23.2.08

LES IMATGES DE LA PRIMERA AUDIÈNCIA PÚBLICA PLA DE MANDAT 2007-2011
I PRESENTACIÓ PRESSUPOSTOS 2008 A CANAL BLAU TELEVISIÓ



Clikeu aquí:

http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1119284141/bclid1111449107/bctid1427347794

Penedès.

El primer pla de mandat de Cubelles inclou la redacció d'un nou pla general

Pisos «de baix cost» i el nou port esportiu són dos projectes més dels que recull el document
La redacció d'un nou pla general d'ordenació urbanística, l'impuls del port esportiu i la construcció de pisos de lloguer i compra «de baix cost» són tres dels projectes que l'equip de govern de Cubelles (PSC-CiU-ERC) inclou en el pla de mandat 2007-2011.

L'alcaldessa i els regidors del govern van presentar el document, junt amb el pressupost d'enguany, en una audiència pública, dimecres al vespre. El tripartit de Cubelles va emfatitzar la novetat que suposa el fet d'haver elaborat, per primera vegada, un pla de mandat, en el qual també s'inclou un «treball pel desmantellament de l'actual central tèrmica» del municipi.


L'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC), va assegurar que el pla de mandat és «un recull dels programes electorals» dels tres socis de govern, al Cinema Mediterrani, davant d'una setantena de persones. Romero també va recalcar que el pla de mandat «està obert» a les incorporacions que vulguin anar fent els veïns durant els pròxims mesos.


A banda de la redacció d'un pla general, o la construcció de pisos «de baix cost», primer de lloguer i posteriorment de venda, el pla inclou projectes com ara la finalització del procés urbanístic de les urbanitzacions Estorera i Ricreu, i un pla urgent de condicionament i rehabilitació de les voreres, els asfalts i els serveis de la via pública. L'adequació d'accessos, voreres, il·luminació i zona d'aparcament a l'entorn de l'institut, la renovació de l'enllumenat de la urbanització la Gaviota, i l'adequació de les instal·lacions de Ràdio Cubelles són tres propostes més. El document també pren el compromís del «treball pel desmantellament de la central tèrmica, seguint l'acord de ple». «En tot moment defensarem els interessos dels ciutadans», sosté el govern en referència a la tèrmica, al pla de mandat.


Bona part dels veïns que van prendre la paraula durant l'audiència van felicitar l'equip de govern per haver elaborat el document. Els ciutadans van interessar-se per temes com ara la remodelació de la façana marítima –que ajudarà a evitar inundacions, segons va dir el regidor de CiU Joan Albet–, l'accessibilitat, també inclosa en el pla, i la devolució dels diners sobrants dels projectes d'urbanitzacions que ja s'han executat al municipi com ara Mas Trader II. En aquest sentit, l'alcaldessa va assegurar que l'objectiu és «tancar» aquests processos de les urbanitzacions; Romero també va anunciar que el govern demanarà la connexió gratuïta a la xarxa d'aigua provinent d'Abrera, com a contraprestació pel fet que una de les noves dessalinitzadores de Catalunya es construeixi a Cunit, en una zona molt propera a Cubelles.

més informació a ...

http://www.vilaweb.cat/
Participació Ciutadana


El govern presenta el Pla de Mandat i el pressupost 2008 en audiència pública

El govern anuncia que el canvi de sistema de recaptació pot representar un increment econòmic d'uns 800.000 €

El Cinema Mediterrani va acollir dimecres la tercera audiència pública que es celebra a Cubelles. Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles (PSC); Joan Albet, primer tinent d'Alcalde (CiU); i Joan A. Rodríguez, segon tinent d'Alcalde (ERC), van presentar al centenar de persones assistents la proposta de pressupostos per a l’any 2008 i el Pla de Mandat per a la present legislatura.

L'Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, va destacar que "aquest és un bon pressupost per a poder satisfer les necessitats del municipi", i va mostrar la seva satisfacció "per ser el primer equip de govern que aconsegueix liquidar els pressupostos d’un any durant el primer trimestre de l’any següent". Romero també va destacar "ser un govern pioner en la redacció d’un Pla de Mandat que ha de regir les accions de govern", malgrat que va apuntar que "és un pla que pot ser modificable en relació a les necessitats del municipi i a les sol·licituds que es vagin fent a mesura que avanci la legislatura".

Joan Albet, Primer Tinent d'Alcalde, va demanar "un vot de confiança" per al govern, que durant aquests mesos "ha fet la feina interna d'organització, tant o més important que l'altre però que no llueix gens". En aquest sentit, el cap de llista de la federació nacionalista va anunciar que "en els propers sis mesos s'ha de començar a veure el canvi de portes enfora¨.

