26.5.12


Cap de setmana  amb ganes de passar-ho diferent i seguir passejant La Copa amb il-lusió ! !  ¡ Tornem dilluns De moment us deixem amb Polonia

NOTA DE PREMSA
16 DE MAIG DE 2012

EL PSC SOL.LICITA UNA COMISSIÓ INFORMATIVA URGENT PER RESOLDRE
LA CRISI DE LES LLARS D’INFANTS A CUBELLES

 El Ple aprova totes les mocions del Grup Municipal Socialista contra les retallades en ensenyament i sanitat i contra els desnonamets

EL Grup Municipal socialista proposa una moció a favor de la ILP per la dació en pagament


El Grup Municipal Socialista ha sol·licitat oficialment la convocatòria urgent d’una Comissió Informativa Municipal que de manera oficial analitzi la greu situació a que es poden trobar abocades les llars d’infants municipals si el Govern de la Generalitat retalla les subvencions i els recursos necessaris pel manteniment de les escoles bressol a Cubelles.

El PSC ha fet aquesta petició formalment al darrer Ple municipal on va aconseguir el suport majoritari dels grups de govern i oposició a una moció instant el Govern de la Generalitat perquè doti fins a 1600 euros destinada a les escoles bressol i no la redueixi per sota dels mil euros.

El PSC ha ofert el seu suport a la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cubelles per instar la Generalitat a rectificar el seu posicionament. Segons les xifres de cofinançament anunciades pel Govern català els descens d’inversió representa un 28% i un 44% inferior a l’aportació de fa dos cursos.

D’altra banda, el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Cubelles vol mostrar la seva satisfacció pel suport majoritari obtingut en el darrer Ple a favor de les mocions presentades contra les retallades en ensenyament i sanitat i en defensa dels afectats per les “participacions preferents” i contra els desnonaments arreu de Catalunya amb afectació directa en diversos casos a Cubelles.

El PSC va aconseguir aprovar al Ple les sis mocions presentades per: redefinir la Renda Mínima d’Inserció i adequar-la a les necessitats actuals; sol·licitar la derogació del Reial Decret 16/2012 del Govern espanyol que retalla les prestacions sanitàries i trenca la universalitat i gratuïtat de l’atenció sanitària a Espanya; augmentar els pressupostos sense retallades en matèria de polítiques d’ocupació; denunciar l’engany que ha afectat milers de petits estalviadors enganyats amb les “participacions preferents” de caixes i bancs i en defensa de les escoles bressol.

En el mateix Ple, el PSC va aconseguir el suport a la moció a favor de la recollida de signatures per la reforma de llei a través de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la dació en pagament amb efectes retroactius, una moratòria immediata dels desnonaments i la reconversió de les hipoteques en lloguer social com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a l’habitatge de les persones afectades per execucions hipotecàries.

GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA AJUNTAMENT DE CUBELLES

NOTA DE PREMSA
23 DE MAIG DE 2012
 
EL PSC A FAVOR DE LA TAULA MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
A CUBELLES

El Grup Municipal Socialista defensa noves polítiques a favor de les entitats
 
EL GM socialista reclama de nou la celebració de plens mensuals i el reconeixement
de les Comissions Informatives i les Juntes de Portaveus
 
El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Cubelles es mostra favorable a la creació de la
Taula Municipal de Participació Ciutadana per desplegar el nou Pla Estratègic de Participació
Ciutadana aprovat en el darrer Ple després de ser enllestit durant la última legislatura de govern
del PSC d’acord amb el conjunt d’entitats i associacions del municipi.
El PSC ha rebut positivament l’anunci de la regidoria de Participació de contemplar properament
la creació d’aquesta Taula sectorial de debat entre partits i entitats i sol·licita que s’intensifiquin els
quatre eixos estratègics del Ple:
- Organització de la participació interna de l’Ajuntament per millorar les polítiques
públiques i participatives
- La informació i la participació com a eines essencials per millorar la Participació
- Potenciar i promoure els òrgans de Participació estables
- Fomentar un teixit associatiu i participatiu
En conseqüència, el Grup Municipal Socialista torna a reiterar la necessitat de celebració de
Sessions Plenàries mensuals com sempre s’ha fet a l’Ajuntament de Cubelles i més ara per
debatre i consensuar els principals reptes municipals. Al mateix temps sol·licita que es rectifiqui la
decisió de l’alcaldessa Mònica Miquel de reduir la celebració de Comissions Informatives al mínim
legal (sis a l’any) i el no reconeixement de les Juntes de Portaveus (algunes de les quals no han
estat reconegudes als grups de l’oposició mentre que sí s’han retribuït a representants del
Govern).
Malgrat aquesta incongruència entre l’aprovació del Pla Estratègic de Participació Ciutadana per
unanimitat al Ple i el progressiu dèficit de diàleg conjunt entre tots els partits propiciat des de
l’Alcaldia de Cubelles, el PSC considera important obrir noves vies de treball i reflexió sobre el
futur de Cubelles en àmbits tan importants com: el territori, l’economia, la cultura i la participació
ciutadana.
El Grup Municipal del PSC es mostra decididament a col·laborar en el desplegament del nou Pla
de Participació Ciutadana impulsat a finals de l’any 2007 i en el qual han participat una vintena
d’entitats del municipi a més dels responsables tècnics i polítics de l’Ajuntament de Cubelles.
GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA AJUNTAMENT DE CUBELLES

