4.8.07




Comencen els actes de la Festa Major 07



mes informació a www.cubelles.com

Consulteu tota la programació a l'agenda cultural

foto/arxiu 2005 /Diari de Cubelles

3.8.07



Jocelyne Marmottant es troba una vegada més entre nosaltres a Cubelles. Excel·lent pintora reconeguda i que avui ens ofereix la seva aportació com a fotògraf ,enviant una imatge de la Festa Major Petita 2007.
Benvinguda Joss !


Foto/ Jocelyne Marmottant/Diari de Cubelles

2.8.07

Obres i Serveis Viaris

Obres d'asfaltat al passeig Vilanova i carrer Gallifa
Avui dijous hi haurà talls de circulació al passeig Vilanova i carrer Gallifa per obres de reparació urgents de l'asfaltat

La regidoria d'Obres i Serveis Viaris de l'Ajuntament de Cubelles ha informat que el dia 2 d'agost hi haurà talls de circulació intermitents al passeig Vilanova i carrer Gallifa, a causa de les obres de reparació de l'asfaltat.

L'actuació pretén minimitzar els problemes que pateixen els carrers de la vila, mentre no s'actuï de forma definitiva amb un pla global de pavimentació i reurbanització de diversos sectors del municipi. Les obres consistiran en fresar els espais on el paviment està més malmés i reomplir-los amb asfalt, de tal manera que s'eviti el perill existent. Les tasques afectaran el tram del passeig Vilanova entre la plaça Jaume Marsé i el carrer Gallifa, i aquest mateix carrer entre el passeig Vilanova i el carrer Nou.

Aquesta mesura de xoc per acometre els problemes de pavimentació que pateix bona part del municipi ja s'ha portat a terme en el barri del Molí de Baix, l'entrada a La Gaviota i l'entrada de Mas Trader.

Departament de Comunicació Dijous, 02-08-2007
www.cubelles.com
FESTA MAJOR DE CUBELLES/ANYS 2005 / 2006







Fotos/ arxiu Diari de Cubelles
Promoció Cultural i Festes i Tradicions

La Festa Major de Cubelles arrenca aquest dijous

El 5è Festival de Jazz serà l'encarregat d'obrir la festa gran

La regidoria de Festes i Tradicions continua treballant en l’organització de les festes locals. Un cop tancada la Festa Major Petita, el municipi es prepara per rebre la Festa Major Gran. La regidora de Festes i tradicions, Noemí Cuadra assegura que "estem treballant en els darrers preparatius de la Festa".

Els actes comencen aquest dijous amb el Festival de Jazz Vila de Cubelles que enguany celebra cinc anys amb quatre actuacions i diferents escenaris. Seguidament serà el torn del II Torneig de Parxís que es farà els dies 6, 7 i 8 d'agost, i que organitza el Club d'Escacs El Castell. Paral·lelament, la mateixa entitat portarà a terme, del 4 a l'11 d'agost, partides lentes i ràpides de 10 minuts al passeig Marítim.

Per la seva banda, el Club Esportiu Cubelles farà el IV Torneig de Tennis Taula que es disputarà del 10 al 12 d'agost al pavelló esportiu.

L'activitat seguirà dissabte, 11 d'agost amb la Macroginkana que organitza el centre d'esplai Kitsch. L'activitat s'iniciarà a les 10 del matí des de la plaça del Mar des d'on arrencarà el recorregut de les diferents proves que s'hauran de realitzar en diferents indrets del municipi.

El mateix dissabte, però a partir de les 5 de la tarda, a la plaça del Mercat, se celebrarà el Motocros Vila de Cubelles i Cursa Americana. A les set del vespre, l'entitat Fauna Cubelles realitzarà el 2n Concurs de dibuix infantil a l'espai de la desembocadura del Foix. Les inscripcions es faran el mateix dia, a les sis de la tarda. El lliurament de premis del concurs tindrà lloc el 13 d'agost a les set de la tarda, al Centre Social. Els actes seguiran el mateix dissabte 11 d'agost, a les onze de la nit amb el Cubelles Rock City 2007 que es farà a la plaça del Mar.

