20.5.06

El govern de Cubelles vol implantar la primera zona blava del municipi al sector residencial de les Salines. L’espai, situat davant de la platja, començarà a ser de pagament el 2007MÍRIAM DE LAMO. Cubelles.L’Ajuntament de Cubelles vol implantar la primera zona blava del municipi a la zona residencial de les Salines, al costat del terme municipal de Cunit. La iniciativa contribuirà a finançar el manteniment dels espais verds que envolten la zona, segons explica la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Maria Lluïsa Romero. De moment, l’empresa encarregada d’urbanitzar el sector ja ha pintat els llocs d’aparcaments com a zona blava, si bé no començarà a funcionar com a tal fins l’any vinent.
La zona blava està situada a la zona residencial de les Salines, que es troba en ple auge de construcció. El lloc d’aparcaments disposa de menys d’un centenar de places, que seran de pagament a partir de l’any vinent. «Aquest estiu no funcionarà», deixa clar Maria Lluïsa Romero. L’Ajuntament està en espera de recepcionar les obres del sector, que podria fer-se a principis de l’any vinent, segons la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient.
Per ordres del govern local, la mateixa empresa constructora de la zona ha pintat les places d’aparcament, que estan situades just davant de la platja, a escassos metres de Cunit. «A tota la comarca no hi ha cap aparcament gratuït a peu de platja», assegura Romero a l’hora de parlar de la nova zona blava.
NECESSITAT D’INGRESSOS. La regidora justifica la implantació de la zona blava pel fet que aportarà «ingressos per mantenir el cost de les zones verdes» del sector. «Ja que ho fem de nou, necessitem treure un rendiment per als parcs», hi afegeix la responsable d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cubelles. Maria Lluïsa Romero destaca que el municipi haurà de contractar una persona que es faci càrrec de la supervisió de la zona blava un cop comenci a funcionar.
La regidora d’Urbanisme assegura que les Salines és l’únic aparcament en format de zona blava que preveu posar en marxa el govern local de Cubelles. L’espai està envoltat d’edificis de nova construcció, si bé Maria Lluïsa Romero apunta que seran «els visitants» els que «més ús» faran d’aquest aparcament per la seva bona ubicació, davant de la platja.
www.vilaweb.cat
Penedès. Més zones blaves.L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, es mostra partidari de «plantejar de forma general» la implantació de zones blaves a Cubelles. «Ens ho han demanat associacions, ciutadans i comerciants», diu Marcillas. La iniciativa permetria «donar mobilitat d’aparcament a certes zones de la població», segons el cap del govern local. Josep Marcillas apunta que les zones del centre, de caràcter comercial, i els carrers amb més trànsit de Cubelles serien alguns dels espais on s’haurien de posar en marxa zones d’aparcament d’aquestes característiques. «Cal estudiar i reflexionar la seva implantació, que podria ser de manera gradual», explica l’alcalde, que deixa clar que la posada en marxa de la zona blava de les Salines «encara l’ha de decidir el govern» del municipi.
www.vilaweb.cat
Zapatero confon Catalunya amb CiU?
Passa-ho!
Iu Forn
Palau de la Generalitat. Es troben dos grans amics (o no): Pasqual Maragall i ZP. -Hola president Artur, com estàs? Carai, veig que t'has deixat bigoti i se t'ha aclarit el cabell.
-Ja t'agradaria a tu que el president fos el teu amiguet Mas.
-Artur, he vingut a dir-te que no és cert això que vas dient que jo confonc Catalunya amb CiU.
-ZP, si CiU és Catalunya, jo sóc el president de CiU. ¿Podries dir-me qui del PSC és el meu Duran? I no s'hi val a fer una llista amb més de 5.000 persones.
-Jo sempre he tingut molt clar que Mascelona és la capital de Ciutalunya i que tu et dius Artur Masragall.
-Tu vés-me dient Artur que jo et diré Bono, que fot molt més.
-I sé distingir els vostres plats més típics. Per exemple la uniódemocràtica amb mongetes...
-Si CiU és Catalunya, el PSC és Espanya, no? Llavors em demano la independència.
(De sobte se sent una veu que surt de darrere d'una cortina. És Ernest Maragall)
-¿Organitzo un referèndum sobre la teva independència del PSC? Si només votem tu i jo i la pregunta s'entén, podríem obtenir un bon resultat. Trucaré a l'Iceta per provocar-li una baixada de sucre.
-Molt bé, Tete, ara has estat bé. Una coseta. ZP, tu que ets tan culer... si el Barça és l'equip de Catalunya i Catalunya és CiU, això vol dir que ets de CiU. Coi, i després diuen que l'excèntric sóc jo.
-Molt bé, Artur. Doncs me'n vaig, que he quedat amb l'aparell per anar a Portugal a comprar molts llençols. Volem que no ens falti material quan et fem el llit. Ah, i al novembre ja podràs passar a buscar els papers de la jubilació, que en Zaragoza te'ls tindrà preparats.
-No em diguis Artur, és més encertat dir-me salsa de tomàquet. No sabeu com us costarà que marxi.

www.avui.cat

19.5.06

PÍNDOLES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació
Ajuntament de Cubelles
Arran de l'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles, adjunto informació complementària i link des d'on podeu llegir i obtenir els documents originals del Reglament i del Consell de la Vila.
Participació Ciutadania
Els serveis de la regidoria són:
a) Gestió Oficina d'atenció al ciutadà.
b) Gestió del Servei d'informació finestreta única.
c) Servei d'informació telefònica i telemàtica al ciutadà i web corporatiu de la descentralització administrativa.

Reglament de Participació Ciutadana
El procediment legal a seguir a partir de l’aprovació inicial pel Ple de 15 de maig de 2006 és el següent:
Publicació de l’aprovació inicial d’ambdós Reglaments al BOP i al tauler d’edictes de la Corporació. A partir del dia següent de la publicació al BOP comença a comptar un termini de 30 dies (hàbils) d’informació pública i audiència als interessats, per tal que puguin presentar reclamacions i suggeriments:
- Si es presenten al·legacions i/o suggeriments: Seran resoltes pel Ple de la Corporació.
- Si NO es presenten al·legacions i/o suggeriments: L’aprovació inicial s’entendrà definitiva sense necessitat d’un nou acord exprés del Ple.
Passats els 30 dies d’informació pública sense que s’hagin presentat al·legacions i/o suggeriments, s’envia el text dels 2 reglaments a publicar al BOP i 15 dies hàbils comptats des d’aquesta publicació els Reglaments entren en vigor.
Passats els 30 dies d’informació pública i s’han presentat al·legacions i/o suggeriments: Ha de convocar-se un Ple i acordar de forma expressa l’aprovació definitiva dels 2 Reglaments. Un cop aprovat pel Ple de forma definitiva, s’envia al BOP i 15 dies hàbils comptats de d’aquesta publicació els Reglaments entren en vigor.
A continuació podeu consultar i descarregar-vos els documents aprovats en la sessió plenària del 15 de maig de 2005:

