3.9.10

Joan Barril ,esperem de nou els teus articles sobradament reconeguts i seguits per lectors i lectores .Ara en aquesta pausa que suposen les vacances fa que enyorem a determinats periodistes a l´ hora de llegir els diaris en format paper i els digitals.
Recordem a Joan Barril anunciant la seva tornada al setembre. Excel·lent.

L'opinió o la vida

Joan Barril
En temps no tan antics era freqüent que la gent, abans d'anar-se'n de vacances, tapés els mobles amb grans llenços blancs, tanqués l'aixeta del gas i de l'aigua i col·loqués les plantes lluny de la llum solar i a sobre d'una superfície resistent a l'aigua. Així eren els preparatius de les vacances i en aquest ritual de llençols i de persianes tancades es donava l'any per clausurat.

Una cosa semblant em passa en aquest moment. Aquesta és l'última columna que escric en aquesta pàgina. Fa 14 anys que estic en aquest gènere anomenat «opinió» i si volen que els ho digui ja no sé què opinar de res. Em consta que no sóc l'únic, perquè l'opinió està sent fagocitada per la propaganda i per aquells que creuen que ja no cal llegir ni dubtar ni molt menys debatre. L'opinió no ha estat mai un gènere còmode, perquè obliga l'opinador a mullar-se en la tinta, precisament ara que altres opinadors prenen per assalt les ones i el que van dir ahir és el contrari del que diuen avui. Això sense oblidar els que, refugiats en l'anonimat telemàtic i en una interessada visió de la llibertat d'expressió, es dediquen a abocar comentaris injuriosos i grollers a la pantalla. En altres paraules: que no s'havia opinat mai tant com ara i amb tan poc rigor com ara.
Catorze anys buscant emocions, anàlisis, sentiments i al final d'aquest estil de periodisme ens adonem que el guió ens ve marcat per suposats polítics la màxima tasca intel·lectual dels quals consisteix a saber si els opinadors som dels seus o dels contraris. De tant en tant, en períodes particularment tensos, els polítics convoquen els opinadors per fer-nos creure que tots som iguals. Però la veritat és que els polítics passen i els periodistes, mal que bé, ens quedem. I en aquesta desigualtat consolidada l'opinió ja només s'alimenta d'idees agostades, de projectes vans, de rutes enfangades i de simulacres de tasques èpiques en què l'única cosa que importa és saber qui la té més llarga.
¿Vostès no estan cansats de tanta xerrameca estèril? ¿No han pensat més d'una vegada que fa falta una màquina que es pregunti permanentment per la veritat de les coses que ens diuen i sobretot pels motius últims de les decisions polítiques? Perquè es fa difícil escriure sobre la boira. Se'm fa una muntanya creure en gent que no es creu ni a ella mateixa. A vegades em demano en què podria entretenir el temps per a mi en lloc de jugar a ser un intel·lectual de trinxeres per a uns generals que no saben en quina guerra combaten.
És legítim cansar-se de la destil·lació del no-res. I no és menys legítim abandonar la tasca de mirar el que ens passa amb les orelleres de burro que ens han posat certs burros. Respecto massa aquest ofici per continuar fent l'esforç d'imaginar que hi ha alguna cosa més que oportunisme i adulació en aquesta política cortesana que ni s'entén ni es vol fer entendre.
Arribarà el setembre i les ciutats tornaran a oferir-nos el magnífic espectacle de la vida. Aquesta és la vida que els explicaré en aquest diari del poble. Posats a rebre dictats més val anar-los a buscar a les places que als gabinets de premsa. I posats a experimentar l'acord o la protesta dels lectors prefereixo trobar-me'ls cara a cara pel carrer que amagats en la covardia infame dels comentaris d'internet. Ara per ara s'ha acabat l'opinió i comença la vida real. Ens veiem, si els plau, al setembre. Ja els explicaré.
Font:

2.9.10


FESTIVAL DE JAZZ
5 de Setembre, diumenge

NEW ORLEANS PUSSYCATS



Pepe Robles Trompeta i cors
Mikhail Violin Banjo i veu
Mikhail Ulianovski Piano i cors
Horari d’actuació: 19.00h. a 21.00h
Preu entrada: 15 €
Consumició mínima: 3 €
Cal reservar, aforament limitat
e.mail: pic-jazz@amplificador.net Adreça: c/Jacint Verdaguer, 20 Telèfon: 93.895.29.14

El casal d’avis municipal obre portes el dia 3

Notícies - Serveis a les persones
01/09/2010
El proper divendres s’inaugura el nou casal d’avis resultant de la fusió de l’espai de la gent gran i del casal de Caixa Penedès. Precisament aquesta entitat va acordar amb l’Ajuntament la cessió del seu espai i els equipaments al Consistori que, a més, rebrà una aportació econòmica anual de 3.000€ el primer any i 9.000€ els següents per al pagament de les despeses generals pròpies de les activitats del Casal. D’altra banda, l’Ajuntament es farà càrrec de les gestions i despeses derivades del manteniment i conservació de l’espai. El personal que hi treballarà serà contractat per l’Ajuntament i actuarà sempre sota la seva direcció i dependència.

