1.10.05

NOVA SECCIÓ... NACIONAL
DE BONA TINTA!
dissabte, octubre 01, 2005
Maragall prepara el relleu de quatre consellers
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, està preparant una remodelació de govern, per afrontar la segona part de la legislatura. A palau fa dies que circula aquest rumor, i apunta que seran rellevats Antoni Siurana (Agricultura), Salvador Milà (Medi Ambient), Carles Solà (Universitats), i Anna Simó (Benestar i Família).
Està oberta la possibilitat d'un retorn de Carod a l'executiu, cosa que comportaria la fi política de Josep Bargalló, a qui Joan Puigcercós considera massa vinculat als socialistes.
Governació
La Policia Local celebra el seu patró amb una visita a les noves dependències
El Govern municipal espera poder traslladar la prefactura de la policia al nou edifici dintre del mes d'octubre
Els agents de la Policia Local i els seus familiars, els representants d'entitats i associacions locals i el personal de l'Ajuntament de Cubelles, a més dels regidors municipals, van tenir l'oportunitat ahir de visitar les noves dependències de la prefactura de Cubelles. L'acte es va fer coincidir amb el patró de les policies, Sant Miquel, i va comptar amb prop d'un centenar de persones que es van endur una molt bona impresió de les noves instal·lacions.
Xavier Grau, regidor de Governació, va anunciar que "en no més de quinze dies estarem treballant i donant el servei des de les noves dependències".
Més informació a la web minicipal www.cubelles.org
A LA COMARCA...
El Ministeri de Foment planteja una autovia Vilafranca-Barcelona que podria passar per Olesa de Bonesvalls
És una de les tres alternatives previstes enaz l’anomenat corredor sud travessant la Serra d’Ordal per dalt o a través d’un túnel
Àmbit de l’estudi delimitat per les franges blaves. L’alternativa d’Olesa de Bonesvalls del Corredor Sud passaria però molt a prop de la línia inferior
Sergi Sol
El Ministeri de Foment ha fet arribar a l’Ajuntament de Vilafranca i a la resta d’ajuntaments afectats un estudi informatiu sobre l’autovia Barcelona-Vilafranca. L’estudi detalla cinc alternatives a través de tres corredors.
www.el3devuit.com

www.vilaweb.com
Els opositors al desviament de la C-15 pel Montgròs preparen una cadena humana
ERC denuncia la «falta de transparència» del projecte i la Generalitat diu que no el tindrà fins al novembre
Sant Pere de RibesLa plataforma El Montgròs Viu, No al Forat de la C-15 ha començat a mobilitzar-se per evitar que es concreti el projecte de desviament de la carretera amb el projecte que ja han consensuat tots els ajuntaments del Garraf. Una recollida de signatures que van iniciar aprofitant la Diada Nacional, la posada en marxa d'un lloc web i la creació d'una cadena humana al voltant del Montgròs són algunes de les accions que s'estan gestant. UM-9, el grup municipal que ha impulsat aquesta plataforma, portarà dimarts una moció al ple de Sant Pere de Ribes en què es reclama una posició de l'alcalde, Josep Antoni Blanco.

Salvem Sitges porta el POUM al Síndic de Greuges per «irregularitats» mediambientals
El govern nega que l'aprovació definitiva del pla impliqui augmentar l'àmbit de les pedreres, com diu l'entitat
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Indignació respecte la poca importància que dóna el departament d’indústria respecte les al·legacions al pla d'Energia
La versió del Departament d’Indústria respecte la poca participació al pla de l’energia està indignant a moltes entitats i plataformes que estan treballant aquest aspecte.
Considerem que és un dels temes que més coordinació hi ha hagut i més consens respecte la importància de reunir esforços i coordinar-nos per fer unes al·legacions que estan debatent de manera molt seriosa el model energètic que es planifica a Catalunya.
La creació de la plataforma NO a la MAT a comarques gironines amb assemblees quinzenals per l’oposició a la injustificada línia de 400.000V d’interconnexió amb França i alhora la reflexió respecte el pla energètic, crec que està suposant un esforç que no es pot menysprear. La coordinació de la plataforma NO a la MAT, amb totes les entitats i plataformes adherides; i alhora amb la Federació d’Entitats Ecologistes de Catalunya és un fet que cal parar-hi atenció.
ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA:
www.doneslafita.org

Dimarts, 4 d'octubre
19:30 -- PRESENTACIÓ DEL LLIBRE VEINTE AÑOS DE POLÍTICAS DE IGUALDAD, DE JUDITH ASTELARRA
Acompanyaran a l'autora Marina Geli, Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Núria Llorach, Consellera del Consell Audiovisual de Catalunya, i Joan Subirats, Catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona
Organitzen: Centre Francesca Bonnemaison i Edicions Càtedra, en col·laboració amb la llibreria Pròleg
Lloc: Centre d'Estudis i Recursos Culturals (c. Montalegre, 7 - Barcelona)

A/de Ca la Dona,
-Taller de Massatge Infantil. El diumenge 9 d’octubre de les 5 de la tarda a les 7 del vespre.
-Inscripcions pels cursos d’autodefensa per a dones, nivell I i nivell II, últims dies!
-Jornada de treball i reivindicació festiva. 1 d’octubre, a Igualada. Xarxa Feminista.

