13.11.04

PLE DE LES ORDENANCES MUNICIPALS PEL 2005

Dilluns dia 15 de novembre, a les vuit del vespre, se celebra a l'Ajuntament el Ple Municipal per debatre la Modificació de les Ordenances Fiscals per a l'exercici 2005. El Ple tractarà també la Proposta d'ampliació del contracte de subministrament d'aigua al municiopi, gestionat per l'entitat mercantil SOREA per a la gestió integrada del servei municipal de clavegueram de Cubelles. A més, es tractarà la proposta municipal d'adequació del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner. Es tractaran també mocions sobre la Protecció de les persones dependents, Cessió de Dades del Padró Municipal al Ministerio de l'Interior, Retorn dels documents catalans expoliats a Salamanca i Reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes.
Recordeu que les sessions se celebren a la Sala de Plens de l'Ajuntament i que són obertes a tota la ciutadania. Podeu sentir en directe els Plens a través de Ràdio Cubelles.
Vandellòs licitará las obras de la central térmica la próxima semana

Todo está a punto para la construcción de una central térmica de ciclocombinado en la Plana del Vent de Vandellòs. La empresa Gas Natural ya ha obtenido los permisos necesarios del Estado y de la Generalitat, y el Ayuntamiento de Vandellòs tampoco pondrá ninguna traba. De hecho, el próximo martes se aprobará la licitación de las obras de construcción. En el Pleno municipal de ayer, por otro lado, se rechazó la moción interpuesta por ERC yla FIC para convocar un referéndum vinculante en el que la población pudiese manifestar su opinión respecto al proyecto de esta central térmica.
Més informació: Diari de Tarragona

12.11.04

LA RÀDIO PÚBLICA ALEMANYA NOMINA ELS MILLORS BLOGS PERIODÍSTICS

Us presentem el weblog de la periodista Magda Bandera, professional free-lance que col.labora habitualment amb La Vanguardia i El Periódico de Catalunya, i que és de Vilanova i la Geltrú, raó per la qual coneix Cubelles i la seva gent. La seva pàgina electrònica www.magdabandera.com, està nominada com a Millor Blog Periodístic Espanyol als premis Best of Blogs (BOBs). El seu blog facilita accedir a una altra manera d'entendre què passa a casa i al món.
Més informació clikant sobre el link següent: LLISTAT DE NOMINATS.
Per votar, seguiu les instruccions.

11.11.04

LA PREGUNTA DE LA SETMANA:

¿CAL ACCEPTAR LA PROPOSTA D'ENDESA PER CONSTRUIR CENTRALS TÈRMIQUES DE CICLE COMBINAT A CUBELLES?

Podeu votar a traves del link de "comments"
CONTROLS DE VELOCITAT I D'ALCOHOLÈMIA

La Policia Local de Cubelles efectuarà, a partir del mes que ve, nous controls de velocitat i alcoholèmia amb la intenció de reduir la indisciplina viària que causa una nombre creixent de queixes entre els veïns. Les principlas queixes apareixen a zones com la carretera de Mas Trader, Mota de Sant Pere, sector marítim i a carrers del nucli antic com el carrer Sant Antoni iel passeig de Vilanova.
La regidoria de Governació, a través d'un conveni signat amb el Servei català de Trànsit, disposarà d'un vehicle radar i de la cessiò d'un etilòmetre per intensificar la vigilància i el control a diverses zones del municipi.
Inicialment, la campanya serà especialment de sensibilització i es mantindrà de cara a l'any 2005.