Per més informació, dirigiu-vos a la regidoria de Participació Ciutadana, enviant un correu electrònic.
S'unifiquen les dues línies del transport urbà i s'amplien els horaris . La regidoria de Promoció Econòmica i l'empresa adjudicatària, Hife, han negociat les millores del transport urbà "pensant en els usuaris".
A partir del proper 22 de maig, el servei de transport urbà amplia els seus horaris i unifica les dues línies existents. El regidor de Promoció Econòmica, Antonio Peregrina, ha explicat que aquest canvi, que s'ha realitzat d'acord amb l'empresa adjudicatària, Hife, respon a "les demandes dels usuaris".
Els principals canvis afecten a la unificació de les dues línies. El bus sortirà diàriament des de Mas Trader II sector i passarà per Mas Trader I, Corral d'en Cona, l'Eixample Nord, el Nucli Antic, Molí de Baix, Marítim, Clot del Bassó-Mota de Sant Pere, Residencial Les Salines, Polígon Industrial Les Salines i La Gaviota. El retorn es farà pels mateixos barris, afegint-hi el de la Creu.
L'altre canvi substancial és l'ampliació d'horaris, que és l'objectiu final de la unificació de les dues línies. "Hi havia una reivindicació", explica Peregrina, "respecte l'horari de tornada des del nucli urbà fins a les urbanitzacions, principalment". L'horari d'inici, al matí és el mateix (6,30 h., des de la parada del Polígon Industrial), però s'amplia fins a les 12,30 hores (acabava a les 10,30 h.). "Aquesta era una reivindicació de molts usuaris, especialment els divendres perquè hi ha mercat", comenta el regidor. Aquesta ampliació permetrà als usuaris del transport urbà poder fer compres, visites mèdiques i altres gestions, tant al nucli antic com a la resta de sectors del municipi.
Aquest canvi es porta a terme després de tres anys de funcionament del servei de transport urbà, que el regidor ha qualificat "d'aposta social de l'Ajuntament de Cubelles". A un any de la finalització de la concessió, que es pot prorrogar, el servei "es consolida" i cada cop és més utilitzat per "persones grans, joves que van a l'escola i a l'IES i persones que no disposen de transport privat". El regidor de Promoció Econòmica confia en què aquesta ampliació faci el servei "més rendible i més útil per als ciutadans".
En aquests moments, el servei de bus urbà de Cubelles es realitza amb un minibús de 21 places, que està assumint els viatgers que en fan ús. Per a Peregrina, "aquest canvi substancial potser ens porti a la necessitat d'ampliar-li perquè esperem donar millor servei i que tingui encara més acceptació". Departament de Comunicació Dimecres, 17-05-2006
www.cubelles.com
Penedès. El nou CAP del municipi es construirà a l’Eixample Nord.

El segon centre d’atenció primària de Cubelles estarà situat al carrer Sebastià Puig, al sector de l’Eixample Nord. El ple de dilluns va aprovar la cessió dels terrenys al Departament de Salut, amb els vots a favor del govern i el PP, i l’abstenció d’ICV i CiU. Una altra de les propostes aprovades va ser el reglament de participació ciutadana, que regularà àmbits com ara la intervenció dels veïns en el ple, i la creació d’una oficina de participació i informació ciutadana. El govern, CiU i PP, van donar suport al reglament, i ICV va abstenir-se. Finalment, el ple va desestimar una moció de CiU que sol·licitava que l’Ajuntament demanés una ordre judicial per desconnectar una antena de telefonia il·legal del carrer Gallifa, i la dimissió de la regidora d’Urbanisme.
www.vilaweb.cat
Reflexió d’un ciutadà de Cubelles sobre el Complex Esportiu La Mota
Per Nota de premsa / ERC Cubelles 18/05/2006 22:02:47
Molts ciutadans ens preguntem per aquest interès desmesurat per dur un projecte endavant per part de l’Entesa per Cubelles i Convergència (partits que per cert foren els que presentaren el projecte inicial fa quatre anys, un projecte conegut com “el dels russos”) quan tenim un informe negatiu dels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament de Cubelles.Per això caldria fer unes quantes reflexions:PRIMER. Si el projecte de tenir un hotel de quatre estrelles és tan interessant, per què no s’hi presentà cap cadena hotelera d’àmbit nacional o estatal a la primera licitació?SEGON. Quants llocs de treball suposadament representa el projecte per a Cubelles? Caldria tenir en compte que també se’n beneficiarien laboralment poblacions limítrofes, car altrament estaríem restringint la lliure circulació de treballadors.TERCER. Si l’argument per a la concessió és la construcció d’una piscina coberta i de noves pistes de tennis, amb un nou pavelló sense instal•lacions, per què durant els darrers set anys no hi ha hagut cap sol•licitud de subvencions per a la construcció d’instal•lacions esportives adreçada als estaments corresponents (govern, diputació, ...). Aquí cal anar amb compte amb l’ús de les instal•lacions, a compartir entre el municipi, un 80%, i els clients de l’hotel, amb horaris a negociar i manteniment compartit.QUART. Si existeix un informe negatiu dels serveis tècnics de l’Ajuntament sobre el nou projecte, i havent votat tots els partits, de govern i oposició, en contra d’aquest projecte, per què segueixen l’Entesa i CiU defensant un projecte que ja des de la seva presentació inicial és ple d’irregularitats? Per cert, s’han reunit amb l’Associació de Veïns de la Mota i Clot d’en Bassó per explicar-los el projecte i saber la seva opinió al respecte?CINQUÈ. Què en farem d’aquí a cinquanta anys amb un hotel de quatre estrelles amb una titularitat municipal? Podem fer quatre números per estimar què ens costarien aquestes instal•lacions:L’import d’una piscina coberta tipus PCO-3 és de 2.900.000 €. Un pavelló tipus PAV-1 amb instal•lacions costa 725.000 €. Cada pista de tennis tipus TEN-ES costa 60.000 €. Si fem dues pistes de tennis, el cost total de l’obra és de prop de 3.745.000 €, dels quals si se sol•liciten subvencions es rebrien d’entre un 30 i un 40% del cost de l’obra. Aleshores, si són tan importants aquests equipaments, per què no s’han tramitat les sol•licituds d’ajuts i per què ara hem de cedir uns terrenys per a la construcció d’un hotel?SISÈ. I si era tan important aquest projecte fa cinc anys, per què els dos partits que en aquell moment formaven el govern municipal, l’Entesa, CiU i PP, no aprofitaren el boom de la construcció per negociar amb les empreses constructores una zona esportiva moderna pagada o subvencionada per elles?I resumint, aquest és un projecte que quan es comenta amb altres ciutadans no entenen aquest interès d’eixos dos partits en voler vendre’ns un projecte que no té per on agafar-lo. Per cert, més d’un regidor del govern, inclòs el nostre alcalde, haurien de passejar-se una mica més per les instal•lacions esportives per adonar-se’n que tenim una ciutadania que gaudeix i practica l’esport, i que de fa molts anys estan demanant equipaments més moderns, perquè algunes d’elles estan a punt de complir trenta anys.

Signat per un ciutadà Francesc de los Mozos
www.vilanovadigital.com

18.5.06

L'Ajuntament de Vilanova posa en marxa mesures per a la protecció de Platja Llarga durant l'estiu. Es contemplen aspectes com la vigilància o la neteja de la zona
Per Solblau 17/05/2006 13:16:00
L'Ajuntament de Vilanova ha acordat la posada en marxa d'un seguit de mesures de protecció per a la Platja Llarga durant el període estival. D'aquesta manera l'Ajuntament, sensible a les demandes realitzades per la Plataforma Salvem Platja Llarga, fa una crida per a la protecció i salvaguarda d'aquest espai demanant que tothom vetlli per a la conservació dels valors ambientals d'aquesta zona.
Més informació
Les mesures que s'han adoptat contempla aspectes com la vigilància, fent inspeccions i vigilant la zona per evitar assentaments incontrolats i usos agressors amb el medi. Aquestes tasques aniran a càrrec de la policia local i els vigilants forestals municipals; la neteja, amb la recollida de residus abocats incontroladament i la neteja manual de l'espai natural dos cops per setmana; el reforç de la tanca que limita l'espai i la difusió als mitjans de comunicació de les mesures adoptades així com la col·locació de cartells informatius a la zona. Pel que fa als cartells informatius, s'explicitaran les prohibicions, que sumades a la prohibició d'acampada lliure vigent a tot el municipi, conformaran la línia d'actuació municipal per protegir Platja Llarga. PROHIBIONS ESPECÍFIQUES PER A PLATJA LLARGA:Accedir a la platja amb vehicles motoritzats. Abocar qualsevol mena de residus. Encendre o accedir amb qualsevol mena de foc. Recol·lectar o fer malbé al vegetació. Caçar, capturar, maltractar, destorbar en èpoques de cria, o alliberar espècies de fauna. Fer malbé el sistema de dunes i sorrals. Accedir a la platja amb espècies i elements de cavalleria, tir i similars. Accedir a la platja amb altres animals, en especial els domèstics, gossos i gats.
www.vilanovadigital.com
Participació Ciutadana i Comunicació

