19.5.12


Publicat avui a La Vanguardia . 


Els altres marginats

El senyor Montoro ha retallat un 56% la partida destinada a la inserció laboral dels discapacitats


PILAR RAHOLA

El cost de la crisi és inversament proporcional al lloc que hom ocupa en la societat: més alt per a la gent sense recursos que per a la classe mitjana, i molt més per a la classe mitjana que per als més poderosos. Si aquesta escala discriminatòria la fem amb altres paràmetres, també en retallades, hi ha col·lectius més discriminats que d'altres. És el cas, per exemple, de les entitats que treballen amb discapacitats psíquics i físics i que acaben de veure com els pressupostos del senyor Montoro han retallat un 56% la partida destinada a la seva inserció laboral. Dita així, la xifra és una més de les que s'amunteguen en el femer de les males notícies. Però si ens hi apropem amb els ulls de mirar la gent, el que en queda són 7.300 llocs de treball, repartits en 100 entitats sense ànim de lucre, que ara perillen, a més de 982 persones que deixaran de ser formades i 500 professionals que perdran la feina, mentre els discapacitats que tenien una vida laboral digna restaran a casa. L'Estat, a més, incompleix la llei d'Integració Social, que obliga a finançar el 50% del sou mínim d'aquestes persones, i -cosa ben estranya!- la retallada és més dura a Catalunya que en altres autonomies. És a dir, que posats a deixar-nos en els ossos, també es recorden de gratar els pocs diners que dedicaven a la reinserció d'aquest sensible col·lectiu.

Des de la perspectiva humanitària queda poc a dir, més enllà de constatar la grisa sensibilitat del Govern Rajoy envers aquest col·lectiu. Però, a més, la qüestió també té lectura catalana, perquè fou a Catalunya als setanta, quan la discapacitat era un tema tabú, que van començar a plantejar-se centres especials per inserir laboralment els discapacitats. Sortosament, la Generalitat els va donar suport des de l'inici i, en aquests moments, aglutina un terç d'aquests contractes a tot l'Estat, però la retallada de l'Estat en aquesta partida posa en perill tot el sistema. Davant la greu situació que es pot crear per a milers de discapacitats, les entitats implicades faran diumenge un acte que es preveu multitudinari a l'Arc de Triomf, sota el lema "Això sí que no. Si ens retalleu, ens abandoneu". Tant l'alcalde Trias com el conseller Cleries han confirmat l'assistència. 

I no hi ha molt més a dir, tal vegada perquè el següent que em vindria de gust seria massa gruixut per a un article. Com poden fer una cosa com aquesta? Els quadraran els números retallant aquestes partides tan sensibles i alhora tan minses? I què els dirà la consciència mentre diuen que no tenen diners per a discapacitats, però tapen els milionaris forats negres de la seva joguina bancària, aquella en què els polítics i els amics del PP feien festa grossa? Festa grossa que ara paguem tots. Diria que és una vergonya, però és massa suau. Que és indigne, i em quedaria curta. Que és brut, lleig, trist, injust..., i encara em faltaria diccionari...



Si voleu tornar a veure el ple celebrat el dimarts podeu clikar

Font :  http://www.tdtgarraf.com/municipi/cubelles/ple-municipal/capitol/cubelles-15-05-2012

17.5.12


MANIFEST AMB LES PREGUNTES CONJUNTES DELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ ENTESA PER CUBELLES-CIU-PSC, AL PLE DEL 15 DE MAIG

En relació a l’acta del 17 de Gener , en el punt on es fa constar la pregunta de la Sra. Romero a la regidora Sra. Navarrete de si hi ha alguna relació laboral entre el nou Cap de la Policia Local i algun familiar seu, Acta en la que per cert no constava la negativa de la regidora a la pregunta esmentada, que per tres cops ho va negar...!!