Per la seva banda, Joan A. Rodríguez, com a Segon Tinent d'Alcalde, va centrar el seu posicionament en la necessitat que "Cubelles miri de cara al mar". Per això va anunciar que es faran "millores d'accessibilitat a les platges perquè siguin un lloc de trobada lúdica de la ciutadania"


El regidor d'Hisenda, Xavier Grau, va fer una anàlisi exhaustiu del pressupost del 2008 i va destacar l’important paper que tindrà en aquests el canvi del sistema de recaptació, que des del passat 1 de gener gestiona la Diputació de Barcelona. "No cal oblidar que fa poc temps el canvi de gestió de la recaptació va provocar una crisi de govern, però que ha quedat resolta des de l’1 de gener, moment en què la diputació s'ha fet càrrec de la gestió dels nostres tributs", va explicar Grau, qui ha afegit que "això ens permetrà un increment notable de diners que estem avaluant i que, ara per ara, no hem volgut plasmar en aquest pressupost perquè estem treballant en les xifres".. El regidor d'Hisenda,però, va aventurar-se a dir que "hem enviat uns valors a la recaptació que estaven adormits per valor de més de 800.000€". "Això ho hem fet en aquestes dues setmanes", afegeix, a l'hora que anuncia que "estem intentant ara repassar tot el sistema de Recaptació, però aquests diners pensem que augmentaran el capítol d’ingressos i l’any 2009 disposarem de més diners i recursos propis per fer inversió directe".

Per al regidor"s’ha fet tot un esforç per tirar endavant un pressupost que suposa uns 17 milions d’euros", explica Grau, que a més ha dit que "s’està fent un triple esforç des de l’equip de govern". "La primera aposta", diu Grau, ha estat "la reforma del sistema de Recaptació que passa a gestionar-se per la Diputació i que ens garanteix una millora en la recaptació d’ingressos per fer front a la despesa corrent". La segona aposta passa per "consolidar una estructura tècnica de personal que garanteixi el bon funcionament de tots els departaments". És per això, que s’incrementa la partida de personal en departaments com Esports, Promoció Cultural, Juventut, Hisenda i Atenció Ciutadana.

A tot això, per al regidor "cal sumar-hi el gran compromís de tots els departaments de reduir la despesa corrent entre un 10%, i en alguns casos, un 50% de la despesa ordinària". De moment l'equip de govern "ja ha reduït en un 50% les partides de publicitat i de propaganda, així com les de material d’oficina, dietes i desplaçaments". Això ha permès a l’Ajuntament "un estalvi net per primera vegada de 138.000€" que es destinaran a una inversió molt concreta, que és "la posada en marxa de la nova llar d’infants", explica Grau. Per al regidor “hi ha una despesa lineal d'estalvi d'entre el 10% i el 50% per partides; i això es notarà perquè aquest estalvi el posarem on ha d’estar, al servei del ciutadà”. En aquest sentit, el regidor ha posat com a exemple d’aposta compartida de l'equip de govern, "l’obertura de la segona llar d'infants i la reforma de l’edifici de l’Ajuntament".

Dels 17.000€ per a l'exercici del 2008 el total d’inversió està al voltant dels 8 milions d’€ per a fer front a projectes emblemàtics com són el nou pont sobre el riu Foix, la millora de tot el nucli antic, algunes inversions en equipaments i mobiliari; la proposta d’un nou Ajuntament i la portada d’aigües del Ter Llobregat a una zona prioritària, començant per Mas Trader I i II sector.

Com en les dues darreres Audiències Públiques celebrades, hi va haver un torn obert de paraules dels assistents a l’acte que van qüestionar aspectes particulars del pressupost i, en gran part, felicitaven a l’equip de govern per les iniciatives presentades.

Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació

www.cubelles.com


22.2.08


Pic&Jazz situat en un carreró del casc antic de Cubelles ofereix la possibilitat de prendre un tast de vi o de bon cava i fer a la vegada un mos. Al Pic&Jazz pots escoltar sempre bona música acompanyat d´ amics fent un lloc de trobada .Avui hem rebut la nova proposta de música en viu .
No hi falteu !
“PIC & JAZZ”
El proper 28 de Febrer

TARDA DE JAZZ
L’horari d’actuacións será el següent:
de 19.30h fins les 21.00h.
Preu d’entrada: 7 €
Consumició mínima: 3 €
Aforament limitat.
Josep Mª Farrás Trompeta
Erwyn Serutton Guitarra
AlbertTITO” Saxos
Més informació a
e.mail:picjazz@wanadoo.es
carrer Jacint Verdaguer, nº 20
telefon: 93-8952 fax: 93-8954245

De nou L´Associació de Dones de Cubelles La Fita presenta el seu programa a l´entorn de.....