Eufòria pel Barça Els barcelonistes de la vila van poder seguir en directe la final de la Champions League a la plaça del Centre Social
"Euforia pel Barça" és el que es va viure a la final de la Champions League, que es va poder seguir en directe des de la plaça del Centre Social de Cubelles, dins dels actes del 25è aniversari de Ràdio Cubelles.
La primera part del partit va ser de patiment pels seguidors que miraven amb molta atenció l'encontre des de la gran pantalla gegant. Tot i que hi van haver cares llargues i tristesa quan l'Arsenal va marcar el primer gol; el silenci es va trencar quan el Barça va fer els dos gols que que van venir seguits i que els va proclamar campions.
Crits, emocions, bengales, abraçades i molta alegria van omplir la plaça durant una molt bona estona. Entre els seguidors es trobava l'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, que expressava la seva alegria per la victòria i felicitava a la gent de Ràdio Cubelles per l'organització. Tothom va coincidir a dir que "s'ha trobat un lloc per concentrar-se i per celebrar els triomfs del Barça".
Els barcelonistes de Cubelles gaudint de la festa.
El Castell i el Campanar van ser testimoni del triomf del Barça.
Bengales i eufòria en el gol d'Eto'o.
Les timbaleres van treure els timbals pel Barça.
El foc també va ser protagonista.
El cava va córrer.
Ràdio Cubelles Dimarts, 16-05-2006
Participació Ciutadana i Comunicació.
Aprovat inicialment el Reglament de Participació Ciutadana i el del Consell de la Vila.

Els interessats en conèixer el text d'ambdós reglaments poden consultar-los a la web municipal
El ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar, amb les abstencions dels dos regidors d'ICV, el Reglament de Participació Ciutadana (RPC) i el Reglament d'Organització i Funcionament del Consell de la Vila.
El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, va fer un repàs del contingut del document, aprovat després d'haver estat àmpliament debatut en diverses reunions de treball amb els diferents grups polítics municipals i entitats del municipi. En aquest període de debat, el text ha anat engrandint-se amb l'aportació de bona part de les al·legacions presentades. Per a Grau, “aquest és un document de llarga elaboració que a hores d’ara és infinitament millor que l’aprovat inicialment ara fa un any”.
Jordi Coch (ICV) va justificar la seva abstenció, malgrat reconèixer "la importància del document", i per a Joan Albet (CiU) "fa falta un reglament, tot i que els temes de Participació Ciutadana es porten a dins". La regidora Juana Navarrete (PPC) va demanar "mecanismes clars i àgils" per a l'aplicació del reglament.
El document definitiu, així com el procés i els terminis per a la seva definitiva aprovació, es poden consultar a la web municipal, dins l'apartat de la regidoria de Participació Ciutadana. Departament de Comunicació Dimecres, 17-05-2006
www.cubelles.com
La CUP celebra la seva Assemblea General
Per Nota de premsa / CUP 17/05/2006 9:40:02
La Candidatura d’Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú celebrarà aquest dissabte 20 de maig la seva Assemblea General, en la qual establirà el seu calendari de treball des d’ara fins les properes eleccions municipals del maig del 2007.

L’assemblea tindrà lloc a la sala d’actes l’Espai d’Entitats, al número 13 del carrer Sant Pau i s’iniciarà a les deu del matí. El primer gran punt a debatre serà l’establiment d’un calendari on es reflecteixi la planificació i les estratègies de la CUP durant els 12 mesos que resten abans de les eleccions. El segon punt de la jornada serà l’establiment del funcionament del procés participatiu a partir del qual s’elaborarà el programa polític de la CUP. Aquí s’aprovaran les comissions de treball, se’n presentaran els responsables i, també, els períodes de treball i la seva estructuració. El darrer punt de l’assemblea està destinat a regularitzar els sistemes de relació entre la CUP i els moviments socials. La CUP es planteja com una plataforma electoral per donar veu a la societat civil activa, les entitats i els col•lectius de la ciutat A la tarda, es reprendrà l’activitat a partir de les quatre de la tarda, per establir les conclusions de l’assemblea.L’Assemblea General està oberta a tota la ciutadania de Vilanova i la Geltrú. Als militants i simpatitzant que ja han participat als actes que la CUP ha organitzat, però també a aquelles persones que vulguin sumar-se al projecte d’aquesta candidatura d’esquerres que es planteja com una eina de l’esquerra independentista per a la ciutadania.Les persones interessades a assistir a l’acte, poden demanar els documents de treball previs a l’assemblea a l’adreça cupvilanova@cupvilanova.org

www.vilanovadigital.com

17.5.06

PÍNDOLES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

Adjunto relació d'adreces amb recursos informatius i institucionals per a totes les persones interessades en aprofundir en les qüestions relatives al foment de la Participació Ciutadana:

Centre per a la Participació Ciutadana. Presentació
El Centre per a la Participació Ciutadana és un servei especialitzat de la Diputació de Barcelona que treballa transversalment en tots els àmbits del govern ...www.diba.es/flordemaig/oafm/cpc/index.htm - 60k - En caché - Páginas similares

Diputació de Barcelona. Xarxa de Municipis
1995-2006 Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. ... Oferta pública · Participació ciutadana · Relacions internacionals · Salut pública i consum ...www.diba.es/ - 19k - 15 May 2006 - En caché - Páginas similares[ Más resultados de www.diba.es ]

Innovació Democràtica i Govern Local de Catalunya - IDIGOL
Col·lecció Papers de Participació Ciutadana, Diputació de Barcelona, Centre per a la Participació Ciutadana Flor de Maig, Barcelona. ...www16.gencat.net/idigol/cat/bibliografia.htm - 42k - En caché - Páginas similares

UB - Programes de doctorat de la Universitat de Barcelona ...
Col·lecció Papers de Participació Ciutadana. Barcelona: Diputació de Barcelona, Centre per a la Participació Ciutadana Flor de Maig.. ...www.giga.ub.edu/acad/cgi/bienco30. pl?assig=102194&programa=D10826&bien=20041 - 5k - En caché - Páginas similares

OIDP::Observatorio Internacional de la Democracia Participativa
Papers de Participació Ciutadana, Colección de Estudios sobre Participación Ciudadana de la Diputación de Barcelona - Diputació de Barcelona ...www.bcn-entitats.org/oidp/prova/castella/v_estudis.php - 36k - En caché - Páginas similares

ELS CALERS, ON CALEN
Diputació de Barcelona. Flor de Maig. Col·lecció Papers de Participació Ciutadana Consulta'ls a www.diba.es/flordemaig/oafm/cpc/publicacions_papers.htm ...
www.elscalersoncalen.org/biblio.htm - 11k - En caché - Páginas similares

