20.1.07

Portem les visites que senyala el comptador + 7635 anteriorment registrades amb data de 22 de novembre de 2006.
Tan aviat puguem resoldrem aquest problema i ús oferirem les dades actualitzades.

Gràcies a tothom per seguir llegint Diari de Cubelles
free web counter

free web counter
Subscribir a ICbforumpercubelles
Powered by es.groups.yahoo.com
I A PARTIR D'ARA, TAMBÉ...
Per tenir la informacó al dia, subscrpció gratuïta a:ICbforumpercubelles · ICb FORUM PER CUBELLESDIARI DE CUBELLES ICb FORUM PER CUBELLES.
Aquest és un espai de comunicació i intercanvi d'opinions sobre i per Cubelles. Preguem als lectors i als autors dels comentaris oberts que siguin respectuosos amb la diversitat d'idees i de sensibilitats. Només des del raonament sincer i l'honestedat podem enfortir democràticament el nostre poble. L'e-mail del DIARI DE CUBELLES és diaridecubelles@yahoo.es (podeu enviar opinions, comentaris, suggerències...)i le-mail d'ICb FORUM PER CUBELLES és ICbforumpercubelles@yahoo.es

Direcciones del grupo
Publicar mensaje:ICbforumpercubelles@yahoogroups.com
Subscribir:ICbforumpercubelles-subscribe@yahoogroups.comCancelar Suscripción:ICbforumpercubelles-unsubscribe@yahoogroups.com
Propietario:ICbforumpercubelles-owner@yahoogroups.com
DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

ARA ÉS L'HORA
Ara és l'hora, i es fa necessària, de manera determinant, la implicació ciutadana, veí a veïna, per fer front a diversos projectes importants que afectaran de manera determinant la fesonomia i el futur de Cubelles. En cito només tres de rotunds: la construcció d'una nova central Tèrmica; l'anomenat "Projecte dels Russos" i la millora de les comunicacions entra la Mota de Sant Pere, el Clot del Bassó i les Salines amb el conjunt del municipi. Estic conveçut que és urgent, vital i necessària la implicació i la particupació ciutadana que maldem per promoure des de l'Ajuntament i que ha de comptar amb la complicitat i el compromís de tots els partits partits polítics i el conjunt d'entitats ciutadanes. No podem delegar la ressolució d'aquestes tres qüestions (i de moltes altres) en ningú. Com a ciutadans, com a veïns, com a residents temporals, i fins i tot com a visitants puntuals, cal aconseguir que se senti la veu de totes i cadascuna de les sensibilitats ciutadanes sobre aquests importants projectes. No podem restar indiferents, ni absents com a veïns. Tampoc podem, els representants municipals ni les formacions polítiques, segrestar el debat ciutadà. Disposem d'un Reglament de Participació Ciutadana per primera vegada a la història, comptem amb una nova Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), gaudim d'uns mitjans de comunicació municipals oberts a la pluralitat i som una comunitat madura que ha de comprometre's sòlidament amb el disseny del seu propi futur. Estic segur que podem, i que ho farem. 17.-

18.1.07

Educació i Joventut

El Consell Escolar demana que la representant municipal sigui la regidoria d'Educació.
Avaluaran la situació actual en el proper Consell Escolar, però qualifiquen la feina de González com a "molt eficaç"

Després del que el passat 15 de gener el ple de l'Ajuntament de Cubelles designes a la regidora de CiU Noemí Quadra com a representat al consell escolar, l'AMPA del CEIP Vora del Mar representada dins del Consell Escolar, ha lamentat que la representant del consistori no sigui l'actual regidora d'Educació Pilar González, com fins ara.

Segons ha explicat la vocal de la comissió de comunicació de l'AMPA, Sílvia Canyas, “el Consell Escolar demanava la continuïtat de la regidora d’Educació, entenent que és la persona amb capacitat de decisió en matèria educativa de l’Ajuntament, a banda de valorar la seva gestió com a molt eficaç”. Cañas també lamentava que "el ple de l’Ajuntament deixés sense representant municipal el Consell Escolar en primera instància".

Un cop aprovada la designació de Noemí Cuadra com representant municipal, el Consell Escolar ha volgut transmetre la sensació que "el ple de l’Ajuntament de Cubelles implicava una entitat social com ara és un Consell Escolar en un joc polític, lamentant que la decisió no tingués en compte la gestió de l’actual regidora de Educació". Ara, el Consell Escolar s’ha de reunir en els propers dies per valorar la designació de l'Ajuntament i decidir quina serà la línea d'actuació. Ràdio Cubelles Dimecres, 17-01-2007
www.cubelles.com



Alcaldia
El govern perd la representació al Consell Escolar i a la Federació de Municipis .
Els grups de CiU, ICV, PSC i ERC van aconseguir treure la representació que els regidors de govern tenen en diversos organismes locals i supramunicipals.

