24.5.07

Eleccions Municipals 2007
EL PSC FA UNA CRIDA A LA PARTICIPACIÓ PER ACONSEGUIRUN GOVERN FORT
I ESTABLE A CUBELLES

Maria Lluïsa Romero centra la recta final de la campanya en el combat contra l’abtenció tractant els temes concrets que interessen la ciutadania
L’Agrupació Local del PSC considera molt important per Cubelles aconseguir la màxima participació dels cubellencs i cubellenques a la jornada electoral del proper diumenge i per això està realitzant una crida al conjunt de la ciutadania.
Maria Lluïsa Romero va aprofitar el debat electoral celebrat ahir a Cubelles amb la resta de caps de llista per centrar l’atenció en els problemes reals i concrets que preocupen la població de Cubelles i va aconseguir exposar la necessitat d’una elevada participació a les urnes per poder obtenir un Ajuntament fort i estable que assumeixi amb decisió les noves polítiques que proposa el PSC.
La participació i la implicació de la ciutadana en els afers públics ha estat un dels arguments principals del PSC a Cubelles que ha realitzat una intensa campanya electoral explicant el programa i els compromisos de futur en diversos actes públics que han comptat amb un elevat suport.
"Cubelles, un projecte de tots" és el lema del PSC i així ha estat exposat en els diversos actes electorals.
Per les darreres hores de campanya, el PSC ha programat una festa oberta a tota la població que se celebrarà aquest divendres dia 25 de maig a partir de les 18h. A la plaça del Mercat.
PROGRAMACIÓ DE LA FESTA FINAL DE CAMPANYA:
GRAN FESTA FINAL DE CAMPANYA
El PSC ofereix una festa continuada, des de les 6 de la tarda, fins a las 12 de la nit
El divendres 25 de maig, a les 18 de la tarda, comença la festa final de campanya del PSC a la plaça del mercat.Tindrem:• Gran Xocolatada• Coro Rociero "Aires Nuevos de Cunit"• Atraccions infantils i juvenils• Servei de bar • Animació• Humoristes
• Parlaments de:Isabel López (Parlamentària al Congrés dels Diputats)Maria Lluïsa Romero (Candidata a l´alcaldia de Cubelles)• Orquestra i ballVine a gaudir amb nosaltres!!!!!

MÉS INFORMACIÓ A:
http://cubelles.socialistes.cat
21/05/2007
Opinions
El xoc Sarkozy
El passat dia 6 de maig, després d'un intens procés electoral que va apassionar França i el món, Nicolas Sarkozy va ser elegit el sisè president de la V República francesa amb més del 53% dels sufragis.
http://tria.fcampalans.cat/ficha_butlleti.asp?art=42&bol=9

Font: Le Nouvel ObservateurData: 21/05/2007
GRAN FESTA FINAL DE CAMPANYA

El PSC ofereix una festa continuada, des de les 6 de la tarda, fins a las 12 de la nit

El divendres 25 de maig, a les 18h de la tarda, comença la festa final de campanya del PSC a la plaça del mercat.
Tindrem:
• Gran Xocolatada
• Coro Rociero “Aires Nuevos de Cunit”
• Atraccions infantils i juvenils
• Servei de bar
• Animació• Humoristes
• Parlament de:
Isabel López (Parlamentaria al Congrés dels Diputats)
Maria Lluïsa Romero (Candidata a l´alcaldia de Cubelles)
• Orquestra i ball
Vine a gaudir amb nosaltres!!!

més informació a http://cubelles.socialistes.cat

23.5.07

Alcaldia
Diumenge s'estableix un servei de transport de persones amb dificultats de mobilitat per a les eleccions .
Cal trucar a l'OPIC (93 895 03 00)
L'Ajuntament de Cubelles establirà un servei de transport per a persones amb mobilitat reduïda per a garantir el seu dret a votar a les eleccions municipals del proper diumenge. El servei, per al qual s'ha de demanar hora prèviament, és esclussivament a persones amb dificultats de mobilitat i no s'atendrà a cap persona que no reuneixi aquests requisits.
Per sol·licitar el servei d’aquest vehicle, les persones interessades s’han de posar en contacte amb l’OPIC a través del telèfon 93 895 03 00 o de forma presencial (Pl. de la Vila, 1). En la petició cal donar el nom de la persona que demana el servei, l'adreça i el telèfon. L'OPIC els trucarà per indicar-los a quina hora els recollirà el vehicle per a apropar-lo fins al seu col·legi electoral.
Es recorda que no s’atendrà a cap persona que no tingui problemes de mobilitat.
Departament de Comunicació
www.cubelles.com
DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Participació Ciutadana i Comunicació

