22.4.06

Presentació del llibre de Joan Vidal sobre El Círcol Cubellenc, diumengeEL PUNT..

Cubelles.L’historiador Joan Vidal presentarà el seu llibre El Círcol Cubellenc (1890-1939). Mig segle d’història de Cubelles a través de la seva entitat pionera, demà, a les set de la tarda, al cinema Mediterrani. Vidal va guanyar la beca d’investigació local 2004 per estudiar l’origen i la desaparició de la primera entitat fundada a Cubelles. El llibre està publicat per l’Ajuntament.
www.vilaweb.cat
Cultura
La Setmana Cultural arriba amb força per Sant Jordi La Fira del Comerç Just i la Solidaritat torna a coincidir amb la diada de Sant Jordi i la trobada de puntaires
Els actes centrals de la Setmana Cultural 2006, que enguany arriba a la seva 32a edició, arriben coincidint amb el cap de setmana de Sant Jordi, patró de Catalunya. Les paradetes de venda de roses i de llibres s'instal·laran des de dissabte fins a diumenge a la tarda a la plaça de la Font, aprofitant la coincidència de la diada amb el cap de setmana.
Però aquests no són els únics actes de dos dies farcits de propostes culturals i soli`dàries. Des de les 10 del matí de dissabte, i fins diumenge a la tarda, se celebra una nova edició de la Fira del Comerç Just i la Solidaritat.
Una vintena d'associacions i ong's s’han inscrit per participar en aquesta mostra, tant del municipi com d’arreu de la comarca, algunes de les quals venen per primer cop. A més de l’atractiu propi de les parades, que com ja és costum s’instal·laran als voltants de la plaça de la Vila, com en anys anteriors es desenvoluparan tot una sèrie d’actes paral·lels organitzats per les pròpies associacions i ONG’s. Dissabte a la tarda s’explicaran contes senegalesos, hi haurà un petit concert, es farà una lectura de poemes i també es donarà a conèixer el “candombe”, un tambor típic de l’Uruguai, que participarà en un passacarrers amb instruments de percussió.
En l’edició d’enguany cal destacar una important participació per part de diferents col·lectius de joves del municipi. Entre d’altres, l’associació El Cubell que està treballant en un projecte sobre el Sàhara, o un grup de nois i noies de la Xarxa d’Acompanyament al Municipi, el XAM, que faran un taller de roses de fang amb l’objectiu de vendre-les després per recaptar fons per a una ONG, que ells mateixos triaran.
A més, i com ja és costum, en aquesta 3a Fira de Comerç Just i Solidaritat es faran tallers pels més petits i diferents activitats de sensibilització.