Barcelona / BCN / Xarxes Ciutadanes BCN / Agenda / Festes ...
La Nova Eina de Participació Ciutadana. Consell Municipal d'Associacions de Voluntariat. ... Diputació de Barcelona - Web de la Diputació de Barcelona. ...personal4.iddeo.es/joansolerm/barcelona.htm - 81k - En caché - Páginas similares
[PDF] Índex
Formato de archivo: PDF/Adobe Acrobat - Versión en HTMLParticipació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat Internacional ... Subvencions externes d'altres organismes. L'AMB i Diputació de Barcelona ...www.l-h.es/docs/anuari2004/ Participació,%20cooperació.pdf -
Páginas similares

DOCUMENTOS GUIA PUBLICACIONES En este apartado iremos mostrando ...
Col·lecció Papers de Participació Ciutadana (Diputació de Barcelona - Xarxa de Municipis,
Centre per a la Participació Ciutadana - OA Flor de Maig) ...www.alicante-ayto.es/p_ciudadana/portal/documentos.html - 78k - En caché - Páginas similares
[DOC] Titulo
Formato de archivo: Microsoft Word - Versión en HTMLV. La participació il'Agenda 21 Local. Diputació de Barcelona. Àrea de Medi Ambient. Diputació de Barcelona, 2003. Experiències de participació ciutadana en ...www.pueblosvalencianossostenibles.org/ cast/documentacion/BIBLIOTECA.doc - Páginas similares
VINE A LA GRAN TROBADA DE DONES DE CATALUNYA: 2, 3 i 4 DE JUNY!!!

La Trobada de Dones es farà al campus Mundet (Llars Mundet) Passeig de la Vall d'Hebron, 171 Barcelona

Com pots participar a la Trobada...

Donant suport a la Trobada amb l’adhesió del vostre grup de dones. És molt important el vostre recolzament per multiplicar la força i la difusió de la Trobada.
Fent la teva inscripció individual des d’ara i fins el 15 de maig. A partir de la inscripció rebràs el Butlletí de la Xarxa Feminista amb les darreres novetats.

En breu ja tindrem disponible a la nostra pàgina d’Internet (www.xarxafeminista.org/trobada2006/) el programa definitiu.
ANIMA’T I INSCRIU-TE!!! Segur que trobaràs moltes activitats interessants!!!

ANIMA A LES TEVES COMPANYES DE L’ASSOCIACIÓ I A LES TEVES AMIGUES!!! FES DIFUSIÓ DE LA TROBADA!!!

ALLOTJAMENT
Per les dones que veniu de fora de Barcelona hem reservat un alberg prop del recinte de la Trobada. LES PLACES SÓN LIMITADES!!!
Per a més informació sobre l’allotjament, truqueu al 607-36.43.86 (DOLORS).

LUDOTECA-GUARDERIA
Per aquelles que vingueu acompanyades de les postres filles i fills, us recordem que durant els dies de la Trobada hi haurà servei gratuït de Ludoteca-guarderia. Necessitem el més aviat possible saber quantes nenes i nens vindran per tal d’organitzar els grups per edats.

TROBAREU TOTA LA INFORMACIÓ A LA WEB: www.xarxafeminista.org/trobada2006/

Xarxa Feminista
Casp 38, Pral
08010 Barcelona
T. 933026545
F. 934123996
www.xarxafeminista.org
gemma@xarxafeminista.org
DIA INTERNACIONAL DE LES DONES PER LA PAU I EL DESARMAMENT

Veus del moviment feminista basc davant la resolució del conflicte a Euskadi.

Dia 22 de maig a les 19.00h al Pati Llimona (c/Regomir, 3)
Begoña Zabala(Emakume Internazionalista)
Asun (Urbieta Plazandreok i Ahotsak)
Izaskun Guarrotxena(Bilgune feminista)

Dia 24 de maig
Concentració a la Plaça del Rei a les 19.30h de la tarda

Dones x Dones
Montilla ja ha dissenyat el futur
Passa-ho!
Iu Forn
No em pregunti com, però he aconseguit accedir al cervell de Jose Montilla. Sí, ja sap, Jose Montilla, l'únic polític que no fa servir frases subordinades. I és així com he pogut consultar la seva carpeta mental on hi posa "futur de Maragall". Això és el que hi ha escrit i jo em limito a transcriure-ho:
"Primer, el referèndum. Sociovergència a tope perquè surti el millor sí possible. Ens en sortim com podem i Maragall passa a la història com el president que va aprovar el nou Estatut. En agraïment, el deixo ser el nostre candidat. En agraïment i, sobretot, perquè en els cinc mesos que faltaran per les eleccions no tindrem temps de construir-ne un altre. Bé, ni temps ni ganes. Francament, l'esforç de construir un candidat a corre-cuita perquè s'estavelli en el seu debut i contra Mas és d'una inutilitat que ni el RACC gestionant entrades.
"Segon, un cop guanyat el referèndum, perdem les eleccions, com fa tres anys. Perquè si en Mas ja ens va guanyar quan només era el noi dels cafès, doncs imagina't ara que ha aconseguit fer creure a la gent que és un líder carismàtic.
"Tercer, sociovergència postelectoral. A canvi de ser la nova crossa d'en ZP, a CiU li cauen uns ministeris, inclòs el que permet que en Mas tingui entretingudet en Duran. I Esquerra, a les galeres de l'oposició, una gran alegria per a tots els Huguets del partit que, per fi, podran recuperar el llenguatge canyero que tant enyoraven les iaies enrotllades. I jo, amb llàgrimes als ulls, agrairé a Maragall els seus serveis, li diré adéu amb la maneta i posaré un conseller primer de confiança que no necessàriament ha de ser el successor, perquè no deixaré jo de ser ministre per fer de segon d'en Mas, oi?
"I a viure tranquil·lament, amb una mà esperant el moment d'assaltar la cadira presidencial i amb l'altra convertint el PSC en el PTM, el Partit Tot Montillista."
www.avui.cat
El PSC es decanta per Montilla si Maragall renuncia a repetir
Candidat: Iceta defensa en públic que el ministre seria un cap de cartell molt vàlid per substituir el president de la Generalitat .FUTUR Castells condiciona una nova coalició al govern a un lideratge que no sigui discutit
crisi de
govern
Mayka Fernández
El debat sobre qui serà el cap de cartell del PSC a les pròximes eleccions catalanes s'està accelerant a les files socialistes. Oficialment i de portes en fora, tothom situa la pilota a la teulada del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que és qui ha de decidir si opta a la reelecció. Però si finalment decideix no presentar-se, el partit ja té, entre diverses opcions, una més que probable: el nom del ministre d'Indústria i primer secretari, José Montilla. L'executiva socialista, però, mira de posposar aquest debat fins després del referèndum de l'Estatut per centrar tots els esforços del partit en la campanya per a la cita del 18 de juny.
El portaveu del PSC, Miquel Iceta, apostava ahir obertament per Montilla, en declaracions a Catalunya Ràdio, poc abans que prenguessin possessió els nous consellers de la Generalitat. Per ell, el ministre seria una "persona molt vàlida" per substituir Maragall. En aquest sentit, va explicar que "se l'havia jugat pel país". A tall d'exemple, va destacar el paper que ha tingut per tal que la Comissió del Mercat de Telecomunicacions s'instal·lés a Barcelona, i perquè el domini .cat fos possible. També en va destacar que dóna "seguretat i serenitat", dues condicions que "falten a la política catalana". Després, el ministre tirava pilotes fora afirmant que qualsevol afiliat del PSC pot ser candidat.
Iceta, un cop llançada la seva aposta, intentava calmar les aigües adduint que la voluntat de Maragall serà molt important i definitiva alhora de designar el cartell. Del cistell de possibles candidats també va treure el nom dels consellers Antoni Castells, Joaquim Nadal i Montserrat Tura, i el de la vicepresidenta del partit, Manuela de Madre, si no estigués malalta, va dir.
Precisament, Castells va apuntar en declaracions a TV3 que primer s'ha de deixar que Maragall "prengui les decisions que ha de prendre". En tot cas, va garantir que les coses es faran sense fissures al PSC. El conseller va condicionar la creació d'un nou govern de coalició a l'existència d'un lideratge que no es qüestioni dia sí dia no per altres forces que formin part del govern. Com a requisit previ, el PSC hauria de sortir reforçat dels comicis.
L'executiva dels socialistes catalans va fer pinya al voltant de la decisió de Maragall de fer fora del govern els consellers d'ERC davant el no dels republicans a l'Estatut. El PSC sosté que per difícil que hagi estat aquesta decisió era "obligada" per encarar millor el referèndum del 18 de juny. La direcció del PSC no va abordar el debat successori, que ajorna fins immediatament després de la consulta popular, ni va parlar de la data de les eleccions anticipades. Només van transmetre a Maragall la necessitat de situar l'horitzó electoral a la tardor. L'objectiu que s'han marcat per a les properes setmanes és "aïllar" el referèndum de qualsevol altra consideració política que pugui distreure de la prioritat d'aconseguir un ampli sí per a l'Estatut.
www.avui.cat