EN CAMPANYA
L'ocurrent Ferreres il.lustra avui el seu acudit a El Periódico homenatjant el centenari d'Hergé i col.locant un Tintin despistat i enfadat entre les caricatures dels candidats a l'alcaldia de Barcelona. Més o menys, Tintin ve a proposar una investigació sobre l'estranya coincidència d'un grup de polítics pujats al faristol de la capanya electoral mentre la ciutadania passa de llarg. Potser sí o potser no. Vosaltres què creieu? La campanya electoral per unes eleccions municipals ve a ser com la gran festa major dels partits i les agrupacions polítiques locals que intenten i s'esforcen per acostar-se i atraure els ciutadans. Estic convençut que és així en tots els casos llevat d'excepcions que el ciutadà ja sap discernir i que no necessiten d'oracles ni salvadors que ens adverteixin dels riscos. Estem a la recta final d'una campanya que s'està definint com a tranquil.la i, fins i tot avrrida, i axiò que portem unas etmana llarga de reunions, actes electorals i difusió d'idees i propostes que cada formació considera la millor recepta per encarar el futur de la comunitat. En aquest gran supermercat de programes i propostes, en aquesta gran fira d'eslògans i proclames electorals per atraure el vot, no s'ha perdut encara la voluntat de contacte directe i instens amb el veïnatge. És cert que el circ de la democràcia mediàtica encomana les campanyes locals d'un excès de personalisme i falsa espectacularitat que contradiuen, sovint, la modèstia dels recursos i les forces del conjunt de formacions dels municipis. Aquest esforç, però, de veïns i de veïnes compromesos en listes electorals intentant bastir una oferta honesta i engrescadora pels pobles i ciutats no és ni pot titllar-se d'inútil. La defesa de la democràcia participativa comença també per la defensa dels espais d'explicació, exposició i intercanvi respectuós de propostes i de projectes pel bé de la comunitat. Aquest procès pot resultar, per alguns, avorrit però és democràticament molt necessari. .-28

22.5.07




Eleccions Municipals 2007



EL PSC DEFENSA EL NOU MODEL DE CIUTAT DAVANT L’AUGMENT DE POBLACIÓ A CUBELLES


Maria Lluïsa Romero explica el projecte del nou port esportiu als veïnsde la Mota de Sant Pere, el Clot del Bassó i Les Salines

L’Agrupació Local del PSC de Cubelles considera molt important pel futur desenvolupamet econòmic del municipi el projecte de construcció del nou port esportiu a la zona de Les Salines i així ho va explicar Maria Lluïsa Romero en un acte públic celebrat dissabte al passeig de la Marina de Cubelles.

L’acte va reunir veïns de les zones de la Mota de Sant Pere, Clot del Bassó i Les Salines i va servir per exposar el creixement demogràfic de Cubelles i la necessitat de preveure nous serveis d’atenció educativa i sanitària per la nova població alguns dels quals s’estan instal.lant en aquesta zona: Institut de secundària, nova escola, nous equipaments esportius...
La candidata del PSC a l’alcaldia de Cubelles va fer un repàs als grans projectes en infrastructures que han protagonitzat la present legislatura i que reclamaran l’atenció prioritària de l’Ajuntament en els propers quatre anys: la construcció del nou port esportiu, la millora de les comunicacions i el pas sobre el riu Foix entre d’altres.
més informacións a