En el record, Víctor Alari
La commemoració del desè aniversari del Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, organitzat per l'emissora municipal Ràdio Cubelles, que a més celebra els seus 25 anys, coincideix enguany, també, amb els deu anys de la desaparició del primer director de la ràdio. És per aquest motiu que, des de la direcció de l'emissora i de la comissió que organitza els actes del 25è aniversari, s'ha volgut retre un sentit homenatge a la figuar d'en Víctor Alari.
L’espectacle infantil "Dansamón!" obrirà l’activitat festiva dissabte, 22 d’abril, a dos quarts de sis de la tarda a la plaça del Centre Social. Es tracta d’un acte adreçat als infants que gaudiran d’un espectacle amb cançons i danses d’animació i del món, a càrrec del grup d’animació Corrandes.
Seguidament, a les set del vespre tindrà lloc el Lliurament de Premis del 10è Concurs de Contes i Narració Breu “Víctor Alari”, que enguany es completarà amb un recital dels poemes d’en Víctor Alari, musicalitzats pel vilanoví Ton Dalmau.
En aquesta ocasió es repartiran 1.450€ en premis distribuïts en les diverses modalitats del Concurs. La novetat d’aquesta edició del certamen és el Premi Especial “25 anys Ràdio Cubelles” i l’ampliació de les categories Infantil i Juvenil en el Premi Únic de Poesia. Pel que fa a la participació, enguany, s’ha vist novament incrementada amb més d’un centenar d’obres participants constatant l’èxit rotund que té cada any el certament. Malgrat que la categoria juvenil no acaba d’arrancar tant les categories infantils com la d’adults i, sobretot, la modalitat de Premi Únic de Poesia superen les expectatives d’un certament que cada any creix en interès i premis.
Altres activitats
Pels joves torna el concert de Sant Jordi, que enguany comptarà amb la presència dels grups La troba Kung Fu, Martingala, Mocambo i Sínósí. El concert té lloc el dissabte, a les 10 de la nit a la sala la Mota de Cubelles. L'acte està organitzat per l'Ajuntament de Cubelles i les associacions juvenils El Cubell i El Peix Agulla. Podeu trobar més informació a través de http://www.motafestival.tk.
Diumenge, al matí, és el torn de la VIII Trobada de Puntaires. És aquest un dels actes consolidats de la Setmana Cultural, amb la presència de gairebé 200 puntaires d'arreu de Catalunya. Les participants s'aplegaran al voltant del carrer Major i es barrejaran amb les parades d'artesania, de productes locals i les de venda de productes de comerç just i solidaritat.
A la tarda (a les 7 al Cinema Mediterrani) arriba la presentació del llibre "El Círcol cubellenc (1890-1939). Mig segle d'història de Cubelles a través de la seva entitat pionera", d'en Joan Vidal i Urpí, guanyador de la Beca d'Investigació Local 2004.
La primera societat cubellenca i una de les que millor representa la vila de Cubelles, i per extensió la comarca i tot Catalunya, és el Círcol Cubellenc. Aquesta obra ressegueix, ara com una comèdia, adés com un drama, la història de cinquanta anys d'una entitat que va protagonitzar els fets més destacats d'un segle ple de lluites i progressos. Entre 1890 i 1939, anys en què el Círcol vertebrà una part dels anhels cubellencs, es van viure canvis de règim, revolucions tecnològiques, socials i de qualitat de vida que afavoreixen un dels salts endavant més importants de la història de la humanitat.
Joan Vidal, un erudit en la història de Cubelles, ha fet una acurada investigació per relligar totes les dades po´lítiques, socials, econòmiques i culturals que, des de la realitat cubellenca, expliquen com la vida local va viure una etapa decisiva en la història. Departament de Comunicació Divendres, 21-04-2006
Participació Ciutadana i Comunicació
Els Premis ADEG reconeixen els 25 anys de Ràdio Cubelles .Els Premis ADEG 2006 tenen la finalitat de reconèixer aquelles iniciatives d'empreses del Penedès i del Garraf, vinculades o no a l'Associació, que hagin excel•lit durant l'any 2005.
L’Associació d’Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès amb motiu dels Premis Adeg 2006 va atorgar un reconeixement a Ràdio Cubelles per la seva trajectòria en el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació. El lliurament de premis es va fer durant la celebració de la Nit de l'Empresari que va tenir lloc divendres,21 d'abril a l'Hotel Melià de Sitges. A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas; el regidor de Comunicació i Participació Ciutadana, Xavier Grau, així com la directora de Ràdio Cubelles, Àngels Fuster, que acompanyada de tot l'equip de treballadors de l'emissora municipal (Pere Sallent, Marc Machado, Josep LLuís Villanueva i Sergi Gómez) van recollir el guardó.
La Nit de l’Empresari 2006 es va celebrar amb una gran expectació davant el veredicte del jurat dels Premis ADEG. Més de seixanta empreses van confirmar la seva candidatura en una o més de les diferents categories del concurs anual. L’organització ha destacat l’excel•lent nivell de les presentacions i dels mèrits argumentats per la majoria de les candidates. Els Premis ADEG 2006 tenen la finalitat de reconèixer aquelles iniciatives d'empreses del Penedès i del Garraf, vinculades o no a l'Associació, que hagin excel•lit durant l'any 2005
• Premi Caixa Tarragona
Enguany es va celebrar la cinquena edició de la Nit de l’Empresari que es concedeix el Premi Caixa Tarragona, que cada any destaca i fa reconeixement a la trajectòria d’una empresa de les nostres comarques.
• Els aniversaris més assenyalats
En el decurs de la vetllada també es van entregar els ducs de reconeixement a empreses que celebren enguany un aniversari prou significatiu; és el cas d’Ambulàncies MA, La Vola, consultoria mediambiental, i Sigsa, la sitgetana de subministraments industrials, totes elles amb una història de 25 anys. A més, va rebre un homenatge, també pel seu primer quart de segle, l’emissora municipal Ràdio Cubelles.
• Compassos de jazz i notes de swing
El cartell artístic de la Nit el va encetar el quintet Jazz Married, que ja ha actuat en edicions precedents. La música de jazz ens va acompanyar a primera hora, omplint l’escenari en l’aperitiu de benvinguda, i també en el moment culminant dels Premis ADEG, amb els swings de les nominacions. La Nit de l’Empresari 2006 va estar presentada i conduïda per Carles Aparicio, de Canal Blau.
• Belén Cabanes, un excepcional fi de festa
L’actuació de Belén Cabanes, amb el seu espectacle Castanyola contemporània, va ser un extraordinari contrapunt per a la Nit de l’Empresari 2006. L’artista vilanovina és reconeguda internacionalment com a gran intèrpret de castanyola i dansa clàssica espanyola. A l’espectacle va estar acompanyada per la guitarra d’un autèntic virtuós com és Andreas M. Germek, tot un duet de sensibilitats. Ràdio Cubelles Dissabte, 22-04-2006
La Ley de Dependencia.

