15.1.10




Es convoca la14a edició del concurs Víctor Alari

Font: Ràdio Cubelles

Les obres s'han de presentar a l'OPIC fins el 6 de març

La regidoria de Comunicació, a través de l’emissora municipal de Ràdio Cubelles, convoca per catorzè any consecutiu el concurs de contes, narració breu i poesia “Víctor Alari”, en record i homenatge de qui fou el primer director del mitjà de comunicació local.
Les bases, que en breu es podran consultar íntegrament al web municipal (www.cubelles.cat), estableixen que les obres han d’estar escrites en llengua catalana, i s’han de presentar a l’Oficina d’Informació i Participació Ciutadana- OPIC (C/Joan Roig i Piera, 3-5), abans del 6 de març de 2010, a les 13h. Els concursants poden presentar com a màxim una obra per premi i el tema és lliure. Com ja és habitual, els premis s’estableixen per categories: infantil (de 8 a 11 anys), juvenil (12 a 17) i adult (majors de 18 anys). Tots estan formats per vals de compra en material escolar als establiments col•laboradors, a excepció del de categoria adult que seran en metàl•lic.


Ajuntament i Generalitat informen del procés d'apagada analògica


Notícies - Comunicació

L’apagada de la senyal analògica de televisió va ser el motiu de la trobada que es va organitzar el passat dia 14 i que va aplegar a representants polítics, veïnals i instal·ladors del municipi. Ismael Bataller, enginyer col·laborador amb la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, organisme encarregat del desplegament de la TDT, va encapçalar la reunió exposant els problemes que s’han constatat a nivell general i recollint les queixes de veïns i instal·ladors. Bataller va exposar que “fins l’apagada analògica no es podrà avaluar la problemàtica real”, ja que la convivència entre el senyal analògic i el digital fa que el primer pugui causar interferències al senyal de TDT. “És per aquest motiu que els centres emissors estan limitats de potència” va apuntar. També va afirmar que “el 3 d’abril és una data inamovible d’apagada segons el Ministeri d’Indústria” i que no es poden tallar les emissions en analògic del repetidor del Montgrós a Sant Pere de Ribes que dóna cobertura a algunes llars de Cubelles perquè “aquets repetidor fa d’enllaç a d’altres que en depenen per encara emetre només en analògic i que tallar-ne la senyal deixaria zones a les fosques”.
més informació a

14.1.10

"En esta vida se puede ser de todo menos un coñazo." -Michi Panero
imatge/univers.upc.edu

Maria Trives/Diari de Cubelles


La presentació de la candidatura dels jocs olímpics d’hivern de la ciutat de Barcelona ha deixat en segon plat el tema de les rodalies i el tema del Estatut, de moment.....
Avui tots els diaris i comentaristes de radio en feien un anàlisis expeditiu i com a taló de fons rememorant els Jocs Olímpics del 92 que realment van ser un encert ,contraposat al Fòrum de les Cultures en que el desgavell econòmic va ser important i el que realment ha quedat es la desafortunada plaça i unes deutes milionàries també. Deixant a part la indubtable repercussió que suposa aquesta proposta i no dubtem de la bona intenció per part de qui la fa, no es pot obviar que caldrà un gran esforç econòmic,unes infraestructures importants ineludibles que potser aixecaran ampolles a grups ecologistes per l’obertura de determinades vies i amb la incertesa d’arribar a bon port.
Pot passar com la candidatura de Madrid en que el globós es punxat deixant una estela de deutes i molts furats en terrenys ara ple de totxos escampats. No es dubta de la capacitat i segurament la possibilitat de que estudis previs facin viable aquesta proposta i realment poden donar profit dels espais olímpics com ho van ser-ho per la ciutat de Barcelona i a més la obertura al mar d’una ciutat que fins llavors donava la esquena a les platges amb un mur que impedia l’accés i que avui permet a ciutadans i visitants gaudi d un passeig´ pel port,per les platges i contemplar els velers.
Esperem que no sigui un globós punxat i si un triomf de nou per portar el nom de Barcelona arreu del món com al 92. Apostem per la proposta i una realitat futura!
Ah! i de pas que tal arranjar temes pendents abans de les Autonòmiques a determinades comarques,comencem per el Garraf ?