Independentment d’això, vostè Sra. Navarrete ho va negar també, tant al Canal Blau com a Ràdio Cubelles, Diari de Vilanova... dient que estava tranquíl•la que la veritat era la seva premissa vital i que en el decurs del temps tothom quedaria el seu lloc. A més a més vostè va fer que el Govern Municipal organitzés una roda de premsa anunciant una querella que avui i un cop passat tres mesos, sabem que encara no s’ha interposat adreçada a defensar la seva honorabilitat, fins el punt de que el sr. Alaman va dir que si el govern no fos transparent i actués tal com denunciava l’oposició, plegaria.

Doncs bé, pot ser que comencin a fer les maletes, perquè no el temps, sinó un familiar directe seu, Sra. Navarrete, tal i com es va insinuar a la roda de premsa, i tal com li va preguntar la Sra. Romero, ha confirmat el que nosaltres varem dir. Que no es altre que aquest familiar seu havia treballat com a company de feina al Vendrell, del nou cap de la policia contractat per vostès.

En una carta personal dirigida a un particular, a través de l’OPIC, admesa per aquesta oficina municipal on només es poden dirigir cartes i instàncies a l’Administració, va ser tramitada i lliurada per la Policia Municipal al seu destinatari, (Val a dir que en aquest cas es va tramitar tan sols en 5 dies).....obviant tota legalitat en matèria de correspondència, protecció de dades, etc; utilitzant amb el consentiment de la Sra. Alcaldessa a fer servir l’Ajuntament com oficina de correus o missatgeria. Podrem a partir d’ara felicitar un aniversari o uns Nadals a un veí que no sabem on viu, presentant un escrit a l’OPIC amb la certesa que l’Ajuntament també li farà arribar i amb tanta celeritat? 

Aquesta carta personal no només l’ha posat en evidència Sra. Navarrete sinó que de retruc també el seu company que va donar la cara per vostè, perquè vostè va negar un fet, que el seu familiar posa de manifest en aquesta carta. I és que havia treballat i coneix el nou cap de policia, el qual curiosament el qualifica amb les mateixes paraules que vostè, de bona persona i excel•lent professional, de tal manera que : o vostè ha mentit sistemàticament en negar en diverses ocasions a través de diversos mitjans de comunicació aquesta realitat pel que hauria de dimitir si tingués una mica de dignitat política, o que vostè no sap ni on ni amb qui treballen els seus familiars més propers, motiu pel que també hauria de dimitir, per què si no sap el hi ha a casa seva, com pot saber el que passa a Cubelles amb prop de 14.000 ciutadans?

Es fa estrany que desprès d’aquests 3 mesos anunciant el Sr. Alaman a diversos mitjans de comunicació que els nostres serveis jurídics ho estaven estudiant, hagi optat finalment per contractar un bufet d’advocats extern, donat que els juristes municipals no hi veuen fonamentació jurídica per la seva interposició, raó per la qual s’ha optat per una contractació jurídica externa motivada per la seva obcecació de continuar denunciant ni que sigui per algú de fora de casa, que els ha dit finalment allò de “que pagant Sant Pere canta “...
Ara el que voldríem es que ens expliquessin a nosaltres i als veïns : Perquè una querella per suposades injuries la qual està tipificada al Codi Penal com a “delicte privat”, es subvenciona amb els diners públics, amb connivència amb l’Alcaldia que li dona suport polític i econòmic per sufragar la despesa que comport la contractació de procurador i advocat extern, amb el decret 173/12. ? Hi ha algun informe signat per algun responsable legal que avali aquest procediment administratiu i aquest dispendi, o es decisió únicament d’Alcaldia i de la Regidora Sra. Navarrete? 

Entesa Per Cubelles

Cubelles 15 de maig 2012

16.5.12


Diari de Cubelles 

Demà dijous després de les noticies als informatius de la nit ,en que la moral la paciència i el bon ànim cau per terra dia si ,dia no ,  disposem de trenta minuts en que el somriure esclata i permet que mitja Catalunya ....i qui pot d´altres comunitats ... amb il-lusió ! contempli  Polònia que de moment no forma part de les retallades!.