16.5.06

El Charlie Rivel i el Vora del Mar posaran en marxa el programa ".edu" al setembre. Les obres d'ampliació de la llar d'infants podríen estar acabades a mitjans del mes de juliol posant a disposició 45 places més. Avui divendres La Draga ofereix portes obertes mentre que la setmana es tanca el termini de preinscripció de places al centre.
Les escoles Vora del Mar i Charlie Rivel engegarà a primers de setembre el programa “.edu” que servirà per fomentar l´ús de la biblioteca de l’escola oferint l’obertura d’aquest servei totes les tardes de dilluns a divendres i també el dissabte i passant a ser també d’ús públic. El departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Cubelles col•laboren amb l’AMPA per tirar endavant aquest programa que s’espera que també es pugui engegar més endavant a l’IES de Cubelles. La regidora d’Educació, Pilar González ha explicat que l’Ajuntament es farà càrrec de la contractació d’una persona a mitja jornada que exclusivament es dedicarà a la biblioteca. Entre les novetats està l’inici del primer curs de batxillerat a l’IES aquest setembre i la creació d’una cuina al CEIP Charlie Rivel, proposta generada dels de l’Ampa del mateix centre.
En quan a les obres d’ampliació de la llar d’infants els terminis segueixen les previsions i la regidora d’Educació, Pilar González espera que “les obres puguin estar acabades a meitat del mes de juliol. També s’han millorat les instal•lacions de l’edifici actual amb la substitució tant del parquet com de les finestres de les aules. Amb la futura ampliació de La Draga, l’edifici comptarà amb unes 43 places més, que sumant les que hi havia fins ara, el centre disposarà d’un total de150 places .
La regidora d’Educació, Pilar González diu que “amb aquestes places estaríem cobrint la ràtio que proposa el departament per l’any 2007- 2008 encara que és conscient que als pares i mares no els puc explicar estadístiques perquè necessiten i volen una plaça pel seu fill”.
Aquesta tarda de divendres es faran portes obertes a la llar d’infants La Draga per poder visitar el centre i rebre les explicacions oportunes sobre el projecte educatiu que es treballarà el curs vinent, mentre que la setmana que ve sortiran les llistes i els barems; a més, es podrà conèixer la sol•licitud de places pel proper curs escolar. Ràdio Cubelles Dijous, 18-05-2006
www.cubelles.com
Tema russos. Un projecte escandalós!!! Cessió x 50 anys de terrenys municipals!!!

Aclarariments. Ja des del primer moment ,Iniciativa per Cubelles ha estat «l’únic grup que s’ha mantingut fora del projecte des del principi».Si llegiu cronologia del Complex esportiu inclosa en el Diari de Cubelles hi teniu les informacions aparegudes en els mitjans dels diaris a on es pot verificar i comprovar aquest fet.

Si voleu podeu fer un repàs a la cronologia dins aquest Diari de Cubelles clikant continguts d´ arxiu 4/9/2006 - 4/15/2006
ICb INFORMA
APROVACIÓ DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
El primer gran acord del pacte de Govern. complert per ICB!!!!!

A propòsit de l'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles, recollim informació diversa sobre aquest llarg procès iniciat per ICb l'any 1999 en la seva primera etapa de govern:

ELS CALERS, ON CALEN
NOVETAT: ENTREVISTES A REGIDORS I REGIDORES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA ... Eva Maria Campos (Pineda de Mar) [03/03/2006]; Xavier Grau (Cubelles) [10/03/2006] ...www.elscalersoncalen.org/inici.htm - 9k - En caché - Páginas similares
ELS CALERS, ON CALEN
ENTREVISTA A XAVIER GRAU, REGIDOR DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE CUBELLES. 1. Quan es va crear la Regidoria de Participació Ciutadana i orgànicament, ...www.elscalersoncalen.org/entrevistacubelles.htm - 11k - En caché - Páginas similares

El grup municipal d'ICb integrat pels nostres dos regidors: Pilar González (Ensenyament i Joventut) i Xavier Grau (Governació. Participació Ciutadana i ...forumicb.blogspot.com/2005_09_11_forumicb_archive.html - 74k - En caché - Páginas similares

PÍNDOLES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA Xavier Grau Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació Ajuntament de Cubelles ...forumicb.blogspot.com/2006_04_16_forumicb_archive.html - 72k - En caché - Páginas similares[ Más resultados de forumicb.blogspot.com ]
CUBELLES ._ REGIDORIES
El ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar el passat 21 de març el Reglament de Participació Ciutadana. El regidor de Participació, Xavier Grau, ...www.cubelles.com/cubelles/ajuntament/ regidories/informacio.phtml?idregidoria=22 - 20k - En caché - Páginas similares
EL PLE APROVA LA PROPOSTA DE REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

El Ple de l'Ajuntament de Cubelles va aprovar en la seva sessió d'ahir dilluns la proposta de REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA que culmina un procès de diàleg i debat ciutadà iniciat l'any 1999 amb la creació de la primera regidoria de Participació Ciutadana.
El Reglament de Participació Ciutadana és un document de 36 pàgines que ha estat impulsat per la Regidoria de Participació Ciutadana a partir de l'acord de Govern que ICb va signar per aquesta legislatura.
El nou Reglament facilita la intervenció ciutadana a les sessions del Ple, la creació de l'OPIC (Oficina de Participació i Informació Ciutadana) i l'organització d'audiències públiques per explicar els principals projectes municipals.
El document provisional i l'esborrany estan a disposició del conjunt de la ciutadania a la Secretaria de l'Ajuntament de Cubelles prèvia preentació d'una instància de sol.licitud.
DECLARACIÓ DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

La proposta de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya va arribar, ahir, al final de la seva llarga tramitació parlamentària, en ser aprovada pel Senat.

Aquesta aprovació obre pas al moment en què els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya emetran el seu veredicte sobre el nou Estatut.

He decidit convocar el preceptiu referèndum per al proper dia 18 de juny.

Aquell dia els ciutadans i ciutadanes de Catalunya seran cridats a refrendar el projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya, presentat pel Parlament i aprovat per les Corts Generals.

La pregunta del referèndum serà la següent:

Aproveu el projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya?

Des d'ara fins el dia del referèndum, el President i el Govern de la Generalitat no tenen altre propòsit que aconseguir l'aprovació del nou Estatut per part del poble de Catalunya.

Per això esmerçarem tot el nostre esforç a donar a conèixer el nou text i a impulsar una massiva participació ciutadana en el referèndum.

