26.2.05

EL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT DE VILANOVA I LA CENTRAL TÈRMICA

Acta del Consell Municipal de Medi Ambient de data 13 octubre de 2004

5. Projecte d’instal·lació d’un grup combinat a la Central Tèrmica del Foix.
"El Sr. Francesc Surroca exposa breument aquest punt i diu que a finals del mes de juliol, va entrar a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, un ofici de la “Dirección General de Calidad y Evaluación Ambiental del Ministerio de Medio Ambiente”, acompanyat de la”Memoria resumen del projecto de instalación de un grupo de ciclo combinado de 800 MW en la Central Tèrmica del Foix”. En aquest projecte es tracta de fer una central més moderna, menys contaminant".
"El Sr. Marsé diu al respecte, que es tractaria d’una ampliació. Demana a la Comissió que es defineixi en contra d’aquesta ampliació i suggereix la substitució per energies alternatives".
"El Sr. Galvany manifesta que s’ha d’insistir en la substitució en energies renovables. Afegeix que el que interessa a l’empresa és ampliar la producció amb gas i que no hi ha cap mena d’intenció d’utilitzar altres tipus d’energia".
"El Sr. Valls informa que Endesa ha demanat 8 centrals a Catalunya d’aquest tipus i que la Generalitat només concedeix 3, i la de Cubelles condicionada al desmantellament previ de l’existent".
Més informació clikant aquí

Aquest Consell va tractar de nou el tema de la Tèrmica de Cubelles el passat dia 16 de febrer, en quan disposem de l'acta oficial n'informarem.
Més informació clikant aquí
STOPENDESA ES FELICITA PER L'ÉXIT DE L'"EFECTE ICb"

La Plataforma STOPENDESA CUBELLES fa pública la seva felicitació i agraïment a les persones, entitats i col.lectius que han donat suport a la seva campanya contra la construcció de quatre noves centrals tèrmiques a Cubelles i, en especial, valora molt positivament el que a nivell local s'ha batejat ja com l"efecte ICb" que ha facilitat un acord unanànim del Ple de l'Ajuntament cubellenc.
La Plataforma STOPENDESA CUBELLES vol exposar que el rigor i el treball amb que ICb ha cobert aquesta primera etapa contra la construcció de quatre centrals tèrmiques a Cubelles ha forçat la resta de grups pòlítics locals i també el govern de Cubelles (del qual ICb forma part) a pronunciar-se obertament contra els nous plans d'Endesa Generación.
La Plataforma STOPENDESA CUBELLES treballarà ara per aprofitar aquest "efecte ICb" i traslladar el debat a nivell nacional per dur la qüestió al Parlament de Catalunya i aconseguir que el Pla i el Mapa Energètic de Catalunya que redacta la Generalitat permeti el desmantellament de la central actual i l'eliminació de la zona energètica existent.
Per aderir-vos al manifest d'STOPENDESA: www.cubelles.ca
LA PREGUNTA DE LA SETMANA

¿COM VALORES L'ACORD HISTÒRIC DE L'AJUNTAMENT DE CUBELLES DE DEMANAR EL DESMANTELLAMENT DE LA CENTRAL TÈRMICA?

Podeu respondre a l'apartat "comments"

25.2.05

L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA ORGANITZA LA SETMANA DEL 8 DE MARÇ

Setmana del 8 de març del 2005
Sopar setè aniversari
Dia :dissabte, 5 de març
Hora: 21,30
Lloc: Hostal del Foix ( saló Sant Jordi)
Preu tiquet: 20 euros
(Comprar tiquets amb antelació, places limitades)

3ª Mostra de Puntes de coixí i 2ª de Artesania local
Lloc: Sala de la Rectoria
Hora : 18h 30
5 de març fins el 13 de març ( totes les tardes de 18,30 a 20h)

Lectura Manifest 8 de març
Dia: 6 de març a les 13h
Lloc: La Fita ( al costat de la Rotonda i del camí vell de Vilanova)

Núria Subirá amb el tema ¨ Dones i el seu temps ¨
Un passeig per la Historia, dins un treball d´investigació
Dia: 8 de març a les 19h
Lloc: Sala de la Rectoria

