5.7.08

Albert Soler/Diari de Cubelles





La obertura del nou Centre d’ Atenció Primària (CAP) no va sobre rodes.
Llegiu aquesta informació publicada a http://www.cubelles.cat/


Notícies - Salut

La obertura del nou Centre d’Atenció Primària (CAP), tal i com ja va avançar Ràdio Cubelles, no serà una realitat, com a mínim, fins la primera quinzena d’agost. El compromís inicial de la consellera de Salut, Marina Geli, d’inaugurar el nou equipament sanitari durant la Setmana Santa d’enguany s’ha anat endarrerint fins a l’agost, després d’anunciar-se per a l’inici de l’estiu.

El regidor de Salut i Alcalde accidental de l’Ajuntament de Cubelles, Joan Rodríguez Serra, es mostrava molt preocupat pel problema que aquest retard continu ocasiona a Cubelles amb l’augment de població en època estival i “la manca de celeritat del govern català”. Per dur a terme el trasllat amb la màxima urgència, Rodríguez Serra ha posat sobre la taula diverses possibilitats. Una d’elles era traslladar els equipaments que hi ha al CAP actual a les noves instal·lacions, a l’espera de l’arribada del material nou. Aquest trasllat, provisional i d’urgència, comptaria amb la col·laboració dels diferents departaments municipals com la brigada i el departament d’informàtica.

seguir llegint a ....
M.Trives/Diari de Cubelles
De pas fem un repàs a un article de Joan Barril publicat a la seva columna a El PERIODICO en que informa de la situació creada per la manca de metges i que evidentment a l´ hora de planificar l´ atenció medica a molts Centres dona lloc a problemàtiques evidents.
LOS DÍAS VENCIDOS // JOAN BARRIL

Los médicos perdidos

JOAN BARRIL
Hay momentos en los que los gobernantes parecen actuar como comentaristas políticos. Como si la cosa no fuera con ellos y se limitaran a contar las consecuencias de la fatalidad en vez de incluir entre las causas algo de su mala gestión. La política es tan humana como lo es el periodismo de opinión. Ahora mismo puedo estar equivocándome. Y, si esto sucede, no me caerán los anillos por reconocerlo. Al fin y al cabo, la situación es tan neblinosa, tan frágil, tan cortoplacista, que ya no nos quedan ánimos para encontrar las verdades absolutas de la Administración.
Vamos, pues, a las verdades relativas. La consellera Geli solicita de su ministro que le permita contratar médicos extracomunitarios aunque su título no haya sido homologado. A los profanos en materia burocrática nos extraña esa petición. Lo normal sería decirle al ministro que les homologue de una vez. ¿Acaso no son todos los cuerpos humanos iguales, en Colombia o en Katman- dú? El acto de homologación es un acto meramente administrativo: se compulsa la petición, se contrasta y se aprueba o se desaprueba. ¿Cuánto tiempo requiere este proceso? Si hubiera voluntad política, la cosa sería más que rápida. Pero ¿la hay?
Porque resulta que Geli admite que faltan 962 personas de personal sanitario, entre médicos, personal de enfermería y auxiliares. Al mismo tiempo, resulta que en Madrid no hay ningún tipo de demanda. ¿A qué se debe? Ahí van algunas interpretaciones para que sean confirmadas o desmentidas. Uno. Aspectos culturales. En Catalunya la gente no está más enferma, pero está acostumbrada a hacer uso del servicio público de salud. O sea: hay más demanda. Dos. Aspectos económicos. Dicen los facultativos que la remuneración a los médicos catalanes es de las más bajas del Estado. Un 15% de los médicos catalanes emigran fuera ante una oferta mejor. Tres. Aspectos estacionales. En verano hay más demanda en Catalunya que en Madrid por la cosa del turismo. Pero cada año hay un verano. ¿Por qué este año faltan más médicos que el año pasado? Cuatro. Aspectos de adaptabilidad. Tal vez Madrid sea un gran polo de atracción de profesionales de la medicina. Las universidades de Lleida y de Tarragona son de las menos demandadas de España. ¿Cuántos portugueses se forman en esas universidades y luego regresan a ejercer a su país? Y ¿en qué medida la exigencia del nivel C de catalán ha dejado a algunos profesionales catalanes especialmente refractarios fuera del sistema?
Finalmente, no está de menos recordar la política de jubilaciones, una política a veces forzada y digamos un tanto brusca, que llevó a algunos profesionales a una situación de rebote contra esa Administración. Ya sea por las suculentas indemnizaciones recibidas o por el mal humor de los médicos jubilados, los ha perdido definitivamente. Tal vez de aquellas jubilaciones provienen ahora estas necesidades.
Son suposiciones. Pero alguien ha de contrastarlas. La sanidad no se improvisa. Los médicos no se forman de la noche a la mañana. Bajo los titulares hay causas profundas. Tal vez alguien no lo ha hecho del todo bien y ahora resulta, mira por dónde, que la sanidad catalana está en emergencia.