Dilluns passat, en la meva compareixença al Parlament, vaig afirmar que si en algun moment pensava que la cohabitació de posicions oposades sobre l'Estatut en el si del Govern perjudicava l'aprovació de l'Estatut, prendria de manera immediata les decisions que fossin del cas.

He volgut verificar si aquestes posicions oposades es mantenien després de l'aprovació de l'Estatut al Senat.

Avui m'he entrevistat amb els dirigents de les forces polítiques que donen suport al Govern i he pogut constatar, una vegada més, que la decisió d'Esquerra Republicana de Catalunya en contra del text estatutari era ferma i definitiva.

Coherent amb la meva convicció que el més important és que Catalunya tingui un nou Estatut, i persuadit que la ciutadania no entendria la divisió del Govern quan fos cridada a donar suport al nou text, he près el determini dolorós de cessar els consellers i conselleres d'Esquerra Republicana de les seves funcions en el Govern.

Entenc que la meva obligació és esvair la incertesa i evitar la confusió:

El referèndum de l'Estatut s'ha de poder celebrar en condicions de màxima claredat i sense interferències d'altres qüestions polítiques.

He dit que aquesta ha estat una decisió difícil. El primer Tinell no ha estat viable després de dos anys i mig en què hem fet més feina que l'anterior govern en 4. Sense cap mena de dubte.

Quan fa quinze dies vaig decidir remodelar el Govern, ho vaig fer convençut que no es produiria la diferència insalvable sobre l'Estatut que avui ens separa.

Esquerra ha trencat un compromís explícit de, en cap cas, adoptar una posició de votar "no" al projecte, una posició que, tot i ser legítima, és incompatible amb la coherència i el lideratge del Govern en suport de l'Estatut.

Crec honestament que he fet tot el que estava al meu abast per a què Esquerra Republicana participés de l'acord sobre l'Estatut.

Conseqüentment amb aquest esperit, he ofert a Esquerra Republicana que la sortida del Govern dels seus consellers sigui entesa estrictament com una decisió políticament obligada.

En tot cas estic fermament convençut que així serveixo millor l'interès general del nostre país.

Aquest oferiment obeeix a dues motivacions:

La primera és la consideració que tinc pels consellers i conselleres d'Esquerra Republicana que han format part d'aquest Govern i el seu equip.

Tots ells han treballat amb gran sentit del deure i amb provada eficàcia.

A tots vull expressar el meu agraïment més profund, molt particularment a Josep Bargalló que ha estat un lleial Conseller Primer.
El segon motiu d'aquest oferiment és el meu convenciment que el projecte polític i social que va donar lloc al Pacte del Tinell és ple de sentit, més enllà de les circumstàncies d'aquest moment.

Com poden comprendre aquesta decisió també té els seus efectes en el panorama de la política catalana i de la necessària estabilitat del Govern.

La meva decisió d'avui comporta també la previsió de celebrar eleccions al Parlament abans d'acabar l'any.

Però –repeteixo- ara el més important és l'Estatut i el referèndum del dia 18 de juny.

L'Estatut és el fruit del treball de moltes institucions polítiques i socials.

També d'aquelles que avui tenen dubtes, però que demà n'exigiran el seu compliment.

És l'hora de la veritat: de ser conscients que hi ha oportunitats en la història dels pobles que no passen dues vegades.

Per això vull que s'entengui que les decisions que he adoptat en el dia d'avui només tenen un nord:

Fer possible que Catalunya pugui tenir el millor Estatut de la seva història.

Estic convençut que els catalans i les catalanes faran que el nou Estatut sigui, a partir del dia 18 de juny, una magnífica realitat per al futur de Catalunya; per al nostre futur.

Moltes gràcies.
El pantà de Foix és el més contaminat de l’Estat, segons un estudiEls ecòlegs alerten que l’estat de les aigües no ha millorat gens tot i les depuradores que hi ha.ALBERT MERCADER.

Castellet i la GornalL’embassament del Foix, construït el 1903 per abastir d’aigua els conreus dels voltants de Vilanova i la Geltrú, és avui un pantà que agonitza. Segons les dades dels estudis que s’han fet en els darrers trenta anys, l’estat de les seves aigües és el pitjor de tot l’Estat, amb un dels nivells d’oxigen més baixos. La presència de residus al fons, l’arribada de les aigües residuals del Penedès i el procés d’estancament de les seves aigües fan que sigui un hàbitat difícil. Les úniques espècies que es mantenen fidels són les carpes i els alburnells, dues espècies introduïdes que participen en el joc de la pesca sense mort que s’organitza cada cap de setmana.
La situació que viu el pantà de Foix avui és extrema. La pressió que rep de totes les aigües residuals d’origen urbà i industrial de gran part del Penedès, les aigües que s’infiltren des dels camps de conreu carregades de nutrients, els sediments que hi ha al fons i el fet que l’embassament sigui petit contribueixen que sigui un pantà amb poc alè de vida. Això és el que asseguren els investigadors i ecòlegs que van participar en la primera trobada d’estudiosos del Foix i que des de fa anys segueixen l’evolució d’aquest pantà situat enmig del parc comarcal del Foix. L’ecòleg Rafael Marcé, professor associat del departament d’ecologia de la Universitat de Barcelona, és un dels investigadors que ha analitzat en aquests darrers anys l’estat del pantà i en treu conclusions: «L’embassament pateix una pressió molt forta per l’arribada de molts residus. Per solucionar aquest problema caldria implantar mesures a tota la conca del riu Foix perquè quan arriben al pantà el mal ja està fet. La construcció de depuradores ja fa anys ha ajudat a millorar una mica l’estat de l’aigua però tot i així continua sent un dels pitjors de l’estat», conclou.
Diversos estudis, finançats per la Unió Europea, han servit per establir l’estat actual del pantà, que ara té una situació alarmant d’hipereutròfia, poc oxigen dissolt i excés de fòsfor, i plantejar diverses proves pilot per recuperar el seu estat. Una de les propostes és la creació de llits flotants, que afavoririen la descomposició microbiana i la fauna de la zona. Una proposta que encara no s’ha portat a la pràctica.
L’excés d’algues i les pudors que genera l’embassament no és un fre perquè algunes espècies de peixos s’hi hagin establert. La carpa i l’alburnell, dos peixos que no són originaris de Catalunya, són les dues úniques espècies que s’han pogut adaptar a aquestes condicions extremes. Fins que les seves aigües no millorin no hi haurà cap altre espècie nedant-hi.
www.vilaweb.cat
EsportsDimecres, 17-05-200620:45
Final de la Champions League
Ràdio Cubelles, dins dels actes del seu 25è aniversari
, posarà una pantalla gegant a la plaça del Centre Social per a seguir en directe la final de la Champions League entre el FC Barcelona i l'Arsenal, el proper 17 de maig a les 20,45 h.Lloc: Plaça del Centre Social
www.cubelles.com
Acció Social .
El ple aprova la cessió dels terrenys per a la construcció del nou CAP. L'edifici es construirà a l'Eixample Nord, a prop de l'escola Charlie Rivel
El projecte de construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de Cubelles tira endavant després que dilluns el ple municipal aprovés, amb les abstencions d’ICV i de CiU, la cessió gratuïta del terreny per a la seva construcció al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquest terreny està situat al carrer Sebastià Puig 1-9, al sector l’Eixample Nord situats i té una superfície de 3.719,87 m2.
L’Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, va anunciar "la idoneïtat de l’espai, segons indiquen els informes tècnics i la documentació del projecte" i explicava que “les darreres xifres parlen d’un CAP per a 20.000 habitants”.
El regidor d’ICV, Jordi Coch criticava “la nul·la comunicació rebuda per part de l’equip de govern davant decisions de futur com aquesta” i proposava altres alternatives per a la construcció de l’edifici assenyalant que “el lloc triat no és el més adequat per donar aquest servei”, encara que sí defensava la seva necessitat. Per al regidor ecosocialista “la millor ubicació per rapidesa d’accés i de zona d’aparcament hagués estat l’Eixample Bardají on està actualment l’edifici de la policia local”, i espera que “s’hagi fet una visió de futur amplia per preveure les necessitats actuals”.
Per la seva banda, el regidor convergent Joan Albet lamentava “no haver pogut consensuar el lloc de construcció donat que no hem estat informats de res”. També anunciava “els greus problemes d’aparcament, accés i de risc de la zona per a la seva circulació” i també va explicar que “l’espai triat per a la construcció del nou CAP estava previst per a la construcció d’una nova biblioteca”.
El regidor d’Acció Social i Sanitat, Joan Rodríguez, va ratificar que “basant-se amb els informes tècnics l’espai és el més adient tant per la seva obra com per la seva comunicació”. Rodríguez va demanar al ple “agilitat per poder tirar endavant el nou edifici ja que existeixen evidents problemes d’espai sobretot en èpoques estivals quan la població augmenta”. Segons el regidor “l’edifici tindrà una sola planta per als serveis i que hi haurà una altra planta en la què es podrà accedir amb ascensor pel personal mèdic”. Joan Rodríguez va insistir en que "cal plantejar una sortida a un tema que mereix la seva urgència ja que es tracta d'un projecte que tira endavant i que ja ve d'un altra legislatura".
L'Alcalde també va voler puntualitzar al ple que "la Diputació de Barcelona no va aconsellar que es fés una biblioteca en els terrenys on es construirà el nou CAP perquè cal buscar altres terrenys molt més cèntrics
". Per a Marcillas "cal veure el canvi que ha sofert la configuració del municipi i cercar noves zones de creixement sanitaris i preveure altres equipaments necessaris, fent si cal els desplaçaments que pertoqui".Ràdio Cubelles Dimarts, 16-05-2006