Xevi Xirgu li dedica al President Mas aquest article força convincent i amb il·lusió ! 

I amb il·lusió

Xevi Xirgo “Podríem recuperar aquell eslògan de la Norma i el català i iniciar una campanya amb el lema “Les retallades, cosa de tots””

Sàpiga, president, que a mi encara me'n queda, d'il·lusió. Ho dic perquè ahir vostè va fer una radiografia de llibre, sensacional, d'aquelles que un bon dirigent ha de fer quan les coses van mal dades. Va agafar el brau per les banyes –i no és la primera vegada– i va dir les coses ben clares: el govern espanyol ens va prometre 1.700 milions que ara no tenim en el pressupost, vivim una sistemàtica centrifugació del dèficit de l'Estat cap a les autonomies i, en canvi, ells ni redueixen els salaris dels funcionaris, ni aturen ni posen al ralentí cap de les obres que són un malbaratament de diners públics i no només ens apugen els impostos sinó que dels ingressos que això genera no en veiem ni un cèntim. I doncs, què fem nosaltres? Una nova onada de retallades. Consolidem les retallades als funcionaris i el govern també centrifuga el problema i, com si fos aquell eslògan de la Norma i el català, ara ens diu allò de “Les retallades, cosa de tots”. Tindrem, ens diuen, menys carreteres, més llistes d'espera, menys subvencions i, a la llarga, més peatges. Ja comencem a ser experts, en retallades. Deia vostè, president, que ja tenim autoritat moral per alçar la mà i dir que no tot han de ser retallades. I té raó. Tenim autoritat moral per dir això i per dir moltes altres coses. Com per exemple que ja en tenim la pipa plena i que volem marxar. Tindríem fins i tot l'autoritat moral suficient per no aplicar amb la diligència que es desprèn del seu anunci les mesures que ens vénen dictades des de Madrid en salut, ensenyament o universitats. Però les aplicarem. I amb il·lusió, només faltaria. Perquè el que se'ns acaba, president, no és la il·lusió. És la paciència.







Diari de Cubelles

Toni Soler ja no surt a Polònia ,pro tenim el plaer de llegir les seves opinions com articulista al Diari Ara .L’agudesa dels seus articles acompanyada d’una certa ironia permet facilitar al lector o lectora i entendre des de la primera línea el fons del contingut a tractar. Alguns politics haurien d’aprendre a fer-ho ja que sovint confonen al personal.

