14.4.06

Penedès. 12-04-06 Divisió al govern local de Cubelles per la licitació del projecte del complex esportiu i hoteler. Un informe sosté que l’únic avantprojecte presentat no compleix els requisitsMÍRIAM DE LAMO.
Entesa per Cubelles és l’únic partit del govern local que vol donar una altra oportunitat a l’única empresa que aspira a construir el complex hoteler i esportiu del municipi, Belsar Esport. Només CiU, a l’oposició, va votar a favor de concedir a la societat un mes més perquè esmeni els errors que un informe tècnic i econòmic ha vist en l’avantprojecte. Ni el PSC, ni ERC, ni Iniciativa per Cubelles donen suport a la concessió del nou termini, que va acordar-se durant la taula de contractació convocada dilluns.
Ni la superfície construïda de l’hotel, ni l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, els criteris ambientals i l’adequació a l’entorn de l’avantprojecte de Belsar Esports compleixen els paràmetres del complex marcats per l’Ajuntament. Segons un informe tècnic elaborat per l’arquitecta municipal, el document lliurat per l’empresa ha «incrementat de manera considerable el còmput de superfície construïda de l’hotel».
Un informe econòmic realitzat per una empresa externa també determina que la inversió total prevista per Belsar Sport (20.450.000 euros) és «insuficient». L’anàlisi troba a faltar un «pla financer com requeriria un projecte de l’envergadura i quantia del que s’està analitzant». Així mateix, l’informe assegura que «existeix un desequilibri entre la tipologia i característiques de l’empresa que s’ha presentat al concurs (una societat limitada sense cap currículum) i la magnitud, quantia i complexitat del projecte» del complex.
La taula de contractació convocada dilluns va aprovar la concessió d’un mes a l’empresa perquè resolgui els problemes de l’avantprojecte amb els vots d’Entesa per Cubelles i CiU; el PSC va abstenir-se, i ICV i el PP van votar-hi en contra. El grup d’Iniciativa per Cubelles no va assistir a la taula i ERC no hi té representació.
ICV i el PP van convocar una roda de premsa ahir per criticar el procés de licitació. «Veiem que un projecte d’aquestes característiques s’està venent com una oportunitat per a la població. ICV ho veu com una amenaça», va assegurar la regidora Mònica Miquel. La representant d’ICV va destacar que Belsar Sport «és una empresa insolvent». «Veiem sospites de compromisos que van més enllà del bé del poble», va apuntar el regidor d’ICV Jordi Coch.
La regidora del PSC Maria Lluïsa Romero reconeix que l’actual finançament de l’empresa licitadora «no dóna garanties». Per Romero, les opcions per adjudicar aquest projecte «ja s’han esgotat». La regidora d’Iniciativa per Cubelles Pilar González rebutja el projecte del complex perquè «no és en absolut prioritari». «Cubelles té necessitats molt més urgents», sosté, destacant que ICC ha estat «l’únic grup que s’ha mantingut fora del projecte des del principi». ERC creu que el fet de no tenir representant a la taula de contractació «és un càstig» perquè el partit s’ha mostrat «molt crític amb el projecte». «Tenim tres informes que no veuen clar aquest projecte», sosté el regidor d’ERC, Joan Rodríguez Serra. L’alcalde, Josep Marcillas, no vol fer de moment valoracions, i només apunta que «tot el que s’està fent compleix la llei i la normativa».
www.vilaweb.cat
Cronologia complex esportiu 2ª part
23-11-05
- Una sola empresa presenta el projecte per a la construcció d’un complex mixt hoteler esportiu Dijous passat, 19 de gener, es va constituir la mesa de contractació
Només una empresa s’ha presentat a la segona convocatòria del Concurs per a la concessió dels terrenys per a la construcció del futur Complex mixt Hoteler Esportiu. La mesa de contractació es va constituir dijous passat, 19 de gener.
Segons ha explicat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cubelles, Miguel Àngel López “es tracta de la mateixa empresa que es va presentar en la primera convocatòria i que ja ha rectificat l’error que no va permetre que el projecte prosperes durant la primera convocatòria del Concurs”.
El proper dimarts, 24 de gener, la mesa de contractació es tornarà a reunir per obrir els sobres número 2 i 3 corresponents a les propostes econòmiques i a les característiques tècniques del projecte, respectivament. Si tot és correcte, amb l’obertura d’aquests sobres i després que els integrants de la mesa valorin el contingut s’arribaria al final del procés. De fet, el regidor d’Esports confia que “el projecte tiri endavant ja que el considera molt interessant pel poble de Cubelles”. Ràdio Cubelles
Cubelles accepta la proposta de l'empresa que aspira a construir el complex hoteler i esportiuM.L.. Cubelles. L'Ajuntament de Cubelles va acceptar la proposta presentada per l'empresa Belsam Sports per construir el complex hoteler i esportiu del municipi, ahir al migdia. La mesa de contractació, de la qual formen part membres del govern i de l'oposició, va donar el vistiplau a l'empresa després d'obrir les pliques i comprovar que la documentació s'ajusta a les demandes que exigia el concurs convocat pel municipi. A partir d'ara, els serveis tècnics de l'Ajuntament hauran d'emetre un informe que «estudiï en profunditat» la proposta de l'empresa, per decidir si finalment s'encarrega d'executar el projecte, segons explica l'alcalde, Josep Marcillas. El cap del govern local sosté que aquest procés durarà «un mes i mig». «Volem tenir la seguretat que el projecte satisfà les nostres condicions», hi afegeix l'alcalde. Marcillas apunta que «al govern i a l'oposició hi ha l'interès que el projecte pugui tirar endavant». «El poble ho necessita», destaca l'alcalde.Belsam Sports ha estat l'única empresa que aspirava a guanyar el concurs convocat per l'Ajuntament de Cubelles. El projecte preveu la construcció a la Mota de Sant Pere d'un hotel de quatre estrelles i de 180 habitacions, i un pavelló esportiu, pistes de tennis i una piscina coberta, entre altres instal·lacions. L'equip de govern valora la inversió, que haurà de ser íntegrament privada, en 28 milions d'euros.
www.vilaweb.cat
El futur Complex Mixt Hoteler Esportiu segueix endavant Dimarts es van obrir els sobres 2 i 3 de la mesa de contractació. El projecte Belsam Sports podria ser una realitat si no es detecta cap error en el compliment de les bases del Concurs
El passat dimarts, 24 de gener es va tornar a reunir la mesa de contractació de la Segona Convocatòria del Concurs per a la concessió dels terrenys per a la construcció del futur Complex Mixt Hoteler Esportiu, que es vol construir en els terrenys on està ubicada la sala multiusos la Mota. La comissió va obrir els sobres número 2 i 3 corresponents a les propostes tècniques i les econòmiques, respectivament de l’únic projecte presentat a Concurs.
Un cop obertes les últimes pliques, la mesa va decidir que el projecte presentat compleix amb els requisits mínims, però que ara s’haurà d’estudiar la proposta més a fons i elaborar informes per confirmar que el projecte “Belsam Sports” compleix amb les bases del Concurs.
Ràdio Cubelles Dijous, 26-01-2006
www.cubelles.com
El complex esportiu, desert. El concurs convocat per l'Ajuntament de Cubelles per adjudicar la concessió del projecte del complex hoteler i esportiu a la Mota de Sant Pere ha quedat finalment desert: l'única empresa que va presentar-s'hi, Belsa Esports SL, va presentar l'aval bancari en una data posterior a la reglamenària. Després del ple ordinari, el govern va convocar d'urgència un ple extraordinari per aprovar el tancament del concurs i la posada en marxa d'una nova convocatòria. L'Entesa, el PSC, ICV, CiU i el PP van votar a favor del punt. Ni ERC ni Iniciativa per Cubelles -membres del govern- van quedar-se al ple. En un comunicat, l'executiva local d'ERC diu que «l'interès desfermat entre alguns regidors del consistori es contradiu amb les necessitats urgents que ha de fer front el municipi», i assegura no compartir la urgència del punt.
www.vilaweb.cat
Punt 6- 24-01-06
L'Ajuntament de Cubelles decidirà avui si tira endavant el complex hoteler i esportiuEn la convocatòria de concurs, que s'ha hagut de repetir, hi ha una única empresa interessadaMÍRIAM DE LAMO. Cubelles.