Cap de setmana de fires i mercats
Font: Ràdio Cubelles   

Parades d’antiguitats, artesania i alimentació es repartiran pel municipi
Cubelles viurà un cap de setmana farcit de fires i mercats de tota mena de productes. El foc l'obrirà dissabte una nova edició del Mercat d'antiguitats i artesania que organitza l'Associació de Brocanters i col·leccionisme de Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració de l´Ajuntament. En total hi prendran part al voltant de 15 i 20 parades d’antiguitats, joguines, pintures, llibres antics, artesania natural i artesanal i alimentació. L'horari serà de 9 del matí a 2 de la tarda. A partir del mes de juliol i agost, el mercat passarà a celebrar-se l'últim divendres de cada mes a la tarda.
De la seva banda, l'Associació Sabors Catalans, amb la col·laboració de l'Ajuntament, durà a terme la primera Fira d'artesania a la zona de les Salines, concretament al passeig de la Marina. L'horari serà de 10 del matí fins a les 9 del vespre i estarà formada per unes 25 parades de productes diversos com coques, formatges, embotits, artesania, bijuteria, pintures i algunes antiguitats. En cas que la resposta sigui positiva, la fira podria celebrar-se cada mes.

24.5.12


Setanta estupendíssims 70 anys d´en mossèn Josep Lluís ,el nostre rector de la Parròquia de Cubelles,de tots i totes. . Un home afable,sempre disposat a fer cessió del espai de la Parròquia i  molt sol·licitat ,generós ,mai expressa un no a les entitats que s’apropen en demanar dia i hora.  Qui coneix de a prop la seva persona entraveu  un somriure sincer  i un perfil amorós i proper. L´entitat de Dones La Fita ens mostrem agraïdes per la seva proximitat. En tenim bons records totes nosaltres i segurament la nostra Aurora bona amiga  compartiria aquesta dedicatòria sincera cap. a la seva persona.. Gracies en nom de totes.

Asociació Dones La Fita de Cubelles 

Nou informe sobre la perspectiva de gènere en la cooperació catalana


L'organització Ajuda en Acció continua el seu treball per una cooperació al desenvolupament, catalana, amb perspectiva de gènere.

El programa "Dones i Homes ens movem per la Igualtat" ens oferirà un nou informe que porta per títol "La promoció de la igualtat de gènere en les polítiques de cooperació al desenvolupament dels poders públics catalans. Anàlisi i recomanacions".
Aquest informe té l'objectiu de dibuixar un estat de la qüestió sobre el grau d'incorporació de la perspectiva de gènere en alguns poders públics catalans i poder així identificar fortaleses i debilitats, i contribuir a l'avanç cap a una cooperació catalana cada vegada més compromesa amb l'equitat de gènere i els drets de les dones.
Amb aquest finalitat, l'informe analitza una sèrie d'entitats públiques que treballen la cooperació al desenvolupament: la Generalitat de Catalunya mitjançant l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) i alguns ajuntaments com els de Barcelona, Terrassa, Lleida, Girona, Cornellà de Llobregat i Granollers. A partir de l'anàlisi de les entitats, l'informe facilita una sèrie de recomanacions que volen contribuir a dibuixar opcions possibles d'actuació a curt i mitjà termini, per avançar cap a una cooperació on els drets de les dones i l'equitat de gènere representin uns principis bàsics d'actuació i un objectiu imprescindible de desenvolupament humà.


 

Llegir a Sixte Moral al seu blog ofereix un seguiment d’informacions força interessants i de anàlisis Aquí en tenim una de molta actualitat i referent. 