15.5.06

El ple ordinari debatrà l'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana.
La sessió plenària serà retransmesa per Ràdio Cubelles (107,5 FM) a partir de les 8 del vespre
El ple de l'Ajuntament de Cubelles es reuneix aquesta tarda, a les 8 a la sala de plens, en motiu de la sessió ordinària del mes de maig. Després de la suspensió del ple d'abril, degut a la coincidència amb la festivitat de Pàsqua, els regidors tenen avui una cita per debatre, entre d'altres, l'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana (RPC).
A més, la sessió també valorarà la proposta de l'Equip de Govern de cessió dels terrenys per a la construcció del nou CAP Cubelles; la composició i funcionament de la Comissió Especial d'Estudi de l'Ordenament del Territori i Urbanisme de Cubelles; i una modificació de la liquidació de les quotes urbanístiques de Santa Maria de Cubelles.
El ple serà retransmés en directe a través de l'emissora municipal Ràdio Cubelles (107,5 FM) a les 8 del vespre. Departament de Comunicació Dilluns, 15-05-2006
www.cubelles.com
El “Concurs Exposició de Roses Vila de Cubelles” canvia de lloc .

Entre els canvis està l'organització d'una exposició de mobles de jardí, a la plaça del centre social, però la desaparició del Concurs de Jardins.
Molts i força significatius són els canvis que experimentarà el “Concurs Exposició de Roses Vila de Cubelles". En la roda de premsa de dilluns, el regidor de Cultura, Miquel Padreny va fer un esbós del que serà aquest concurs, un dels esdeveniments amb més solera dels que se celebren a Cubelles, que començarà divendres 19 de maig i acabarà diumenge 21.
La novetat més important és el canvi d’ubicació del certament. Després d’haver passat per la sala de L’Aliança i per la Sala Multiusos de La Mota, aquest any es trasllada al centre Social de Vila, al carrer Joan Roig i Piera, número 3. Segons va explicar el regidor “aquest canvi ve donat per l’interès que té el consistori en recuperar la proximitat amb el nucli urbà i, d’aquesta manera, posar-lo més a l’abast de tots els cubellencs que el vulguin visitar". Un altre aspecte positiu serà la climatització de l'edifici, fet que permetrà una millor conservació de les flors que s’exposin. Un altre canvi és la desaparició del Concurs de Jardins encara que es substitueix per la introducció d'altres novetats, com ara una exposició de mobles de jardí a la plaça del centre social. De fet, hi haurà una major implicació de les empreses Ventall i Tegar, adjudicatàries del manteniment dels parcs i jardins de la vila, que faran tot una serie de tallers al carrer sobre jardineria. Durant l’exposició també s'enjardinarà el talús de la plaça del Castell, que va quedar malmès per l’esllavissament de terra que es va produir fa uns anys, i que quedarà arreglat ja de forma permanent. Així mateix s’aprofitarà aquest esdeveniment per presentar públicament els serveis de jardineria del municipi.
Entre els actes paral•lels que es desenvoluparan durant aquest tres dies cal destacar l’actuació que faran els alumnes del Taller Pizzicatto, dissabte a la tarda, interpretant a Motzart. La lectura dramatitzada “Crònica del Quixot i el seu temps”, que es farà també dissabte a l’església de Sta. Maria anirà càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura.
El Concurs organitzarà novament les diferents demostracions d’art floral, la desfilada de roba i el ja tradicional “Concurs d’Aparadors vila de Cubelles”, que compleix 21 anys.
Pel que fa als premis del certament roserístic enguany es repartiran 1.300 euros en vals de compra, cedits per l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles. I 1.170 euros més repartits entre les diferents categories, a més dels corresponents trofeus.Ràdio Cubelles Dimecres, 10-05-2006
www.cubelles.com
El CB Cubelles ja és matemàticament campió de lliga.
Els jugadors de Xavi Villanueva i Xavi Butí ja són equip de tercera catalana
Per Gemma Sànchez 14/05/2006 23:18:38
Ara sí que es pot confirmar l’ascens matemàtic del sènior 1 del CB Cubelles, ja que els jugadors de Xavi Villanueva i Xavi Butí van superar a l’Abrera a domicli per 56-65. D’aquesta manera, amb el lideratge de la classificació en mà, el Cubelles és ja campió de lliga a una jornada pel final de la mateixa.Els nervis s’apoderaven dels cubellencs als primers minuts del matx, on desplegaven un joc desencertat i una defensa que feia aigües. Això ho aprofitaven els locals, que superaven als blaus sense problemes i guanyaven el primer parcial amb un còmode 21-8. Durant el segon temps, la dinàmica seguia sent la mateixa, amb moltes dificultats pels de Villanueva i Butí tan en atac com en el joc interior, on l’Abrera es feia l’amo de la pintura.El Cubelles estava tenint molts problemes amb els que no comptava, però ràpidament els va solucionar. Els cubellencs reprenien el matx amb un joc renovat, senzill i efectiu, on l’encert exterior va ser clau per a la remuntada en el resultat. El bon atac va anar acompanyat d’una dura defensa que va bloquejar l’atac de l’Abrera, de manera que els cubellencs encaminaven la recta final amb el domini en el marcador. El darrer temps va servir per a reafirmar el doble triomf del Cubelles, ja que s’enduia la victòria per 56-65 al mateix temps que es proclamava matemàticament campió de lliga.Aquest dissabte a les 18.30h els blaus jugaran el darrer partit de la temporada, en que rebran al CB Papiol en la tarda que servirà per a celebrar el títol davant l’afició.
www.vilanovadigital.com
Ovidi al Palau
Isabel-Clara Simó

