que es farà a la plaça del Centre Social.

XXIII Trobada de GegantsUn altre acte destacat és la Trobada de Gegants de diumenge, en la què hi participaran una quinzena de colles. La concentració es farà a la plaça dels Pobles d’Espanya, a les sis de la tarda, des d'on s'iniciarà la cercavila, amb la participació de gegants d’arreu de Catalunya, del Centre d’Esplai Kitsch i els gegants de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.

Un cop abacat el recorregut les colles participaran d'un sopar de gernamor que es farà a la plaça del Centre Social. La venda anticipada de tiquets per participar del sopar és al Centre Social. Els actes de diumenge es tancaran, a les 11 de la nit a la plaça del Centre Social amb l'actuació d'havaneres que aniran a càrrec de grup Veus de Mar Blava, acompanyades amb el tradicional cremat de rom.

Ràdio Cubelles Dijous, 26-07-2007

www.cubelles.com

25.7.07




La improvisación teatral es un arma de expresión y de recuperación de la creatividad que llevamos dentro



Loredana Cozzi directora del laboratorio de improvisación teatral del Centro de Cultura de Mujeres de la Bonnemaison




Cultura, Teatro, Barcelona, Jueves 19 de julio de 2007, por Julia López

Loredana Cozzi, directora teatral, actriz, y prestigiosa profesora de improvisación teatral, se encuentra en la sala, laboratorio teatral, del Centre de Cultura de Mujeres como en su propia casa. Empezó con el “laboratorio” poco después de la inauguración del centro y el curso que ha realizado en julio, como siempre, ha sido todo un éxito.



Su técnica de improvisación es única, producto de su larga experiencia como profesora y directora teatral. Cozzi, nació en Roma, y sus padres se trasladaron a Argentina, cuando ella tenía 12 años y vivió durante 15 en Buenos aires, en donde estrenó su primera obra teatral. Después vivió en Italia, Alemania y llegó a España en el 80, por el trabajo de su marido y reclamada para realizar un seminario en el Instituto del teatro de Barcelona. Desde entonces se enamoró de la ciudad y se estableció en ella. Su currículo es extenso e intenso. Como directora teatral dirigió su primera obra en Barcelona, triunfo con sus “monólogos” antes de que se popularizaran estos, y fue profesora de actores de la talla de Fermi Reixach.



Feminista convencida, formó parte de la plataforma de mujeres que reivindicaba el Centro Francisca Bonnemaison, y empezó a realizar sus cursos de improvisación en el Centro de Cultura de Mujeres de este centro. Su último curso durante este mes, ha sido un intensivo de 12 horas. En octubre reiniciará un curso regular, y el primer sábado de octubre dirigirá un grupo de improvisación en una jornada sobre el cuerpo que está organizando la Xarxa Feminista.




Según Loredana el ‘laboratorio’ de experimentación en el campo de la improvisación no es un curso de teatro más, de los muchos que se ofrecen en las grandes ciudades. “Diferenciamos laboratorio, de curso, porque hacemos investigación teatral, experimentamos. Además también es diferente por que se hace en un centro de mujeres. Estoy desarrollando una técnica propia –aclara– que sirve igual para actrices principiantes, como para profesionales de otros campos que quieren hacer teatro, o que simplemente quieren expresarse, conocer sus posibilidades y disfrutar con actuación propia y de las de las demás”.




A ella le gusta remarcar que lo suyo no es una terapia. “A las alumnas siempre les digo: ¡por favor, no soy psicoterapeuta! Los problemas personales de cada una se resuelven fuera de aquí. No hacemos psicodrama”. Y les repite una y otra vez que no traigan a las clases el conflicto sino la emoción del conflicto, “aunque es cierto –subraya– que trabajar a fondo la emoción sirve para alejar muchas angustias. Mediante la imaginación, espontaneidad y el ingenio, se superan estados de ánimo que se desprenden del conflicto. Pero, lo más importante es disfrutar, buscar y descubrir juegos teatrales”.



Disfrutar es la primera palabra con la que definen su experiencia algunas de las alumnas consultadas para AmecoPress. En cada curso son de 15 a 20 asistentes y según ellas cada sesión es inolvidable. “Nunca creí que fuera capaz de hacer lo que hago delante de las otras –explica la más veterana– he aprendido muchísimo. Ahora veo el teatro de otra manera”.