11.1.10

Comunicat


L’associació Dones La Fita es mostra molt satisfeta del resultat de la convocatòria al I Concurs de Poesia. Fins el dia 20 de gener encara podeu enviar la vostra aportació.
Només cal llegir les bases del concurs i enviar les pliques al correu ressenyat.
Les Bases del concurs són les següents:
1. Qui estigui interessat haurà d'enviar de 40 a 80 versos inèdits com a màxim.
2. La temàtica serà lliure en català o castellà.
3. Els originals, s'han de presentar per triplicat a doble espai i fer constar a la coberta, a més el títol corresponent, el nom del premi a que es presenta.
4. També heu d'adjuntar la plica amb nom, cognom, l'adreça, telèfon de contacte i la fotocòpia D.N.I. de l'autor o l'autora del poema en un sobre apart tancat inclòs al mateix sobre.
5. La data límit d'acceptació serà el 20 de gener de 2010 i el lliurament es donarà a conèixer la setmana del 8 de març de 2010.
6. El premi lliurat es de 300 euros al guanyador o guanyadora.
7. El jurat constituït per homes i dones poetes, decidiran quin o quina es el guanyador o guanyadora.
8. La presentació dels originals comporta l'acceptació integra d'aquestes bases.
9. Transcorregut un termini màxim d'un mes, es procedirà a la destrucció dels originals no reclamats.
*La Fita disposa d'un espai a l'Hotel d'Entitats, dilluns de 18h a 20h despatx 5, on podeu deixar els originals a la bústia, o per correu...

Associació Dones La Fita
c/ Joan Roig i Piera 3-5
Cubelles 08880



Reunió de treball sobre l’apagada analògica

Notícies - Comunicació
L’apagada analògica serà una realitat d’aquí a ben poc. La data fixada en un principi, 12 de gener, encara no és del tot definitiva, ja que des de la Direcció General de Xarxes i Infraestructures de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya s’informa que a hores d’ara encara s’està negociant amb el Ministeri d’Indústria la data en què s’iniciarà l’aturada de les emissions de la televisió analògica que donen cobertura al territori, i a Cubelles en concret.

Per aquest motiu i la proximitat de la data, la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat ha convocat una reunió de treball a Cubelles per la mateixa setmana de l’apagada analògica. A la reunió hi assistiran representants polítics i instal·ladors del municipi, per tal que aquests canalitzin la informació que se’n derivi a la resta de la ciutadania.

TDT-Sat
Tanmateix, des de la Generalitat s’avisa que possibles zones fosques –aquelles que no tenen una correcta recepció del senyal de TDT malgrat tenir un centre emissor proper- tenen la possibilitat de rebre el servei a través de satèl·lit, l’anomenat TDT-Sat. Un servei, d’altra banda, que no és immediat ja que s’ha de posar en marxa el procés d’activació i pel que es recomana posar-se en contacte amb un instal·lador TDT autoritzat per la pròpia Generalitat de Catalunya. El llistat d’instal·ladors autoritzats es pot consultar fent clic aquí.
imatge/galeria.dibuixos.cat




Recollida d’arbres de Nadal, fins el 25 de gener

Notícies - Medi Ambient
11/01/2010
La regidoria de Medi Ambient ha habilitat, com cada any per aquestes dates, un espai a la plaça del Mercat perquè els ciutadans dipositin els seus arbres de Nadal i altres plantes típiques nadalenques. Des de l´Ajuntament s’aposta per centralitzar la recollida, una iniciativa iniciada l’any passat. Al mateix temps es recorda la necessitat de fer servir aquest servei, per poder reciclar com cal, aquests materials.

Els corralons, que funcionen actualment, estarà instal·lat a la plaça fins el 25 de gener. A més d’aquest espai, els veïns que es vulguin desfer de l’arbre també es poden dirigir a la Deixalleria municipal, que està oberta cada dia de dilluns a dissabte de 9 a 13h i també els dimarts dijous i dissabte a la tarda de 15 a 19h. Aquest és un servei totalment gratuït.