L'Ajuntament de Cubelles decidirà avui al migdia si l'única empresa que opta a la construcció del complex esportiu i hoteler del municipi podrà tirar endavant el projecte. La taula de contractació es reunirà a la una del migdia per obrir les pliques de la proposta presentada per Belsam Sports. El regidor d'Esports, Miguel Ángel López, confia que la iniciativa pugui obrir-se pas a partir de demà, encara que depengui d'una sola empresa. Al novembre, l'Ajuntament va haver de declarar desert el concurs per l'incompliment per part de l'empresa d'un aspecte administratiu relacionat amb la inversió.
La falta de publicitat sobre el projecte i el fet que la iniciativa sigui «complexa» perquè incorpora instal·lacions esportives i un hotel, són dos dels motius que poden haver frenat la presentació d'altres empreses al concurs, segons el regidor d'Esports. «Aquest és un concurs que barreja moltes coses», reconeix Miguel Ángel López.El regidor apunta que «s'hauria d'haver fet més difusió del projecte entre empreses hoteleres». «Potser no és suficient que hagi sortit publicat al Butlletí Oficial», reflexiona el responsable d'Esports de Cubelles. López explica que l'Ajuntament ha rebut altres empreses interessades a construir el complex hoteler, si bé el fet que a més de construir el complex esportiu s'hagi d'edificar un hotel les ha fet tirar enrere. El regidor d'Esports, però, es mostra esperançat de posar en marxa la iniciativa. «Volem que això vagi endavant», apunta.El mes de novembre passat, la taula de contractació de l'Ajuntament va haver de declarar desert el concurs per adjudicar les obres del complex; l'incompliment d'un aspecte administratiu en la inversió del projecte va impedir que la mateixa empresa que torna a presentar-se ara, Belsam Sports, guanyés la convocatòria. Al cap d'uns dies, l'Ajuntament va reobrir el procés de licitació. Si l'Ajuntament decideix avui que la proposta de l'empresa reuneix els requisits mínims, haurà d'estudiar-la més a fons i elaborar informes tècnics que corroborin que el projecte de Belsam Esports compleix les bases demanades pel municipi.
www.vilaweb.cat
Punt 7- 25-01-06
Cubelles accepta la proposta de l'empresa que aspira a construir el complex hoteler i esportiuM.L.. Cubelles. L'Ajuntament de Cubelles va acceptar la proposta presentada per l'empresa Belsam Sports per construir el complex hoteler i esportiu del municipi, ahir al migdia. La mesa de contractació, de la qual formen part membres del govern i de l'oposició, va donar el vistiplau a l'empresa després d'obrir les pliques i comprovar que la documentació s'ajusta a les demandes que exigia el concurs convocat pel municipi. A partir d'ara, els serveis tècnics de l'Ajuntament hauran d'emetre un informe que «estudiï en profunditat» la proposta de l'empresa, per decidir si finalment s'encarrega d'executar el projecte, segons explica l'alcalde, Josep Marcillas. El cap del govern local sosté que aquest procés durarà «un mes i mig». «Volem tenir la seguretat que el projecte satisfà les nostres condicions», hi afegeix l'alcalde. Marcillas apunta que «al govern i a l'oposició hi ha l'interès que el projecte pugui tirar endavant». «El poble ho necessita», destaca l'alcalde.Belsam Sports ha estat l'única empresa que aspirava a guanyar el concurs convocat per l'Ajuntament de Cubelles. El projecte preveu la construcció a la Mota de Sant Pere d'un hotel de quatre estrelles i de 180 habitacions, i un pavelló esportiu, pistes de tennis i una piscina coberta, entre altres instal·lacions. L'equip de govern valora la inversió, que haurà de ser ín tegrament privada, en 28 milions d'euros.
www.vilaweb.cat
Cronologia Conplex esportiu 2ª part
- Dijous 26 Gener 2006 - CUBELLES
Via lliure al projecte del complex poliesportiu i hoteler de la Mota de Sant Pere