Noemí Cuadra (CiU) serà la representant municipal al Consell Escolar del CEIP Vora del Mar, després que els grups municipals de CiU, ICV, PSC i ERC la proposessin per ocupar aquest càrrec. Per segon ple consecutiu, bona part de l'oposició es va tornar a possar d'acord per tal que la regidora d'Educació, Pilar González, no sigui la representant del consistori en el màxim òrgan de decisió del centre educatiu cubellenc.
La regidora de la federació nacionalista va justificar la decisió en la "poca solidesa del govern". Cuadra considera que "tot i ser de l'oposició som representants de l'Ajuntament de Cubelles, ho podem fer bé i així ho farem".
L'Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, va ironitzar sobre la capacitat del govern dient que "si el govern no serveix, agafin les regnes de l’Ajuntament", i va cloure la seva intervenció assegurant que el govern "ha mostrat la seva solidesa en tots els Consells Escolars".

Joan Albet (CiU) també va voler justificar el motiu que ha portat a diversos grups a proposar nous representants municipals en alguns organisme. "Totes les democràcies passen per la participació de l'oposició", considera el cap de llista de la federació nacionalista, qui afegeix que Cubelles "no es pot governar per decret". Albet va demanar als membres de l'Equip de Govern (EC i ICb) que plantegin "una moció de confiança" i que tractin de garantir la "governabilitat fins a les eleccions".
La regidora d'Educació, Pilar González (ICb), va posar en evidència la diferència de criteri amb la designació del representant municipal al CEIP Charlie Rivel, en el qual "el ple em va designar a mi". Per a la regidora "com a joc polític és acceptable, però són els nens i nenes qui perden perquè vostè no tindrà capacitat de gestió i es retardaran els processos".
En aquest sentit, Joan A. Rodríguez (ERC) va defensar la voluntat de treball de la regidora Noemí Cuadra i va animar a González a "assistir als consells escolars com a oïent".

La regidora Maria Lluïsa Romero (PSC) també es va pronunciar assegurant que "això no és cap mesura perquè les coses no funcionin, i el que es fa és fer particeps als membres de l'oposició".
Finalment, l'alcalde va tancar el punt lamentant "el canvi de criteri dels grups del PSC i ERC respecte a quan estaven al govern".

En relació a aquest punt, i dins de les informacions de presidència, es va donar lectura a una carta del Consell Escolar del CEIP Vora del Mar en què es demanava la designació d'un representant abans del 10 de gener perquè el centre el pogués convocar degudament a la propera sessió ordinària o extraordinària del Consell Escolar.

Podeu seguir llegint la resta de la informació a www.cubelles.com
Es demana la creació de nou de la comissió per la Tèrmica.
Els grups d'ICb i CiU demanen que es torni a crear per estudiar la nova proposta.

El grup muncipal d'ICb ha demanat formalment la creació d’una nova comissió de seguiment sobre la Central Tèrmica de Cubelles, després que Fecsa Endesa fes la petició de substituir l’actual per una de cicle combinat. La comissió estaria integrada per tots els grups municipals, com la que ja es va formar al 2004 i que es va acabar dissolent per falta d'activitat un any després.

El regidor d'ICb, Xavier Grau, ha explicat que "ja ha exposat en el govern aquesta proposta" i ha destacat que "ara s’ha d’aprofitar aquesta voluntat de consensuar un tema tan important com aquest, i com ja han manifestat alguns representants municipals".

El regidor de CiU, Joan Albet, va aprofitar el torn de precs i preguntes de la passada sessió plenària per demanar "la creació novament de la comissió, per seguir i treballar la nova proposta feta per l’empresa elèctrica”, ja que segons Albet, "aquesta presenta alguna incoherència, com la potència que demana Fecsa-Endesa".

La Central Tèrmica torna a les primeres planes informatives després que l’any 2004 l’empresa demanés la construcció d’una central de 800 MW. Un fet que va ser rebutjat per gairebé tots els representats socials i polítics i que va fer crear la primera comissió, que es va dissoldre sense èxit.
Ràdio Cubelles Dimecres, 17-01-2007
www.cubelles.com

17.1.07

Estudi efectes contaminació CO2

LOS RETOS DE CATALUNYA.