“Trobada de dones que treballen violència domèstica i de gènere” el 15 d’octubre al Centre Cívic Les Basses. Acció Contra la Violència domèstica.
III Concurso de Cartas “Dillo a quen maltrata”. Promogut per l’Oficina de Igualdade de l’ajuntament de Lalín (Pontevedra) Fins l’11 de novembre.
STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Comunicats de Premsa: Respecte a l'exposició pública del projecte del Centre Recreatiu i Turístic – UNIVERSAL ESTUDIOS
Espai d’Interès Natural de la Sèquia Major, en l’àmbit del “Golf Nord”, manifestem públicament

Ecologistes en Acció ens conviden:
ELS FACTORS RELACIONATS AMB EL DESENVOLUPAMENT DE L'ENERGIA EÒLICA A CATALUNYA: UNA VISIÓ ECOLOGISTA
Dilluns, 3 d’octubre, a les 18,30 hores, a la Sala d’Actes del Centre Cívic Can Basté, Passeig. Fabra i Puig, 274. Virrei Amat (línia 5), Barcelona.
L’acte comptarà amb la presència de Jaume Morron, Enric Tello i Miguel Muñiz, autors de la publicació.
En els seus 30 anys d'existència la tecnologia eòlica ha evolucionat molt, especialment en els darrers deu anys - avui es tracta d'una tecnologia totalment madura - de tal manera que molts dels problemes associats que apareixien als aerogeneradors i els parcs de la dècada dels 80 estan superats en els que es construeixen al 2000.

Greenpeace, Eurosolar i Ecologistes en Acció de Catalunya demanen participar en la tramitació parlamentària del Pla de l’Energia de Catalunya 2006 – 2015, per explicar els motius de la seva demanda de retirada del Pla.
Les organitzacions ecologistes Greenpeace, Eurosolar i Ecologistes en Acció, impulsores del Manifest per una Nova Cultura de l’Energia a Catalunya, s’adreçaran per carta als representants dels diversos grups polítics del Parlament de Catalunya demanant que el tràmit parlamentari del "Pla de l’Energia de Catalunya 2006 – 2015" (en endavant PEC) compti amb la participació de representants de la societat civil de Catalunya que puguin adreçar-se directament a diputats i diputades. El Pla, que va ser objecte de debat públic entre els mesos de maig i juliol, i que va rebre més de 3000 propostes de retirada, s'hauria de trobar ara en els inicis del procés parlamentari. En el curs d'aquest procés les tres entitats ecologistes argumentaran, davant els representants del Parlament, els motius pels quals demanen la retirada del Pla.

Comunicats de Premsa: Valoració d’Ecologistes de Catalunya dels resultats de la gestió dels residus el 2004
Les dades de residus de les administracions: la cerimònia de la confusió