10.11.04

INFORME D'ECOLOGISTES EN ACCIÓ SOBRE LA CONTAMINACIÓ DE LA TÈRMICA DE CERCS

Les dades de dispersió de contaminants corresponents al primer semestre de l'any 2003 mostren que la central tèrmica de Cercs va camí d'incomplir tots els nivells màxims d'immissió que indica la legislació vigent. Segons la normativa europea l'any 2004 la central haurà de clarificar el seu futur.De l'anàlisi de les dades d'immissió corresponents al primer semestre de l'any 2003 a les estacions situades a les rodalies de la Central Tèrmica (CT) de Cercs, realitzat per Ecologistes en Acció de Catalunya i l'Associació de Veïns de Cercs, es dedueix que la central va camí de superar els nivells màxims de concentració de contaminants que regula la legislació vigent. Durant els primers 6 mesos de l'any 2003, la central tèrmica de Cercs va superar en diverses ocasions els límits de contaminants establerts a la directiva europea 1999/30, que a Espanya s'ha transposat mitjançant el Reial Decret (RD) 1073/2002.L'entorn de la central va superar en 96 ocasions el nivell de contaminació DIARI per al diòxid de sofre (SO2) establert en 125 micrograms per metre cúbic, el màxim anual de superacions acceptat és de 3 ocasions.
PODEU CONSULTAR L'INFORME COMPLET pitjant sobre el link de Ecologistes en Acció.
ECOLOGISTAS Y VECINOS DE CERCS (BARCELONA) DENUNCIAN LA CONTAMINACIÓN DE LA CENTRAL TÉRMICA CONTRA LA SALUD

Un dels nostres col.laboradors J. ens passa la següent informació. Important.


BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -
Ecologistas en Acción de Cataluña, la Asociación de Vecinos de Cercs y la Asociación de Amigos de Pedraforca denunciaron hoy la contaminación y el impacto de la central térmica de Cercs (Barcelona) sobre la población y los ecosistemas de la comarca del Berguedà y pidieron una investigación independiente.
Las tres entidades destacaron que, según el análisis de la Red de Vigilancia y Prevención de la Contaminación Atmosférica entre enero y junio de 2004 la contaminación ya ha superado los valores límites establecidos en las directivas europeas.
Los datos recogidos muestran que las medias horarias de óxidos de azufre se han superado en 56 ocasiones, superando los límites establecidos por la directiva de calidad del aire de la Unión
Europea, sobre todo en los meses de enero y marzo.
Las entidades destacaron que el óxido de azufre es un contaminante que, además de provocar lluvia ácida, tiene efectos importantes sobre la salud humana, como irritaciones oculares y de las vías respiratorias, reduce la capacidad pulmonar y desencadena alergias respiratorias, como el asma.
Ecologistas y vecinos consideraron aún más preocupantes los niveles de contaminación por partículas, ya que en los seis primeros meses se han registrado 266 casos de superaciones de los niveles máximos establecidos por la UE para las partículas de 10 milésimas de milímetro, según señalaron en un comunicado.
Las partículas son el polvo que puede penetrar en las vías respiratorias o depositarse en los bronquios o la traquea. Son el vehículo de penetración de metales pesados tóxicos, como el mercurio, el arsénico o el plomo. Por ello, las entidades reclamaron un estudio científico que determine "con exactitud" el impacto de la central térmica de Cercs.

9.11.04

MAL FUNCIONAMENT DEL SERVEI DE CORREUS

Les deficiències en el serveis de Correus a Cubelles semblen no haver-se solventat tot i l'ampliació de les instal.lacions d'aquesta entitat, segons han fet arribar a ICb diversos col.lectius de Cubelles. Els afectats es queixen del retard en la recepció de les seves cartes així com també del tracte que des de les oficines de Correus reben els ciutadans. Sol.licitarem al grup municipal d'ICb sol.licitarem una nova intervenció per part de l'Ajuntament per conèixer els motius d'aquestes anomalies que afecten el conjunt de la població. Informarem properament. Mentrestant, us adjuntem el link a CORREOS per enviar les vostres queixes a través del seu servei de Atención al Cliente (www.correos.es) i també a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Cubelles.
MILLORES A LA MOTA DE SANT PERE

Els representants veïnals de la Mota de Sant Pere han mantingut diverses reunions amb Xavier Grau, Regidor de Governació, per reduir el nombre d'accidents de trànsit a la zona i posar fi als excessos de velocitat que afecten els principals carrers d'aquesta nova zona de Cubelles. Governació i Serveis Viaris han iniciat els treballs per augmentar la senyalització vertical (senyals) i horitzontal (passos zebra, stops, indicadors velocitat màxima) amb la intenció de combatre la indisciplina viària. Aquesta actuació s'ampliarà amb l'augment de controls de velocitat per part de la Policia Local, actuació que ja s'ha realitzat aquest estiu i que ha de contribuir a sensibilitzar els conductors. Les mesures empreses des de Governació afecten principalment els carrers Pompeu Fabra i les avingudes Onze de Setembre i Jaume I.
NEIX EL CLUB D'ESCACS "EL CASTELL"

Des de fa unes setmanes s'ha posat en marxa el Club d'Escacs "El Castell" de Cubelles, obert a totes les persones interessades en aquesta activitat. Ens comenten els seus promotors que, momentàneament, la seva seu social es troba al Bar Antonio (Passeig Vilanova) i que s'hi reuneixen cada divendres entre les 6 i les 9 del vespre.

