28.10.05

ESPECIAL DESSALADORA A CUBELLES
LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'EBRE ES MALFIA DE LA DESSALADORA
Es malfien de la dessaladora
El president del CAT, Daniel Pi, va explicar a la PDE que l'aigua del minitransvasament s'emmagatzemarà en dipòsits nous i als pantans de Tarragona, per aprofitar tota la concessió i augmentar la reserva hídrica als estius. Però, paradoxalment, el projecte de futur que més va fer desconfiar la PDE va ser la possible construcció d'una gran planta dessaladora a la zona del Penedès o al Garraf. Pi els va detallar que la viabilitat del projecte i l'emplaçament de la dessaladora encara estan en fase d'estudi, si bé dies enrere s'havia parlat de Cubelles. La dessaladora serviria aigua potable a l'àrea metropolitana de Barcelona i al Camp de Tarragona. La reversibilitat de la xarxa és el que provoca la malfiança de la PDE, ja que podria ser una «interconnexió encoberta», per transportar els cabals en dues direccions.
www.vilaweb.com
L'OPINIÓ d'ICb
Ui, ui, ui... que ja hitornem a ser... Per què a Cubelles se'ns expliquen sempre les coses a mitges?
Convé seguir en alerta.
Primera pregunta: Per què a Cubelles i segons ens diuen als despatxos de Barcelona ningú en sap res i a Tarragona tothom va ple amb el tema dessaladora de Cubelles?
Segona pregunta: No serà la dessaladora un nou invent per encolomar-nos de nou les quatre tèrmiques que Endesa vol fer a Cubelles?
Recordem que tots els grups polítics de l'Ajuntament VAN DIR NO a noves centrals tèrmiques!
MÉS INFORMACIÓ A WWW.CUBELLES.CA
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Temps era temps... o allò que uns deien i ara callen!!
Medi Ambient allargarà dos mesos el termini d´al·legacions de la tèrmica de Móra la Nova 20/01/01. TARRAGONA. El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Felip Puig, va garantir ahir als representants de la Plataforma per a la Defensa de la Ribera d´Ebre (PDRE) que s´allargarà dos mesos l´actual procés de presentació d´al·legacions a la proposta favorable de declaració d´impacte ambiental per a la tèrmica Enron de Móra la Nova emès pel propi Departament.
El PSC perquè les empreses enegètiques s´ubiquin prop dels centres consumidors
19/01/01. FLIX. L'alcalde de Flix i Diputat al Parlament Antoni Sabaté va anunciar ahir a Ràdio Flix que el Grup Socialista al Parlament presentarà una proposició no de llei en la qual se sol·licitarà que els centres productors d'electricitat se situïn prop del les zones de demanda, amb la finalitat de minimitzar els costos de transport de l'energia i evitar l´impacte que generen aquest tipus d´instal·lació en les zones rurals.
Unanimitat a l´Ajuntament de Móra d´Ebre, governat per CiU, contra la instal·lació de la tèrmica Enron
26/01/01. MÓRA D´EBRE. L´Ajuntament de Móra d´Ebre, governat per CiU, va aprovar ahir per unanimitat una moció d´un únic punt contrària a la instal·lació de la central tèrmica Enron a Móra la Nova i a la Ribera d´Ebre. L´Ajuntament demana "al govern de l´Estat i de la Generalitat la suspensió i l´arxiu de l´expedient del projecte incloat per a l´establiment, construcció i funcionament d´una central de cicle combinat de 1.600 megavats a instal·lar al terme municipal de Móra la Nova (Ribera d´Ebre)".
El conseller en cap de la Generalitat, disposat a paralitzar la tèrmica de Móra la Nova i els parcs eòlics
03/02/01. MÓRA D´EBRE. El conseller en cap de la Generalitat i secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, assegura avui (03) en una informació publicada a Diari de Tarragona que està disposat a paralitzar el projecte d´instal·lació de la tèrmica de cicle combinat de gas més gran d´Europa a Móra la Nova i els projectes de parcs eòlics del Priorat i la Terra Alta.