La intenció és unificar i poder ampliar l’oferta de les activitats que es realitzen. Amb la nova ubicació també s’allibera l’ús de l’espai de la gent gran que hi ha al Centre Social. A partir d’ara tan sols s’hi faran aquells actes i celebracions que requereixin un espai ampli per a un gran aforament, de manera que les activitats i cursos passaran a fer-se a la nova seu del Casal d’Avis. Caixa Penedès podrà aportar el seu bagatge i experiència en l’organització de les activitats relacionades amb el Casal d’Avis municipal de Cubelles, ja que es mantindrà la col·laboració amb l’Obra Social de Caixa Penedès.

1.9.10






Maria Trives/Diari de Cubelles

Setembre comença a caminar. De nou la rutina del treball i sort de qui en disposa ! Desplaçaments en hores puntes complicats ,escolars il·lusionats o no amb els nous llibres camí del centre escolar ,de nou carrers col·lapsats a les grans ciutats i no tan grans també es habitual .Avies i mares atrafegades en coordinar tot aquesta moguda de nens u nenes cap a l’escola pel mati i a la hora de dinar au tornem-hi ! visiblement capgira de nou les vides quotidianes de les persones un pel relaxats desprès de dies de vacances al poble de sempre , de viatge o sense moure’s del punt on es viu.
Alternatives possibles a Cubelles al mes de setembre per qui disposi de temps lliure?
Aconsellable ,arribar-se a fer un bany a la platja o una passejada per les rodalies de la vila. Cubelles no disposa nomes de platges,teniu indrets per fer una caminadeta i a la tarda disposeu de les postes de sol que son magnifiques a la desembocadura del Foix o a La Mota. ! Determinats pobles propers com , Vilafranca,Clariana,Vilanova ,L´Arboç ,El Vendrell , ofereixen recorreguts amb nuclis urbans interessants i amb continguts històrics senyalats
Aprofiteu els dies de setembre ,acostumen a ser lluminosos pel mati i amb reflexos daurats a la tarda ,gaudiu a fons el que ofereix un nou dia !

31.8.10



NOTA DE PREMSA

VELA: PATÍ DE VELA

EL NAVEGANT JORDI OBACH RAFEL DEL CLUB MARÍTIM CUBELLES GUANYADOR DELCAMPIONAT D'ESPANYA DE PATÍ DE VELA JÚNIOR


Del 25 al 28 d'agost s'ha celebrat simultàniament el 67º Campeonato deEspaña de Patín a Vela y el 5º Campeonato de Espanya de Patín a Vela Júniororganitzat pel Club Marítim Altafulla (Tarragona).
En finalitzar totes les regates s'ha proclamat Campió d'Espanya de Patí deVela Júnior el navegant del Club Marítim Cubelles Jordi Obach Rafel a bordde la seva embarcació “Pajaritu Petit”, demostrant la seva bona formaactual, ja que, aquest mateix any ja va aconseguir la primera posició en laCopad'Europa de Patí de Vela Júnior, la seva propera cita d'alt nivell seràaquest proper mes d'Octubre en la Copad'Espanya que se celebrarà en lalocalitat de Alcosebre (Castelló).
El Club Marítim Cubelles va estar representat en aquest Campionat d'Espanyaper set navegants, dos de Patí de Vela i cinc de Patí de Vela Júnior, sentla participació total de 108 embarcacions procedents de tota Espanya.És la primera vegada que el Club Marítim Cubelles en els seus 40 anysd'història que precisament els està celebrant aquest any (1970-2010) obtéun Campionat d'Espanya, la qual cosa engrandeix els actes de celebracionsque s'estan duent a terme en aquest Club pel seu 40 aniversari.
La resta de components de l'Equip de Regates del Club Marítim Cubelles vanaconseguir uns bons resultats, en Patí de Vela Jordi Aranega va obtenir la8ª posició absoluta i Jordi Obach Xifra la 7ª posició en 2ª Categoria, enPatí de Vela Júnior Emilio Murillo va obtenir la 3ª posició en CategoriaInfantil, Tere Rigla va obtenir la 6ª posició en Categoria Fémina, PolÁlvarez va obtenir la 9ª posició i David Crespo la 16ª.