L'endemà diumenge 12 d'agost, tindrà lloc l'obra de teatre Pels pèls, que es portarà a terme a les deu del vespre a la plaça del Mercat. L'obra està dirigida per Abel Folk, amb el repartiment d'Àlex Casanovas, Mercè Comes, Ivan Labanda, Pep Planas, Enric Majó, i Laura Guiteras.

Dilluns 13 d'agost es faran sardanes, amb cremat de rom, amenitzades per la cobla Ciutat de Cornellà. Serà a les deu de la nit al Passeig Marítim de Cubelles.

Dimarts, 14 d'agost, es faran els actes centrals de la festa que arrencarà a les dotze del migdia amb el llançament dels dotze morterets de Festa Major. A les set de la tarda, tindrà lloc el pregó de la Festa Major; i tot seguit, es farà una cercavila popular, que acabarà a la plaça del Mercat amb una ballada conjunta. A les onze de la nit, al passeig Marítim, tindrà lloc el castell de foc d'artifici; i a continuació, la una cercavila nocturna de les colles de l'Agrupació de Balls Populars amb la col·laboració del Grup de Riscos Cubelles. I a dos quarts d'una de la nit hi haurà la tradicional empalmada amb l'actuació aquest any de les orquestres Empurium i La loca Hystèria, a la plaça del Mar.

L'endemà, 15 d'agost, dia de la Festa Major, l'activitat començarà a les vuit del matí amb les matinades dels timbalers i timbaleres de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles. A dos quarts d'onze del matí es farà l'entrada d'ofici i l'ofrena a la Verge, enguany per part de la colla de diables de l'ABPC. Cap a dos quarts d'una del migdia es farà la sortida d'ofici i tot seguit hi haurà a la plaça de la Vila una exhibició de Balls Populars. A continuació, al carrer Colom, tindrà lloc el tradicional Concert Vermut amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

A dos quarts de vuit de la tarda, l'activitat seguirà amb el Concert de Festa Major, amb l'orquestra Montgrins. La mateixa formació tancarà la jornada amb el ball de Festa Major que es farà a partir de les dotze de la nit a la plaça del Mercat.

Una de les novetats serà la 1a Baixada de vehicles sense motor que organitza el MotoClub Cubelles, i que es farà dijous 16 d'agost, a les sis de la tarda. Els actes seguiran a les onze de la nit al passeig Marítim amb una cantada d'havaneres, cremat de rom i tancament de la Festa amb el llançament dels 3 morterets de Fi de la Festa Major 2007

D'altra banda, la col·lecció de les figures de plom de la Festa Major quedarà ampliada aquest any amb una nova peça, la dels diables de Cubelles.

Pel que fa al programa d’actes de la Festa Major, "ja està tancat i a punt de sortir al carrer", segons explica la regidora.

Ràdio Cubelles Dimecres, 01-08-2007
www.cubelles.com

1.8.07

El tren del Congo

GREUGE COMPARATIU: En sis anys els Rodalies de Barcelona han rebut la meitat d'inversió que els de Madrid. DIFERÈNCIES: El pla urgent dedica 48 milions a la millora de la infraestructura i el govern en reclama uns 6.000. REBAIXES: Adif i Renfe han reduït a la meitat el personal de manteniment

El dia 12 de setembre de 2006 pot marcar un abans i un després en la història del ferrocarril. Una tempesta d'aigua va deixar amb el cul a l'aire la xarxa de Rodalies de Barcelona. Aquells pocs litres d'aigua caiguts del cel va ser l'inici d'un particular infern que 450.000 catalans han patit des de llavors. Un infern farcit de retards, servei deficient, manca d'explicacions i, fins i tot, manca de seguretat per part del servei de Rodalies de Renfe. El que va sortir a la llum l'endemà de la diada va ser el que els diferents ministeris de Foment -tant del PP com del PSOE- van anar treballant des de l'ombra durant anys: la manca d'inversió en una infraestructura bàsica per assegurar la mobilitat dels 3,5 milions de catalans que viuen a l'àrea metropolitana.
Per més que s'hi esforci, la ministra de Foment no aconsegueix desmentir la realitat. Per més que recorri a bones paraules i promeses -afició que comparteix amb el seu president-, els problemes de la xarxa de Rodalies continuen. Cal una mica més que gràcia andalusa per corregir un servei que no rep cap gran inversió des de 1991, abans dels Jocs Olímpics de Barcelona, i que en els últims sis anys ha rebut la meitat de diners que la xarxa de Rodalies de Madrid. La comparació amb la capital espanyola és especialment dolorosa. Les inversions en millora i manteniment de la xarxa de ferrocarrils madrilenya han aconseguit doblar-ne la capacitat en pocs anys.
Només cal comparar, per exemple, el trajectes que uneixen Alcalá de Henares i Mataró amb les seves capitals respectives. Entre les dues ciutats espanyoles circulen 31 trens més que entre les dues catalanes, cosa que equival a un 30% més de capacitar. Per acabar-ho d'adobar, el preu del bitllet senzill a Madrid costa 1,80 euros per 2,50 a Catalunya, en una distància de recorregut idèntica. Amb aquesta realitat, de poc li serveix a la ministra Álvarez anar repetint que "Catalunya farà enveja", tal com diumenge explicava la ministra a les pàgines d'un diari espanyol.
A 60 milions d'euros de distància
I això per no parlar del metro de Madrid, que gràcies als diferents inquilins de la Moncloa s'ha pogut beneficiar dels fons de cohesió europeus. La xarxa que ara té sota la seva responsabilitat el govern d'Esperanza Aguirre és un autèntic metro regional, capaç d'arribar a ciutats com Arganda del Rey o Fuenlabrada, a més de 25 quilòmetres de Madrid. Mentre que a Barcelona la línia 9 encara no té data d'acabament, a Madrid, en només sis anys han inaugurat 17 nous trams. És clar que les xifres d'inversió ho diuen tot: a Catalunya amb prou feines han sobrepassat els 60 milions d'euros l'any de mitjana, mentre que a la capital espanyola superen de llarg els 120 milions.
Tot plegat és difícil de tapar perquè les Rodalies catalanes fan aigües per totes bandes. Una d'elles és el pèssim manteniment a què han estat sotmeses els darrers anys. Tal com va denunciar l'AVUI fa uns mesos, el personal de manteniment d'Adif i Renfe s'ha reduït a la meitat en els últims 12 anys. Les dues companyies públiques han apostat per la subcontractació i els sindicats han denunciat repetidament la manca de personal per treballar sobre la infraestructura o als tallers. A banda d'això, també es queixen de la baixa formació que tenen els treballadors de les empreses contractades.
Per arreglar Rodalies cal més que els 48 milions que Foment dedicarà a la millora de la infraestructura. Un document elaborat conjuntament pel departament d'Obres Públiques i l'Ajuntament de Barcelona xifrava en 6.000 els milions necessaris per remodelar, actualitzar i construir o desdoblar línies a la xarxa catalana.
Però la seu del ministeri de Foment al Paseo de la Castellana està tan lluny, a 600 quilòmetres del problema, i políticament a la ministra ni tan sols li ha perillat la cadira. I això, en part, també és gràcies a la incapacitat que han tingut els partits catalans d'anar junts a Madrid a reivindicar millores. I això que amb el nou Estatut a la mà, la Generalitat hauria d'assumir-ne la gestió. Molt hauran de canviar les coses a Barcelona i a Madrid perquè d'aquí a poc temps els catalans deixin de pujar cada matí al tren del Congo.

www.avui.cat

31.7.07




FESTA MAJOR PETITA 2007
Fotos/arxiu Diari de Cubelles
Maria Trives /Diari de Cubelles
Tota una generació qui més qui menys ha seguit la filmografia de Igmar Bergman , i la de Michelangelo Antonioni ,avui ens arriba la referència de la seva mort . A molts de nosaltres les seves pel·lícules ens van obrir imatges noves i una altre manera de veure el cine ,ús passem informació apareguda a diversos mitjans de comunicació ,si voleu fer un repàs a la seva filmografia excel·lent i també el seu pas per el món del teatre només teniu que clikar.
REPORTAJE: Genio de la escena
La voz de la soledad y la muerte

El cineasta sueco Ingmar Bergman, hombre clave en la cultura europea, fallece a los 89 años

