27.3.10



Todo un éxito el Concert Solidari a Terrasa
Felicitaciones al equipo organizador con Gastón López a la cabeza.
Por Derecho Propio

Mezclate Conmigo & amb Barreja't Mi
Organizan la campaña

TODAS LA VOCES TODAS
en Apoyo a la Reconstrucción de las radios comunitarias chilenas
Ingresos en cuenta BANCO SANTANDER
0049 0193 35 2110907321


La campaña comprende
También eventos artísticos en los que estamos trabajando.
El pasado 27 de febrero Chile Sufrió un terremoto que ha destruido parte del País.
Los medios de comunicación locales y en particular las radios comunitarias se han visto Seriamente mailto:afectad@s por la catástrofe.
Cerca de 100 radios comunitarias no cuentan con los equipos mínimos para Transmitir y dar el tan Necesario servicio que requiere la comunidad.
Compañeras y compañeros mailto:Comunicador@s NOS PIDEN AYUDA URGENTE, Necesitan Reconstruir sus radios YA.
Porque Cumplen un rol social fundamental. Conectan Zonas alejadas, poblaciones perdidas, denuncian, reclaman, EDUCAN, recrean ... hijo de La Voz de mailto:l@s sin voz.
SUMATE A ESTA CAMPAÑA - PARTICIPA DE NUESTROS ACTOS - TU APORTE ES PRIMORDIAL - COLABORA EN DIFUNDIR ESTAS INFORMACIONES - ANIMA A mailto:OTR@S INGRESOS A HACER EN LA CUENTA QUE FIGURA MÁS ARRIBA.

Gracias por tu solidaridad y tu compromiso.

26.3.10


Visita a les caves Cordorniu i dinar a les caves Canals&Domingo:
entrants, carn a la brassa, cafè, postres i ampolla cava per 2 persones (la resta de la beguda s'haurà d'abonar a banda).

Preu (inclou bus+visita+dinar): - Socis 35€- No socis 40 €
Sortida del bus: 11,15 h. Plaça del Mercat.
Per a inscripcions, abans del 9 d'abril cal fer l'ingrés indicant el nom de les persones inscrites.
Si voleu més informació envia un mail a sellebuc_cubelles@hotmail.com.
Animeu-vos !



Acte central per Haití, divendres

Font: Ràdio Cubelles

L'acte, en el qual hi col·laboraran diverses entitats i col·lectius de Cubelles, es farà a les set de la tarda, al cinema Mediterrani

25.3.10






L’HAM

mossego l’ham
tasto la sang
de la boca estripada

tinc por
por perquè no faig
i la nit se’m menja

és difícil desprendre’s
esmicolar-se
com la serp canviar de pell

però no puc
no puc dormir
tinc les mans tristes
i la lluna espera


deixeu-me cridar
amb la veu fosca
i menjar-vos les entranyes

lleveu-me els ulls
ja no volen
ja no saben volar

suro per oblidar
en la suavitat del viatge
la subtil presència que respira



***

construiràs
amb les mans fredes
una illa dolça
de cel ensucrat
i núvols de xocolata

construiràs
una casa de cendres
de secrets mal guardats
per sucar-hi els dits
i obrir ferida


ANTROPOFÀGIA

empassant-nos
l’un a través de l’altre
devorant el camí que ens uneix
a cavall de la nit
al riu dels possibles


***


compartim les formes
fins que tremolin els ossos
nus
sota la pell distreta
els nervis esqueixats
esperant que algú estripi
la nit a mossegades



Victor Vallejo

Primer Premi Concurs de Poesia La Fita 2010

españa

24.3.10

El pressupost 2010 entra en la fase final de la seva redacció

Notícies - Hisenda, Planificació i Serveis Externs
24/03/2010

La regidoria d’Hisenda ha presentat als grups municipals la proposta de pressupost per a l’exercici 2010, que es podria aprovar en un ple extraordinari tornant de les festes de Setmana Santa. L’àrea econòmica municipal treballa amb un pressupost ajustat de prop de 22 milions d’euros, en els que destaquen els gairebé 8 milions que el Consistori destinarà a inversions reals.