Las personas dependientes tendrán derecho a recibir atención pública a partir de 2007 Quién tiene derecho a la asistencia y cómo se puede conseguir.El Gobierno calcula que se podrán cubrir las prestaciones con 25.000 millones hasta 2015.Desde teleasistencia hasta centros de día, residencias o dinero.El usuario sufragará parte del servicio según su renta y patrimonioMás de 300.000 personas recibirán un 'sueldo' por atender a un familiarSe crearán al menos 263.000 puestos directos en prestación de servicios
CHARO NOGUEIRA / ANA ALFAGEME - Madrid
Las personas que no pueden valerse por sí mismas (1,1 millones, la mayoría mayores de 65 años) tendrán derecho a recibir atención pública a partir del año que viene. Así lo prevé el proyecto de Ley de Dependencia que ayer aprobó el Gobierno. En 2007 se atenderá a los 201.000 ciudadanos en peor situación, según el Gobierno. La Administración central y las comunidades autónomas cofinanciarán la atención (12.638 millones de euros cada una hasta 2015, cuando está previsto un gasto público de 375 euros mensuales por beneficiario). Los usuarios abonarán parte del coste.

www.elpais.es

21.4.06

Ecologistas en Acción celebra el cierre de la central nuclear de Zorita .
Para Ecologistas en Acción el cierre de la central nuclear de Zorita (Guadalajara) es un acontecimiento muy importante para el ecologismo español y para el panorama energético.
Redacción• 18/04/2006 17:47:03
Este cierre se produce el 30 de abril de 2006, en un momento en que el debate nuclear se ha reactivado, no sólo en España, sino en toda la Unión Europea. El debate se reabre porque los impulsores de la industria nuclear la proponen como alternativa al cambio climático, y se trata de una reapertura interesada porque la energía nuclear no puede figurar en la cesta energética de la humanidad en el futuro. Para ello tendría que solucionar los graves desafíos de la gestión de los residuos radiactivos, la seguridad, las altas inversiones necesarias y la escasez del combustible. Zorita es la primera central española que cierra por la presión social, sin necesidad de que medie un accidente, tal como ocurrió en Vandellós I (Tarragona) en 1989. En 2002, cuando se evaluaron los resultados del Plan de Mejoras y se estudió la continuidad de esta central, se decidió por unanimidad en la Comisión de Industria del Congreso de los Diputados fijar la fecha de cierre antes citada, que significará que Zorita ha estado funcionando durante unos 37 años, aunque no de forma ininterrumpida porque esta central ha sufrido serios problemas que la mantuvieron cerrada durante largos periodos de tiempo. El más largo fue el dedicado al cambio de la tapa, que supuso casi un año de parada en 2004.