El projecte per a la construcció d’un complex hoteler i esportiu a la Mota de Sant Pere torna a prendre embranzida. L’empresa Belsam Esports, l’única que s’ha presentat al concurs d’adjudicació del projecte, serà amb tota probabilitat l’encarregada de tirar-lo endavant. A diferència del que va succeir el passat mes de novembre, la mesa de contractació reunida els dies 19 i 24 de gener ha comprovat que l’empresa compleix els requisits demanats, "tant tècnicament com econòmicament", apunta Miquel Àngel López, regidor d’Esports. "Ara només cal fer un informe per estudiar bé tots els documents i veure si s’adapten exactament al plec de condicions", explica. L’Ajuntament encara té tres mesos per fer-ho, tot i que la intenció és que es resolgui abans d’aquest termini, segons el regidor. El concurs, obert per l’Ajuntament el 27 de juny, va quedar desert al novembre, ja que l’única empresa que s’havia presentat per ser la concessionària del complex (la mateixa que ho ha fet ara) no complia amb els requisits exposats a les bases. Al novembre, després d’obrir-se el primer sobre de les pliques presentades per aquesta empresa licitadora, la mesa de contractació va comprovar que econòmicament no arribava a cobrir l’import del pressupost per fer l’obra. Tot i això, l’empresa va presentar un aval bancari, però ho va fer quatre dies més tard de la data límit. Després d’això, l’Ajuntament va decidir reobrir el procés i fer una nova convocatòria de concurs públic, que ara s’ha resolt.
www.vilanovadigital.com

13.4.06

Cronología .Complex esportiu - 1ª part

31-12-04 Penedès. El govern de Cubelles convocarà un concurs a principis del 2005 per construir un complex esportiu El projecte inclou una piscina coberta, pistes de tennis i un complex hoteler MÍRIAM DE LAMO . Cubelles El govern local de Cubelles ja ha fet el primer pas per construir un complex esportiu i un hotel a la Mota de Sant Pere. Els grups que componen el pacte de govern estan elaborant les bases per poder convocar un concurs públic, amb l'objectiu que una empresa privada es faci càrrec de la inversió, l'execució de les obres i la posterior gestió. Una piscina i pistes de tennis cobertes i a l'aire lliure són algunes de les instal·lacions que preveu el projecte.Els grups de l'equip de govern (Entesa per Cubelles-PSC-Iniciativa per Cubelles-ERC) estan «estudiant la proposta i elaborant les bases per convocar el concurs públic», que està «en una fase molt elaborada», segons explica l'alcalde, Josep Marcillas. La nova instal·lació estarà situada al solar de l'antiga discoteca del municipi, on es troba la sala multiusos de la Mota de Sant Pere. El projecte inclou una piscina coberta de competició, pistes de tennis -a l'aire lliure i cobertes- pistes de pàdel i un complex hoteler. «Hi ha prou espai perquè siguin unes instal·lacions àmplies», explica Marcillas.Concurs públicL'equip de govern preveu convocar el concurs públic de construcció del complex a principis d'any «per poder desenvolupar-lo com més aviat millor». Les empreses que s'hi presentin hauran de seguir les directrius marcades per l'Ajuntament del municipi a l'hora de presentar les seves propostes.«Aquesta serà una instal·lació de gran envergadura», assegura Marcillas. Segons l'alcalde, abans que s'acabi aquest mandat el complex «ha d'estar en marxa i s'ha de poder utilitzar». «El porjecte pot construir-se en dues fases», sosté el cap del govern local, que deixa clar que per a l'Ajuntament el complex esportiu «és prioritari». «La piscina és una necessitat de la població», afirma Josep Marcillas. «No cal dir que el projecte representarà per al municipi aconseguir unes fites molt importants, com són el fet de gaudir d'una zona hotelera i, per descomptat, disposar d'una piscina pública», hi afegeix.Abans que comencin les obres, l'Ajuntament preveu canviar d'ubicació l'espai multicultural a un espai alternatiu del municipi. Ara, a l'antiga discoteca s'hi celebren activitats durant tot l'any, com la xatonada popular, i els actes de carnaval, així com festes per a joves i concerts, entre altres.Ja fa dos anys que a Cubelles es parla del complex esportiu del municipi. El juny del 2002 va saltar la notícia que un grup d'inversors russos, amb l'exnedador olímpic Vladimir Salnikov, establert al municipi, com a cap, estava interessat a finançar el projecte. Ara, però, l'Ajuntament aposta per convocar un concurs públic, a què podran presentar-se tot tipus d'empreses. Fa dos anys, el cost de les instal·lacions esportives va pressupostar-se en dotze milions d'euros. http://www.vilaweb.cat/
Un projecte ambiciós. Josep Marcillas qualifica la construcció de la zona turística i esportiva del municipi com «un projecte molt important i ambiciós» per a Cubelles. «Ens donarà prestigi i marcarà certa diferència en la promoció del poble», assegura l'alcalde. El cap del govern local també destaca el «consens amb les forces polítiques, que han col·laborat a trobar un projecte aprovat per unanimitat». Els grups del govern i de l'oposició van elogiar el projecte durant el ple. Regidors com Joan Albet (CiU) confien que «les instal·lacions esportives tinguin preferència davant les hoteleres». La regidora Mònica Miquel (ICV) va destacar el «treball en equip» que ha estat necessari per tirar endavant el projecte, i va afegir que l'aprovació per unanimitat del concurs ha estat «un moment històric» del municipi.
www.vilaweb.cat
28-06-05

El ple aprova per unanimitat dels regidors assistents el concurs per a la construcció d'una zona hotelera i esportivaL'equipament, amb una inversió propera als 30 milions d'€ (aproximadament 5.000 milions de pessetes), es construiria als terrenys que, parcialment, ocupa la Sala Multiusos La Mota.