Pasqual Maragall (PSC) i Rafael Luna (PP) no volen que Enron s´instal·li a la Ribera d´Ebre
03/02/01. MÓRA LA NOVA. El president del PSC, Pasqual Maragall, ha fet pública la postura oficial del primer partit de l´oposició a Catalunya al voltant de la implantació de la central tèrmica de cicle combinat més gran d´Europa a la comarca de la Ribera d´Ebre. El seu partit (PSC) no és partidari de les macrocentrals productores d´electricitat ni que s´instal·lin en zones que ja estan castigades per nuclears i hidroelèctriques
STOPENDESA PREGUNTA:
I perquè vol construir quatre centrals tèrmiques més a Cubelles amb 1600 megavats de potència????????
LES OPINIONS d'ICb OBTENEN RESSÓ A LA PREMSA COMARCAL
Nota de Premsa
Debat obert sobre el pas del riu Foix
Per ICb 27/10/2005 21:44:55
El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar en la sessió plenària de setembre, la construcció d’un pont de connexió dels dos marges del riu Foix a l’alçada de la desembocadura, que enllaçaria els carrers Lleida i Pompeu Fabra. ICb també va votar-hi a favor, tot i considerar-lo agressiu pel medi ambient i que no resol prou bé la connexió amb els carrers previstos, ni en la trama urbana significa una connexió adequada amb les grans vies de circulació del municipi, sinó un enllaç a l’àrea interior d’un altre sector urbà que també té problemes similars de circulació i connexió, i els té també quan el Riu Foix baixa ple.
Informació extreta de www.vilanovadigital.com
UNA OBRA DE TEATRO ENFRENTA A CHARLIE RIVEL CON LOS NAZIS
GERARD BAGUÉ - Girona EL PAÍS - Espectáculos - 25-10-2005
Fue el contraste entre la ternura y la inocencia de un payasosituado en el corazón de la barbarie del régimen nazi y el ambiente que le rodeaba lo que más interesó al dramaturgo Gerard Vázquez a la hora deescribir Uuuuh!, obra producida por el Teatro Nacional de Cataluña. La pieza, dirigida por Joan Font y en la que Ferran Rañé asume el papel de payaso, se estrenó el sábado en el Festival Temporada Alta de Girona y las emana próxima desembarca en Barcelona.
Está documentado que el payaso catalán Charlie Rivel, nombre artístico de Josep Andreu (Cubelles, 1896-Sant Pere de Ribes, 1983), fue uno de los grandes ídolos de la escena en la Alemania nazi. A principios de los años cuarenta, en plena guerra mundial, llenaba diariamente el teatro Scala deBerlín, con más de 2.000 localidades. Rivel debió de actuar, quizá en funciones especiales, ante Joseph Goebbels, responsable del aparato propagandístico nazi, y tal vez ante el mismísimo Adolf Hitler.Este entramado histórico es el que ha servido a Gerard Vázquez para urdir lai nventada pero no imposible anécdota central de Uuuuh!, en la que el payaso Charlie Rivel se ve forzado a preparar un espectáculo para la fiesta de cumpleaños de Hitler.
Vázquez cuenta que Rivel era un "ídolo absoluto" para los alemanes y que incluso protagonizó una película. "El Rivel pletórico de aquella época tiene poco que ver con el viejo Rivel que conocimos en Cataluña. Entonces era el rey de la acrobacia cómica, con unas facultades físicas apabullantes", asegura el dramaturgo. La obra de Vázquez, que oscila entre la comedia y el drama, ahonda en la toma de conciencia del artista y encuentra su juego dramático en lapreparación del espectáculo para el Führer. Joan Font, el director de Uuuuh!, asegura haberse sentido muy cómodo en "unformato más humano", alejado de los grandes montajes de Comediants. Font advierte de que la obra es compleja porque integra diferentes estilos teatrales: "Hay escenas de clown, escenas de los ensayos y teatro de texto que pasa por el humor y la tragedia".