3.7.08


Joventut
Font: Ràdio Cubelles

El mon d´Internet ofereix l’accés a conèixer webs força interessants i aquesta es una d’elles.Clikeu no decebrà a ningú

http://www.muntanyamontserrat.cat/




Permet fer una passejada virtual per tots els racons de Montserrat. Au !! a clikeu .....


DESCOBRIU A VILANOVA I LA GELTRÚ EL DIPOSIT DEL PRADO.





A Vilanova i la Geltrú hi ha el que algunes persones n’ ha dit un petit Prado. És a la ciutat d’ençà que el Prado va saturar-se fruit de l’entrada de peces que provenien del decret de desamortització . En aquell moment el Museu de Madrid va començar a fer dipòsits a museus amb una certa categoria i relleu . Aquest fou el cas del Museu Balaguer que va recollir un important dipòsit de pintura barroca.


Enguany el Museu Balaguer va plantejar una reordenació dels espais . Allí on hi havia arts decoratives , ara hi ha amb un fons verd molt escaient , mestres de la pintura del segles XVII i XVIII : Goya, Murillo, El Greco, Ribera ,Rubens, Van Dyck ,Bruegel... , pintures agrupades en quatre àmbits temàtics: religió, monarquia, mites i al·legories, i natura.

La ciutadania va poder resdescobrir 20 peces que ara estaran penjades a la Biblioteca Museu (http://www.victorbalaguer-bmb.org/) i que són noves raons per a visitar la ciutat (http://www.vilanova.cat/) i el Museu .

Més imatges de la sala Prado

Enviat per Mila Arcarons









1.7.08

El concert d’estiu de Ràdio Cubelles arrenca motors.
Les entrades es troben a la venda ja al portal ticktackticket, al preu de 12 € de forma anticipada
El grup madrileny Pereza portarà la seva gira Aproximaciones al camp de futbol del Poliesportiu de Cubelles, el 12 de juliol a partir de les 23 hores. Les entrades es troben a la venda ja al portal ticktackticket, al preu de 12 € de forma anticipada, i en els propers dies s’iniciarà la venda en els punts habituals (Centre Social, Ràdio Cubelles, Discos Andreu de Vilanova i la Geltrú i Discos Star de Vilafranca del Penedès). El dia el concert les entrades es podran adquirir al mateix recinte al preu de 18 €.
Aquesta és la gran aposta de l’oferta musical estival a la nostra vila, gràcies a Ràdio Cubelles i la regidoria de Festes i Tradicions. Aquesta és la segona experiència de l’Emissora municipal des de l’organització del concert d’M-Clan, l’estiu de 2006, coincidint amb el 25è aniversari de Ràdio Cubelles, i que va tenir una excel·lent acollida entre la població.

http://www.radiocubelles.net/
Notícies - Urbanisme i Planejament

L’Ajuntament de Cubelles ha adjudicat les obres del projecte per a la portada d’aigües des del dipòsit de Corral d’en Cona fins als dipòsits del segon sector de Mas Trader a l’empresa Hidorcanal SL, per import 1.035.384,39 € i una previsió d’execució de catorze setmanes. La problemàtica va merèixer que el govern sol·licités subvenció al PUOSC 2007 – 2011 per a executar aquestes obres, la qual cosa va ser acceptada i el projecte compta amb una subvenció de 321.862,00 €.

Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme i Planejament, explica que “el Govern municipal ha prioritzat aquest projecte davant la problemàtica existent des de fa anys amb l’abastament d’aigua potable de Mas Trader”. Aquests sectors es proveeixen d’aigua que prové de pous propis. Per aquest motiu, la regidoria d’Urbanisme i Planejament de l’Ajuntament de Cubelles ha treballat en el projecte que solucioni aquests problemes, garantint l’abastament i la qualitat de l’aigua. L’aigua que arriba fins a les aixetes dels habitatges de la resta del municipi prové de la mina de Gran Aqüeducte i del pou Cubelles 2. Aquesta es centralitza al dipòsit del Corral d’en Cona, de 4.000 m3 de capacitat, i que distribueix aigua al poble de Cubelles i a diferents urbanitzacions.

La connexió Mas Trader – Corral d’en Cona

El projecte, que es realitzarà en dues fases, contempla la connexió de Mas Trader al dipòsit de Corral d’en Cona. Aquesta es farà a través d’una canonada de fosa dúctil de diàmetre nominal de 250 mm, soterrada. En la primera fase de les obres, que és la que s’acaba d’adjudicar, es connectarà el segon sector de Mas Trader al dipòsit de Corral d’en Cona mitjançant una canonada de 4,2 km., que es divideix en dos trams. El primer, de 2.079 m., va des del dipòsit de Corral d’en Cona fins a l’estació de bombament; mentre que el segon, de 2.135 m., connectarà aquesta estació amb el dipòsit de Mas Trader II. En una segona fase, el projecte contempla la connexió des de l’estació de bombament fins al dipòsit de Mas Trader I, una obra de només 300 m. d’afectació.

El projecte tècnic preveu la instal·lació de diversos mecanismes que ajudin a tallar el subministrament d’aigua potable en cas d’avaria. A més, s’aprofitarà l’obra per fer millores als dipòsits.

http://www.cubelles.cat/

Ràdio Cubelles celebra el primer aniversari del programa
"Tornant als 60" amb un guateque, que tindrà lloc el proper dissabte 5 de juliol, a partir de les 23h, a la sala de Festes del Restaurant
"El Dúplex", situat a l’Avda Catalunya, 20, edifici la Piràmide.
La Festa oberta a tothom recuperarà els records musicals de l’època dels seixanta.
El programa "Tornant als 60", que presenta Josep Maria Ollé, es pot escoltar els dissabtes a les 10 del matí, i els diumenges, a les cinc de la tarda.
Organitza :
Radio Cubelles

29.6.08

foto/M.Trives/Arxiu Diari de Cubelles


La tertúlia a la platja

M. Trives/Diari de Cubelles

Les platges de Cubelles ja son plenes de gom a gom .Sota ombrel·les amb un colors llampants trobem a famílies disposades a passar el dia al sol i a fer de tant en tant una entrada al aigua per refrescar-se. A la vorera del mar ,grupets de dues o tres o quatre persones fan petites tertúlies acompanyades del esclat de les onades. Diuen que, a les cames el bategà de la força de
l´ aigua, relaxa i estimula la circulació de la sang. Jo crec que també reforça la comunicació entre les persones i això si que es recomanable. La platja afavoreix retrobar-se amb amics i veïns , i també a fer noves coneixences.
Au! a fer un bany tots plegats......