12.12.08


la tira d´humor de Jaume Desola,bon cap de setmana !!

FEMDART es un col·lectiu de dones artistes .
Hi formen part Nati Soler,poeta de Llorens del Penedès ,Mercè Insener gravadora i Francesca Calaf de Vilanova i La Geltrú ,pintora i coordinadora del citat grup ,Sílvia Estruch pintora i dona de teatre amb estudi a Vilanova,Camil-la Peréz,ceramista,galerista i promotora cultural del Vendrell,
Satoko Somekawa,pintora e ilustradora de Cubelles,Montse Martínez il·lustradora gravadora i ceramista,Maite Prades guanyadora del Don-art 2009 ,Ester Alsina, Ester Villa i Maka Fidyka (Belles Arts )que tanquen la composició del citat grup.
La Fita organitza i presenta a Cubelles
FEMDART
dijous 18 de desembre al Pic & Jazz a les 19 h.
Adreça Pic&Jazz
Jacint Verdaguer,20 ,Cubelles
Obert tots els dies,excepte dilluns i diumenge tarda

11.12.08

El pont de ¨la Romero¨


Diari de Cubelles
Ningú ha defensat el pont del riu Foix com Mª Lluïsa Romero actual alcaldessa de Cubelles.
Avui ja es noticia l´ inici de les obres. El joc d’escacs on l´actitut ferma per part de Romero en defensar aquest projecte i que molts desitjaven per l’alternativa de connexió amb les dues lleres i enfrontat amb l ´oposició i revindicació d’altres grups en que defensaven una alternativa per l’onze de setembre , van aconseguir posicionaments enfrontats i moments de tensió .
El temps i les possibilitats de protecció ineludibles de la desembocadura senyalades en el projecte a realitzar i una alternativa que pot permetre creuar el riu i a més disposar d´un espai protegit , potser farà oblidar ferides d’opinió que van alterar el ritme de Cubelles un temps i que no van ser bons moments per cap dels participants al tauler.

Comencen les obres de construcció del pont del riu Foix


Notícies - Urbanisme i Planejament
Les obres del pont de connexió de les dues lleres del riu Foix ja han començat. Les màquines encara no han entrat a l’espai, però des del 4 de novembre es treballa en els treballs previs de la construcció del pont, que ha d’unir el barri Marítim amb el del Clot del Bassó – Mota de Sant Pere. La propera setmana podrien iniciar-se les tasques d’instal·lació dels pilars que sustentaran el nou pont sobre el riu Foix.
Abans d’iniciar-se les obres, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya va sol·licitar fer una prospecció i elaborar un mapa de vegetació de la zona d’àmbit de l’obra, per tal de determinar si existeixen les dues espècies definides a Xarxa Natura 2000 com a hàbitats prioritaris. Aquesta prospecció es va realitzar en l’àmbit immediat de l’obra, sense que es trobessin cap de les dues espècies protegides. Aquestes són d’ambient salí i, de trobar-se, és a la part tocant a la línia de mar i queda fora de l’afectació de l’obra. Pel que fa a l’estudi geotècnic, els resultats ja estan elaborats i la regidoria d’Urbanisme ha canviat petits detalls de la fonamentació del pont per instal·lar pilotis prefabricats, de tal manera que l’obra serà més neta.

Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme, ha confirmat que l’Ajuntament ja s’ha reunit amb totes les parts implicades en l’obra i que en aquestes reunions, a banda de la representació municipal i de l’empresa adjudicatària de l’obra (Excover SA), també va comptar amb l’empresa que farà la supervisió mediambiental, Tecnoambient. Precisament, aquesta empresa ha estat l’encarregada d’identificar els dos hàbitats prioritaris que hi ha a la zona de la desembocadura del Foix “en la zona on s’ubicarà el pont, amb un marge de 10 metres a nord i sud”. Pel que fa a la mobilitat del veïnat, la Policia Local i els Serveis Tècnics municipals estan treballant en una proposta de reordenació de la circulació de la zona mentre durin les obres.