FORA DE TEST

Siguem pessimistes

TONI SOLER 
Si la Generalitat impulsa una hisenda pròpia, poden passar moltes coses bones. Però per tenir èxit, abans hem d'imaginar un escenari pessimista.
POETES. Ara, quan més efervescència sentim, és el moment d'aixafar guitarres. En castellà en diuen ponerse en lo peor . En català, posar-se la bena abans de la ferida. I en qualsevol dels casos és un exercici necessari. Esclar que el pessimisme gratuït és estèril, i a casa nostra d'això n'hi ha molt. Però també és cert que de vegades ens domina un fervor pueril. "Tot està per fer i tot és possible": un vers inspirat no pot ser un programa de govern ni una estratègia de país. A la Catalunya del segle XX hem estat tan mesells com temeraris; hem actuat, doncs, de manera romàntica en massa ocasions. I ara que ens trobem davant d'un repte polític seriós -seriós de veritat- ens convé tot el realisme de què siguem capaços, un realisme sistemàtic i científic. Els poetes, els somiatruites, els opinadors de tota mena ja ho hem dit tot, ens hem queixat de tot, hem formulat greuges i aspiracions, hem ajudat a generar una massa crítica que creu de debò en l'opció sobiranista. Ara han de parlar els que en saben. Hem de posar els peus a terra i convertir un estat d'ànim en una maquinària de precisió.
PREVEURE. Siguem, doncs, els millors pessimistes. Deixem les banderes a casa, oblidem-nos de Braveheart (oblidem Mel Gibson, de passada) i preguntem al polític, l'economista, el sociòleg, el científic, el diplomàtic, quin és el camí de la sobirania i quines són les seves conseqüències. I exigim respostes sòlides, no una xifra rodona o un titular inspirat. Anticipem-nos als problemes, prevegem els riscos, acceptem que les coses no són mai com les voldríem. No donem res per sabut, no comptem amb ningú d'entrada, no esperem que la nostra raó serà percebuda com a tal. Vulguem dialogar sempre. Busquem senders alternatius. Siguem desconfiats. Preparem respostes útils a la coerció dels altres. Siguem sempre conscients de les eines amb què comptem.
ESCENARIS. Si la Generalitat impulsa una hisenda pròpia, poden passar moltes coses bones. Però per tenir èxit, abans hem d'imaginar un escenari pessimista: Artur Mas enviat als tribunals; el govern espanyol multant els insubmisos fiscals i congelant transferències; ajuntaments del PP (i potser alguns del PSC) desobeint la consigna del govern català; les agències de qualificació deixant el deute català per terra; la Unió Europea exigint respecte a la llei; multinacionals retirant inversions per por a la inestabilitat (o per pressions diplomàtiques); la brunete d'allà i d'aquí atiant el conflicte social (i si és possible, ètnic). Davant d'una aspiració democràtica que esdevé majoritària, tot això no ha de fer por, però cal preveure-ho. Ja sigui per evitar-ho, per enfrontar-s'hi o -en el pitjor dels casos- per aprendre la lliçó de cara a cites futures. Cal posar la bena abans de la ferida, fins i tot en el cas que la ferida sigui improbable. Cal imaginar un endemà i ser capaços de banyar-lo de realitat, amb tot el que això comporta. Cal, en resum, tenir l'ambició màxima i la fredor absoluta per evitar la temptació d'esperar que les coses passin simplement perquè desitgem que passin.


Diari de Cubelles 

Destacar intervencions al Ple Municipal de de Cubelles d´ahir  per part d´ Anna Martinez (Entesa FIC) amb el torn de preguntes  cap al Govern de Cubelles a final del Ple ,força interessats i molt treballades  i que empeny a  fer lectura de les respostes .  
a Jose Ecija (PSC) molt segur i determinant en les paraules ,dirigides cap al senyor regidor  Lluís Alamán (PP)i  que de moment segueix erre  que erre ...
Destacar l intervenció de Noemí Boza (PP) que va agrair públicament la predisposició positiva de tots .els grups polítics en aquest tram final del procés respecte a determinar i a  reglamentar i ordenar la participació ciutadana a Cubelles iniciat el any 2007
Destacar l ’intervenció de Luis Criado president de AMICU ,demanant  l’implicació de tots per donar suport a Montse Roca  afectada d´una malaltia  degenerativa i a dia d´avui amenaçada per desnonament eminent i que va defensar la seva filla i cuidadora Ariadna Miñambres.