27.10.05

STOPENDESA INFORMA
No més tèrmiques a Cubelles

ARTUR MAS (CiU) TAMBÉ AL.LUCINA AMB LA DESSALADORA
Cubelles també té la culpa de la sequera al pais?
Europa Press:
Mas se presenta listo para gobernar y sustituir a un tripartito "débil" y "controlador"
"No obstante, Mas también tuvo quejas sobre la "incapacidad" del tripartito de tomar decisiones en cuestiones como la interconexión eléctrica con Francia o el Cuarto Cinturón, pero sobre todo ironizó sobre la gestión de la sequía que está haciendo el Gobierno tripartito. Mas lamentó que "se planteen traer agua en barco desde Andalucía cuando entre Cunit y Cubelles --donde están las tuberías de las dos cuencas hídricas catalanas-- hay tres kilómetros y no se conectan por prejuicios ideológicos". "Esa es la Catalunya en red", lamentó.
Més informació i notícia sencera a:
http://www.europapress.es/europa2003/noticia.aspx?cod=20051024214411&tabID=1
LA PLATAFORMA PER UNA VEGUERIA PRÒPIA INFORMA:
Anoia Alt Penedès Baix Penedès Garraf
MOCIÓ A FAVOR de la creació de l’àmbit funcional de planificació territorial corresponent a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf, i aquells municipis de l’Anoia que lliurement ho decideixin, en el marc de la revisió del
PLA GENERAL TERRITORIAL DE CATALUNYA.

Atès que l’article 8 de la Llei 1/1995 que aprova el Pla Territorial de Catalunya, preveu que la revisió del Pla s’ha de fer, com a mínim, cada deu anys.
Atès que pròximament farà deu anys de l’aprovació del Pla i, per tant, s’ha de fer aquesta revisió.
Atès que les propostes i les determinacions del Pla Territorial General han d'afavorir la concreció i l'especialització de les polítiques sectorials i alhora han d'establir un marc general de referència i coordinació per a aquestes polítiques.
Atès que són els plans d'àmbit territorial menor els que han de concretar aquestes directrius.
Atès que per a definir aquests àmbits, la legislació esmentada utilitza l'expressió: «unitat funcional definida i composta de sistemes urbans de diferents comarques», i aquest és un aspecte transcendental de la Llei per la qual s'aprova el Pla territorial general de Catalunya perquè els plans territorials parcials, aplicats a cada àmbit de planificació, han de marcar les directrius de desenvolupament en els propers decennis de les diferents realitats territorials que conformen el país, i també -mentre no es legisli sobre la divisió de Catalunya en regions-, a l'hora de planificar els serveis, el Govern ha de tenir en compte subsidiàriament aquests àmbits territorials funcionals que defineix la Llei.
Atès que aquest Ajuntament, en ple de data 4 de juliol de 2005, va acordar instar el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya a crear una vegueria pròpia per a les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf en el marc de la nova organització territorial que es planteja des d’aquestes institucions.
Atès que en l’establiment dels àmbits de planificació territorials que estableix el Pla Territorial General de Catalunya, s’inclou l’Alt Penedès i el Garraf a l’Àmbit Metropolità, el Baix Penedès a l’Àmbit del Camp de Tarragona, i l’Anoia a l’Àmbit de les Comarques Centrals, sense tenir en compte que el conjunt d’aquests territoris tenen unes característiques pròpies que els uneixen amb una profunda similitud i complementarietat, alhora que els diferencia dels àmbits on han estat enquadrats.
Atès que, històricament, aquests territoris ja tenien una demarcació o vegueria comuna.
Atès que, actualment, el conjunt de territori que es proposa té prou entitat demogràfica, històrica i social, homogeneïtat física, coherència funcional o de relacions entre les comarques que les integren, integració i potència de l’estructura urbana, presència de centres urbans rectors consolidats i dinàmics, activitats econòmiques compartides i/o complementàries i realitats i problemàtiques comunes, en la mateixa o similar mesura que els set àmbits establerts al Pla Territorial General, una vegada modificat i reconegut l’Alt Pirineu i l’Aran.
Atès que l’àmbit funcional de planificació territorial d’acord amb el que disposa el Pla General -mentre no es legisli sobre la divisió de Catalunya en regions-, s’ha de tenir en compte subsidiàriament pel que fa a la planificació de llurs serveis.