La proposta s’ha presentat a les formacions polítiques municipals en el marc de la Junta de Portaveus, celebrada la passada setmana, i de la Comissió de Serveis Econòmics, que va tenir lloc ahir mateix. Xavier Grau, titular de l’àrea, ha tornat a destacar “l’esforç de contenció de la despesa ordinària” de tots els departaments municipals, per destinar-ho a “inversions reals” que tinguin una incidència directa en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. En aquest sentit, el regidor d’Hisenda ha destacat l’adequació del nucli antic (1,8 milions €), les noves instal·lacions del cementiri (850.000 €), la reforma del passeig Marítim (800.00 €) o el projecte i les obres de la nova biblioteca (677.000 €) com a projectes claus del present exercici econòmic.

PRINCIPALS INVERSIONS PRESSUPOST 2010
Obres als centres escolars (ensenyament)
251.940,00 €
Zones verdes (medi ambient)
60.000,00 €
Mobiliari del museu (promoció cultural)
24.352,16 €
Centre inf. i assess. a la Dona (serveis socials)
10.000,00 €
Millores instal·lacions esportives (esports)
93.900,00 €
Projecte Les Estoreres (urbanisme i planejament)
153.530,00 €
Portada d’aigües (urbanisme i planejament)
80.330,91 €
Pantalles informatives (comunicació)
60.000,00 €
Radar (seguretat ciutadana)
40.000,00 €
Enllumenat públic (obres i serveis)
90.000,00 €
Arranjament via pública (obres i serveis)
165.000,00 €
Adequació edificis normativa (obres i serveis)
140.000,00 €
WIFI Centre Social (informàtica)
5.000,00 €
Mobiliari arxiu (serveis generals)
74.330,00 €

A grans trets, el capítol d’ingressos es quadrarà amb els impostos directes i indirectes (38,53%) i els passius financers (29,49%). Cal destacar en aquest apartat que els ingressos per impostos baixen prop d’un 5% respecte l’any 2009. Pel que fa a les despeses, cal destacar que es congela pràcticament la relativa al personal –28,62% al 2010 pel 31,88% del 2009– i es fa una aposta decidida per les inversions reals (35,87%), que s’incrementen en deu punts sobre el valor total del pressupost.

M. Trives /Diari de Cubelles

Jordi Hereu i suposem que de la ma del PSC ,ha fet un cop de pit i ha cessat a Miguel Àngel Martín com a conseller del districte de Sant Martí ,si home i dona si ! ! aquell que furibund va definir a la Mònica Terribas .....
I era evident que ser conseller d´un districte i fer aquest tipus de manifestacions pot restar vots en unes futures eleccions... Encara que de moment segueix en el seu càrrec de gerent del Institut Metropolità del Taxi ....
Potser caldria que a aquest senyor a més se li encomanés un reciclatge profund i apta per comptar fins a deu abans de dir bajenades ...
De pas també han tocat la cresta a Rubén Novoa de CDC al tachar de virus a Rosa Marqueta directora d’informatius i que voluntariament ,aixís diuen, ha presentat el seu carnet a disposició del partit a petició de Felip Puig. LLegiu ....

Hereu destituye al concejal que insultó a Mònica Terribas
• Miguel Ángel Martín sigue de momento como gerente del Institut Metropolità del Taxi

AGENCIAS

BARCELONA
El alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha cesado hoy al consejero del distrito de Sant Martí y vicepresidente del pleno del mismo distrito, Miguel Angel Martín (PSC), por los insultos que profirió desde internet a la directora de TVC, Mònica Terribas, por la manera en que entrevistó la semana pasada al presidente de la Generalitat.
El cese llega el mismo día de la Junta de Portavoces municipal en la que CiU anunció que en el pleno del viernes formulará un ruego para que cesen a Martín de todas sus responsabilidades, lo que incluye su cargo como gerente del Institut Metropolit del Taxi(IMT).
Según ha informado el ayuntamiento en un comunicado, Martín ya había puesto sus cargos a disposición del alcalde después de haber hecho unas "afirmaciones inadmisibles" a partir de la entrevista a Montilla, y Hereu lo ha cesado de sus cargos de representación ciudadana.