Eleccions Municipals 2007



EL PSC DE CUBELLES ES COMPROMET A RESOLDRE EL TEMA DE L’AIGUA I LA RECEPCIÓ DE TELEVISIÓ A MAS TRADER
La diputada Isabel López acompanya Maria Lluïsa Romero en la conferència-col.loqui celebrada al local social de l’associació de veïns

L’Agrupació Local del PSC de Cubelles ha assumit la reivindicació dels veïns de la urbanització de Mas Trader d’assegurar el subministrament d’aigua potable i preveure les necessitats dels serveis de gas, aigua electricitat i comunicacions d’autobús tal i com es recull en el Programa Electoral.
En el decurs d’una conferència col.loqui celebrada diumenge al local social de l’associació de veïns, Maria Lluïsa Romero es va comprometre a treballar des de l’Ajuntament per trobar una sol.lució als problemes d’aigua de la zona i també a millorar la recepció del senyal de televisió que ha estat reclamat per nombrosos veïns.
La diputada socialista al Congrés dels Diputats Isabel López va acompanyar Mara Lluïsa Romero durant la trobada veïnal i va exposar la necessitat d’aconseguir el màxim suport de la població al projecte i el programa del PSC per l’Ajuntament de Cubelles. Al mateix temps, Isabel López va explicar les millores que reportarà pel conjunt de la població l’entrada en vigor de la nova Llei de Dependència, de la qual ell ha estat ferma defensora.
A preguntes dels veïns, Maria Lluïsa Romero va exposar la necessitat de comptar amb un govern fort i estable que permeti fer front des de l’Ajuntament a les necessitats del conjunt de la població. Així, la candidata socialista a l’alcaldia de Cubelles va exposar les defierents propostes de treball que el PSC proposa en relació a la Planificació del Territori, les Obres i els Serveis:

-Comunicció entre els diferents territoris municpals
-Assegurar el subministrament d’aigua potable
-Adeqüació del clavegueram
-Previsió dels serveis de gas, aigua, electricitat, comunicacions etc...
-Canalització de rieres i protecció del litoral
-Foment dels espais d’aparcament públic i privat
-La disposició de terrenys per la indústria i els serveis
-La construcció d’un nou Ajuntament que permeti una gestió digna i eficaç pels ciutadans
-Controlar i limitar el trasport de vehicles i camions pesants que deterioren els carrers

MÉS INFORMACIÓ A:
http://cubelles.socialistes.cat
http://www.congreso.es/diputados/wfichadipu.jsp?cod=184&num_leg=8
parcament públic i privat
Articles a la premsa
Eleccions contra la corrupció
CARLOS JIMÉNEZ VILLAREJO

El Periódico, 19/05/2007“(...)
L'Informe de Transparència Internacional sobre la corrupció el 2006 ho confirma: "La qualificació del sòl urbà és l'origen dels casos de corrupció més importants. Espanya és el país de l'OCDE on el preu de la vivenda ha pujat més els últims anys". Aquest diagnòstic ha estat confirmat pel citat informe del Parlament Europeu, en què constata l'"enrajolament del litoral" mediterrani i "el descomunal enriquiment d'una petita minoria a costa de la majoria" (...) L'activitat urbanística, per tant, s'ha revelat com un potencial instrument d'enriquiment dels regidors en la mesura en què estan dotats de capacitat per poder decidir en qüestions d'una gran transcendència econòmica i social, amb un ampli grau de discrecionalitat i escassos controls. N'hi ha prou de considerar el que significa decidir sobre el sòl, la seva qualificació, la seva alienació, a més a més de les llicències urbanístiques; totes aquestes decisions públiques són d'un gran risc pel fet que conflueixen amb interessos particulars (...) Tot aquest procés de corrupció ha estat afavorit per causes estructurals que necessiten una reforma substancial. Per exemple, les incompatibilitats previstes per a alcaldes i regidors han estat sempre manifestament insuficients..” [llegir l'article]