Atès tot l’esmentat,

DEMANEM al Ple d’aquest Ajuntament:
1 – Que insti el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya a crear un nou àmbit funcional de planificació territorial dins la Revisió del Pla General Territorial de Catalunya que contingui les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i aquells municipis de l’Anoia que voluntàriament i lliurement s’adhereixin a aquesta iniciativa.
2.- Que insti el Govern de la Generalitat a tenir en compte aquest nou àmbit funcional de planificació territorial als efectes dels plans parcials i sectorials que s’estableixen en la llei 1/1995, modificant-ne aquells que s’hagin elaborat i adequant-los al nou àmbit.
3 – Que traslladi aquest acord als Consells Comarcals de l’Alt Penedès, del Baix Penedès, del Garraf i de l’Anoia, als portaveus dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la Comissió de Coordinació de la Política Territorial, al Conseller de Política Territorial, al President del Parlament i al President de la Generalitat de Catalunya.
L'OPINIÓ d'ICb
Aquesta moció ha estat presentada per la Plataforma a tots els Ajuntaments del Garraf, entre ells el de Cubelles, i ICb hi donarà el seu suport tal i com ja va fer en la primera moció entrada fa uns mesos per la mateixa organització. ICb participa en els grup de treball de la plataforma a nivell del Garraf i és representat per diversos membres de la seva executiva.
Més informació a: www.cubelles.ca
NOUS MITJANS DIGITALS
NEIX DIARI IBÉRICO
Antonio Galeote és l’últim vell llop de premsa que aquesta tardor ha decidit embarcar-se en l’aventura digital. Avalat pels editors d’e-noticies, Diario Ibérico pretén aportar a la xarxa una mena de federalisme informatiu que faci arribar al nucli dur de les Espanyes les qüestions que plantegen els moviments autonomistes i els nacionalismes de la perifèria. Amb una nodrida agenda fruit de dotze anys en agències informatives i encara més en premsa diària, Galeote dirigeix aquest projecte amb la convicció que aquesta visió de l’Estat, sovint conjecturada però poc posada en pràctica tant en el camp polític com mediàtic, aconseguirà quallar.
http://www.comunicacio21.com/entrevistes/galeote_antonio/index.asp
Més informació a G.P.D.: http://www.periodistesdigitals.org/

26.10.05

ESPECIAL PLANTA DESSALADORA A CUBELLES
INFORME ESPECIAL


Projecte
INTEGRACIÓ D'UNA PLANTA DESSALADORA D'AIGUA DE MAR AMB RECUPERACIÓ DE CLORUR SÒDIC AMB UNA CENTRAL TÈRMICA
Alumne/a:
Rafael Martín i Jordi Vila
Número/Data:
90 / Gener 2003
Tutor/a:
Antoni Sánchez i Francisco Céspedes
Resum:
"En aquest projecte s'ha dissenyat una planta dessaladora d'aigua de mar per a la comarca del Garraf ubicada a la població de Cubelles (Barcelona). Degut a que aquesta tècnica suposa elevats costos d'operació, principalment degut als requeriments energètics del procès, s'ha integrat aquesta instl.lació amb una central tèrmica, per tal que aquesta subministri a la planta vapor d'aigua i electricitat"
Font: http://www.eupma.edu/
Més informació sobre infrastructures de futur a Cubelles i comarca a: http://www.plalitoral.net/diagnosi/CAP_3_3.pdf
Informació complementària:
Francisco CéspedesLlicenciat en Química (especialitat Fonamental) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctor en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Antoni SánchezLlicenciat en Química (especialitat Química Industrial) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctor en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona.