www.digitalagrario.net
Finalment ha sortit el llibre. Es diu "El cielo está enladrillado" i per allò que es comenta entre bastidors és una cosa bastant digna. El dia 5 de maig farem la primera gran presentació a la que tots i totes esteu convidades a participar presentant els conflictes i lluites que us semblin importants i aportant idees i propostes d'intervencions i accions orientades a "desenladrillar" el fals sostre de la Barcelona totxo, fashion i cívica. Herm quedat el dimarts 25 d'abril al C/Aurora 23 (Oficina/Virus) a les 18 hores per preparar la presentació i començar la distribució del llibre. Adjuntem el flyer i el text de convocatòria perquè ho pugue moure per llistes. El més aviat possible enviarem una versió del flyer per fer-ne fotocòpies assenyalar hisenda malmesos mig bajanada faci salut decebuda
El cielo está enladrillado es un libro construido gracias al esfuerzo colectivo de grupos vecinales, activistas sociales y a la generosidad y el compromiso de Ediciones Bellaterra. Queremos que el contenido del libro se convierta en un arma arrojadiza contra la violencia inmobiliaria y urbanística. Con este objetivo os invitamos a adheriros a la Carta de Medidas reproducida en el libro, a difundirla y a desarrollar iniciativas de desobediencia civil para aplicarla. En este contexto os invitamos a la presentación del libro el viernes 5 de mayo de 2006 a las 19:30 horas en el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Plaça Nova, 5). En el acto intervendrán Jaume Asens (Col·legi d’Advocats), Manuel Delgado (Antropólogo), Pere Pujol (Arquitectes Sense Fronteres), Vanessa Valiño (Observatori Desc) así como un amplio grupo de personas y colectivos implicados en la lucha contra la violencia inmobiliaria y urbanística. La presentación será el punto de partida de la distribución gratuita del libro y el disparo de salida de una campaña de movilizaciones para hacer efectivo el derecho a la vivienda y a la ciudad. Taller contra la Violencia Inmobiliaria y Urbanística Para más información y contactos: www.bcnviu.org y violenciaurbanistica@sindomnio.net
charlie rivel 20-04-2006
Ultima obra temporada infantil Poliorama se centra
Charlie Rivel
El último espectáculo de la temporada infantil del Teatro Poliorama de Barcelona, 'Historia de un payaso: Charlie Rivel', dirigida por Lluís Juanet y que se estrena el próximo domingo, es una fusión de circo y teatro para aproximar al público más joven la figura de este artista de origen catalán.
Producida por 'Unics Produccions', la obra, según dijo Juanet hoy en rueda de prensa, es una historia inventada que acerca la figura de Josep Andreu, más conocido como Charlie Rivel (Cubelles 1897-1983), a los más pequeños, a partir de la recuperación de algunas anécdotas de su vida real.El espectador tendrá la impresión de que se encuentra en la pista de un circo de seis personajes, con un payaso, una trapecista, un mozo de pista o un mago, en el que durante una hora preparan una función, en la que también interpretan canciones, compuestas por Cristina Morales.Juanet advirtió de que utilizan la figura de Rivel 'porque es un personaje muy nuestro y a la vez muy universal, pero que nadie vea una biografía suya. Es una historia inventada y nuestro particular homenaje al mundo del circo y a los artistas abnegados que van con él por el mundo'.A pesar de no querer avanzar mucho más, sí ha trascendido que la obra se inicia cuando el personaje de Josep Andreu decide establecerse por su cuenta, después de trabajar durante muchos años con sus hermanos y su padre.El circo de los sueños, como así se denomina en la obra, está pasando un mal momento y sólo un milagro podría solucionar todos sus problemas.El milagro se produce finalmente cuando Josep Andreu se convierte en el payaso que desea, bajo los acordes de la canción 'Jo vull ser pallasso', escrita por Morales, un tema emotivo, que marca un punto de inflexión en la obra.'Historia de un payaso: Charlie Rivel' estará en el Poliorama todos los domingos, al mediodía, hasta el próximo 11 de junio.www.actualidadterra.es
BONA DIADA DE SANT JORDI!!!!!
ICb us convida a participar amb alegria a tots els actes programats