29.9.05

INFORMACIÓ d'ULTIMA HORA!!!
CUNIT VOL ELS BENEFICIS DEL PORT DE CUBELLES
Un dels nostres col.laboradors, A.F.J., ens envia aquest intentressantíssima informació:
Cunit quiere compartir la gestión del futuro puerto deportivo de Cubelles
Considera que la instalación sólo generaría efectos perjudiciales para sus playas
El pasado pleno del Ayuntamiento de Cunit ratificó por unanimidad lasalegaciones que el Consistorio ha presentado al estudio de impacto ambientalde la dársena pesquera de Cubelles y al proyecto de construcción del puertodeportivo de dicha localidad. Cunit entiende que la futura instalación, amenos de 500 metros de la frontera con la población, afectaría negativamentelas playas más próximas, por lo que solicita que la gestión del proyecto seaa nivel supramunicipal.El portavoz del equipo de gobierno, Josep Gràcia, explicó que «el proyectono habla de Cunit y está claro que nos afectará directamente porque, porejemplo, la gente que ahora está en el cámping irá a bañarse a la playa deCunit Diagonal», con el consecuente aumento de servicios que deberíaacometerse. Por este motivo, el concejal entiende que «todo tendría quehacerse a nivel supramunicipal», algo que pese a compartir fue motivo decrítica por parte de la oposición, ya que la portavoz de CiU, MontserratCarreras, acusó al equipo de gobierno de no haberle dado nunca laimportancia necesaria al puerto de Cubelles.En todo caso, hay consenso a la hora de valorar que la reconversión enpuerto deportivo de lo que ahora no deja de ser un dique de seguridad de latoma de agua de la central térmica del Foix supone un agravio comparativoentre Cunit y Cubelles, dado que se generarían unas plusvalías en el caso deesta última, mientras que para Cunit -sobre todo para los vecinos de laszonas de Cunit Diagonal y Cunidor- sólo tendría efectos perjudiciales demasificación, impacto paisajístico y de calidad sanitaria de las aguas y laarena -se habla incluso de una posible afectación de los prados de posidoniaoceánica-. Y todo ello sin recibir ninguna compensación a cambio.Piden estudio de movilidadAdemás, se considera que hace falta un estudio de movilidad y conexión entrela fachada marítima de ambos municipios, ya que hay una evidente falta deconexión del puerto de Cubelles con Cunit, a pesar de la poca distancia queles separa. Con esto, el Ayuntamiento quiere demostrar que el proyecto detal infraestructura debería elaborarse bajo una visión supramunicipal.De hecho, ya en 1997 Cunit efectuó una propuesta de ampliación del puertopara que los dos municipios pudieran compartir la instalación. Se trataba deque tanto Cubelles como Cunit pudieran disfrutar de las ventajas, perocompartiendo a la vez los inconvenientes y los gastos que se derivan. Noobstante, la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat no seha dirigido nunca al Ayuntamiento de Cunit para iniciar conversacionesencaminadas a tal efecto.PerjuiciosEs por ello que Cunit insiste en remarcar, según a su juicio, los clarosperjuicios a nivel ambiental y sociológico a los que debería hacer frente enun futuro. Esto se entiende como «una discriminación entre los dosmunicipios», pues la construcción y explotación del puerto deportivo deCubelles «únicamente nos generaría cargas que no se podrían asumir sinrecibir ninguna contraprestación».Desde el Consistorio se quiere dejar constancia que ven la ampliación delpuerto de Cubelles en el término de Cunit viable y necesaria desde el ámbitosocioeconómico, puesto que permitiría un mejor desarrollo «de un sector dellitoral deprimido en relación a los municipios vecinos, que soporta losefectos de la depuradora Cunit-Cubelles, el emisario y la central térmicadel Foix y que presenta un déficit de actividad económica».En este sentido, se explica que la ampliación sería factible aprovechando eldique de cierre proyectado por Costes de Tarragona, integrándolo al puerto yque daría un determinado espacio portuario a Cunit. Esta hipótesis supondríala dinamización de este sector y conseguiría un equilibrio de igualdad deoportunidades entre los dos municipios.
INFORMACIÓ CIUTADANA EFECTES DELS AIGUATS A CUBELLES
Informació extreta de la web municipal www.cubelles.org
Participació Ciutadana i Comunicació
Es crea el Servei d'Atenció als Afectats als Aiguats
Estarà ubicada a les oficines de l'Ajuntament de Cubelles a la plaça de la Vila, 1
(Tel. 93 895 03 00)
L'Ajuntament de Cubelles, a través de l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), ha posat en funcionament el Servei d'Atenció als Afectats pels Aiguats, per canalitzar totes les reclamacions dels afectats per les pluges del passat diumenge 25 de setembre.
En cas que es vulgui fer una reclamació per danys en les persones i/o béns com a conseqüència de dit fenomen natural sobre els que recau la cobertura del Consorci de compensació d’Assegurances (sempre i quan, els danys soferts no estiguin coberts per una companyia privada d’assegurances), ho hauran de fer mitjançant la presentació, el més aviat possible, de la següent documentació (veure full de documentació necessària)
Més informació a la web municipal de l'Ajuntament de Cubelles www.cubelles.org

26.9.05

ÚLTIMA HORA
ELS EFECTES DELS AIGUATS I LES SEVES CONSEQÜÈNCIES A CUBELLES
Informació completa a www.cubelles.org
Governació
Cubelles registra una precipitació de més de 136 l/m2 en poc més d'una hora
Els principals problemes van ser els habitual, tallant el pont del carrer Arles de Tec i el pas de la riera, a l'avinguda Onze de Setembre
La forta pluja que va partir Cubelles ahir, que va deixar més de 136 litres per m2, ha provocat diversos problemes a la vila. Els principals es van repetir en els punts habituals, passos soterranis i aparcaments de la zona marítima, en molts casos per sota del nivell del mar.
A hores d'ara, segons ha informat el regidor de Governació, Xavier Grau, "només resten tallats al trànsit el pont del carrer Arles de Tec, pel fang acumulat, i el pas de la riera".
Per seguir la informació a la web municipal www.cubelles.org: