6.3.10

LA, FITA DE NOU CONVOCA EN MOTIU DE LA SETMANA DEL 8 DE MARÇ
EL SOPAR DE SOCIÈS I AMIGAS AL RESTAURANT LA FONT

Arxiu La Fita/2010/setmana del 8 de març









5.3.10

Tots els anys un bon tou de dones i d’homes acompanyen a la lectura del Manifest Unitari en motiu del 8 de març. Aquest any una vegada més a La Fita símbol històric de les dones de Cubelles ,es de nou el lloc a on ens trobem ,tots els anys per commemorar el 8 de març.
Diumenge 7 de març a les 12h a La Fita (al costat de la rotonda de Cubelles)

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Un any més, el dia 8 de març, milions de dones de tot el món sortim juntes al carrer per a fer visible la necessitat del canvi i la força dels moviments feministes d’arreu. Això és així perquè encara hi ha molta feina a fer.
Les polítiques d’igualtat d’oportunitats, entre dones i homes, requereixen d’una veritable conscienciació de tots els agents socials i la seva rendibilitat s’ha de traduir en majors taxes d’ocupació, més contribució al PIB, majors ingressos fiscals, índex de natalitat sostenibles i més cohesió social.
La crisi actual centrada en els sectors que majoritàriament són ocupats pels homes, ens dona una xifra en la que, a dia d’avui, les dones ocupades són 2.400.000 menys que homes; la taxa d’activitat femenina és 17 punts inferior i la taxa d’atur és també més alta per les dones que pels homes.
Cal dir també que, en termes qualitatius la desigualtat laboral s’eixampla, ja que les dones acumulen més contractació parcial i més contractació temporal i alhora existeix una flagrant discriminació salarial. Per tant, si bé aquesta crisi perjudica els sectors ocupats majoritàriament per homes, la realitat és que tenim un mercat laboral que perjudica les dones
D’altra banda el nostre sistema de serveis de benestar és insuficient, deixa la cura en mans de les famílies i això, en la majoria dels casos, significa en mans de les dones.
Davant de:
La retallada de la despesa social i la privatització dels serveis públics
La rebaixa dels sous i la proposta de reforma laboral, de l’augment de l’edat de jubilació i del càlcul de la base de cotització.
La Llei d’Estrangeria, xenòfoba i sexista, que condemna a les dones migrades a la dependència, la vulnerabilitat, la submissió, l’explotació i l’exclusió social, tot desposseint-nos dels drets més fonamentals.
DEMANEM:
Accions positives de les administracions públiques que garanteixin condicions laborals i salarials dignes a les persones dedicades a la cura, i es prenguin mesures que facin aflorar l’economia submergida, que manté moltes dones sota el llindar de la pobresa, sense drets laborals i fora dels circuits de l’Estat del Benestar
Repartiment igualitari del treball productiu i reproductiu; Igual salari entre homes i dones per treball d’igual valor. Cap reforma laboral que precaritzi encara més les nostres vides!
Inversió en polítiques socials i serveis públics gratuïts i de qualitat: serveis sanitaris, educatius i de cura de les persones.
Estendre els mateixos drets per a totes les persones, cap persona és il·legal.
El respecte per la salut i el medi ambient, les mesures per sortir de la crisi en cap cas poden anar en detriment de la salut de les dones ni del territori.
Volem fer una crida molt especial a les nostres companyes i companys de viatge, integrants dels nombrosos moviments socials, per recordar una vegada més la necessitat de construir alternatives conjuntament.

MANIFEST DEL 8 DE MARÇ 2010 -ASSOCIACIONS DE DONES DE CUBELLES EN EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA


Cubelles,2010



Cubelles

Polítiques d’Igualtat es prepara per a la celebració del Dia de la Dona Treballadora

La regidoria de Polítiques d’Igualtat ja té enllestit el programa dels actes commemoratius del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

més informació a http://www.radiocubelles.net/

També el Grup Casal de Cultura ofereix una lectura de text

" PENSANT EN TU, DONA,POÈTICAMENT"

13 de març a les 20h. al Centre Social c/ Joan Roig i Piera, 3-5 de Cubelles

Grup de Teatre del Casal de Cultura de Cubelles
Mila Arcarons en el seu bloc manifesta.....

Les dones i els homes socialistes commemorem que avui, 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, fa 100 anys que la socialista Clara Zetkin va proposar aquesta celebració amb l’objectiu de promoure el sufragi universal femení, 30 anys de l’adopció de la Convenció per a l’eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones i 15 anys de la Plataforma d’Acció de Beijing.