Más información en: http://www.bonnemaison-ccd.org/
http://www.amecopress.net/

24.7.07

MANUEL VICENT

La sandía

MANUEL VICENT 15/07/2007

Cuando un grupo de amigos decide ir de excursión a pie, con las viandas a cuestas, a la famosa fuente de la teja, antes de partir, siempre hay uno que formula la gran pregunta: ¿ quien llevará la sandía? Unos y otros tratan de escurrir el bulto. Al final, el jefe mira al grandullón, el más ingenuo de la pandilla, y antes de que este abra la boca, sin esperar consenso alguno, se ve con la sandía en brazos, monte arriba. Cualquiera que haya probado a cargar con una sandía sabe que no es una tarea fácil. Para empezar el encargado de comprarla siempre se decide por la más gorda, la de 20 kilos, como en este caso. Hay que imaginar al grandullón caminando abrazado a ella durante el primer tramo del camino. Al poco rato comprueba que la sandía , cuya piel es muy resbaladiza, comienza a escurrírsele por la tripa. El hombre la cambia de posición: primero la coloca sobre el hombro derecho y después sobre el izquierdo. El volumen de la sandía le obliga a caminar con la cabeza torcida y cuando ya tiene ambas clavículas machacadas vuelve a bajarla hasta la barriga. La fuente de la teja está muy lejos todavía. Mientras lleva la sandía en brazos, los amigos caminan pastueños realizando escarceos con las compañeras en su presencia, pero él tiene la manos ocupadas y no puede participar de la fiesta, cosa que le genera un cabreo sordo por dentro. El día en que Aznar tuvo que nombrar a su sucesor, señaló con el dedo a Rajoy y le dijo: tu llevarás la sandía. A continuación le dio una palmada en la espalda para animar a este grandullón y todo hacía suponer que la excursión sería placentera, pero se cruzó un mal fario y el camino se puso muy cuesta arriba. Desde entonces Rajoy lleva la sandía en brazos sin saber qué hacer con ella. La aprieta contra el pecho, la carga en el hombro derecho, la pasa al izquierdo, la vuelve a abrazar, siempre sudado, indeciso y cada día más cabreado. La gente del común, incluso en la propia derecha, cruza apuestas sobre tres salidas: si Rajoy conseguirá llevar la sandía hasta la fuente de la teja; si en este camino tan abrupto le caerá al suelo y se le partirá en dos; o si, finalmente , cansado de cargar con ese peso muerto, un día lo soltará en plena cuesta y echará a correr hasta perderse monte abajo. En el debate del Estado de la Nación se vio que Rajoy ya no podía con la sandía de Aznar. Y aunque en lo alto de la tribuna para consolarse exclamaba: oigan, esta es de las que no tienen pepitas y la palmeaba para demostrar que estaba madura, el sonido a hueco retumbaba por todo el hemiciclo.

23.7.07








(Foto /arxiu Diari de Cubelles)

Jazz a tope

Maria Trives/Diari de Cubelles

El que es va iniciar fa cinc anys a Cubelles de la mà d´ un grup d´ aficionats i amics per introduir el jazz a la Vila ja es un clàssic en que any darrera d´ any a la gent que ens agrada el jazz desitgem escoltar a nous grups o d´altres ja coneguts dins la programació d´aquesta jornada .
Inicialment els que van ser petits concerts al antic local de El Celler ha anat a més i ens trobem a punt del cinquè festival de jazz a Cubelles com si res. I no es així, darrera hi tenim un suport i el treball de persones que volen que tot funcioni impecablement i molts mesos abans ja treballen per portar a terme aquest desig .
Felicitem als organitzadors i també a l´ anima del local Pik & Jazz , Jordi, a on sense dubte una tertúlia d´ amics al entorn de una bona taula ,una bona música de fons ,bons moments hi trobareu .
Alcaldia

La bandera blava ja oneja a la platja Llarga
A l'acte d'hissada es va aprofitar per lliurar la bandera blava de la casa de colònies Mas d'en Pedro, que ha tornat a rebre aquest guardó

La platja Llarga de Cubelles ja té la seva bandera blava. El distintiu de qualitat que atorga de forma anual la Fundació Europea d'Educació Ambiental i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, oneja ja al màstil instal·lat al passeig Marítim.