López considera que cal tancar el debat del pont ja que es tracta d’una infraestructura necessària al municipi per poder unir dues zones del municipi que queden separades pel riu, especialment en els dies de pluja. A més, afirma, és una obra que “l’havien d’haver pagat els promotors d’aquells sector” i, ara, “amb el cost d’aquesta obra es podrien sufragar molts projectes al municipi”. El termini d’execució de les obres és de 9 mesos, pel que es preveu que el pont estigui operatiu abans de juliol del 2009.


Penedès.
Comença a Cubelles la construcció del pont del Foix, que estarà llest el juny del 2009, segons el govern
M.L.. Cubelles

El nou pont sobre el riu Foix a Cubelles estarà llest el mes de juny del 2009, segons el govern municipal (PSC, CiU i ERC). Les màquines ja treballen a la zona, situada a l'altura dels carrers Pompeu Fabra i Lleida; la zona de les obres ja està delimitada, i s'han realitzat moviments de terres. La setmana que ve l'empresa que ha d'executar les obres, Excover SA, instal·larà els pilotatges de la construcció, segons explica el regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel López.
El pont, pressupostat en 1,2 milions d'euros, disposarà de dos carrils de tres metres i mig i de dues voreres de dos metres cadascuna; la infraestructura permetrà unir el barri Marítim amb els sectors del Clot del Bassó i la Mota de Sant Pere, dues zones sovint incomunicades per les pluges. En el punt més elevat, el pont farà 5,75 metres.
Abans de posar en marxa les obres, l'Ajuntament de Cubelles va encarregar a l'empresa Tecnoambient que confirmés si existeixen dues espècies protegides de vegetació qualificades d'«hàbitat prioritari» per la Xarxa Natura 2000, tal com va exigir el Departament de Medi Ambient. Segons explica el regidor d'Urbanisme, l'empresa «ha realitzat prospeccions des de la via fins a la desembocadura, i no ha trobat res». L'Ajuntament explica que la policia local i els serveis tècnics municipals estan treballant en una proposta de reordenació de la circulació de la zona mentre durin les obres.
L'Ajuntament de Cubelles va aprovar el projecte executiu del pont el novembre de l'any passat amb els vots del govern, i dures crítiques dels grups de l'oposició i dels ecologistes, que defensaven que el pont es construís al costat de la via del tren, a l'altura de l'avinguda Onze de Setembre. El govern, però, va descartar aquesta alternativa.
Font:

9.12.08

Penedès. El projecte de reurbanització del nucli antic de Cubelles genera oposició veïnal

Bona part dels ciutadans reclamen una reforma més profunda que el govern diu que no pot pagar

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles

La presentació del projecte de reurbanització del nucli antic de Cubelles va provocar les crítiques de bona part dels veïns del barri en una assemblea convocada per l'Ajuntament, divendres, al cinema Mediterrani. La proposta del govern local (PSC-CiU-ERC) consisteix a repavimentar els carrers, fent-los més accessibles i atorgant més prioritat als vianants, a més de fer millores puntuals en el clavegueram i soterrar diversos contenidors. Els ciutadans, però, exigeixen el soterrament total dels serveis per dur a terme una reforma més profunda, que costaria uns 10 milions d'euros, quan la inversió prevista és d'un milió i escaig.
L'Ajuntament de Cubelles preveia invertir prop d' 1.100.000 euros en el projecte, que ha de suprimir les voreres, restringir el trànsit rodat en alguns carrers i fer totes les vies accessibles per a les persones amb problemes de mobilitat. L'actuació havia de començar al carrer Jacint Verdaguer, i continuar amb la reforma de la resta dels carrers del nucli antic en funció d'un calendari que s'havia de pactar amb els veïns, segons explica el regidor d'Obres i Serveis, Joan Albet (CiU).
L'assemblea veïnal de divendres, però, ha fet canviar els plans del govern, que es replantejarà el projecte, segons va reconèixer Albet davant dels ciutadans. Representants de l'associació de veïns del nucli antic, de l'associació de comerciants, i veïns a títol particular van criticar la proposta, assegurant que cal una «intervenció més integral». «Tenim molt de temps», va assegurar un ciutadà, partidari de realitzar una actuació a fons però per fases.
Les inundacions arran de les pluges que afecten els veïns és una de les majors preocupacions que van mostrar els assistents, que creuen que la reforma prevista no resoldrà el problema, tot i que l'actuació preveu millores en la xarxa de clavegueram. Així mateix, alguns comerciants desaproven les restriccions del trànsit rodat, que podrien minvar el volum de vendes i derivar-les cap a les grans superfícies, segons part del sector.
L'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), va defensar l'augment de la venda que pot implicar l'increment de les zones de vianants al municipi. «La gent ha de poder passejar», va dir Romero, que també va referir-se al mal estat dels carrers, una situació que afecta, «no només el nucli antic», sinó «tot el poble». L'alcaldessa es va comprometre a solucionar la problemàtica de les inundacions i va demanar la col·laboració dels veïns per tirar endavant el projecte.
POCA «SOLIDARITAT»
L'equip de govern calcula que el soterrament de tots els serveis, que permetria que les línies elèctriques es desviessin sota el paviment, costaria uns deu milions d'euros, una xifra que l'Ajuntament no pot assumir, segons el regidor d'Obres i Serveis. En aquest sentit, Joan Albet va qualificar de «poc solidari» que els veïns del nucli antic reclamin una inversió tan important quan hi ha urbanitzacions com Mas Trader o el Molí de Baix que també requereixen millores, segons el regidor. «Crec que voleu que les coses es facin bé. Nosaltres, també», va dir el regidor d'Obres i Serveis al final de l'assemblea. «L'Ajuntament hi aportarà 1,5 milions d'euros, es demanarà la subvenció al Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) per als 10 milions d'euros que costarà, i la resta es pagarà amb contribucions especials dels veïns», va dir el regidor del govern, que va donar per acabat l'acte amb la seva intervenció.

Font :
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/

7.12.08

La Jornada de Participació, l’avantsala del Pla Estratègic de Participació Ciutadana

Notícies
Participació Ciutadana
02/12/2008

L’Ajuntament de Cubelles va organitzar el divendres 28 de novembre la primera edició de la Jornada de Participació Ciutadana, una sessió que va comptar amb un notable èxit de públic i que va servir per presentar el conveni amb el Síndic de Greuges, l’experiència de l’Ajuntament de Girona amb la Bústia Ciutadana. Fernando Pindado, Subdirector General de Participació en l’Àmbit Local de la Generalitat de Catalunya, va inaugurar l’acte acompanyat de l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero. Pindado considerava que “fomentar la participació ha de servir per canalitzar les opinions dels veïns, les opinions ja existeixen però cal que l’Ajuntament treballi per crear vies que les facin arribar allà on correspongui”.

Tot seguit va tenir lloc la ponència dedicada a exposar l’experiència de l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de Girona, la Bústia Ciutadana, una iniciativa que fa un recull sistematitzat de les queixes i propostes dels veïns, als quals se’ls informa del seguiment de la seva instància i el seu resultat final.

La segona ponència va ser l’escenari de presentació en públic del conveni signat entre l’Ajuntament de Cubelles i el Síndic de Greuges. Matias Vives, Director d’Ordenació del Territori i Relacions Locals del Síndic, explicava de quina manera incidirà l’oficina del síndic en el dia a dia de Cubelles. “Serà com una auditoria permanent als processos i mecanismes de l’Ajuntament i l’OPIC, a més el Síndic emetrà un informe anual de les queixes dels veïns de Cubelles que pot ser presentada en un Ple i vetllarà pel bon compliment dels drets dels ciutadans.” Vives també creia que “el Síndic pot ajudar a que el ciutadà recuperi la confiança en l’administració, especialment en l’àmbit local”.