7.11.04

L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA ESTRENA WEB
L'Associacio de Dones La Fita ens informa que ja té operativa la seva nova pàgina web: http://www.doneslafita.org/ i ens convida a fer-hi una ullada per informar-nos de la història i totes les activitats que aquesta entitat cubellenca realitza. Visiteu-la!
REFERENDUM SOBRE LA CENTRAL TÈRMICA

Vandellòs decidirá en pleno si hay referéndum para la térmica

Us adjuntem una informació apareguda al DIARI DE TARRAGONA entorn al debat sobre la instal.lació d'una central tèrmica al municipi de Vandellòs. Des d'ICb no hem descartat en absolut la possibilitat de realitzar un referendum sobre el tema a Cubelles. A Cubelles, però, cap altre grup polític avala, de moment, aquesta possibilitat.


> Redacción
> Los tres partidos de la oposición (PSC, ERC y FIC) han decidido presentar
una moción para convocar en un plazo de 15 días hábiles un pleno
extraordinario que sólo incluya en el orden del día la decisión de
convocar
un referéndum sobre la idoneidad de instalar una central térmica de ciclo
>combinado en la zona de La Plana del Vent.
Los tres partidos de la oposición, que suman un total de cuatro
ediles -por
siete del equipo de gobierno, todos de CiU-, equivalen a más de la cuarta
parte del Consistorio, hecho que les permite presentar esta propuesta y
que
deberá llevarse a cabo en un plazo no superior a los 15 días hábiles que
empezaron a contar desde el 30 de octubre.
A pesar de la petición, la mayoría absoluta de CiU revocará la idea de
referéndum que piden los partidos de la oposición. Aparte, según establece
la Ley, en caso de aprobarse por pleno esta consulta se debería contar con
la aprobación de la Generalitat y del Estado para llevarse a cabo. Ello
implicaría un mínimo de un año para celebrarse si todas las partes
apoyaran
la propuesta municipal.
El alcalde, Josep Castellnou, apunta que «celebraremos el pleno, pero hay
que decir que tras tres años de trámites, si ahora quisiéramos revocar el
acuerdo para la instalación de la térmica, nos podrían pedir daños y
perjuicios. E incluso, La Generalitat podría subrogar las competencias del
Ayuntamiento de Vandellòs considerando que la central es para un bien
público».


ÀNECS AL RIU FOIX

Ens informen des de la Mota de Sant Pere de l'existència d'una nova colònia d'ànecs que, des de l'Àrea de Medi Ambient, s'ha instal.lat a la desenbocadura del riu Foix. Aquest veïns ens sol.liciten informació sobre la possibilitat que aquests ànecs sobrevisquin en un indret natural com és el del riu Foix. En general, el veïnat veu amb bons ulls la recuperació del riu Foix, iniciada amb intensitat el 1999 per ICb, però dubten que els ànecs siguin animals idonis per aquest indret. Aquells que pogueu aportar informació sobre aquesta qüestió, envieu-la a ic_comunicacio@terra.es. Us adjuntem informació sobre el PARC del FOIX, entitat a la qual des d'ICb hem sol.licitat la incorporació de la desenbocadura del riu Foix dins de l'àrea d'aquest espai protegit.

JA HEM OBERT EL FORUM ICb


Ja us vàrem anunciar uns dies que estava en marxa el salt al món digital: ja tenim el FORUM ICb iniciat, a partir del dia d'avui.
Les persones interessades en formar part de la llistade distribució, comuniqueu amb ic_comunicacio@terra.es i el VOLUNTARIAT ELECTORAL i DE SUPORT a ICb es posarà en marxa!!!!