25.10.05

ÚLTIMA HORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I DEMÀ AL DIARI DE CUBELLES

DOSSIER ESPECIAL DESSALADORA DE CUBELLES

El Voluntariat Electoral i de Suport a ICb localitza un projecte del 2003 on ja es parla de la construcció d'aquesta nova infrastructura

www.cubelles.ca
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

ECOLOGISTES DE CATALUNYA DÓNA SUPORT A LA PLATAFORMA STOPENDESA
Vegeu la pàgina del butlletí electrònic d'ECOLOGISTES EN ACCIÓ
http://aeec.pangea.org/butlleti/butlleti104.html#endesa_insulta

SOLIDARITAT INTERNACIONAL
PRESIDENCIA DEL GOBIERNO RESPON LA CARTA D'ICb SOBRE EL DRAMA DELS INMIGRANTS A CEUTA I MELILLA
Por indicación del Presidente del Gobierno de España doy contestación al correo electrónico que le ha dirigido, en iguales términos que lo hago a otros ciudadanos que le han escrito sobre este asunto.
Quiero agradecerle su preocupación, que compartimos, por la situación generadalas últimas semanas en las ciudades españolas de Ceuta y Melilla. El propósito del Gobierno es humanizar cuanto sea posible esta tragedia queafecta sobre todo a los más desprotegidos y desarrollar una estrategia de amplioalcance desde el reconocimiento de su compleja naturaleza. Esta situación determinó la necesidad de reforzar los efectivos de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad españolas en estas fronteras que, ante una situación dedureza y dificultad extrema, han actuado, desde el respeto de los derechos humanos, como ha quedado demostrado, de forma proporcional a los hechosproducidos. Y, asimismo requirió, de forma muy significativa, reforzar losservicios de atención humanitaria en los centros de acogida de inmigrantes deambas ciudades.Ceuta y Melilla, son objeto, por razones geográficas, de una constante presiónmigratoria, y requieren, por ello, un esfuerzo singular por parte de los poderespúblicos para asegurar el control de las fronteras. Desde el reconocimiento positivo de la diversidad de orígenes y culturas de losinmigrantes, el Gobierno tiene como objetivo su integración social, y, enaplicación de las normas de Extranjería, trabaja en una línea de orden ylegalidad, que ha permitido la regularización de cerca de 700.000 extranjeros, asegurando sus derechos y obligaciones.Al tiempo, el Gobierno español ha impulsado medidas de control de la inmigraciónilegal, que han permitido una mayor eficacia en la lucha contra la entradailegal en España. El desarrollo del Sistema Integrado de Vigilancia Exterior, destinado al control de las costas del Sur de España y la colaboración conMarruecos se han traducido en una reducción muy importante en la llegada deinmigrantes en los meses transcurridos en este año.Las políticas de inmigración exigen acuerdos y ámbitos de cooperacióninternacional. Su éxito depende tanto de un diagnóstico que comprenda que la causa principal de la emigración son las diferencias económicas entre los países de origen y destino, como de la puesta en marcha de instrumentos que aseguren alos emigrantes un contrato de trabajo desde sus países de origen, una situación digna en los países de tránsito y condiciones no discriminatorias en los paísesde destino. Desde 2004 España ha duplicado la ayuda al desarrollo, pero no basta conincrementar las ayudas económicas, es necesario también activar instrumentosefectivos de cooperación para lo cual, en este caso, el Gobierno de Españaimpulsa una conferencia internacional entre la Unión Europea, Marruecos y todoslos países afectados que garantice una emigración ordenada y legal. Además, España y la Unión Europea colaboran con Marruecos para que se asegure untrato humanitario respetuoso de los derechos humanos cuando sea necesaria larepatriación de los extranjeros a sus países de origen.El Gobierno considera imprescindible la implicación de la Unión Europea pararesolver esta situación desde la observancia estricta de la legalidad vigente yel respeto a los derechos humanos de los emigrantes.Agradeciéndole nuevamente su preocupación, le envío un cordial saludo.
José Enrique Serrano Martínez. Director del Gabinete de la Presidencia del Gobierno.
L'OPINIÓ D'ICb
ICb publica des de fa setmanes a través del DIARI DE CUBELLES les diferents iniciatives en suport dels inmigrants que veuen vulnerats els seus drets a l'accedir a Espanya per Ceuta i Melilla. En el darrer Ple municipal (octubre) ICb va aprovar una moció de denúncia d'aquests fets. Avui, publiquem la resposta que el director del Gabinet del president Rodríguez Zapatero envia arran de les protestes d'ICb sobre aquesta qüestió.
Més informació a www.cubelles.ca
Participació Ciutadana i Comunicació
Ràdio Cubelles recull divendres l'opinió dels polítics
L'espai recollirà dos temes: el manteniment de la central tèrmica i la possibilitat d'instal·lar una dessaladora al municipi
Ràdio Cubelles comença una roda d’opinions amb els diferents partits polítics municipals per conèixer de primera mà que en pensen sobre la notícia que finalment la Generalitat de Catalunya hagi decidit mantenir la central tèrmica de Cubelles en el Pla de l’Energia de Catalunya. També se’ls preguntarà que els sembla que s’instal·li a Cubelles una planta dessaladora.
Les diferents intervencions es podran escoltar el proper divendres, 28 d’octubre, a partir de les cinc de la tarda dins el magazine de tarda “Freqüència Directe”.
Informació extreta de la web municipal www.cubelles.org