DIEGO GALÁN 31/07/2007
Ingmar Bergman, uno de los grandes referentes de la cultura europea del siglo XX, falleció ayer a los 89 años en la isla sueca de Faarö, donde vivía solo y recluido. El artista, conocido universalmente por su obra cinematográfica, en la que retrató con un personal lenguaje la naturaleza humana y su reacción ante la soledad, la muerte, la religión o el deseo, fue también un apasionado hombre de teatro y prolífico realizador de televisión. Director de más de 40 películas y ganador de seis oscars, la agitada vida privada del director sueco saltó con frecuencia a la luz pública. Se casó en cinco ocasiones y mantuvo una duradera relación con la actriz noruega Liv Ullman en los sesenta.
Aunque Ingmar Bergman se considerara a sí mismo director de teatro antes que hombre de cine, los 60 títulos que realizó para la gran pantalla o para la televisión han abierto caminos fundamentales, estéticos y morales, que muchos otros cineastas han prolongado. Partiendo frecuentemente de sus propias vivencias, Bergman ha filosofado en imágenes sobre la condición del hombre contemporáneo, desde su creencia en la posibilidad de algún dios, al que el autor en cualquier caso reprochaba su silencio, hasta la consideración de la muerte como único referente real del ser humano: El séptimo sello (1956), Fresas salvajes (1957), Los comulgantes (1962), El silencio (1963)... son, en este sentido, algunas de sus películas más representativas.

Més informació a www.elpais.es


Format al teatre, Bergman va descobrir la llanterna màgica, un artefacte amb el qual ocupava els temps morts entre cada muntatge teatral. De mica en mica el cinema va anar cobrant força i amb Un verano con Mónica (1953) Bergman va començar a convertir la seva experiència sobre els escenaris en una mirada eminentment cinematogràfica. El paisatge obert d'aquella pel·lícula, rodada en una illa, va establir les bases del seu univers visual, sense el qual no s'entendria gran part de la modernitat cinematogràfica. Va filmar el somni i el record del passat de manera exemplar a Fresas salvajes (1957), va convertir una partida d'escacs en una de les escenes més sublims i recordades de la història del cinema amb El setè segell (1957) i va crear suspens i atmosferes apocalíptiques amb pocs recursos a pel·lícules com L'ull del diable (1960), La vergonya (1968) o Passió (1969).
Seus són alguns dels retrats de dones –sovint actrius alhora que mullers— més bells que ha donat el cinema i alguns dels millors blancs i negres. Seva és una de les vinculacions més sòlides entre la petita i la gran pantalla, amb la sèrie i la pel·lícula Fanny i Alexander (1982); i una de les autobiografies més emotives d'un director: La llanterna màgica. I seva és una de les pel·lícules sense les quals no s'entendria gran part del cinema contemporani –des de Michael Haneke a David Lynch—: la vampírica Persona (1966).
Ingmar Bergman deixa una de les filmografies més sòlides i apassionants. Un home que es va formar al teatre, va canviar el cinema i que, amb el temps i des de la seva illa de Faro, seguia sent l'ull dominant del panorama cinematogràfic.
http://www.avui.cat/
Adiós a otro grande

Michelangelo Antonioni, autor de 'Blow Up' o 'El desierto rojo', falleció ayer a los 94 años en Roma, horas después que Ingmar Bergman
Roma. (Agencias).- El director de cine italiano Michelangelo Antonioni murió anoche a los 94 años de edad, según informaron fuentes de la familia citadas por la agencia ANSA. Según la agencia, Antonioni murió a las 20.00 en su casa de Roma, en la que estaba junto a su mujer, Enrica Fico.

Seguir leyendo noticia

MÁS INFORMACIÓN
Bergman será enterrado en la isla de Faro
Filmografía de Antonioni
Fallece Ingmar Bergman, maestro del séptimo arte

Horas antes del deceso del realizador italiano expiraba en la isla de Faro Ingmar Bergman. En un sólo día, el 30 de julio de 2007, se han marchado dos de los directores más importantes de la historia del cine, referentes ineludibles en la segunda mitad del siglo XX.

Antonioni irrumpió en la cinematografía italiana con una forma original de hacer películas con su ópera prima, 'Cronaca di un amore' (1950) y en 1960 rodó 'La avventura', que recibiría el Premio de la Crítica del Festival de Cannes.
Entre sus "musas" destacó Mónica Vitti, protagonista de 'La Avventura' (1959), 'La notte' (1960) y 'L'Eclisse' (1962). Después siguieron, 'Deserto rosso"(1964) y su periodo estadounidense con 'Blow Up' (1966), 'Zabriskie point' (1970) y 'Professione reporter' (1974). Otra de sus obras fue la realizada con el alemán Wim Wenders, 'Al di la delle nuvole' (1995), basada en el libro del director italiano. Con 'Blow Up', su primera película en inglés, recibió la nominación al Oscar al mejor director, pero la estatuilla dorada sólo le llegó en 1995, cuando recibió el premio a toda su carrera.