Qui té por de l'Ovidi Montllor?, pregunto. Doncs el PP, responc. I no ho responc perquè tingui tírria al partit de la dreta ultramuntana espanyola, que també, sinó perquè ho han dit ells mateixos. La història va començar a Alcoi; els alcoians van voler celebrar un homenatge al genial cantant i l'Ajuntament va dir que no, que deu anys són massa pocs per fer un homenatge. Veges quin argument més inconsistent. Total, que no volien afluixar ni un ral (un ral d'euro no sé quant és). Doncs ara la Generalitat Valenciana ha dit exactament el mateix: el mateix argument i la mateixa bossa hermèticament tancada. És que no era valencià, l'Ovidi? ¿És que no era un gran artista? El que passa és que tant Alcoi com la Generalitat estan governats pel PP, i el PP té al·lèrgia a la llengua en què cantava l'Ovidi, i, sobretot, a les idees de l'Ovidi, que eren d'esquerres. ¿Pot l'admistració, que és de tothom, ser tan parcial, tan partidista, tan submisa als interessos forans? Doncs mira, sí que pot.
Tot i això, dilluns que ve, 15 de maig, hi ha convocat un magne homenatge al cantant alcoià al Palau de la Música de Barcelona, a les nou del vespre, en el qual actuaran una pila de cantants i hi parlarem una pila d'amics de l'Ovidi.
És espectacular que, d'ençà de la seva mort, ningú no l'hagi oblidat. L'altre dia, parlant amb el també genial pintor Antoni Miró, amic i marmessor de l'Ovidi, em deia que havia deixat una exposició sencera de retrats de l'Ovidi i que encara corria, sense parar, de poble en poble i de ciutat en ciutat. Està demostrat: estimem l'Ovidi. L'única llàstima és que no li ho féssim avinent quan vivia. Quina pena.
www.avui.cat
Mas acusa Maragall de "donar ales a ERC" portant així Catalunya "al daltabaix total"
El president de CiU, Artur Mas ha acusat el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, d'haver "donat ales" a ERC perquè votés 'no' en el referèndum sobre l'Estatut de Catalunya, la qual cosa ha portat a "una situació de daltabaix total".Mas ha assegurat, en una entrevista publicada aquest diumenge al diari ‘ABC’, que Maragall, "ha fet el que era inevitable" en destituir als sis consellers d'ERC, i afegeix que "s'ha resistit com gat panxa amunt, però al final no ha tingut més remei que actuar". Respecte a la seva gestió, ha destacat que la "fórmula Maragall ha fracassat", i ha indicat que els socialistes "sabran si val la pena que els representi una persona que ha espatllat tantes coses en tan poc temps".El líder CiU ha reclamat el vot positiu dels catalans en el referèndum sobre l'Estatut de Catalunya del proper 18 de juny i els ha demanat que mostrin el seu empipament castigant el tripartit (PSC-ERC-ICV) a les eleccions autonòmiques.Mas ha considerat que "la gent no té per què pegar-li una bufetada" a la reforma de l'Estatut, i ha indicat que "una cosa és l'Estatut, que representa el futur de Catalunya, i una altra el tripartit, que és el passat". En aquest sentit, ha precisat que per evitar el tripartit cal "castigar-lo" en les properes eleccions, i ha advertit que si en el referèndum sobre l'Estatut no es dóna suport a aquest text es portarà a Catalunya "al precipici i això seria un suïcidi col•lectiu".A més, es mostra disposat a "implicar-nos més a fons que en el passat en la governabilitat d'Espanya", encara que precisa que per a això s'han de donar com condicions que CiU governi a Catalunya i que l'Estatut "surti bé".

www.eldebat.com

Puigcercós defensa la sortida d’ERC del tripartit "davant els interessos de la ciutadania" i nega el buit de poder.
El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha defensat aquest diumenge la "sortida responsable" d’Esquerra del Govern català "davant els interessos de la ciutadania" i ha destacat que s'ha donat "un traspàs de poders" i no un "buit de poder". Respecte als canvis en l'Executiu català, ha explicat que "nosaltres tenim el màxim respecte per les persones i creiem que és una decisió que ha pres el PSC i per tant no tenim res que dir".Per altra banda, Puigcercós ha assegurat, després d’un acte del partit a Masnou, que "bona part de les polítiques ja estan fetes" i que a partir d'ara ERC "estarà molt atenta" a les polítiques que es desenvolupin "en àmbits tan sensibles com les telecomunicacions, la televisió digital terrestre o algunes decisions en ajuntaments de la Catalunya rural no metropolitana", perquè "es mantinguin els interessos de la Catalunya de l'interior".Respecte a una possible reedició del tripartit, ha comentat que abans estan el referèndum i les eleccions municipals, encara que ha recalcat que "Catalunya necessita més catalanisme i més esquerra". Sobre el candidat del PSC a les pròximes eleccions autonòmiques, ha destacat que "és decisió del PSC, no d’ERC".Rebuig de l’EstatutRespecte a l’Estatut, Puigcercós ha dit tenir la sensació que hi haurà votants del PP que diguin 'sí' al projecte d’Estatut perquè estan satisfets amb el "retallada" del text. A més, ha anunciat que ERC farà un "gran esforç perquè la ciutadania entengui què significa el model de finançament que ven l’Estatut". "No hi haurà més recursos, és fals", ha assegurat. "Catalunya en aquests moments no ha aconseguit reduir el seu dèficit fiscal". "Més enllà de l’Estatut, Catalunya mereix més recursos i més competències", ha conclòs. Com exemple, el líder republicà ha explicat que Catalunya "està demanant un augment de sou que li correspon pel que treballa i Madrid no ens ho dóna, l'única cosa que hem aconseguit amb el pacte Mas-Zapatero és que en comptes de cobrar el dia 30 cobrarem el dia 15, però els diners serà el mateix, la hipoteca serà la mateixa, els peatges seran els mateixos, el pagament a la sanitat privada i l'escola privada serà el mateix".

www.eldebat.com
Ingressa a presó el monitor acusat de presumptes abusos sexuals a menors al CEIP Vora del Mar .

L’acusat va ser detingut dimecres i posat en llibertat amb càrrecs dijous, després d’haver declarat davant del jutge. L’aparició de tres noves denúncies ha fet que el jutge instructor del cas decreti el seu ingrés a la Model de Barcelona.
La Guàrdia Civil va detenir novament divendres a la tarda al monitor del CEIP Vora del Mar de Cubelles acusat d’abusos sexuals a una nena de quatre anys, davant l’aparició d’indicis de nous casos en tres alumnes de quatre i cinc anys del mateix centre educatiu. El jove monitor, de 23 anys i que no tenia antecedents penals, ha ingressat a la presó Model de Barcelona.
El cas ha consternat a l’opinió pública i la comunitat educativa de Cubelles. La Guàrdia Civil va detenir el passat dimecres, 10 de maig, a les portes del centre educatiu al monitor, que malgrat no comptar amb la titulació pertinent havia estat contractat per l’empresa Món Escola, que està contractada per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del centre per a l’organització de les activitats d’acollida, menjador i activitats extraescolars.
A la denúncia que va originar la detenció, feta pels pares d’una nena de quatre anys, que amb tota la innocència del món els hi va explicar els jocs de tipus sexual que els feia fer el monitor, s’han afegit en les darrers hores tres noves denúncies. Segons la Guàrdia Civil aquesta primera denúncia ha alertat als pares d’altres alumnes del centre, que han denunciat que a les seves filles també els havia fet participar d’aquests jocs. Els agents encarregats del cas no descarten l’aparició de noves denúncies. Departament de Comunicació / Ràdio Cubelles Dissabte, 13-05-2006
www.cubelles.com