Tots els grups polítics amb representació municipal, amb l’excepció d’Iniciativa per Cubelles que no va assistir al ple, van aprovar en un ple extraordinari el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques que regiran l’adjudicació, mitjançant concurs, procediment obert, tràmit ordinari, de la concessió administrativa d’un terreny de domini públic municipal per a la construcció d’un complex mixt de caràcter esportiu i hoteler i obertura del procediment de licitació. Es tracta, en paraules de la majoria de portaveus polítics, d’un “moment històric” per a la vila de Cubelles, pel que representa una inversió d’un 28 milions d’€. Josep Marcillas, Alcalde de Cubelles, va obrir el ple explicant l’objecte de l’adjudicació. “Es tracta de l’adjudicació de l’ús privatiu d’un terreny municipal per fer unes instal·lacions esportives, un hotel i un pavelló polivalent que substitueixi la Sala Multiusos, que seria enderrocada”, va explicar l’alcalde. L’equipament municipal es troba al carrer Pla de Sant Pere, just al darrera del Poliesportiu Municipal, on actualment hi ha la Sala Multiusos La Mota. Segons Marcillas, el plec de clàusules estableix una inversió propera als 30 milions d’€, que contemplarà, com a mínim, la construcció d’una piscina coberta, 2 pistes de tennis cobertes, 2 pistes de tennis descobertes, un complex hoteler de 4 estrelles amb 180 habitacions, i un pavelló polivalent que substitueixi la pèrdua de la Sala Multiusos.El projecte va néixer la passada legislatura arran d’una iniciativa privada per fer un Centre d’Alt Rendiment en natació i tennis. La importància del projecte ha fet que el procés d’elaboració del plec de clàusules hagi estat llarg i hagi requerit, entre d’altres, d’un Pla de Viabilitat. Aquest document, després d’estudiar el potencial de la proposta, va concloure que “el projecte és innovador i ambiciós”, que existeix la “suficient demanda per cobrir l’oferta” i que representa un “nou element dinamitzador pel municipi”. A més, segons va explicar l’Alcalde, el projecte és “viable, possible i rendible”. Malgrat els inicis de la proposta, Josep Marcillas va voler destacar, com van fer després la resta de portaveus municipals, que aquest és “un projecte municipal, que es va iniciar la passada legislatura i que, de ben segur, seguirà la propera”. Per això va voler agrair la tasca dels Serveis Tècnics, Serveis Jurídics i Serveis Econòmics municipals, que “han fet un plec de clàusules que garanteix la participació oberta en la licitació de tothom”. Igualment, va assegurar que els grups amb representació municipal “han participat d’aquest projecte, aportant millores”. L’Alcalde cubellenc va voler “agrair” aquest participació.El nou equipament mixt (esportiu i hoteler) ocuparà una extensió de 22.900 m2, en uns terrenys municipals cedits a 50 anys i que representaran una inversió d’uns 28 milions d’€. El plec de clàusules administratives i el plec de prescripcions tècniques s’exposaran al públic durant el termini de 30 dies, i posteriorment s’obrirà un període de presentació de propostes de quatre mesos. Entre els criteris d’adjudicació, Marcillas va destacar que es valorarà les millores en els elements constructius, econòmics, la reducció del temps de concessió, les millores socials, millores pel municipi...A més, s’estableix un cànon anual durant els 50 anys que, al final d’aquest període, suposarien uns ingressos de 2,8 milions d’€, incrementats amb l’acumulat de l’IPC anual.Les valoracionsTots els grups polítics assistents a la sessió plenària van voler valorar la proposta presentada al ple.Joan A. Rodríguez (ERC) va explicar que el projecte “ha evolucionat des de la proposta inicial d’un grup d’inversors de l’Europa de l’Est que volien fer un Centre d’Alt Rendiment (CAR) amb un ús molt privat, a un altre, el que presentem avui, molt consenuat per tots els grups polítics municipals”. El regidor republicà va destacar que “és un projecte que surt molt consensuat, malgrat que tots hauríem incidit més en alguns aspectes, però... això és el consens”.La regidoria del PP, Joana Navarrete, va ratificar els punts presentats per l’Alcalde i el regidor d’ERC. “És un projecte ambiciós i en el que hem de creure”, va explicar Navarrete, que va lamentar l’absència dels regidors d’ICb.El PSC, en veu de la seva portaveu Maria Lluïsa Romero, va mostrar-se a favor del projecte. “El projecte inicial”, va començar explicant Romero, “no s’avenia a les necessitats de Cubelles, i hem treballat per aconseguir uns equipaments perquè el municipi se’n beneficiï”. La regidora socialista va destacar, entre aquestes millores, la construcció d’una piscina adequada al que estableix la Generalitat per a un municipi de les característiques de Cubelles; l’accessibilitat de les instal·lacions; i l’ús d’energies renovables. Per al PSC, aquest projecte és “ambiciós i obert, i el fet d’aprovar-lo no representa un greuge per al poble, sinó que és un benefici en instal·lacions i llocs de treball”.Mònica Miquel, regidora d’ICV, va manifestar que “estem contents, perquè fa 10 anys que estem al govern, a l’oposició, i per primera vegada hem sabut fer una cosa tant important en benefici de la població de Cubelles”. La regidoria ecosocialista considera que aquest projecte és un èxit dels regidors, dels Serveis Tècnics Municipals i de la Secretaria General. “Això és un treball en equip”, va assegurar Miquel, que va afegir que “és un moment històric, perquè portem a terme aquest projecte amb diner privat, com s’ha fet en altres municipis del Garraf i de Catalunya”.Joan Albet (CiU) va recordar que aquest projecte es va iniciar en la passada legislatura “en veure que els municipis de l’entorn evolucionaven amb la inversió d’empreses mixtes o privades”. A Cubelles, per Albet, calia fer alguna cosa similar perquè els ciutadans “tenim dret a gaudir d’uns equipaments que, amb recursos propis, l’Ajuntament no es podia permetre”. El regidor convertent espera que “les instal·lacions esportives tinguin preferència davant les hoteleres” i assegura que el projecte de Centre d’Alt Rendiment “era millor perquè garantia tenir una piscina olímpica (50x25 m) que ens donava un tret diferencial respecte a municipis com Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes”.Finalment, per part de l’Entesa per Cubelles, Antonio Peregrina va destacar “la il·lusió que genera aquest projecte per als cubellencs i cubellenques”. El regidor de Promoció Econòmica va destacar, també, la importància de l’aspecte hoteler del projecte. “La construcció d’un hotel de 4 estrelles” va explicar Peregrina, “ens ajudarà a equilibrar l’oferta turística del municipi, basada en la segona residència, i ens permetrà fomentar la creació de llocs de treball directes i indirectes”.