30.7.07










Plaça de la Vila 2006


foto/arxiu Diari de Cubelles)


Cubelles

Arriba el 5è Festival de Jazz Vila de Cubelles
Amb les actuacions de Nadia's quintet, catalonia dixie band, mangueá jazz&samba, big band jazz terrassa, i erwyn's sega

Per Ajt Cubelles 23/07/2007 22:08:06

Tot a punt per a la celebració del Festival de Jazz Vila de Cubelles, que arriba enguany a la seva cinquena edició, i que es portarà a terme del 2 al 5 d'agost. El Festival està patrocinat per l'Ajuntament de Cubelles, el celler Pic& Jazz, Restaurant La Rueda,i Spain-Tir; i amb la col·laboració de Ràdio Cubelles, l'Associació d'Hostaleria i Comerç de Cubelles, Paneltec, i Rovellats.

Més informació


La novetat principal és que el Festival ha ampliat el seu número d'actuacions i d'espais. Així, deixa de concentrar-se en un únic espai i s'opta per organitzar les actuacions en quatre espais diferenciats.
Nadia’s Quintet serà l'encarregat d'obrir el Festival el dijous, 2 d'agost. L'actuació es farà, a partir de les 10 de la nit, a les instal·lacions del Camping Restaurant La Rueda, situat a Ctra. C-31, Km 146,2. El grup Nadia’s Quintet està format per Nadia Basurto, a la Veu; Roger Mas, als Teclats; Bori Albero, al Contrabaix; Ramón Prat,a la Bateria; i Enrique Oliver, al Saxo tenor.
La Reserva de taules es pot fer a través del 93 895 02 07.
L'endemà divendres, 3 d'agost el torn serà per Catalonia Dixie Band que actuarà, a partir de les 10 de la nit, a la plaça de la Vila. Aquesta formació està integrada per Gemma Abriè, a la Veu; Josep Mª Farràs, a la Trompeta; Oriol Romaní, al Clarinet; Oscar Font, al Trombó; Ramón Escalé, al Piano; Nono Fernández, al Contrabaix; i Erwyn Seerutton, a la Bateria.
El Festival seguirà dissabte, 4 d'agost amb l'actuació de Mangueá Jazz&Samba. L'actuació tindrà lloc a les 10 de la nit, a les instal·lacions del Club Marítim Cubelles. La formació Mangueá Jazz&Samba està integrada per Luiz Odé; a la Veu, guitarra i harmònica; Erico Moreira, al Baix; Sandro Lustosa, a la Percusió; Martín Maluco,a la Percusió i efectes; Edi Moreira,a la Bateria; i Xuxa Levy, als Teclats.
Paral·lelament, el mateix dissabte, a la mateixa hora, hi haurà una segona actuació a la plaça de la Vila amb la Big Band Jazz Terrassa. Els components d'aquest grup són: John Dubuclet, Direcció; David Pastor, Matthew Simon, Dan Posen, Dennis Fernández, a les Trompetes; Josep Tro, Enric Mestre, Sergi Vergés, als Trombons; Alfons Carrascosa, Guim G. Balasch, Xavier Figuerola, Frederik Carlquist, Joan Chamorro, als Saxofons; Javier Juanco, a la Guitarra; Xavier Algans, al Piano; Nono Fernández, al Contrabaix; i Pau Bombardó, a la Bateria.
El Festival es tancarà el diumenge, 5 d'agost amb l'actuació d'Erwyn’s Sega, que es farà a les 10 de la nit, al Celler Pic&Jazz, situat al carrer Jacint Verdaguer, 20. La formació estarà integrada per Erwyn Seeruton, a la Guitarra-Veu; i Enric Carreras, als Teclats. En aquest cas, la Reserva de taules s'haurà de fer a través del 93 895 29 14.

http://www.vilanovadigital.com/