Font: Hereu destituye al concejal que insultó a Mònica Terribas El ...
23 Mar 2010 ... El alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha cesado hoy al consejero del distrito de Sant Martí y vicepresidente del pleno del mismo distrito, ...

http://www.elperiodico.com/

Acte central per Haití, divendres

Font: Ràdio Cubelles

L'acte, en el qual hi col·laboraran diverses entitats i col·lectius de Cubelles, es farà a les set de la tarda, al cinema Mediterrani
El cònsol d’Haití a Catalunya i Balears, Marc Antoine Archer estarà divendres a Cubelles per participar de l’acte central de la campanya per recaptar fons per Haití engegada conjuntament per les regidories de Cooperació, Comunicació i Joventut. L’objectiu marcat és recollir un euro per cada habitant de Cubelles, el que seria una xifra aproximada de 14.500€.
Divendres, cap a tres quarts de set tarda el cònsul signarà el llibre d’honor de l’Ajuntament i acompanyat d'una batucada que anirà a càrrec del Grup de Novells de Cubelles aniran fins al cinema Mediterrani, on tindrà lloc l’acte central de la Campanya. La cantada dels joves del Taller de Música Pizzicato obrirà l’acte interpretant “Més enllà” del grup Lax’n Busto. Després, hi hauran els parlaments del cònsul que estarà acompanyat de l’alcaldessa, Maria Lluïsa Romero; el regidor de Cooperació, Joan Rodríguez Serra; i de Joan Manel Cabezas, Tècnic encarregat del projecte d’Immigració a Cubelles.
Tot seguit tindrà lloc la segona part de l’acte, que es desenvoluparà a l’entrada del cinema Mediterrani. Amb la col•laboració de diverses entitats i col•lectius de Cubelles, s’anirà acolorint amb les aportacions de tothom, un mural amb el mapa d’Haití. S'utilitzant paperets de colors de la bandera del país que aniran tapant tot el mapa. Paral•lelament, el grup de Gospel “Tu bi singers in the sky” amenitzaran aquesta segona part de l’acte amb cançons del seu repertori musical.
El públic que ho vulgui podrà col•laborar amb la campanya comprant diversos objectes que estaran a disposició des d'un punt de venta que quedarà instal·lat a l'entrada del Cinema Mediterrani. Una altra manera de participar de la campanya és ingressant diners al número de compte que s’ha habilitat l’Ajuntament a Caixa Terrassa de Cubelles (2074 0283 47 3280730197). L’acte central de divendres es tancarà fent pública la quantitat recaptada a Cubelles i anunciant a quina ONG o a quin projecte es destinen els fons.
Font: Radio Cubelles

23.3.10


LLUNA


I

Desmesurada i ingènua lluna
que com un infant te m’acostes,
per parlar d’amor amb veu baixa.
Fada i maragda de la nit, harmoniosa
com el transcórrer de l’aigua, veu,
bagatge i guspira al fons de l’univers.


Ella s’escolta el silenci
i amb els seus rínxols de llum
acarona la mar amb timidesa.
Tot és secret, calma,
paraules imaginades
records de ficció, quimeres, colors,
bressol de versos i de fruits saborosos


II

Sublim, i a cops clandestina,
al bell cor de la nit, pel damunt dels astres,
guaita esculls i xarxes,
el raïm de les carenes,
donzelles que es maquillen
en l’oblit de caletes centenàries,
i els dolços ametllers.


Més tard,
quan els ulls aflaqueixen
i els ocells s’amaguen,
un bes d’aire l’acull dins la nit inalterable.
Creix l’ombra, i les temences, i la por.
Caldran misteris i poemes,
secrets i melodies
jardins de cascavells d’aigua,
pins perfumats d’espígol, xàfecs,
religions noves, i un senderó
que la dugui arran de la platja.


III

Lluna transparent i vella
retalls de somnis impossibles,
capritx, horitzó d’ombres,
pinzellades d’algues i ocre.
Esvelta, prodigiosa,
guarnida amb tiara d’argent i velluts daurats,
llavors de pirates, coralls,
atzavares i flors de la badia,
collarets de perles
violes de roca i nacres de mitjanit.
I al seu pas, falgueres arrenglerades
carrosses d’estrelles,
cels insòlits, naufragis ignorats,
vermells encrespats, catifes de plata.


Després, a soles amb la foscor,
brollen solituds
miratges encegadors, nostàlgies,
abismes, presagis.
I amb el retorn de les marees
i la suau cadència de les ones,
torna a néixer, dominant, un sol nou.