El Ple aprova definitivament el Pla Estratègic de Participació Ciutadana

Notícies - Alcaldia
16/05/2012
El president d’Amicu i la filla de Montse Roca, amenaçada de desnonament, va intervenir per demanar el suport del plenari
La sessió plenària del mes de maig va aprovar, unànimement, el Pla Estratègic de Participació Ciutadana, que es treballa des de l’any 2007. A més, el ple va aprovar la modificació de les ordenances fiscals 16 (piscina) i 22 (publicitat als mitjans de comunicació municipals); i les mocions en defensa de l’escola en català, de suport a la ILP de regulació de la dació en pagament, a la renda mínima d’inserció, per la sostenibilitat del sistema nacional de salut, contra la retallada en polítiques d’ocupació i en defensa dels damnificats per les participacions preferents. Finalment, tots els grups, amb l’abstenció de CiU, van donar suport a la moció en defensa de les escoles bressols municipals.
Precisament, en el debat de la moció sobre el suport a la iniciativa legislativa popular per la regulació de la dació en pagament i la paralització dels desnonaments i el lloguer social, va intervenir, d’acord amb el reglament de Participació Ciutadana, el president d’Amicu, Luis Criado, i la filla i cuidadora de Montse Roca, Ariadna Miñambres. Montse Roca, vicepresidenta d’Amicu, és una dona discapacitada i amb una malaltia degenerativa que està en fase de desnonament del seu domicili habitual. Criado va demanar “la implicació de tots vosaltres”, en referència al plenari, per “donar suport a aquesta família”. El Consistori, a través de la regidoria de Benestar Social, està recolzant la lluita de la veïna cubellenca per aconseguir un lloguer social del seu habitatge i evitar, d’aquesta manera, haver d’abandonar el seu domicili.
Pla estratègic de Participació
El pla estratègic de Participació Ciutadana es va iniciar l’any 2007, per tal d’impulsar polítiques participatives de qualitat adreçades a les persones. Segons va explicar Noemí Boza, regidora de Participació, que va agrair públicament la predisposició positiva de tots els grups polítics en aquest tram final del procés, aquest serà el document marc que ha de servir per planificar, impulsar, reglamentar i ordenar la participació ciutadana a Cubelles. Per tant, és l’eina pràctica que ha d’actuar com a guia integral per al desenvolupament de la participació, tot definint criteris, objectius i propostes.
El Pla està estructurat en les línies estratègiques i les propostes d’actuacions que se’n deriven. D’aquests, es defineixen com a objectius l’organització de la participació interna de l’Ajuntament per millorar les polítiques públiques participatives; la informació i la comunicació com a eines essencials per millorar la Participació; la potenciació i promoció dels òrgans de participació estables i el foment d’un teixit associatiu i participatiu.
Modificació de taxes
El Ple va decidir modificar els preus dels curset de natació a la piscina municipal, que passen de 60 a 70€, els de 2 setmanes, i de 120 a 135€, els d’un mes. Per altra banda, se suprimeixen els cursos de 2 i 4 dies i de 2 mesos, i es defineixen clarament els trams d’edat en el tiquets individuals i abonaments.
Pel que fa a la tarifa de publicitat de Ràdio Cubelles i el butlletí municipal, aquest es revisen després de 5 anys sense fer-ho i s’actualitzen al cost del servei.

Font : http://www.cubelles.cat/


El PSC demana una comissió informativa urgent per resoldre la crisi de les llars d'infants


El Ple aprova totes les mocions del Grup Municipal Socialista contra les retallades en ensenyament i sanitat i contra els desnonamets


El Grup Municipal Socialista ha sol•licitat oficialment la convocatòria urgent d’una Comissió Informativa Municipal que de manera oficial analitzi la greu situació a que es poden trobar abocades les llars d’infants municipals si el Govern de la Generalitat retalla les subvencions i els recursos necessaris pel manteniment de les escoles bressol a Cubelles.

El PSC ha fet aquesta petició formalment al darrer Ple municipal on va aconseguir el suport majoritari dels grups de govern i oposició a una moció instant el Govern de la Generalitat perquè doti fins a 1600 euros destinada a les escoles bressol i no la redueixi per sota dels mil euros. 

El PSC ha ofert el seu suport a la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cubelles per instar la Generalitat a rectificar el seu posicionament. Segons les xifres de cofinançament anunciades pel Govern català els descens d’inversió representa un 28% i un 44% inferior a l’aportació de fa dos cursos.
 

D’altra banda, el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Cubelles vol mostrar la seva satisfacció pel suport majoritari obtingut en el darrer Ple a favor de les mocions presentades contra les retallades en ensenyament i sanitat i en defensa dels afectats per les “participacions preferents” i contra els desnonaments arreu de Catalunya amb afectació directa en diversos casos a Cubelles.
 