Catalunya se aleja aún más de Kioto.El volumen de gases de efecto invernadero aumentó hasta un 43% en el 2005.Los gases que calientan la atmósfera crecieron en Catalunya un poco menos que en el conjunto de España. Las nuevas térmicas de ciclo combinado explican la subida.
El sector energético generó un millón de toneladas de CO2 más de lo asignado para el 2005.El CO2 per cápita es un 20% inferior al del conjunto español debido a la alta presencia nuclear.

ANTONIO CERRILLO - 29/04/2006BARCELONA.

Catalunya sigue alejándose cada vez más del cumplimiento del protocolo de Kioto contra el cambio climático. Las emisiones de gases de efecto invernadero que calientan la atmósfera crecieron hasta el 2005 un 43,27% con relación a 1990, pese a que el listón asumido por España es un aumento máximo del 15% hasta el 2012. Con el actual Govern, las políticas energéticas y de transporte no han contenido el volumen de gases que calientan la atmósfera.

Las emisiones de gases de efecto invernadero registraron en Catalunya crecimientos acumulados del 38,43% (2004) y del 43,27% (2005), según un estudio de Comisiones Obreras y José Santamarta, director de la revista WorldWatch, que, aunque es oficioso, es tenido en cuenta como referente. Como es sabido, los gases que calientan la atmósfera proceden del uso intensivo de los combustibles fósiles (carbón, petróleo y gas), usados en las plantas térmicas de producción eléctrica, las industrias, el transporte o el sector doméstico. Aun así, la comunidad catalana presenta unos resultados algo mejores que los del conjunto de España, donde estas emisiones aumentaron un 52,9% hasta el 2005. Catalunya no se porta tan mal porque energéticamente depende más de las centrales nucleares, y éstas no emiten dióxido de carbono (CO2). En su caso, el aumento de gases se debió sobre todo a la entrada en funcionamiento en el 2005 de dos nuevas centrales térmicas de ciclo combinado de Endesa y Gas Natural en Sant Adrià de Besòs, que arrojaron a la atmósfera unas 900.000 toneladas de CO2 anuales cada una. En general, influyó notablemente el incremento de generación del sector de producción energética (Cercs, Foix, Sant Adrià), que incluso superó las primeras cuotas de emisión de CO2 fijadas en el plan nacional de asignación, según confirmó el Departament de Medi Ambient. Mientras tanto, las emisiones del transporte han aumentado más de un 36% entre 1990 y el 2004 (y ya representan el 27% del total). Catalunya envía a la atmósfera 57,1 millones de toneladas equivalentes de CO2 al año (frente a los 442 millones de toneladas del conjunto español). Esto significa que emite menos proporcionalmente que el conjunto del Estado, ya que aporta el 13% de los gases cuando su población es el 15,8% y su producto interior bruto representa el 18,3% del total. Las emisiones catalanas per cápita son 8,1 toneladas de CO2 por persona y año, mientras que en toda España ascienden a 9,9 toneladas de CO2. (En este ratio se contabilizan todas las emisiones de gases generadas en un hipotético reparto personal: desde el del combustible usado en un térmica cuando encendemos la luz al despertarnos cada mañana hasta las del coche que nos lleva al trabajo.) Catalunya calienta menos la atmósfera que el conjunto de España porque el 60% de su producción de electricidad procede de las centrales nucleares (Ascó 1 y 2, y Vandellòs 2). Y en segundo lugar, porque también es menor la contribución de las térmicas de carbón. La presencia de la energía nuclear hace que el volumen de gases invernadero sea un 20% inferior a lo que correspondería en otras circunstancias, según explica José Santamarta. Las nucleares evitan que haya un mayor alejamiento de Kioto. En cambio, si la electricidad de origen nuclear fuera sustituida por la de plantas de ciclo combinado de gas natural, se emitirían otros 8,5 millones de toneladas adicionales de CO2 , y las emisiones catalanas aumentarían un 16%, según José Santamarta. Por eso, abandonar la energía nuclear en Catalunya y cumplir el protocolo de Kioto es "la cuadratura del círculo". Estas dos soluciones no se pueden realizar simultáneamente de manera inmediata. "Si queremos cerrar las centrales nucleares y cumplir el protocolo de Kioto, es necesario impulsar de manera decidida la energía eólica, tanto en tierra como en la zona marina", señala José Santamarta. Fuentes del Departament de Medi Ambient admitieron que el incremento de gases de CO2 en Catalunya se debe a la disminución de electricidad de origen hidroeléctrico (debido a la sequía). En el 2005, los sectores energéticos (térmicas de carbón de Cercs, y de fuel de Foix y Sant Adrià...) han rebasado en un millón de toneladas de CO2 los derechos anuales concedidos en el plan nacional de asignación. Sin embargo, el resto de los sectores afectados por la directiva europea de comercio de emisiones (cemento, cerámica, papel, vidrio y metalurgia), nacida para cumplir con Kioto, ha emitido en conjunto por debajo de las cantidades que se le habían asignado. Las empresas que han superado los derechos de CO2 del 2005 aún tienen dos años más por delante para reducir sus emisiones (mejorando la producción y cambiando el combustible); y si no pueden hacerlo, no les queda más remedio que comprar a otras industrias limpias los derechos de emisión que a éstas les sobren. Las empresas que han rebasado el cupo del 2005 pueden acumular los derechos y arrastrarlos hasta el 2006 y 2007 (pero no hasta el 2008.
www.lavanguardia.es