www.skyscraperCity.com
- Dijous 30 Juny 2005 - CUBELLES

La Sala Multiusos s'enderroca per construir un pavelló poliesportiu i un hotel

El projecte de construir un complex hoteler i esportiu a la Mota de Sant Pere ja té via lliure després que el ple municipal donés el seu vistiplau dilluns passat. Tots els grups municipals, a excepció d'ICb, que no va assistir al ple, van aprovar durant la sessió les clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques per a l'adjudicació, a través de concurs públic, de la concessió administrativa d'un terreny municipal per construir aquest equipament. El centre, amb el qual es pretén donar un impuls econòmic, social i dinamitzador al municipi, tindrà una superfície de 22.900 metres quadrats i inclourà instal·lacions esportives i hoteleres, entre les quals hi hauran, com a mínim, una piscina coberta, dues pistes de tennis cobertes, dues més de descobertes, un pavelló polivalent i un hotel de quatre estrelles amb 180 habitacions.

www.vilanovadigital.com




11.4.06

Joan Rodríguez i Serra, escollit candidat d'ERC de Cubelles a les eleccions municipals del 2007
Per VD 10/04/2006 22:33:23
L'assemblea d'ERC de Cubelles s'ha celebrat aquest diumenge 9 d'abril precedida d'un dinar a la Masia Mas Trader de Cubelles. A les 4 de la tarda, la militància d'ERC de Cubelles procedia, tal i com ho reflexen els estatuts d'ERC, a votar la candidatura o candidatures a les eleccions municipals d'ERC.

El candidat proposat per l'executiva d'ERC de Cubelles ha estat Joan Rodríguez i Serra, que va tenir el suport per unanimitat dels militants assistents a l'Assemblea. El candidat va assegurar que les properes eleccions suposen un repte per ERC no solament pel que fa referència a les persones, sinó també per les comissions de treball que estan elaborant un ambiciós programa electoral que pretén recollir les inquietuds de la ciutadania de Cubelles. Joan Rodríguez i Serra, és regidor d'Acció Social i Sanitat de l'Ajuntament de Cubelles i vice-president del Consell Comarcal del Garraf, on a més de la presidència de l'àrea de serveis personals n'és el portaveu comarcal. Rodríguez i Serra té 40 anys, és educador social i afeccionat a la muntanya.

www.vilanovadigital.com
Urbanismo > el Mundo ¿Qué es una cesión de suelo? > Se entiende por cesión de suelo el porcentaje de aprovechamiento urbanístico que el promotor tiene que entregar al Ayuntamiento correspondiente en el momento de hacer una operación urbanística. Este terreno pasa, en ese momento, a formar parte del patrimonio público. > En teoría, este patrimonio debe destinarse a vivienda protegida o, en su caso, a actuaciones consideradas de interés social -como centros escolares, ambulatorios, instalaciones deportivas, un palacio de congresos...-. Pero, en la práctica, lo que puede ocurrir y, de hecho, según algunas fuentes del sector, es lo más habitual, es que ese suelo procedente de las cesiones se utilice para fines distintos a los sociales previstos. «En muchos casos, los ayuntamientos venden ese suelo cedido a los promotores», explican desde un Gobierno regional. En cuanto al porcentaje, la actual Ley del Suelo marca que la participación de las autonomías en las plusvalías del suelo sean del 0% al 10%, si bien son los municipios los que tienen la última palabra. El texto de la que podría ser la nueva Ley del Suelo permite que en la legislación regional se amplíe esta horquilla hasta un máximo del 20%, en algunos casos.
El PSOE de La Algaba denuncia que el Ayuntamiento "regaló" 14.000 metros a una empresa a cambio de una guardería