 Avancem?
Fa un dies aquí mateix em vaig pronunciar a favor del pacte fiscal i reclamava que es fes un discussió a fons al sí del PSC , discussió que no s’havia fet.
També en alguna ocasió m’he declarat partidari de la independència, amb un concepte d’independència que res té a veure amb el dels gel XIX , sinó més aviat amb una capacitat de decisió a tost els nivells.
Sempre m’havia cregut que era minoria absoluta al sí del PSC.
Llegeixo amb interès als diaris la creació del moviment Avancem , al sí del PSC, l’entorn de J. Ignasi Elena que fou candidat a primers secretaria en el darrer Congrés, moviment que pretén aglutinar l’esquerra i es mostra partidari del Pacte fiscal.
Fa bo de llegir.
Fa bo de sentir-ho.
I encara serà més bó treballar-hi

Aquets país camina inexorablement cap a la independència i el PSC no en pot quedar al marge. Que sorgeixi aquest moviment , que a priori no desqualifica ni el pacte fiscal ni la independència crec que és mot favorable perquè pot situar-nos de nou en la centralitat política i posar-nos al front de l’esquerra nacional i això pot tornar a il•lusionar a molta gent.
A veure si podem avançar de veritat.
Poc a poc i bona lletra.

Font : http://sixtemoral.wordpress.com/

23.5.12

La biblioteca crearà un Club de Lectura

El 21 de maig a les 11:30 la biblioteca municipal presentarà públicament la proposta
Coincidint amb la celebració el proper 22 de juny a Vilafranca del Penedès de la 1ª Trobada de clubs de lectura Alt Penedès i el Garraf, la Biblioteca Municipal de Cubelles “Mossèn J. Avinyó” ha decidit iniciar el seu propi Club de lectura i adherir-se a aquesta iniciativa comarcal.
Abans però, el 21 de maig a les 11:30h., la biblioteca local convoca a totes aquelles persones majors d’edat interessades en participar-hi per crear el
 Club de Lectura de la biblioteca Mossèn J. Avinyó.


21.5.12


Diari de Cubelles

Aquest ca p. de setmana a Barcelona una quantiosa manifestació convocada el Passeig de Sant Joan –Arc del Triomf . El diari Ara ha publicat i ha fet referència d’aquest fet provocat per les retallades i que suposarà  un 50% reduït el pressupost dedicat a politiques d’ocupació a Catalunya. El dret de treballar de persones discapacitades pràcticament amb moltes dificultats a partir d´ara serà evident.


Resposta massiva en defensa del dret a treballar de les persones discapacitades

La jornada reivindicativa ha comptat amb el suport de la classe política i de la societat civil catalana
"Això sí que no". Aquest ha estat el clam unitari de les 15.000 persones que aquest diumenge s'han acostat a l'Arc de Triomf de Barcelona per defensar el dret a treballar de les persones discapacitades i per denunciar la retallada del 56% del govern espanyol en Polítiques Actives d'Ocupació a Catalunya. Una retallada que segons Dincat (Discapacitat Intel·lectual de Catalunya), suposa posar en perill la integració a la societat de les persones discapacitades. L'acte, que ha estat amenitzat amb espectacles diversos, ha comptat amb el suport de destacats membres de la societat civil catalana. També de la classe política, que a l'hora dels parlaments, ha rebut els crits de bona part dels assistents.

I AQUÍ

Això sí que no: línies que ens fan posar vermells

CARLES CAPDEVILA 
Fa sis mesos, a l'article Integrar discapacitats en plena crisi , vaig alertar sobre una amenaça: que els progressos que hem viscut les darreres dècades en tallers ocupacionals, que ens feien sentir orgullosos d'anar fent petites passes a poc a poc, anessin enrere. Hi deia que em resistia a acceptar que integrar els discapacitats fos cosa de nou-rics, un caprici de temps de vaques grasses, un luxe de quan no ens venia d'aquí. Era, i és, i serà -perquè ho serà- atendre un dret elemental i ajudar una baula clarament dèbil de la societat, que s'aguanta miraculosament per l'entusiasme i la capacitat de lluita de les famílies. Toca defensar a fons línies que són tan vermelles que haurien de fer envermellir qui les traspassa. La convocatòria Això sí que no d'ahir a Arc de Triomf és un crit desesperat davant de la retallada del 56% en polítiques d'ocupació del govern de l'Estat. L'expressió és encertadíssima, marca la ratlla de la indecència, que ho és per si mateixa, i encara més quan es comparen els imports amb els ajuts a la banca. En temps de protestes i de retallades és difícil aconseguir captar l'atenció i sobretot mantenir la tensió. Cal prioritzar i no permetre retrocessos vergonyosos. Per això tocarà tenir interioritzada l'expressió "Això sí que no", i utilitzar-la amb justícia, empatia i contundència en els casos en què, clarament, no hi ha dret.
Font: http://www.ara.cat