Hem de tenir molt presents aquests cent anys de lluita pels drets de ciutadania de les dones. Avui hem de reivindicar més fort que mai la importància de la igualtat d’oportunitats com a condició indispensable per al creixement sostenible, l’ocupació, la competitivitat, l’excel·lència científica i la cohesió social. La igualtat entre dones i homes és una qüestió de drets fonamentals i de justícia social però també una condició prèvia per a la superació de la crisi econòmica i financera que estem patint.

Seguir llegint la resta del Manifest
http://milaarcarons.blogspot.com/
L'Ajuntament de VNG commemora el Dia Internacional de les Dones

'100 anys fent possible la igualtat' és el lema del manifest

'100 anys fent possible la igualtat' és el lema del manifest que aquest any Vilanova i la Geltrú i la resta de localitats de la Federació Catalana de Municipis faran públic amb motiu del Dia Internacional de les dones, dilluns 8 de març. El manifest posa de relleu que fa un segle Clara Zetkin va promoure la celebració d'aquesta diada amb l'objectiu d'aconseguir el sufragi universal femení.

Més informació a L'Ajuntament de VNG commemora el Dia Internacional de les Dones
http://www.vilanova.cat/
També ...
Dilluns 8 de març
A les 12 del migdia, a la plaça de la Vila, lectura del manifest, a càrrec de Pere Tàpias
A les 7 de la tarda, a la plaça de la Vila, concentració i lectura del manifest, a càrrec de l'Associació de dones La Frontissa
Espai d´Equitat
Sitges

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, la regidoria per a la Igualtat de Gènere engega la programació d’activitats amb un sopar-col·loqui el proper divendres 5 de març. L’acte començarà a les 20.30h al restaurant Pic Nic i estarà presidit per la periodista Sílvia Còppulo. Professional de la ràdio i la televisió i productora programa del debat 'Amb ulls de dona' a TVE-Catalunya, Còppulo oferirà una xerrada titulada Les Dones i els valors en la situació econòmica actual.



LES DONES PRENEM
LA PARAULA

Tercera Trobada
CARA A CARA: IGUALTAT, el que s'ha fet i cap aon anar. Una mirada des del passat cap al futur

DIMECRES 10 MARÇ 18:00h

Sala Polivalent , Biblioteca Josep Pla

Intervenen:
www.iniciativa.cat/santperederibes


Mónica Miquel, presidenta ICV GARRAF i representant
comarcal de Dones Amb Iniciativa
Idoia Baixench, Membre de l‘àrea de la dona d'EUiA
Bàrbara Scuderi. Portaveu del Grup d’ICV a Sant Pere de
Ribes.

4.3.10

Ens complau de fer-vos arribar informació sobre l’activitat que tindrà lloc al MUME el pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Passi del documental i debat posterior:

“Mujeres en pie de guerra”
(La veu de les dones que van lluitar per la llibertat)

En el Dia Internacional de la Dona, el MUME i el Centre Cultural Can Laporta de La Jonquera organitzen un passi del documental “Mujeres en pie de guerra”, escrit i dirigit per Susana Koska i amb una banda sonora composta per Loquillo i Gabriel Sopeña.

Museu Memorial de l'Exili
Carrer Major 43-47
17700 La Jonquera


Dissabte 5 de març a les 21h

Sopar de sòcies i amigues a La Font

Asociació Dones La Fita

3.3.10

Por Derecho Propio envia aquesta informació

Toda nuestra solidaridad y apoyo al pueblo chileno. Compañeras y compañeros: ustedes son absolutamente necesarios para reconstruir, para sostener, para recomenzar, para continuar, para decidir, para impulsar el futuro de esa sociedad.Haremos un programa especial. Un homenaje a las mujeres y a los hombres de Chile.No se pierdan

Mézclate Conmigo & Barreja't amb Mi

a partir del 14 de marzo a las 12 horas.