20.4.06

PÍNDOLES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació
Ajuntament de Cubelles

El Correu per la Pau és una publicació electrònica elaborada per la Fundació per la Pau des del mes de maig de 1999.
Podeu reenviar aquest missatge a qui cregueu oportú.
Per donar-vos d'alta automàticament, envieu un missatge en blanc a elcorreuperlapau-subscribe@grups.pangea.org
Per donar-vos de baixa automàticament envieu un missatge en blanc a

Aclarariments. Ja des del primer moment ,Iniciativa per Cubelles ha estat «l’únic grup que s’ha mantingut fora del projecte des del principi».Si llegiu cronologia del Complex esportiu inclosa en el Diari de Cubelles hi teniu les informacions aparegudes en els mitjans dels diaris a on es pot verificar i comprovar aquest fet.
Entesa per Cubelles diu que farà el possible per tirar endavant el projecte del complex hoteler i esportiuL. MARÍN. Cubelles

Entesa per Cubelles vol esgotar totes les possibilitats abans de renunciar a fer el complex hoteler i esportiu de la Mota de Sant Pere, un projecte que va tenir el suport de tots els grups municipals, segons ha recordat l’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas. El portaveu de l’Entesa ha explicat que el seu partit defensarà la licitació del projecte a Belsar Sport fins que hi hagi una argumentació tècnica que justifiqui que l’empresa no pot executar l’obra: «El document de l’empresa és correcte, però l’informe municipal demana que s’aclareixin les discrepàncies que hi ha per la superfície de l’hotel entre els plànols i la memòria de l’avantprojecte.» Marcillas explica que per aquest motiu s’ha donat un mes a l’empresa per resoldre aquest dubte: «Si l’Ajuntament diu no a la licitació, l’empresa ens pot demanar responsabilitats, i per això hem de raonar la nostra resposta», remarca l’alcalde, que també puntualitza que com que es tracta d’una inversió privada, «com a administració pública volem totes les garanties».
Josep Marcillas ha sortit del pas de les crítiques que han fet els altres tres grups del govern (Iniciativa per Cubelles, el PSC i ERC) i Iniciativa per Catalunya i el Partit Popular, que van rebutjar el projecte del complex esportiu en la taula de contractació: «Creiem que la defensa d’aquest projecte és molt important per al desenvolupament econòmic, turístic i laboral del municipi.» Marcillas ha volgut recordar que tots els grups havien consensuat i aprovat per unanimitat el plec de condicions d’aquest equipament i havien defensat la necessitat de les ins tal·lacions per a Cubelles. Per l’alcalde, l’empresa Belsar Sport té al darrere una important constructora de l’Europa de l’Est i la garantia que ofereix l’aval bancari que ha presentat.
www.vilaweb.cat