Victoria Ramírez Roldán

Primera finalista Concurs de Poesia La Fita 2010

22.3.10


Aurora Garcia ,Mª Victoria Ramírez,Gloria Forasté,Alexander Kobza,Juliana Mediavilla,Victor Vallejo,Máximo González,Manuel Millán i Maria Trives una vegada lliurats els premis .
La col-laboració puntual de sociés ,amics i amigues en aquest acta cal resenyar:
Mª Jose Ordaz( Deco-Gris),Marisa Ortiz,Paquita Cuenca,Pili Pérez, Xavier Grau, Salvador Estalella( Grup de Teatre Casal de Cultura)Rectoria de Cubelles, KBE &KBO, a Luz Cassino , Rosalia Jordán (les dues fent de reporteres),i Manuel Millán ,Gloria Forasté, Juliana Mediavilla membres del jurat que van designar els premiats i mencionar especialment a Jan Genesies que ens ha donat els llibres de la Dolors per regalar als guanyadors i a Manuel Millán autor del cartell.

Gracies.

Associació Dones La Fita

21.3.10

LUZ ANGELICAL

Imposible borrar allá en mi mente
de tus ojos la luz angelical,
los ratos que, feliz, pase a tu lado
enamorado.

Me miro en el cristal que me refleja ,
siento cómo mi vida ha ido cambiado
al verte en otro campo establecida
sin ambiciones



Azotea que cierra sus compuertas,
zambomba que no suena en Navidad,
y solo se oye ruido abrumador
que es un silencio.

Y se escucha el silbido de los trenes,
el aullido del lobo en la montaña,
el viento, que arrastrando va las hojas
que ya se han muerto.

A veces los recuerdos nos invocan
y dan alguna luz, que luego va
alumbrando el camino que en la noche
no es más que sombra.

Y así son farolillos de verbena,
palabras que resuenan como látigos,
que hieren como espinas y se clavan
al corazón.

Y una furtiva lágrima resbala
por la mejilla, suave, lentamente,
se pierde silenciosa, sin saber
de mi tormento.

El sol sale de nuevo cada día
y su calor nos reconforta y abre
la primavera , que traerá sus flores
y su alegría.

El alma se sosiega poco a poco
y va dejando atrás el sentimiento,
aquellos días tristes ya quedaron
en el olvido.

En mi mente la noche fria y triste
se van las negras sombras disipando
y con fuerza tu luz va diseñando
un nuevo amor.
Máximo González
2º finalista
IConcurs Poesia La Fita Cubellas 2010
Dissabte a la tarda a la sala de la Rectoria va tenir lloc la primera edició del
I Concurs de Poesia La Fita.

Molt públic va aplegar aquesta primera edició. Un díptic distribuït entre els assistents i acompanyat del cal·ligrama del poeta Manuel Millán Cascalló portada del cartell va ser l’antesala del acte.
Una primera part dedicada a Dolors Thomas poeta ,dona lluitadora i estimada i una lectura d´un poema a la primavera de la mateixa Dolors i que Salvador Estalella membre del Grup del Casal de Cultura va fer arrancar molts aplaudiments .
Xavier Grau va col·laborar en aquesta ocasió fent de mestre de cerimònies invitat per l’associació i que va presentar als membres del jurat,Juliana Mediavilla ,Manuel Millán i Gloria Forasté, com a poetes, que ho son tots tres i a més d´un ampli recorregut professional i literari i docent.
Les designacions als premiats per part del jurat no es van fer esperar i un Primer Premi de 300 euros atorgat a Victor Vallejo Gómez amb Joc de contraris ,una primera finalista a Mª Victòria Ramírez Roldán amb Lluna,un segon finalista a Máximo González Martín amb Luz angelical i una menció especial a Alexander Kobzar amb Formula I per la seva ironia,el missatge i originalitat. Tots ells van rebre llibres i un diploma per la seva distinció
Tot seguit ,fotos amb els guanyadors i guanyadora i que podeu veure a Diari de Cubelles pastetes i cava per tothom.
Dones La Fita desitgem i esperem la nova participació al 2010 i que passarà a anomenar-se Premi de Poesia Dolors Thomas, en homenatge a la poeta cubellenca .

Associació Dones La Fita de Cubelles





















fo

















Primer Premi de 300 euros atorgat a Victor Vallejo Gómez amb Joc de contraris ,una primera finalista a Mª Victòria Ramírez Roldán amb Lluna,un segon finalista a Máximo González Martín amb Luz angelical i una menció especial a Alexander Kobzar amb Formula I per la seva ironia,el missatge i originalitat. Tots ells van rebre llibres i un diploma per la seva distinció


I CONCURS DE POESIA LA FITA DE CUBELLES


fotos/Luz Cassino/arxiu La Fita 2010