Continuar leyendo en www.porderechopropio.blogspot.com
M. Trives/Diari de Cubelles
Diuen els diaris que el terratrèmol a Chile es superior a 500 vegades al de Haití i que avui fa que moltes persones visquin pendent de les noticies i que no arriben de les seves famílies ,si no fos per el procés de modernització de Chile dels últims anys hagués segut molt pitjor .
Això diuen ,pro aquest fet per les famílies afectades no es cap consol. Les dones de Por Derecho Propio de Cubelles com la de moltes més ,tenen algunes arrels a Chile i avui encara alguna d´elles desconeixen on son germans,amics i familias properes.. Esperem que les desconnexions telefòniques facin possible donar lloc a la esperança de rebre noticies en qualsevol moment i escoltar les veus dels seus. Les nostres amigues de Por Derecho Propio viuen un moment de preocupació per que desconeixen algunes d’elles on son germans família i amics i preparen un programa especial dedicat a Chile dins el seu Barrejat amb mi a Radio Cubelles.
Ànim! Luz ,Gloria i totes les persones que avui viuen pendents dels telèfons i de la esperança.
Polítiques d’Igualtat es prepara per a la celebració del Dia de la Dona Treballadora

Font: Ràdio Cubelles

La regidoria de Polítiques d’Igualtat ja té enllestit el programa dels actes commemoratius del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.
Finalment, el 13 de març, a les 20 h. al Centre Social, el Grup de Teatre del Casal de Cultura prepara unes lectures en commemoració amb la celebració del 8 de març.
DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA


13 de març a les 20h. al Centre Social c/ Joan Roig i Piera, 3-5 de Cubelles

LECTURA DEL TEXT " PENSANT EN TU, DONA,POÈTICAMENT"

A càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura de Cubelles

2.3.10

ESTEM PREPARANT LA SETMANA DEL 8 DE MARÇ DE 2010

SORTEIGEM UN QUADRE DE JAUME DESOLA


EL SORTEIG TINDRÁ LLOC EL

23 D´ABRIL,DIA DE SANT JORDI

A LA PLAÇA DE LA FONT

(davant L´ALIANÇA) a les 20h

COL-LABORA AMB

LA NOSTRA ENTITAT !

ASSOCIACIÓ DONES LA FITA


PREU/2 EUROS/TIRA

Ajuntament i Diputació estableixen canvis al calendari fiscal

Notícies - Hisenda, Planificació i Serveis Externs
La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Cubelles han tancat el calendari fiscal per a l’exercici 2010, que té, com a principal novetat, el fraccionament en quatre terminis el rebut domiciliat de l’impost de béns immobles (IBI) i en dos els que no ho estan.
Aquesta va ser una de les peticions que el Consistori va fer a l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) per tal de facilitar a les persones contribuents el pagament dels tributs municipals. L’Organisme ha adaptat el seu sistema informàtic, que impedia fer més fraccionaments de l’IBI, de tal manera que s’estableixen quatre períodes impositius per a les persones que el tenen domiciliat. El primer pagament s’abonarà el 3 de maig; el segon l’1 de juliol; el tercer l’1 d’octubre; i, finalment, el quart l’1 de desembre. Pel que fa als domicilis que es paguen directament a les finestretes de les entitats bancàries col·laboradores, el primer termini cal ingressar-lo entre el 4 de juny i el 5 d’agost, mentre que el segon pagament s’ha de fer entre el 5 d’agost i el 5 d’octubre.

28.2.10

30 anys dels Ajuntaments democràtics,un passeig per la historia ....

Font : http://www.tv3.cat/videos/1133529/30-anys-dajuntaments-democratics

val la pena clikar !

L´any 2009 ,fou el 30 aniversari dels primers ajuntaments
democràtics i evident l´incorporació de les dones als
governs municipals.
Aquest any 2010 la nostra entitat vol homenatjar a
les dues primeres regidores elegides democràticament
l´any 1987 a Cubelles,atorgant-les l´agulla de La Fita a

Mª Neus Capdet Granell i Mª Teresa Ventura Dulcet
Sala de la Rectoria 13 de març a les 18,30h
Cubelles,març 2010
Us esperem !
ASSOCIACIÓ DONES LA FITA

De nou la setmana del 8 de març 2010 !
El sopar de sòcies i amigues a La Font
dia 5 de març a les 21h amb música i ball,preu tiket 23 euros
( reserves al mateix restaurant – pagament amb antelació)
Atorgament de la VII agulla de plata de La Fita
Sala de la Rectoria, dissabte, 13 de març a les 18,30h
Lectura Manifest 8 de març
la fita de terme,al costat de la rotonda
diumenge 7 de març a les 12h
I Concurs de Poesia La Fita
dissabte 20 de març a les 19,30h a la sala de la Rectoria
En el transcurs del acte es rendirà homenatge
recordant a la Dolors Thomas,poeta ,dona lluitadora i estimada
Associació Dones La Fita
Cubelles,març 2010