19.4.06

Esquerra s'ho jugarà a la loteria
Passa-ho!
Iu Forn
Esquerra ja té decidit el vot al referèndum de l'Estatut. Bé, per ser més exactes, ha decidit el sistema que utilitzarà per decidir quin serà el seu vot: la Lotto 6/49. El 6 són les possibilitats elegides d'entre el total de 49 que van arribar a tenir. Assistim en directe al sorteig que realitzen els nens de Sant Carod (màrtir). Li recordo que cada nen extreu una bola per formar la combinació guanyadora.
-Eeeel sí... Eeeel no... Eeeel blanc... Eeeel nul L'aaabstenció... Eeeel cap de tots aquests.
Per tant, la combinació guanyadora és sinoblancnulabstenciócapdetotsaquests. Felicitats als guanyadors i guanyadores que han apostat per un resultat tan senzill d'endevinar.
I ara els nens de Sant Carod (màrtir) procediran a extreure els números complementaris, que serviran per aclarir molt més la jugada.
-Eeeel potser... Eeeel vés a saber... Eeeel tal vegada... Eeeel veurem... Eeeel ja t'ho diré... Eeeel ai las... I eeeel catxin deeena que ara no em ve al cap.
Recordo a tots els jugadors que poden triar una de les possibilitats, o cap ni una, o només algunes... o no.
I finalment, com que Esquerra és un partit cada cop més obert a la societat en general, ara animarà a la participació dels seus electors en el referèndum amb una tómbola. Els deixem ja amb el conseller primer.
-A por otro, a por otro, a por otro votito piloto. I és que em prenen les butlletes de les mans. Quins premis, senyora!!! Que si el parxís magnètic sense fitxes, que si la nina que no fa res, que si el llibre d'en Sandro amb dos capítols arrencats, que si l'últim CD del Serrat versionat per la nena Maria Isabel, que si la moto sense rodes, que si una foto de Mas i ZP per fer-hi punteria. Deu butlletes, cinc euros.
Esquerra vota el que li rota i sempre toca, quan no és un tripartit és una pilota.
www.avui.cat

18.4.06

Comunicat de Iniciativa per Cubelles
En cap moment ,el grup de ICb s´ha deixat influir en aquesta resposta d´altres grups ICV ,PSC , i ERC .Ja des del primer moment ,Iniciativa per Cubelles, va considerar poc viable i poc fiable aquest projecte,considerant que «no és en absolut prioritari». «Cubelles té necessitats molt més urgents», i destacant que ICb ( Iniciativa per Cubelles) ha estat «l’únic grup que s’ha mantingut fora del projecte des del principi».Si llegiu cronologia del Complex esportiu inclosa en el Diari de Cubelles hi teniu les informacions aparegudes en els mitjans dels diaris a on es pot verificar i comprovar aquest fet.


28-06-05 ( en aquestes dates es va publicar aquesta nota de premsa).Es pot llegir l´article complert en els continguts del Diari de Cubelles.