23.10.05

SOLIDARITAT INTERNACIONAL
España/Marruecos
Centenares de migrantes, en peligro
Cada año, miles de migrantes tratan de entrar en Ceuta y Melilla, pero el número de ellos a los que se ha dado muerte o que han sido gravemente lesionados ha aumentado en los últimos meses. Amnistía Internacional investiga sobre el terreno.
¡Actúa!
L'OPINIÓ D'ICb
A causa de l'interès provocat per la publicació de les reflexions d'ICb sobre el debat de la construcció d'un pont sobre el riu Foix, tornem a publicar aquí l'article aparegut al darrer número de la revista municipal Ajuntament Informa (edició setembre 05).
DEBAT OBERT SOBRE EL PAS PEL RIU FOIX
El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar en la sessió plenària de setembre, la construcció d’un pont de connexió dels dos marges del riu Foix a l’alçada de la desembocadura, que enllaçaria els carrers Lleida i Pompeu Fabra.ICb també va votar-hi a favor, tot i considerar-lo agressiu pel medi ambient i que no resol prou bé la connexió amb els carrers previstos, ni en la trama urbana significa una connexió adequada amb les grans vies de circulació del municipi, sinó un enllaç a l’àrea interior d’un altre sector urbà que també té problemes similars de circulació i connexió, i els té també quan el Riu Foix baixa ple.Per ara és la única proposta existent per garantir la comunicació i els accessos dels veïns a la Mota de Sant Pere i Clot del Bassó i per nosaltres, aquesta zona no pot ser de cap manera considerada com una urbanització més o menys perifèrica, sinó com una part més de la nostra Vila. Més si tenim en compte que diversos dels serveis a la comunitat estan ubicats en ella: Poliesportiu, Sala multiusos, IES, Deixalleria,... Per això hem votat per què es doni solució a possibles problemes d’aïllament.Ara bé, no ens equivoquem, l’autèntica barrera per a aquesta connectivitat i per a altres, és la via del ferrocarril, que en el nostre terme solament està creuada per damunt en el pont entre la Tèrmica i la zona industrial, prop de Cunit i lluny de la centralitat urbana. La resta són passos inferiors construïts aprofitant passos de torrents i del Riu Foix i, es clar, la culpa s’adjudica al Riu Foix, que ja hi era molt abans de nosaltres i que en el nostre creixement no hem tingut mai en compte fins que de tant en tant ens ho recorda amb riuades que encara sempre ens agafen per sorpresa, com si no el coneguéssim, tot i les advertències dels avis de Cubelles.La solució ideal creiem que està en un pas sobre la via en zona intermèdia als més de 3 Km. de distància entre els que tenim ara, i per això més a prop de la trama urbana central. I vetllarem perquè així es contempli quan s’urbanitzi la zona de La Pallissa, al marge dret del Foix entre la carretera i la via, potser per on ja abans es salvava la via per anar al Clot del Bassó, que molts cubellencs encara recorden amb el nom de “La Garita”.Com també caldrà ordenar el propi marge dret del Foix i aquesta és una assignatura