30.3.07

No es això i no es així!

Maria Trives

Donar cops amb efectes destructors per dissuadir el possible vot dels ciutadans amb les properes eleccions en portes i fer ús amb mentides i demés acusacions a persones mereixedores de respecte no condueix a res. Cadascú de nosaltres creiem estar en possessió de la raó encara que interiorment coneixem la veritat, al menys la nostre i la d´altres també.
Hem de contemplar els resultats de que tot el que condueix a crispacions per confondre, també va soscaven l´ exercici de participació en decidir el que volem .
Al ciutadà o ciutadana, aquest plec de vomitades en contra de persones que han representat la voluntat dels ciutadans i ciutadanes en d´ altres moments no li agrada gens ni mica. Sembla que ens tinguin per ¨tontets¨ i fàcils d´ enganys que dependent de la ¨gracia¨ que hi posi el que faci ús de comentaris malintencionats, de que aquest o aquesta es un aprofitat o un especulador o un babau o un oportunista o no escriu el català o qui els té més grans, o la dona que té bigoti ,ja els hi va bé per agredir ,encara que sigui en unes ratlles a qualsevol indret.
No senyors i senyores!! Com ciutadana aquí a Cubelles o a Girona no m´ agraden gens ni mica comentaris dirigits a d´ altres o a propers o properes amb qui potser no coincideixo amb opinions comuns i si a la meva persona es dirigit ,evidentment que encara menys ja que tots quedem indefensos momentàniament i amb cara de estupefacció per no dir un altre efecte .
Aquests comentaris fora de context en que les critiques son personals fan mal a molta gent, a la família ,i a l´ entorn dels que ho sofreixen. No vulguem participar-hi en caure en aquest tipus de llenguatge alternatiu ,que cal demostrar que Cubelles bé ho val i nosaltres a ben segur!!!!
Espai de participació i d´opinió en que vosaltres els lectors podeu expresar la vostre.


¿ Que considereu que es prioritari per Cubelles a resoldre en els propers anys ?

29.3.07

Subscribir a forumpercubelles
Powered by es.groups.yahoo.com
Una lectora del Diari de Cubelles ha demanat que publiquem aquesta adreça

Podeu clikar...

www.celiacscataluya.org

ADRECES DE LA ASSOCIACIÓ
Barcelona
Balmes 109 Pral. 2ª

08008 Barcelona
Tel.: 34 93 412 17 89

Fax: 34 93 487 58 58

info@celiacscatalunya.org
educació
Els nens celíacs tindran prioritat per accedir al centre triat en cas d'empat

Tindran punts complementaris, com els fills de famílies nombroses .El procés de preinscripció s'iniciarà el 10 d'abril
Carol Biosca
El govern va donar ahir llum verda al nou decret d'admissió d'alumnes que entrarà en vigor en el procés de preinscripció per al curs que ve, que s'iniciarà el 10 d'abril. Una de les principals novetats respecte a l'esborrany presentat al febrer pel departament és que els nens amb malalties cròniques que els obliguin a seguir dietes específiques, inclosos els celíacs, en cas d'empat tindran 10 punts complementaris per accedir al centre desitjat, mentre que els fills de famílies nombroses en tindran 15.
En el decret vigent, els dos col·lectius mantenien aquests 10 i 15 punts dins dels criteris generals de prioritat. Si bé en l'esborrany d'Educació ja es fixava una puntuació perquè els fills de famílies nombroses tinguessin prioritat en cas d'empat, els celíacs hi figuraven com a alumnes amb necessitats educatives específiques, que requereixen un informe dels equips d'assessorament psicopedagògic per a la reserva de plaça.
Una altra de les novetats del decret que ja recollia l'esborrany és la introducció de l'expedient acadèmic per accedir al batxillerat com a criteri general de preferència, així com la fixació de les mateixes àrees de proximitat per als centres públics i concertats i la definició d'unes noves zones en el cas de Barcelona.
Es mantenen els 40 punts per als alumnes amb germans al centre (ara també si els pares hi treballen), 30 quan el domicili és en l'àrea de proximitat de l'escola (20 si és el lloc de treball), i 10 per renda familiar o per discapacitat greu de l'alumne, pares o germans.
El nou decret manté la reserva de dues places per grup fins al final de la preinscripció per acollir els nouvinguts, i autoritza Educació a reduir fins a un 10% les ràtios per facilitar-ne l'escolarització, però sempre "de conformitat amb els centres" i amb "mesures compensatòries" per a les escoles "que en puguin sortir perjudicades".
www.avui.cat

contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

GARRAF
El Garraf continua en alerta
Per Bernat Deltell
Més informació

El escarabat morrut de les palmeres
Per evitar la propagació de l’escarabat morrut detectat a Vilanova i la Geltrú a finals de novembre s’han hagut de destruïr les 27 palmeres afectades per aquesta plaga. Així ha finalitzat fa pocs dies la campanya de detecció i control de l’Ajuntament contra aquest escarabat que en forma de larva asseca totalment l’interor del tronc de la palmera
fins a destruir-la en poc temps. Amb tot, es manté l’alerta per un possible rebrot provinent de poblacions com el Vendrell i Segur de Calafell. I és que en aquests dos municipis del Baix Penedès és on hi ha hagut un dels principals focus de la plaga de l’escarabat morrut que té el seu origen al sud-est asiàtic i que va entrar a l’Estat Espanyol a través de Màlaga i Granada el 1995.També a Sitges s’han dut a terme diverses accions com ara controls periòdics de les palmeres situades en jardins particulars i en espais públics. També es va sol·licitar a la Generalitat que s’encarregués del control sanitari de totes les palmeres adquirides en els darrers mesos abans d’entrar a Sitges. A tot això, alguns municipis de la comarca del Garraf han editat fulletons informatius que s’han repartit a particulars i empreses i que inclouen un seguit de mesures preventives, com ara tractar amb insecticides les ferides de la palmera provocades per l’escarabat morrut. Tot i que la plaga ha estat erradicada, es manté l’alerta davant un possible rebrot de l’escarabat morrut, ja que aquest s’estén ràpidament amb l’arribada del bon temps i en zones de clima temperat.