El ple aprova per unanimitat dels regidors assistents el concurs per a la construcció d'una zona hotelera i esportivaL'equipament, amb una inversió propera als 30 milions d'€ (aproximadament 5.000 milions de pessetes), es construiria als terrenys que, parcialment, ocupa la Sala Multiusos La Mota.Tots els grups polítics amb representació municipal, amb l’excepció d’Iniciativa per Cubelles que no va assistir al ple, van aprovar en un ple extraordinari el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques que regiran l’adjudicació, mitjançant concurs, procediment obert, tràmit ordinari, de la concessió administrativa d’un terreny de domini públic municipal per a la construcció d’un complex mixt de caràcter esportiu i hoteler i obertura del procediment de licitació. Es tracta, en paraules de la majoria de portaveus polítics, d’un “moment històric” per a la vila de Cubelles.
El regidor republicà va destacar que “és un projecte que surt molt consensuat, malgrat que tots hauríem incidit més en alguns aspectes, però... això és el consens”.La regidoria del PP, Joana Navarrete, va ratificar els punts presentats per l’Alcalde i el regidor d’ERC. “És un projecte ambiciós i en el que hem de creure”, va explicar Navarrete, que va lamentar l’absència dels regidors d’ICb.El PSC, en veu de la seva portaveu Maria Lluïsa Romero, va mostrar-se a favor del projecte. “El projecte inicial”, va començar explicant Romero, “no s’avenia a les necessitats de Cubelles, i hem treballat per aconseguir uns equipaments perquè el municipi se’n beneficiï.
Mònica Miquel
, regidora d’ICV, va manifestar que “estem contents, perquè fa 10 anys que estem al govern, a l’oposició, i per primera vegada hem sabut fer una cosa tant important en benefici de la població de Cubelles”. La regidoria ecosocialista considera que aquest projecte és un èxit dels regidors, dels Serveis Tècnics Municipals i de la Secretaria General. “Això és un treball en equip”, va assegurar Miquel, que va afegir que “és un moment històric, perquè portem a terme aquest projecte amb diner privat, com s’ha fet en altres municipis del Garraf i de Catalunya”.Joan Albet (CiU) va recordar que aquest projecte es va iniciar en la passada legislatura “en veure que els municipis de l’entorn evolucionaven amb la inversió d’empreses mixtes o privades”. A Cubelles, per Albet, calia fer alguna cosa similar perquè els ciutadans “tenim dret a gaudir d’uns equipaments que, amb recursos propis, l’Ajuntament no es podia permetre”.
www.skyscraperCity.com
L’alcalde de Cubelles culpa ICV d’«influir» els grups del govern per rebutjar el complex esportiuMÍRIAM DE LAMO. Cubelles

L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas (Entesa per Cubelles), culpa ICV, a l’oposició, d’«influir» els altres tres grups del govern (Iniciativa per Cubelles, PSC i ERC) perquè rebutgin el projecte del complex esportiu. «Crec que algun grup s’està deixant influenciar sense analitzar la gestió», afirma el cap del govern local en resposta a les crítiques d’ICC, PSC i ERC respecte a la iniciativa. Dilluns de la setmana passada, la mesa de contractació de l’Ajuntament que havia d’adjudicar la construcció d’un complex hoteler i esportiu a la Mota de Sant Pere va concedir un mes més a l’única empresa que aspira al concurs; l’ampliació del termini només va tenir el suport d’Entesa per Cubelles, i CiU, a l’oposició.
ACLARIMENTS .Marcillas justifica la concessió d’un altre mes perquè l’empresa «aclareixi quina és la superfície que volen construir». «Si d’entrada diem que l’avantprojecte no s’ajusta, ho hem de motivar. Si no, l’empresa pot demanar després responsabilitats», sosté l’alcalde.
Pel que fa a l’informe de l’arquitecta municipal que assegura que aspectes, entre d’altres, com ara les barreres arquitectòniques i l’adequació ambiental del projecte no compleixen els requisits demanats per l’Ajuntament, Marcillas assegura que «tot això es pot resoldre».
L’alcalde també qualifica de «recomanacions» l’informe econòmic elaborat per una empresa externa i encarregat pel mateix Ajuntament, que criticava el fet que Belsar Sport «no tingués currículum» a l’hora d’elaborar un gran projecte com és el complex i que la inversió prevista de la societat (20 milions i mig d’euros) eren insuficients. «Podem fer-ne cas o no d’això», diu el cap del govern local de Cubelles.
Per Josep Marcillas, «una empresa que en aquesta primera fase et diposita una fiança provisional de 670.000 euros ha de donar certa confiança». «No ens ha de fer por tirar endavant un projecte d’aquesta envergadura, això li donaria unes perspectives molt bones a Cubelles. No es pot tirar per la finestra un projecte com aquest», destaca l’alcalde de Cubelles.
www.vilaweb.cat