16.1.07


Una vegada més Iniciativa per Cubelles , grup politic capdevanter amb demanar un consens per part de tots els grups politics de defensar un no a la Tèrmica de Cubelles , aconseguit en el Ple de 23-02-05 ratificat i aprobat per part de tots el grups politics representants al Ajuntament de Cubelles, segueix demanant "el màxim d'informació possible per part de l’empresa Endesa" i "un procés de participació ciutadana per recollir l'opinió de la ciutadania¨.
Altres Informacions

Fecsa-Endesa demana substituir la Central Tèrmica per una de cicle combinat.

L’alcalde va informar als representants politics municipals d’aquesta demanda al llarg de la reunió de la setmana passada sobre el pont del riu Foix. La sol·licitud va arribar a l’Ajuntament el 18 de desembre.

L'Ajuntament de Cubelles ha rebut la petició de Fecsa-Endesa del certificat de compatibilitat ambiental per substituir l'actual Central Tèrmica per una de cicle combinat. Ara l'empresa demana construir una central d'última generació de 400 MW, la meitat de la potència que havia demanat el 2004.
Actualment la Central, operativa des del 1979, pot generar una potència de 520 MW. Igualment, la companyia està a l'espera que la Generalitat, i posteriorment el govern central, permeti la nova instal·lació més petita i menys contaminant que l'actual.
L'alcalde, Josep Marcillas, ha destacat que "tenint en compte que ja hi ha una zona energètica al municipi, la substitució per una de més moderna és molt més avantatjós per a Cubelles". En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que "una central de cicle combinat té una contaminació molt menor i unes instal·lacions més petites". Ara els Serveis Tècnics de l'Ajuntament hauran de decidir si s'aprova la demanda de la companyia, però segons l'alcalde "sembla ser que els informes són correctes".
Després d’una notícia tan important com la nova petició de canvi de funcionament de la Tèrmica, segueixen arribant les valoracions per part dels partits polítics.
En aquest cas, ICb demana "el màxim d'informació possible per part de l’empresa" i "un procés de participació ciutadana per recollir l'opinió de la ciutadania", com explicava el seu regidor Xavier Grau.
Per altra banda, ERC torna a denunciar "la falta d’informació per part de l'alcalde" i proposa "un consens ferm sobre el tema". Igualment, segons els republicans, un dels punts més importants és la demanda que "tot sigui correcte i transparent. Hem de treballar perquè la central sigui neta i sostenible".
L'Ajuntament de Cubelles ja va crear una comissió que integrava tots els grups municipals per negociar tot allò relacionat amb la Tèrmica. La comissió, però, es va acabar dissolent per falta d'activitat l'any 2005.
Ràdio Cubelles Dimarts, 16-01-2007

14.1.07

Tèrmica i contaminació a Cubelles

Recull informatiu aparegut a http://www.vilaweb.cat/ relacionat amb la Tèrmica de Cubelles que podeu clikar i revisar. Hi trobareu informacions aparegudes dins el període 2003-2005 en que moviments ciutadans i polítics van posicionarse respecte la tèrmica i la retirada del projecte d´una nova ampliació per part de Endesa.
Novament es torna a parlar de moviments per part de ENDESA ,caldrá fer valdre la opinió dels ciutadans i dels polítics respecte a la nova proposta i parlar-ne entre tots.



Aturen la central tèrmica de Cubelles durant sis dies perquè els circuits de refrigeració són plens de musclos
21/08/2003

La tèrmica de Cubelles es compromet a fer millores per reduir la contaminació
23/12/2003
27/02/2004
22/06/2004
22/06/2004
20/06/2004
31/07/2004
07/08/2004
10/08/2004
12/08/2004
22/08/2004
25/08/2004
28/08/2004
15/02/2005

15/02/2005
23/02/2005
23/02/2005
22/04/2005
22/04/2005
02/05/2005
14/05/2005
18/05/2005

25/05/2005
05/10/2005