Pla Estratègic de Participació Ciutadana
El darrer acte va ser la taula rodona amb els caps de llista amb representació municipal que pretenia exposar propostes per apropar l’Ajuntament a la ciutadania. Cada polític va tenir uns minuts per parlar de les propostes de la seva formació i després es va donar el torn de paraula al públic perquè pogués opinar al respecte. Anna Martínez (EC-FIC) creia que “des del Consistori cal potenciar la participació, però que també s’ha d’evitar que es solapin els actes que la fomenten”, i és que divendres passat al Centre Social s’hi duien a terme, d’una banda la Jornada de Participació a la sala d’exposicions, i de l’altra la presentació del Pla Parcial de Les Estoreres a l’espai de la gent gran. Juana Navarrete (PPC) va incidir en un dels aspectes més repetits tant entre el públic com entre alguns representants polítics, “una major participació dels veïns en aquest tipus d’actes”. Mònica Miquel (ICV) es mostrava “molt satisfeta del resultat de la Jornada”, tot i que considerava que hi ha aspectes a millorar de cara a properes edicions, com ara fer més partícip al públic assistent.
El representant accidental del PSC i del Govern municipal, i regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, avançava que “les conclusions de la jornada seran el primer pas per començar a treballar en el Pla Estratègic de Participació Ciutadana”. Una eina que posarà els fonaments i marcarà les pautes a seguir en polítiques de participació a Cubelles “sigui quin sigui el partit que governi i el regidor que encapçali la regidoria de Participació Ciutadana”.

MÉS INFORMACIÓ A:
http://opic.cubelles.cat/
LA PRIMERA JORNADA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE CUBELLES
EN IMATGES:
Fotos: Maria Trives (Diari de Cubelles)












DIA A DIA
XAVIER GRAU
Regidor de l'Ajuntament de Cubelles

RES NO TORNARÀ A SER IGUAL
És, ni més ni menys, el que diem sempre: el que no passa en un any passa en un dia. I feliçament a Cubelles hem trencat, en una sola setmana, la inèrcia d'anys i anys de governs que lluny de dialogar i conduir la comunitat des del diàleg, imposaven tot errant i tornaven a imposar en una mena d'orgia del desencert permanent. Des de l'exitosa celebració, divendres 28 de novembre, de la Primera Jornada de Participació Ciutadana i la presentació pública, ara fa unes hores, del projecte inicial de reurbanització del nucli antic enmig d'un intens debat ciutadà durant tres dies, ens indiquen que hem aconseguit trencar el ritme de desencontres que ha marcat la gestió municipal durant ja fa massa anys. I l'actitud obtussa d'algun que altre col.lectiu amb influència pública, no cal negar-ho!
Una taula rodona entre tots els representants dels grups municipals en un clima de franca col.laboració, dues assembles de veïns de l'Estorera, la presentació pública d'una obra que ha de marcar el futur del nucli antic i la presentació del nou conveni amb el Síndic de Greuges marquen l'entrada de Cubelles en una nova era de diàleg i participació ciutadana que entre tots els agents socials hem aconseguit. D'aquí a uns dies, el Síndic de Greuges de Catalunya visitarà Cubelles per signar un conveni de col.laboració que està entre els pioners a Catalunya perque acosta la figura del Síndic a la nostra ciutadania i perque compromet l'Ajuntament actual i els futurs a una nova manera de relació amb la ciutadania col.locant la informació, l'atenció i la voluntat de co-gistionar la ciutat escoltant totes les sensibilitats i opinions en el centre del dia a dia de la tasca municipal. És un pas endavant de gegant per a la millor defensa de l'interés públic. I tot això, que ara comença i que obre una novíssima etapa d'acció municipal i política a Cubelles es produeix just un any després de la inauguració de l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana a la seu de l'Hotel d'Entitats. Hi ha qui creu en les casualitats, però jo no: com ha deixat dit Matias Vivies, director d'Ordenació del Territori i Relacions Locals del Síndic de Greuges, "el de Cubelles és un Ajuntament molt valent i molt pioner" en aquest aspecte d'aprofondir en la participació ciutadana. .-55

CANAL BLAU TELECIVIÓ INFORMA SOBRE LA PRIMERA JORNADA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE CUBELLES:

http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1119284141/bclid1111449107/bctid3710670001