La minoria dintre la minoria
DAVID MIRÓ
El Periódico, 21/05/2007“Si ja és complicat ser una minoria nacional dintre d'un Estat plurinacional que no es reconeix com a tal, que és el cas dels catalans, ara imagineu-vos ser una minoria nacional dintre d'una altra minoria nacional. Doncs aquest és ni més ni menys que el cas de la Vall d'Aran, reconegut a l'Estatut com "una realitat occitana dotada d'identitat cultural, històrica, geogràfica i lingüística, defensada pels aranesos al llarg dels segles". (...)Els aranesos, doncs, són els únics catalans que històricament no ho són lingüísticament ni culturalment, i a més els únics que ho són per decisió pròpia (ho van decidir durant l'Edat Mitjana, quan van veure què passava amb la resta d'Occitània). Són, en certa mesura, catalans vocacionals”. [llegir l'article]

Tarragona recrea una campanya electoral de l'època romana
FERRAN GERHARD
El Periódico, 21/05/2007“(...) tot i els suborns i la corrupció, "la participació en els comicis era molt alta, fet que indica la seva credibilitat". (...) L'alcalde era elegit per un any, no cobrava, havia d'afrontar una fiança, pagava als funcionaris de la seva butxaca i finançava jocs per al poble. A canvi, controlava l'urbanisme, tenia la potestat de posar multes i intervenia en l'economia local, cosa que li reportava abundants beneficis. En les campanyes actuaven grups de pressió o rogatores i hi havia empreses publicitàries o programata scriptores.” [llegir l'article]
La Generalitat calcula que se'n beneficiaran 30.000 persones
Comença el període per demanar els ajuts de la llei de dependència


laMalla.net (laMalla.net)
Aquest dilluns s'obre el període de presentació de les sol·licituds per tal que els grans dependents rebin els ajuts econòmics previstos a la llei de dependència. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, calcula que més de30.000 persones es beneficiaran de la norma durant la primera fase.
Les sol·licituds es poden presentar als ajuntaments o als serveis territorials del departament d'Acció Social de la Generalitat. A més de l' imprès oficial, cal presentar una fotocòpia del DNI i un document que acrediti el lloc de residència durant els darrers cinc anys.

A partir del juliol la Generalitat valorarà el grau de dependència de cadascun dels sol·licitants. 160 tècnics seran els encarregats d'avaluar les peticions. Acabat aquest procés, els sol·licitants als quals se'ls reconegui l'ajut rebran el suport econòmic o assistencial que preveu la llei, com l'atenció domiciliària o la teleassistència.

En aquest primer any d'aplicació, la llei beneficiarà les persones amb un menor grau d'autonomia.
www.lamalla.net

20.5.07

(fotos arxiu Diari de Cubelles)






Eleccions Municipals 2007





EL PSC REDACTARÀ UN PLA D’EXCEL.ÈNCIA TURÍSTICA
PER FOMENTAR LA MARCA
¨COMERÇ DE CUBELLES¨


Josep Maria Sala, secretari de Formació del PSC, sol.licita el vot per Maria Lluïsa Romero en un dia de campanya al mercat de Cubelles
L’Agrupació Local del PSC de Cubelles recull en el seu programa electoral el compromís de fomentar el comerç cubellenc i el de redactar un Pla d’Excèl.lència Turística per desenvolupar l’economia del municipi.
Aquest va ser l’argument principal de la jornada de campanya de divendres passat al mercat de Cubelles, dia en que la candidata del PSC a l’alcaldia, Maria Lluïsa Romero, va rebre el suport de la presència de Josep Maria Sala, secretari de Formació del PSC.

L’Agrupació Local del PSC considera que cal apostar decididament pel comerç cubellenc i les seves empreses i per això es compormet a redactar un Pla Estratègic que ajudi a determinar els principals reptes de futur per la ciutat.
Entre les propostes del PSC per al futur de Cubelles en les àrees de DINAMITZACIÓ ECONÒMICA destaquen:

·Fomentar la marca "Comerç de Cubelles"
·Fomentar el comerç de proximitat
Fomentar la construcció de locals comercials en noves edificacions
·Redactar un Pla d’Excel.lència Turística com a motor comercial de Cubelles
Crear un viver d’empreses per la posada en marxa de noves activitats i millorar l’ocupació local
·Acordar l’eliminació i/o la reducció de peatges