(Foto / Maribel Balboa)


Associació de Dones de Cubelles “LA FITA”


Us convidem a participar en motiu de la setmana de la Dona Treballadora a Cubelles a tots els actes que de nou organitzem un any més.

Us esperem a ....


El Sopar de cada any aquesta vegada de nou a El Duplex
Dia 8 de març a les 21h (anar al Duplex i comprar tiket)

A la Mostra de Puntes de coixí i de Artesania local
Dia 1 de març a les 19h Hotel d´Entitats ( sala gran)

A la Lectura Manifest 8 de març just a La Fita a les 12h

I novament a donar el Premi a una Dona de Cubelles,dia 8 de març a les 19 h al Hotel d´Entitats


Cubelles,marc 2008

21.2.08


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis



M.Trives/Diari de Cubelles

Davant un públic atent ,el govern de Cubelles va presentar El Pla de Mandat 2007-2011 i el tema de Pressupostos que de per si suposa una tasca feixuga a explicar i a entendre en tots els continguts i apartats i en que consisteix el tema en qüestió i la seva elaboració. La alcaldessa de Cubelles Mª Lluïsa Romero representant del PSC ,Joan Albet de CIU i Juan Rodríguez Serra de ERC van exposar els eixos prioritaris del citat Pla. Amb una introducció per part de la CAP de l´OPIC ,Inés Moreno i una exposició impecable de la Interventora Municipal, Rosa Mª Almirall de com i que suposa la confecció dels pressupostos i l´ aportació de Xavier Grau com regidor de Hisenda obrint vies per adreçar i justificar els continguts de les inversions i despeses van donar lloc a una bona raó per fer creure a tots els assistents que l´ equip de Govern d´ una vegada intenta ordenar i solucionar les mancances que tenim a Cubelles. Finalment a l´ hora de respondre les inquietuds i preguntes per part del públic assistent van participar la resta del equip de govern cadascú amb les seves regidories .
La aportació d´ aplaudiments al finalitzar l´ acta va ser una bona nota. Una filera de cadires buides reservades en motiu de la presentació dels temes exposats , van fer suposar que els grups de la oposició PP,ICb,ICV i Entesa per Cubelles van declinar la seva assistència a la presentació del citat Pla de Mandat.

.

L'Ajuntament sol·licita subvencions al PUOSC per a la nova biblioteca
Les tres subvencions ascendeixen a uns 3 milions i mig d’euros

L’Ajuntament de Cubelles ha sol·licitat diverses subvencions del PUOSC del període 2008-2012. Dins el programa de biblioteques ha sol·licitat, per al 2009, la redacció del projecte bàsic i executiu per a la construcció de la nova biblioteca, amb un pressupost d’execució per contracte de 146.030,19€. Per a l’anualitat del 2010, les obres de construcció, amb un pressupost d’execució per contracte de 2.519.750,96€. I per a l’anualitat del 2011, el mobiliari i equipament, amb un pressupost d’execució per contracte de 934.678,00€.

La regidora de Promoció Cultural, Prudència Carrasco ha explicat que s’han demanat “tres ajudes concretes dins el programa específic de Biblioteques del PUOSC” i que “s’ha realitzat un pressupost orientatiu que en la seva totalitat ascendeix al voltant dels 3 milions i mig d’euros”. La regidora també ha apuntat que “actualment Cubelles disposa d’un centre de lectura i no d’una biblioteca, quan els municipis de més de 5.000 habitants estan obligats a tenir-la”. És, en aquest sentit, que ha dit, a més “el Consistori té la ferma convicció de tirar endavant aquest projecte”.
Ara per ara, “l’Ajuntament busca possibles ubicacions i terrenys per a construir aquest nou edifici” que per a Carrasco “suposarà millorar i ampliar el servei formant part de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona”.
L’objectiu de la Regidoria de Promoció Cultural és que “si a finals d’aquesta legislatura no està en marxa és que com a mínim estigui en fase de construcció”.