A24 17/01/2006.- El PSOE de La Algaba (Sevilla) denunció ayer la operación urbanística realizada por el equipo de gobierno municipal --IU, PP e Iniciativa Algabeña-- ante "la cesión casi gratuita de 13.947 metros cuadrados de unos terrenos municipales a una empresa privada para la construcción de viviendas de lujo, imponiendo como contraprestación la promesa de la construcción de una guardería, que la Junta de Andalucía ya iba a construir de forma gratuita con el único requisito de cesión del suelo necesario para la edificación del centro infantil". El portavoz del grupo municipal socialista en el Ayuntamiento de La Algaba, José Agüera Murillo, dijo que "se ha privado a la juventud de nuestro municipio de 74 viviendas sociales, tal y como se había anunciado sobre el terreno y empezado a proyectar antes de este gobierno de coalición". "Ahora --argumentó Agüera Murillo-- los carteles se han quitado del terreno donde estaban previstas las viviendas para los jóvenes y se ha empezado la construcción de viviendas de lujo a la que la juventud tendrá más difícil su acceso". Añadió además que "el Partido Popular es quien gestiona el urbanismo en La Algaba, así que no debe extrañar, si el PP es consecuente consigo mismo, quién se beneficiará de la cesión de los terrenos donde se ubicaba la feria del municipio". El líder socialista lamentó que "además de robar ilusiones tanto Izquierda Unida, tan progresista en teoría, como el Partido Popular, hayan tomado una decisión doblemente errónea, contra los jóvenes de La Algaba, por una parte, y contra la totalidad de la población, por otra, al ceder los terrenos de la feria sin tener una alternativa de suelo para la celebración de estas fiestas" La preocupación del PSOE por la cesión del Hoyo Barrero a intereses privados en la construcción "es proporcional al papel que está jugando Iniciativa Algabeña, con las actitudes de su portavoz, Isabel Torres, en el gobierno de coalición", se dijo. Los socialistas aseguraron que no entienden la política urbanística que permite el alcalde, José Luis Vega Romero, "dejando que la sospecha de la especulación y el tráfico de influencias campe a sus anchas por las dependencias municipales y por el término municipal de La Algaba". "La sucesión de recalificaciones urbanísticas que está llevando a cabo el equipo de gobierno municipal, curiosamente, coincide con las visitas al municipio de un conocido empresario, Eusebio Gaviño, presuntamente relacionado con tramas políticas y urbanísticas que están en los tribunales, como el llamado "caso Camas". Los socialistas algabeños sospechan de "la existencia de acepción de personas por parte del gobierno municipal que encabeza el alcalde y de forma especial en los asuntos urbanísticos de La Algaba, en manos de Pedro Agüera Gallardo, del Partido Popular". El grupo municipal socialista, en comisión informativa del pleno, pidió explicaciones al concejal de Urbanismo Pedro Agüera Gallardo, obteniendo por respuesta que "los constructores están ejerciendo una gran presión sobre el gobierno local", según explicó el portavoz del PSOE. Concesión de licencias El líder socialista admitió "no salir de mi asombro cuando se justifican ciertas acciones urbanísticas en la necesidad de que el Ayuntamiento de La Algaba documente la concesión de licencias de obras como una garantía para que entidades financieras concedan préstamos y créditos a ciertos constructores". El portavoz socialista en el Ayuntamiento algabeño señaló que "incluso se ha puesto a disposición de empresarios de la construcción una finca cuyo suelo tenía reservado el Ayuntamiento para viviendas, Los Viergos, al lado del cementerio nuevo". "Las modificaciones denominadas puntuales que está haciendo el equipo de gobierno es la manera habitual que tiene de hacer las cosas para escapar de una planificación y fiscalización adecuada de la política urbanística que necesita La Algaba", sostuvo Murillo. El edil socialista añadió que "cuando se opta por vías rápidas con informaciones opacas es que suele haber trasfondos oscuros con beneficiarios dudosos y enriquecimiento ilícito", se apostilló. www.andalucia24horas.com
L'Espanya eterna Adéu a un ministre al pati d'armes

Toqui una altra vegada l'himne, 'minijtro' Pepe

POLÈMIC · El patriota Bono va arribar pidolant una medalla, després va trinxar l'Estatut i va regatejar amb Montjuïc i ara plega sentint-se "encara més profundament espanyol"
Ferran Casas
Bono n'ha tingut prou amb dos anys a Defensa per deixar-hi petjada. Se sabia que era un patriota estil Don Pelayo, però no fins al punt que s'ha constatat i que ha fet que alguns el consideressin l'aliat del PP al govern espanyol. Va arribar al ministeri amb una presa de possessió esperpèntica en què va protagonitzar un espectacle oral surrealista en què semblava imitar-se a ell mateix en els guinyols acompanyat d'una beautiful people que formaven personatges com Pedo J. Ramírez, Antonio Gala, Concha Velasco o Raphael. Pocs dies abans de ser ministre es va condecorar -la polèmica el va fer renunciar a la medalla- i, de forma grotesca, va fer desfilar plegats un falangista i un republicà el 12 d'Octubre. S'ha passat dos anys carregant a tort i a dret contra l'Estatut i predicant la indissoluble unitat de la nació espanyola, ha dut als tribunals un articulista de l'AVUI després de confondre militars i golpistes i ha tret de polleguera els partits catalans regatejant amb el Castell de Montjuïc, que Zapatero va prometre tornar a Barcelona. La llista és inacabable i tremenda.
Ahir va marxar en un acte militar amb discursos d'allò més tronats al pati d'armes del Palau de Buenavista. Va proclamar que cada dia que passa, com si fos un gremlin en mutació, se sent "més profundament espanyol" i va donar una última ordre a "soldats, mariners, guàrdies civils, ciutadans i periodistes". No va ser altra que un "cridin amb mi: visca Espanya". Aquest cop, a diferència del que va passar al Ferrol, no va caldre arrestar el relator per no haver exigit respecte als presents.
En el to moralista que sempre gasta, Bono va tenir paraules "de gràcies i perdó" per als militars, el rei i Zapatero. El ministre, que va rebre un banderí amb la bandera espanyola com a regal de la cúpula militar, va sentir fins a quatre vegades l'himne espanyol en un acte que no va durar ni una hora. La banda devia acabar-ne tipa.
El discurs de Sanz no es va quedar curt. "Has passat llargues vigílies als despatxos fins a l'alba", li va engaltar, abans d'admetre que cap civil com ell "ha pronunciat tants cops Espanya i s'ha emocionat tant davant la bandera". El militar, que va reivindicar "la història i la glòria de l'Espanya eterna", va admetre haver necessitat quaranta anys de carrera per trobar algú com Bono, "que faci de la lletra dels himnes militars la seva guia vital". Quasi res.
www.avui.cat
Ara Bono, després Chaves
El cessament de José Bono com a ministre de Defensa va ser una bona notícia per a Catalunya, per a Espanya, per al món i per a la possible arribada aquí d'un socialismo liberale -per usar l'expressió de Carlo Rosselli (1899-1937)- avui encarnat per Tony Blair.
En el si del PSOE, Bono és un guerriller espanyolista, reaccionari, antiliberal, tronat i gens il·luminat per l'Esperit Sant. Dins el mateix partit hi ha un diguem-ne exèrcit del mateix caràcter, però ben organitzat i més perillós. El seu cap és Manuel Chaves.
Chaves és el virrei d'Andalusia, la zona de l'Estat amb més escàndols de corrupció. L'organització del PSOE que domina pot recordar el sinistre Partit Revolucionari Institucional de Mèxic.
Quan fets impresentables com els de Marbella i els de l'estafa a la Seguretat Social es situen en un conjunt coherent, s'ha de parlar de sistema. Cal emmarcar-ho en una política d'assistència que converteix els andalusos en éssers captius. Això darrer és el mateix que pateix el món cultural català.
A Madrid, al País Valencià, a Catalunya, a Galícia (ho escric en un ordre gens arbitrari), així com arreu de l'Estat i afectant tots els partits, hi ha corrupció. Però també hi ha sectors que en queden al marge. A Andalusia tot porta a pensar en un mal instituït i articulat.
En l'actual govern hi ha dos grans ministres que odien la corrupció. Són Pérez Rubalcaba i Solbes. La caiguda de Bono els afavoreix. Ara cal eliminar el rei dels inútils (Moratinos) i continuar avançant en profunditat en el front obert a Andalusia. Que així sigui, pel bé dels andalusos i de tots.
Alfons Quintà
Advocat i periodista