L'Alcaldessa de cubelles, Maria Lluïsa Romero, va encapçalar la representació d'autoritats i representants d'entitats i associacions que van participar de l'acte d'hissada de la bandera. Entre ells, va destacar la presència d'en Pere Vives, director de la casa de colònies Mas d'en Pedro, que una vegada més ha rebut també aquest distintiu per la difusió que fa el centre de l'ecosistema marí. L'Alcaldessa cubellenca va lliurar una bandera i un diploma commemoratiu al centre.

El guardó de la bandera blava reconeix la qualitat de la sorra, l'aigua dels serveis que ofereixen les platges de tota Europa.

Departament de Comunicació Dilluns, 23-07-2007

www.cubelles.com
Promoció Cultural i Festes i Tradicions

Arriba el 5è Festival de Jazz Vila de Cubelles

Amb les actuacions de Nadia's quintet, catalonia dixie band, mangueá jazz&samba, big band jazz terrassa, i erwyn's sega

Tot a punt per celebrar el Festival de Jazz Vila de Cubelles, que arriba enguany a la seva cinquena edició, i que es portarà a terme del 2 al 5 d'agost.

El Festival està patrocinat per l'Ajuntament de Cubelles, el celler Pic& Jazz, Restaurant La Rueda,i Spain-Tir; i amb la col·laboració de Ràdio Cubelles, l'Associació d'Hosteleria i Comerç de Cubelles, Paneltec, i Rovellats.

La novetat principal és que el Festival ha ampliat el seu número d'actuacions i d'espais. Així el Festival deixa de concentrar-se en un únic espai i s'opta per organitzar les actuacions en 4 espais diferenciats.

Nadia’s Quintet serà l'encarregat d'obrir el Festival el dijous, 2 d'agost. L'actuació es farà, a partir de les 10 de la nit, a les instal·lacions del Camping Restaurant La Rueda, situat a Ctra. C-31, Km 146,2.
El grup Nadia’s Quintet està format per Nadia Basurto, a la Veu; Roger Mas, als Teclats; Bori Albero, al Contrabaix; Ramón Prat,a la Bateria; i Enrique Oliver, al Saxo tenor.
La Reserva de taules es pot fer a través del 93 895 02 07.

L'endemà divendres, 3 d'agost el torn serà per Catalonia Dixie Band que actuarà, a partir de les 10 de la nit, a la plaça de la Vila. Aquesta formació està integrada per Gemma Abriè, a la Veu; Josep Mª Farràs, a la Trompeta; Oriol Romaní, al Clarinet; Oscar Font, al Trombó; Ramón Escalé, al Piano; Nono Fernández, al Contrabaix; i Erwyn Seerutton, a la Bateria.

El Festival seguirà dissabte, 4 d'agost amb l'actuació de Mangueá Jazz&Samba. L'actuació tindrà lloc a les 10 de la nit, a les instal·lacions del Club Marítim Cubelles. La formació Mangueá Jazz&Samba està integrada per Luiz Odé; a la Veu, guitarra i harmònica; Erico Moreira, al Baix; Sandro Lustosa, a la Percusió; Martín Maluco,a la Percusió i efectes; Edi Moreira,a la Bateria; i Xuxa Levy, als Teclats.

Paral·lelament, el mateix dissabte, a la mateixa hora, hi haurà una segona actuació a la plaça de la Vila amb la Big Band Jazz Terrassa. Els components d'aquest grup són: John Dubuclet, Direcció; David Pastor, Matthew Simon, Dan Posen, Dennis Fernández, a les Trompetes; Josep Tro, Enric Mestre, Sergi Vergés, als Trombons; Alfons Carrascosa, Guim G. Balasch, Xavier Figuerola, Frederik Carlquist, Joan Chamorro, als Saxofons; Javier Juanco, a la Guitarra; Xavier Algans, al Piano; Nono Fernández, al Contrabaix; i Pau Bombardó, a la Bateria.

El Festival es tancarà el diumenge, 5 d'agost amb l'actuació d'Erwyn’s Sega, que es farà a les 10 de la nit, al Celler Pic&Jazz, situat al carrer Jacint Verdaguer, 20. La formació estarà integrada per Erwyn Seeruton, a la Guitarra-Veu; i Enric Carreras, als Teclats. En aquest cas, la Reserva de taules s'haurà de fer a través del 93 895 29 14.

Tota la informació del Festival a través a la seva web oficial:

http://www.projeccions-dce.com/cubelles/index.html

Ràdio Cubelles Dilluns, 23-07-2007