Ràdio Cubelles

www.cubelles.com


Obres i Serveis asfalta els carrers Rocacrespa i Gallifa





La climatologia obliga a aplaçar la prova pilot de pavimentació amb formigó imprès



La regidoria d’Obres i Serveis Viaris va finalitzar dimarts l’asfaltat dels carrers Rocacrespa i Gallifa, entre el carrer Nou i La Creu. Si la climatologia ho permet, entre dimecres i dijous es farà la senyalització viària per poder donar per acabada l’obra de millora de la pavimentació de les dues vies. L’empresa Redoasfaltat, que ha executat les obres, va reforçar els carrers amb una capa addicional per la zona dels carrers per on discorren els vehicles.

Precisament la pluja ha estat la causa de l’aplaçament de la prova pilot de pavimentació amb formigó imprès al carrer Sant Antoni, entre la plaça de la Font i la plaça Jaume Marsé. L’empresa Terres Industrials i Esportius SL, que executa les obres, no ha pogut posar el formigó a causa de la pluja, que podia haver malmès la prova. En aquest tram s’ampliaran les voreres per fer una zona on convisqui la circulació i els vianants, donant preferència a aquests últims.

Finalment, les tasques de reparació de l’asfalt del municipi s’ha completat amb el sanejament de tot el sector del Bardají, on s’han tapat tots aquells forats que provocaven molèsties al veïnat i perill a la circulació. Totes aquestes obres s’inclouen dins del pla de manteniment i millora de la via pública, endegat per la regidoria d’Obres i Serveis Viaris.

Joan Albet, regidor de l’àrea, ha mostrat la seva “satisfacció” per com s’han desenvolupat les obres d’asfaltat dels carrers Gallifa i Rocacrespa, especialment perquè s'han pogut “enllestir en un temps inferior al previst”. Malgrat tot, la pluja ha impedit que es pogués realitzar la senyalització dels passos de vianants, zones de càrrega i descàrrega, places de minusvàlid i espais dels contenidors, que es farà “tant bon punt com el temps ho permeti”. “Es tracta d’uns dels carrers més transitats”, explica Albet, qui anuncia que “volem que la zona del passeig Vilanova i l’entorn es converteixi en un eix comercial principal”. Per aquest motiu s’està estudiant una “reorganització del trànsit dels carrers Gallifa, Rocacrespa i Piular”, així com “la reorganització de la circulació rodada pel passeig Vilanova”.

més informació a
Obres i Serveis asfalta els carrers Rocacrespa i Gallifa

www.cubelles.com

20.2.08



veniu al míting !






divendres 22 de febrer de 2008, a les 19 hores a l'Envelat de Vilanova i la Geltrú


(zona esportiva)





Intervindran:


Joan Ignasi Elena i Carme Chacón

informeu-vos del servei de BUS : Tel.93 814 33

més informació a http://www.socialistes.cat/


ACTE CENTRAL FEDERACIÓ X (Alt Penedès-Garraf)

19.2.08



L'AJUNTAMENT CONVOCA UNA NOVA AUDIÈNCIA PÚBLICA PER PRESENTAR EL PROJECTE DE PRESSUPOSTOS 2008 I EL PLA DE MANDAT

L'Audiència, que és la tercera sessió participativa de la legislatura, tindrà lloc el 20 de febrer a 2/4 de 8 del vespre al Cinema Mediterrani.


L'Ajuntament de Cubelles, seguint la seva aposta per la participació, la informació i la transparència, ha convocat per al proper dimecres, 20 de febrer, la tercera audiència pública de la legislatura. En aquesta ocasió la sessió se centrarà en el projecte de pressupostos per al 2008 i el Pla de Mandat per als anys 2007-2011.

La sessió, que es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles (107.5 FM), començarà a 2/4 de 8 del vespre i se celebrarà al Cinema Mediterrani. El primer dels punts a tractar serà la proposta de pressupost per al present exercici 2008, abans que aquest sigui definitivament tancat i a punt per ser aprovat en una sessió plenària.

Seguidament, el govern municipal vol aprofitar l'acte per presentar davant la ciutadania el Pla de Mandat 2007-2011. Aquest ha de ser el full de ruta municipal al llarg de la legislatura on es recolliran les principals voluntats de l'equip de govern, que no considera que aquest sigui "un document tancat, sinó un element viu que ha d'anar enriquint-se al llarg dels quatre anys".

L'audiència comptarà amb la presència dels tres caps de llista de les formacions que encapçalen el govern: Joan A. Rodríguez i Serra (ERC), segon tinent d'Alcalde; Joan Albet i Miró (CiU), primer tinent d'Alcalde; i Maria Lluïsa Romero i Tomàs (PSC), Alcaldessa de Cubelles.

Font: Departament de Comunicació Divendres, 15-02-2008