Conferencia col·loqui ,¨ Que en pensa la societat de la Dona treballadora ¨
A càrrec de Fernando Garcia, membre de l´Associació - Pilar de Vuit - impulsors de l´iniciativa legislativa popular que tenia com objectiu fer compatible el SOVI amb la pensió de viduïtat .
Dia: 10 de març
Lloc: Cinema Mediterrani
Hora: 19 h

Premi a una Dona de Cubelles
Aquest any un nou grup de Dones designa a una Dona
Organitza : Associació de Dones La Fita¨
Designa el premi: Grup Voluntariat de Cubelles
Dia: 12 de març
Hora: 20h
Lloc: Sala de la Rectoria

Cubelles, març 2005

24.2.05

Participació Ciutadana i Comunicació

RÀDIO CUBELLES COMPLEIX 24 ANYS

Dissabte es celebra una Festa d’aniversari amb dj’s a la sala multiusos La Mota. L’acte està obert a tothom.

Més informació clikant aquí

23.2.05

NOTA DE PREMSA D'ICb EN RELACIÓ A L'ACORD DEL PLE SOBRE LA TÈRMICA

Màxima satisfacció a ICb per l'acord sobre el pla energètic de Catalunya
Per ICb

ICb vol expresar públicament la seva màxima satisfacció" per l'acord assolit pel Ple de l'Ajuntament dilluns 22 de febrer de 2005 en que per primera vegada en la història es fa constar la voluntat del Consistori de desmantellar l'actual Central Tèrmica i sol.licitar al Govern de la Generalitat i al Govern Central la retirada de la zona energètica de Cubelles del futur Pla i Mapa Energètic de Catalunya i d'Espanya.
Una setmana després que ICb sol.licites públicament la unitat de tots els grups amb representació parlamentària per defensar els interessos de Cubelles, des d'ICb exposem públicament:
1.- Considerem complert el nostre compromís contret ara fa vuit mesos quan, al fer públic el projecte d'Endesa Generación, ens mostraven partidaris d'aconseguir la màxima informació i consens per oposar-nos a la construcció de quatre noves centrals al municipi. Culminada aquesta prmera etapa d'un llarg procès, reiterem el nostre compromís en la defensa dels interessos de Cubelles per sobre de motivacions partidistes que, malauradament, han retardat l'assoliment de l'acord aprovat aquest dilluns.
2.- Agraïm a la Generalitat de Catalunya, especialment a la Direcció General d'Eernegia i Mines, l'entrevista amb el seu màxim responsable, sr. Josep Isern, i la informació facilitada que ha estat fonamental per conèixer de primera mà la situació en relació al futur Pla i Mapa Energètic de Catalunya.
3.- Felicitem totes les seccions locals dels grups polítics nacionals que han canviat en les darreres hores de posicionament i que en alguns casos, de defensar obertament la instal.lació de noves centrals de cicle combinat a Cubelles, han votat finalment l'acord en la linea defensada des del primer dia des d'ICb.
4.- ICb es felicita per la inclusió en l'acord aprovat per l'Ajuntament del punt suggerit pel nostre grup municipal en el sentit de:
"Demanar al Govern de la Generalitat i al Govern Central que declarin la necessitat de desmantellar l'actual central tèrmica ubicada a Cubelles i que es descarti la possibilitat de construir noves centrals tèrmiques al municipi i que es així es reculli en el Pla energètic que la Generalitat està actualment redactant i que ha d'impulsar-se en el sentit d'afavorir una nova cultura de l'ernergia".
5.- ICb reitera que seguirà treballant en aquesta qüestió en tant que, tal i com vam exposar públicament fa una setmana, considerem que el procès de desmantellament de la central tèrmica està "en un moment històric" ja que actualment les direccions nacionals de CiU i PP diuen que no a la tèrmica i PSC, ERC i ICV-EUA només han de mantenir el seu compromís de l'any 2002 a favor de la desaparició de la zona energètica de Cubelles tal i com van proposar aleshores al Parlament de Catalunya.
Cubelles, 22 de febrer de 2005
VILANOVA DIGITAL RECULL REACCIONS SOBRE L'ACORD DEL PLE EN RELACIÓ AL FUTUR DE LA TÈRMICA

Vilanova Digital informa sobre l'acord del Ple de dilluns en relació al futur de la tèrmica de Cubelles i recull algunes opinions en relació al tema.

clikeu aquí: http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp
ATENCIó: RECORDEU QUE ENCARA QUEDA MOLT PER LLUITAR!