El PSC va aconseguir aprovar al Ple les sis mocions presentades per: redefinir la Renda Mínima d’Inserció i adequar-la a les necessitats actuals; sol•licitar la derogació del Reial Decret 16/2012 del Govern espanyol que retalla les prestacions sanitàries i trenca la universalitat i gratuïtat de l’atenció sanitària a Espanya; augmentar els pressupostos sense retallades en matèria de polítiques d’ocupació; denunciar l’engany que ha afectat milers de petits estalviadors enganyats amb les “participacions preferents” de caixes i bancs i en defensa de les escoles bressol.
 

En el mateix Ple, el PSC va aconseguir el suport a la moció a favor de la recollida de signatures per la reforma de llei a través de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la dació en pagament amb efectes retroactius, una moratòria immediata dels desnonaments i la reconversió de les hipoteques en lloguer social com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a l’habitatge de les persones afectades per execucions hipotecàries.

Font : http://www.vilanovadigital.com



14.5.12

VOLVEMOS A LAS CALLES EL #12M15M: PORQUÉ SOMOS EL 99% Y SABEMOS QUE ¡SÍ SE PUEDE!

http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/

Un año después de tomar las plazas nos sobran las #RAZONES12M15M para volver a salir junt@s a la calle:
Los desahucios han alcanzado un cifra récord en 2011( http://ow.ly/aKZMM ). El Gobierno del PP se dedica a consensuar decretos de buenas prácticas con las entidades financieras que menosprecian a los cientos de miles de personas afectadas a las que quieren continuar estafando para mantener intactos los beneficios del 1% y sólo sirven para lavarse la cara en los medios de comunicación ( http://ow.ly/aL02B).


 

 

13.5.12


El 15-M respon als desallotjaments intensificant els debats a plaça Catalunya

Els 'indignats' omplen la plaça de xerrades, amb intervencions com la de l'economista Arcadi Oliveres, per intentar concretar els seus objectius. La segona nit tindrà una trentena de tendes de campanya instal·lades

La resposta del 12M-15M als desallotjaments de moltes places de ciutats de l'estat espanyol no serà organitzar una manifestació sinó ''intensificar'' els debats dels grups de treball, segons ha explicat Jordi Camí, un 'indignat' de la plaça de Catalunya que prefereix donar un nom fals per identificar-se, a l'ACN. Camí ha dit que en el transcurs d'aquest dilluns s'acabaran de tancar els continguts dels respectius grups de treball i el dimarts 15 serà una jornada de ''mobilitzacions'' per ''visualitzar'' el contingut de les resolucions aprovades pels grups. La plaça de Catalunya, que es va omplint de gent, ultima els detalls de la gran assemblea del dia, que començarà a les nou del vespre.
Durant tot el dia d'avui, la plaça ha recuperat el seu paper d'àgora. L'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha sigut un dels protagonistes de la tarda. Ha parlat sobre l'auditoria ciutadana del deute. També hi ha hagut xerrades sobre com afectaran la població les retallades en el sistema públic de sanitat i ensenyament. La plaça s'ha tornat a omplir de carpes i ha mantingut la trentena de tendes de campanya de gent que hi ha passat la nit. A  primera hora de la tarda, fins i tot, s'hi començava aixecar una de les construccions de l'any passat per fer nit a dalt dels arbres.
L'assemblea del vespre ha començat amb la projecció en una gran pantalla d'imatges de la manifestació d'ahir. Centenars de persones han seguit la trobada, que ha tornat a ser multitudinària, però ja no hi ha l'aglomeració d'ahir, quan l'assemblea va coincidir amb el final de la gran manifestació i la plaça es va omplir fins a la bandera. Les diferents comissions de treball posaran ara en comú la feina feta durant el dia i s'acabaran de perfilar les accions de dimarts. Hi ha una trentena de tendes de campanya ja preparades per a la segona nit d'acampada 'indignada'.