www.avui.cat

10.4.06

Urbanismo y alcaldes
José María Moreno García - Madrid
EL PAÍS - Opinión - 07-04-2006

Estoy totalmente de acuerdo con el artículo de Enrique Gil Calvo, en la edición del 3 de abril de 2006 sobre el tema de reformar la Constitución para quitar tanto poder que tienen actualmente los alcaldes en los municipios. Sería la solución para acabar con tanto desastre urbanístico, con tanta corrupción, con tanto enriquecimiento de gente sin escrúpulos. Cualquier modificación del uso del suelo, incluso cualquier licencia de obra de una mediana importancia, debería centralizarse en el Estado. Todo lo contrario que ocurre ahora que cada vez se dispersan más las competencias en determinadas materias. Así evitaríamos que gran cantidad de personajes que se presentan a las elecciones municipales sólo por intereses propios, tanto en grandes pueblos como en pequeños, dejaran paso a personas que realmente les importe el pueblo. Seguro que en algunos sitios no se llenarían las listas como ahora.
No creo con suficiente valentía a los dos grandes partidos para intentar una reforma como ésta. Tampoco creo que sepan ni una cuarta parte de lo que hacen sus concejales o alcaldes en muchos pueblos. Como mucho les habrán dado un apretón de manos o una llamada de felicitación sin importarles que conviertan en territorios feudales muchos municipios de España. Quizá con esta reforma aflorarían personas honradas y capaces que les interesa la buena marcha de un pueblo. Es decir, buenos políticos. Quizá por eso no interese.
www.elpais.es
Ara tots voldran ser Judes
Passa-ho!
Iu Forn
I ara va i apareix un evangeli escrit el segle IV que diu que Judes era realment un tros de pa beneït. Segons explica el text ara reconstruït, lliurar Jesucrist als senyors dolents era una missió divina que no podia quedar en mans de qualsevol. I com que Judes era el deixeble en qui Jesús tenia més confiança, doncs li va tocar a ell. Guaiti vostè quina gràcia, escrius la història de la humanitat i, a canvi, t'ho paguen convertint el teu nom en un insult.
Total, que a partir d'ara dir-li a algú que és un Judes serà un elogi. Significarà que ens referim a una persona disposada a sacrificar-se en nom d'un bé superior intangible. Com pot imaginar, la classe política catalana fa cua al Registre Civil per canviar-se el nom. Ara tots (i totes) volen dir-se Judes.
A Judes Maragall ja no li importa passar a la història com algú que aguanta el tripartit per evitar la jubilació política. El seu evangeli dirà que realment ho fa perquè Catalunya pugui desenvolupar aquest fantàstic Estatut sense les sempre molestes sotragades electorals. El mateix passa amb Judes Mas. Ell no va pactar l'Estatut amb en ZP com a estratègia per convertir-se en president de la Generalitat, no. Ho va fer perquè era l'única forma de desencallar la negociació. Judes Carod i Judes Puigcercós poden dur sobre les espatlles l'estigma que se'ls consideri capaços de votar en cada moment del procés estatutari que si, que no o abstenció només per salvar la cadira. I poden dur-ho perquè d'aquí a un temps se sabrà la veritat. Cada un dels dos escriurà la seva. De la mateixa manera, Judes Saura es sacrifica només per la nostra felicitat i Judes Piqué defensa el no a l'Estatut a contracor i només perquè hi hagi una miqueta de diversitat i no tothom defensi el sí.
I l'Estatut què en diu de tot això? Escoltem-lo: "Per si de cas, a mi no em diguin Judes. Posats a triat, prefereixo Pepito. Pepito Estatut".
www.avui.cat
Bruselas expedientará a España por incumplir el Protocolo de Kioto
NO DIO LOS DATOS DE EMISIÓN DE 2004


La Comisión Europea ha abierto un procedimiento de infracción contra España por haber incumplido dos de los compromisos que adquirió con la firma del Tratado de Kioto. Entonces, España se comprometió a informar sobre las cantidades emitidas de gases de efecto invernadero, así como el número de emisiones a que tiene derecho en el período 2008-2012. España tenía plazo hasta el 15 de enero para cumplir las exigencias de Bruselas, pero tras su incumplimiento será expedientada por la Comisión.

(Libertad Digital) España es uno
de los cuatro países europeos (con Luxemburgo, Italia y Alemania) que no ha
presentado los datos sobre la cantidad de emisiones de gases de efecto
invernadero correspondientes al año 2004, para lo cual tenían de plazo hasta el
día quince de enero. La Unión Europea se comprometió a una rebaja en las
emisiones del 8 por ciento sobre las de 1990, con distintos compromisos para
cada país. España podía aumentar sus emisiones de CO2 hasta un 15 por ciento.
Sin embargo, nuestro país registró ya en 2003 un aumento de las emisiones del 40,62
por ciento. El Ministerio achaca el retraso a "dificultades
excepcionales" para recopilar los datos.