pendent, ja que no cal esperar al projecte de pla parcial per impulsar a curt termini un vial de passeig fluvial a l’altra banda del que hi ha ara que marqui el riu en el seu pas urbà i faci dels seus dos marges un lloc de passeig i de connexió urbana. Aquest pas, alhora que dona dues opcions per a vorejar el Riu per anar del Centre urbà als sectors costaners, pot resoldre en part (si s’esmenen errors en anteriors vials) el problema de les riuades.A més, si s’ordena amb una rotonda de circumval·lació en el seu enllaç amb la Carretera comarcal, just passat el pont del Riu, on hi ha el Garden, tot plegat regula el pas del trànsit de la C-31 per la zona urbana que, al quedar estesa fins a aquesta rotonda permet recuperar el pont de la carretera com a urbà i regular-hi els espais necessaris per al pas dels vianants, els qual també tenen així una alternativa de pas que superi el possible problema de la inundació del pas per sota la C-31.A ICb aquesta opció ens sembla molt menys agressiva, però també molt més útil a la curta, donat que creiem que resol millor molts dels problemes pendents (com ho és el pas de la C-31 pel traçat urbà de Cubelles, que la proposta solament resol en part)Per això proposem obrir un debat ciutadà sobre les alternatives possibles i sobre quina pot ser més beneficiosa per Cubelles. Parlem-ne! I demanem al nostre Ajuntament que estudiï altres solucions possibles i s’aposti per donar prioritat a la que sembli millor.Obert un debat ciutadà, entre les alternatives diverses ICb defensarem aquella que signifiqui la millor relació cost / benefici per a la comunitat. I ho tenim molt clar: per a ICb quan ens referim a la comunitat estem parlant del conjunt dels ciutadans de Cubelles. I estem parlant del nostre futur col·lectiu.
PER MÉS INFORMACIÓ VISITA LA WEB d'ICb a www.cubelles.ca
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA:
DES DE CA LA DONA
Estimades companyes,
Us escrivim aquest mail dins les accions de preparació del 25 de novembre
DIA INTERNACIONAL DE LA NO VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES.
EL PROPER DIJOUS DIA 27 A CA LA DONA, C/ Casp 38 a les 19h
Us convoquem a una reunió preparatòria de la concentració i elaboració del manifest d’aquest any 2005. Com cada any, tot i que una mica més tard de l’habitual, la XARXA DE DONES CONTRA LA VIOLÈNCIA ens convoquem a nosaltres mateixes per posar en comú inquietuds i propostes per les campanyes que fem o volem fer .
Com a proposta comuna (concentració, cartell i manifest), des de dones d’alguns grups de la Xarxa, valoràvem enfocar el paper tan rellevant, abans i ara encara, dels espais de dones i del feminisme, des de la llibertat que reclamàvem l’any passat, per avançar contra la violència exercida contra les dones en el món quan funciona com a espai patriarcal.
Si no podeu venir ens podeu fer arribar propostes, o simplement dir-nos que voleu participar d’alguna manera a la Xarxa.
Una abraçada a totes.
Xarxa de Dones contra la violència