(article publicat al diari AVUI)
www.vilanovadigital.com

28.3.07

salut
Recollida de firmes de les afectades de fibromiàlgia
M. C.
Més de 100 persones afectades de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica van anar ahir
fins al Parlament per assumir el compromís d'iniciar un procés de recollida de firmes que permeti tirar endavant una iniciativa legislativa popular (ILP) per regular l'atenció sanitària d'aquestes malalties. El 13 de març el Parlament va admetre a tràmit aquesta ILP impulsada per una comissió d'afectats, que tindrà 120 dies per recollir 50.000 signatures a favor de la iniciativa.
Les persones afectades de fibromiàlgia i fatiga crònica reclamen un model assistencial que inclogui unitats especialitzades i integrades per diversos metges especialistes, per tal d'obtenir diagnòstics i tractaments acurats. "Són malalties que afecten moltes parts del cos. Poden provocar problemes cardiovasculars, immunològics, psiquiàtrics...", explica Àngels Martínez, membre de la comissió. Per aquest motiu, els afectats consideren que les unitats han de ser multidisciplinàries i que, a més, cal que estiguin distribuïdes pel territori.
Segons Martínez, el nou model d'atenció a aquestes malalties que va dissenyar el departament de Salut "no és encertat", ja que confia el diagnòstic d'unes patologies "molt complexes i que requereixen moltes proves" al metge de capçalera. "Fer un bon diagnòstic és vital", assegura. La unitat especialitzada de l'Hospital Clínic és el model en què es fixa la comissió. "Però està tan saturada que no accepta més pacients".

www.avui.cat


26.3.07

DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

LLACH, LLUÍS
Un amic, el Xavier Grasset, ha assistit al darrer concert de Lluís Llach a Verges i n'ha quedat molt content, impressionat fins i tot. Més satisfet estava, però, a l'afirmar: "Jo le pogut veure, també, al meu poble, a Vilaseca". Aquest mateix sentiment és el que molts podem haver sentit ara fa un any quan Llach va oferir a Cubelles un dels primers concerts de seu llarg comiat professional: "Nosaltres, també, l'hem pogut veure al nostre poble, a Cubelles". Gràcies a Ràdio Cubelles, en el marc de la celebració del seu 25è aniversari, el poliesportiu va acollir de nou un cantautor estimat que ara deixa sense banda sonora el futur de més d'un generació. El segon concert cubellenc de Llach va coincidir amb l'aniversari també de la seva primera actuació a Cubelles ara fa una vintena d'anys dins els actes de la Setmana Cultural. Molts cubellencs varem dedicar aleshores dies i dies a recòrrer el Garraf i les comarques veïnes enganxant cartells amunt i avall i venent entrades com a desesperats per poder assegurar una taquilla mínima per recuperar la inversió gran que costava muntar tot l'engranatge d'aquell recital. La cosa va funcionar i bé. Per a la memòria col.lectiva va quedar el regust d'un esforç reeixit que dues dècades després em reviscut a través de l'empeta organitzativa de Ràdio Cubelles. Totes les vegades que he parlat amb Lluís Llach ha acabat la seva conversa amb la mateixa paraula que empra per signar autògrafs: "sort". A mi, però, m'agrada molt més una sentència també seva més adequada als moments que corren: "No abarateixis el somni". 25.-

Més que un cantant

Isabel-Clara Simó


Perquè un equip de futbol sigui "més que un club" ha de ser un gran equip; perquè un cantant sigui "més que un cantant" ha de ser un gran cantant. Com Lluís Llach.


Sóc dels milers que van veure el seu comiat final per la tele, car ja l'havia vist en directe a l'Ametlla del Vallès, on resideixo, on va fer un concert memorable, dels que marquen petjada a la teva vida. Hi ha qui té l'esperança que sigui un comiat de mentida, una facècia. Jo no ho crec. Em fa l'efecte que Llach és d'aquells que aprecien molt la dignitat personal, i que no vol envellir -diu que és vell per coqueteria- a dalt de l'escenari. Com sabeu, ara està de moda revifar aquells 60 i aquells 70 amb les velles glòries, i, tot i la nostàlgia, els escenaris se'ns han omplert de iaios que es repeteixen a si mateixos. Volen aturar el temps.


Em deia fa poc un altre cantant, un home tan culte i catalanista com Celdoni Fonoll, que Llach és la persona, en aquests moments, amb més audiència de tots els Països Catalans. I la seva gira de comiat així ho certifica. Llach se'n va amb tots les honors, amb tot l'afecte. I això és així perquè és un gran cantant i perquè les seves lletres són precioses, però també per tot el que representa: la decència, la fidelitat, la tossuderia. Jo he sentit crítiques ferotges contra Llach, de totes les menes, des d'apolític (és el que li deien al principi!) fins a referents a la seva calvície, però ell ha continuat fent el que volia fer. I ara, en el seu comiat, m'emociona que hagi dit "jo també sóc valencià", i s'hagi recordat que la censura tallarà les emissions de TV3 al País Valencià. No sé què farem sense els seus concerts. No ho sé pas.
www.avui.cat