Medio Ambiente incluso prevé, en un informe enviado a Naciones
Unidas, que las emisiones de CO2 de España supondrán un aumento del 49 por
ciento sobre las registradas en 1990 en el año 2010, es decir, a mitad del
período 2008-2012 para el que está previsto el cumplimiento de Kioto. Ello
quiere decir que el propio ministerio prevé que España incumplirá el tratado, a pesar de que cuesta no
menos de 20.000 millones de euros, de 611.000 a 708.000 empleos y en torno a
dos puntos de inflación. A ello hay que sumar los costes de la deslocalización:
empresas que no pueden hacer frente a los costes de Kioto y se van a los
numerosos países (India o China entre otros) que no forman parte del tratado.

El otro incumplimiento del Gobierno español, y por el que también
se le abrirá expediente, se refiere a las cantidades atribuidas para el período
2008-2012. Esta información es importante, porque con ella se pone en marcha el
mercado de derechos de emisión. El Ministerio de Medio Ambiente reconoce que
envió un informe, pero que era incompleto ya que no contaba el inventario de
emisiones para el período 1990-2004 ni con "algunas decisiones relativas
al uso de los sumideros de carbono".

Los países invocados disponen ahora de un plazo de dos meses para
dar una explicación, y en virtud de esta respuesta la Comisión decidirá si enviará
o no un dictamen motivado a las autoridades de este país, que es el paso previo
a la denuncia ante el Tribunal de Justicia de la UE.
www.libertadigital.com
La Comisión Europea ha abierto un procedimiento de infracción contra España por haber incumplido dos de los compromisos que adquirió con la firma del Tratado de Kioto. Entonces, España se comprometió a informar sobre las cantidades emitidas de gases de efecto invernadero, así como el número de emisiones a que tiene derecho en el período 2008-2012. España tenía plazo hasta el 15 de enero para cumplir las exigencias de Bruselas, pero tras su incumplimiento será expedientada por la Comisión.
(Libertad Digital)
España es unode los cuatro países europeos (con Luxemburgo, Italia y Alemania) que no ha
presentado los datos sobre la cantidad de emisiones de gases de efecto
invernadero correspondientes al año 2004, para lo cual tenían de plazo hasta el
día quince de enero. La Unión Europea se comprometió a una rebaja en las
emisiones del 8 por ciento sobre las de 1990, con distintos compromisos para
cada país. España podía aumentar sus emisiones de CO2 hasta un 15 por ciento.
Sin embargo, nuestro país registró ya en 2003 un aumento de las emisiones del 40,62
por ciento. El Ministerio achaca el retraso a "dificultades
excepcionales" para recopilar los datos.

Medio Ambiente incluso prevé, en un informe enviado a Naciones
Unidas, que las emisiones de CO2 de España supondrán un aumento del 49 por
ciento sobre las registradas en 1990 en el año 2010, es decir, a mitad del
período 2008-2012 para el que está previsto el cumplimiento de Kioto. Ello
quiere decir que el propio ministerio prevé que España incumplirá el tratado, a pesar de que cuesta no
menos de 20.000 millones de euros, de 611.000 a 708.000 empleos y en torno a
dos puntos de inflación. A ello hay que sumar los costes de la deslocalización:
empresas que no pueden hacer frente a los costes de Kioto y se van a los
numerosos países (India o China entre otros) que no forman parte del tratado.

El otro incumplimiento del Gobierno español, y por el que también
se le abrirá expediente, se refiere a las cantidades atribuidas para el período
2008-2012. Esta información es importante, porque con ella se pone en marcha el
mercado de derechos de emisión. El Ministerio de Medio Ambiente reconoce que
envió un informe, pero que era incompleto ya que no contaba el inventario de
emisiones para el período 1990-2004 ni con "algunas decisiones relativas
al uso de los sumideros de carbono".

Los países invocados disponen ahora de un plazo de dos meses para
dar una explicación, y en virtud de esta respuesta la Comisión decidirá si enviará
o no un dictamen motivado a las autoridades de este país, que es el paso previo
a la denuncia ante el Tribunal de Justicia de la UE.
www.libertadigital.com
Esquerra es blinda per no votar amb el PP
Redacció
Esquerra Republicana blindarà les esmenes que presentarà per evitar coincidir en les votacions amb el PP en el tràmit de reforma de l'Estatut al Senat i evitar també d'aquesta manera que una coincidència no desitjada amb els populars alteri les previsions de celebrar el referèndum el 18 de juny.
La línia de treball d'ERC serà la presentació de grans blocs d'esmenes que no permetin al PP afegir-s'hi per motius tàctics. Segons fonts parlamentàries citades per l'agència Europa Press, l'objectiu dels republicans és aconseguir plasmar les seves discrepàncies amb el text aprovat pel Congrés de Diputats i evitar al mateix temps el risc de bloqueig del tràmit parlamentari i complir així els terminis previstos. Aquest és el compromís que el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, va traslladar la setmana passada al primer secretari del PSC, José Montilla.
Atès que el PP té majoria al Senat, la coincidència de vot dels populars i els republicans podria impedir que la reforma de l'Estatut superés el tràmit de la cambra alta. ERC reitera que votarà no al Senat si el PSOE no fa gestos per aproximar posicions. No obstant, també s'ha mostrat disposada a no posar obstacles que en facin impossible l'aprovació final.
El calendari previst per a la tramitació al Senat estableix per al dia 20 el límit per a la presentació d'esmenes. El debat en sessió plenària se celebrarà el 10 de maig. Si no s'aprova cap esmena, ja no haurà de tornar al Congrés i es podrà referendar a les urnes pels votants catalans.
www.eldebat.com