Un dels nostres col.laboradors, J. ens envia la següent informació apareguda fa uns mesos a la premsa nacional:

Termica Cubellas 16-12-2004
El Gobierno está a favor de mantener la térmica de Cubelles

El Gobierno central tiene previsto facilitar la continuidad de la central térmica de Cubellas al considerar que desarrolla su actividad dentro de la legalidad, según una respuesta parlamentaria al diputado de CiU en el Congreso Carles Campuzano.
El ejecutivo asegura en esta respuesta escrita que la ley 52/97 reconoce el derecho a la libre instalación y la libre competencia y que el propietario de la térmica, Endesa, no tiene pensado solicitar su baja y que el Estado tampoco se la pedirá, según fuentes de CiU.
http://actualidad.terra.es/articulo/html/av266536.htm

22.2.05

EL PLE DE L'AJUNTAMENT, A FAVOR DEL DESMANTELLAMENT DE LA TÈRMICA

Tot just una setmana després que des d'ICb demanessim públicament la unitat i la col.laboració de tots els grups polítics per sol.licitar el desmantellament de la tèrmica i l'eliminació de la zona energètica del proper Mapa Energètic de Catalunya, el Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir els dos punts.
L'acord, que omple de satisfacció totes les persones d'ICb que col.laboren en aquesta qüestió, es va produir hores després que EC, PSC, ERC i ICv votessin la desaparició de la Comissió de Seguiment que portava nou mesos treballant aquesta qüestió.
La primera valoració des d'ICb és de satisfacció per l'acord adoptat, que supera les espectatives d'ICb en aquest tema, ide valoració positiva del canvi d'opinió per part de diversos representants de les seccions locals dels partits nacionals que fins fa pocs dies qüestionaven encara la possibilitat que l'Ajuntament poguès adoptar l'acord aprovat ahir per unaniminat.

Més informació, clikant aquí
El ple de Cubelles aprova demanar a la Generalitat el desmantellament de la Tèrmica i la desqualificació de la zona energètica

Acord històric a la sala de plens de l'Ajuntament de Cubelles per seguir treballant pel desmantellament de la Tèrmica i l'eliminació de la zona energètica
EL POSICIONAMENT D'ICb SOBRE LA TÈRMICA, A RÀDIO CUBELLES

Ràdio Cubelles ha emès en les últimes setmanes àmplia informacó sobre el posicionament dels grups polítics locals i entitats en relació a la Cenral Tèrmica.
Intervenció d'ICb:
"ICb ha explicat en roda de premsa davant de la zona de bombeig de la Central Tèrmica de Cubelles les postures del grup en relació al tema de la Central. El grup demana "a tots els partits municipals amb representació parlamentaria que treballin l’oposició d’una nova central tèrmica, el desmantellament de l’actual i l’eliminació de Cubelles dins del Pla Energètic". Així mateix ho manifestava el regidor Xavier Grau qui ha explicat que "ICb ha creat una plataforma anomenada Stopendesa per intentar aglutinar els diferents moviments, tant d’entitats com de ciutadans i ciutadanes". En aquest sentit demana "la unitat política de totes les forces".
El grup diu que "no s’ha d’esperar a l’aprovació del nou projecte de Pla energètic" i que "s’ha de treballar perquè aquest pla no contempli Cubelles com a zona energètica". Respecte a la proposta no de llei presentada pel PP, el grup diu que "celebra aquesta iniciativa i que és un moment històric per tirar endavant un acord a nivell parlamentari".
La plataforma Stopendesa ha donat a conèixer un manifest on es recull aquesta postura i que han enviat a diferents grups ecologistes com ara Greenpeace".
Més informació clikant aquí

20.2.05

OFERTA LABORAL AJUNTAMENT DE CUBELLES

El Butlletí Oficial de la Provincia de Barcelona publica, amb data 29 de gener de 2005, la convocatòria de proves selectives per a la selecció mitjançant concurs oposició de 4 places d'auxiliar d'administració general vacants a la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament de Cubelles.
Més informació: 93 895 03 00 Dep. de Personal (sra. Mila)
ATENCIÓ USUARIS
MILLORES A LA PÀGINA WEB D'ICb
Us comuniquem que la pàgina web d'ICb www.cubelles.ca estarà un dies fora de servei, des del 20 al 26 de febrer, per trebals d'optimització del servidor.
Podeu seguir informat's a traves del DIARI DE CUBELLES