25.2.12

Diari de Cubelles



Aquets dies Alícia Sanchez Camacho no perd cap moment per fer comentaris que a molts no agraden ,ni cap foto a més de les properes amb el el President Mas . Fins i tot el President Pujol li recomana calma. Algunes veus com la de Xavi Xirgu ,Pilar Rahola.i Sergi Picazo fan referència de determinats posicionaments vers temes tan delicats com la llengua catalana ,la seva opinió respecte a la subvencions que rep Omnium en que Alícia no es talla ni un pel i oblida d ´altres ...







Guerra contra Òmnium
El PP insisteix a exigir menys ajudes en el pressupost de la Generalitat per a qüestions lingüístiques, de pau o per a la memòria
Muriel Casals demana al PP que doni a la Sanitat part de les subvencions públiques que rep
21/02/12 02:00 - barcelona - Sergi Picazo


El Partit Popular, amb Alícia Sánchez-Camacho al capdavant, fa setmanes que insisteix, de manera directa o indirecta, que el seu acord amb CiU pel pressupost prevegi una reducció de la subvenció a Òmnium Cultural. La líder popular ho va tornar a repetir ahir i, aleshores, Muriel Casals, la presidenta d'Òmnium, no va poder mossegar-se més la llengua. Camacho va opinar que “és important que no es donin subvencions a Òmnium quan es necessiten diners per a la sanitat”. Casals va respondre que el 2011 l'entitat va rebre un 25% menys que l'any anterior i va encoratjar el PP, si tant li preocupa la sanitat pública, “a lliurar a la Generalitat un xec amb l'import de les subvencions públiques que rep”.
Les crítiques del PP contra Òmnium vénen de lluny. Van protestar perquè l'entitat cultural va convocar la manifestació del 10-J contra la retallada de l'Estatut pel Constitucional. I després van tornar a protestar per la crida a l'objecció fiscal feta per Òmnium en l'acte del seu 50è aniversari. I ara, negociant els comptes amb CiU, han aprofitat la crisi per intentar reduir “les despeses supèrflues”. Preguntats per quines són, fonts populars assenyalen: institucions públiques com ara el Memorial Democràtic, l'Institut Català per la Pau o l'Agència Catalana de Notícies i... Òmnium. Justament Òmnium, i no cap altra entitat privada. Al mateix temps, van forçar CiU a augmentar en 50.000 euros el pressupost de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme.
Sánchez-Camacho, entrevistada ahir a Els matins de TV3, va suggerir a la Generalitat que suspengués determinades subvencions “identitàries” que, segons ella, “no són imprescindibles” i poden anar a altres prioritats com ara Benestar Social, Sanitat o Ensenyament. “Si les volen, que se les paguin ells, però no amb els diners de tots els catalans”, va dir en referència implícita a Òmnium. Muriel Casals ja no va poder aguantar més sense respondre. Ahir va demanar que “el PP prediqui amb l'exemple i doni al govern català la part proporcional de l'ajuda pública estatal que correspon al Partit Popular de Catalunya”.
Òmnium assegura que, segons el BOE, el PP obté cada any uns 9.200.000 euros en l'àmbit estatal, sense tenir en compte els diners que reben les fundacions o entitats vinculades al partit, i a això cal afegir l'assignació de més de dos milions d'euros que va rebre el grup parlamentari del PP a Catalunya l'any passat. Casals hi va afegir que el govern espanyol també subvenciona anualment i “amb xifres molt més elevades” entitats culturals i socials com ara l'Instituto Cervantes, la Federació Espanyola de Futbol, o fins i tot, associacions d'apologia del franquisme com ara la Fundación Francisco Franco.
Òmnium Cultural, fundada l'any 1961 per treballar per la promoció de la llengua i la identitat catalana, assegura que té 27.000 socis i que manté la seva activitat gràcies a diners privats –quotes de socis, entitats i empreses– que representarien un 67% del pressupost. Per això va demanar al PP que també faci públic quin percentatge representen les quotes de militants i quin les ajudes públiques als seus comptes.
Arran de la possibilitat que el pacte CiU-PP acabi rebaixant les ajudes a les entitats catalanistes, ICV-EUiA va presentar just ahir una bateria de preguntes per escrit al govern per saber si l'executiu d'Artur Mas retallarà ajudes a Òmnium, Plataforma per la Llengua, l'APPEC, el Centre Unesco o La Bressola.















Benvolguda Alícia
21/02/12 02:00 - Xevi Xirgo
Estic encantat, Alícia, que ara tinguis més poder que mai, que manis tant i que surtis a totes les fotos
En primer lloc, et voldria felicitar pel reguitzell de càrrecs que ocupes. Perquè ets diputada, senadora, presideixes el PP català i ara, des del cap de setmana passat, t'has incorporat al nucli dur del Partido Popular, que en aquest cas s'escriu en castellà perquè és el de tot Espanya. Es tracta, ja es veu, d'una situació privilegiada. Perquè per primer cop, certament, un català (catalana, en aquest cas) serà al rovell de l'ou del PP espanyol i es veu que tindrà (tu mateixa ho deies ahir sense cap mena de prevenció) un gran poder de decisió. Estic encantat, Alícia, que tinguis ara més poder que mai. Que no només Artur Mas s'hagi de fer fotos amb tu quan li votes els seus pressupostos sinó que també te'n facis al costat de Mariano Rajoy donant-li consells. Quina enveja, Alícia, ser tan influent i decisiu en aquests moments. Estic encantat, de veritat. Jo només et voldria demanar una cosa. I és que si tens temps, entre foto i foto, fessis alguna gestió i els expliquessis als teus amics del Partido Popular que tenim traspassos pendents, que la majoria dels catalans volen el pacte fiscal, que Aena ens ofega qualsevol iniciativa a l'aeroport del Prat, que volem un millor finançament, que l'Estat ens pren el pèl amb el desdoblament de l'N-II, que no hi ha dret que el corredor mediterrani ara el tornin a discutir o que estem tips dels plans d'inversions que no es compleixen mai. Ah. I ara que s'ha acabat la campanya electoral, també els pots reconèixer que aquí parlem habitualment en català i que no passa res. Ep. Això si els teus compromisos mediàtics t'ho permeten, que ara ets molt important i no pots perdre el temps.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/509313-benvolguda-alicia.html









Ayudar a Òmnium
70.000 familias pidieron en la Comunidad Valenciana la enseñanza en catalán y nadie les hizo caso

Pilar Rahola
·
Muriel Casals ha conseguido como presidenta de Òmnium una credibilidad sólo cuestionada por quienes siempre lo cuestionan todo. Todo lo que huela a catalanidad, por supuesto, porque si se trata de la defensa del castellano, nunca hay bastante dinero...



Pero más allá de los sospechosos habituales, Muriel ha alcanzado el difícil hito de ser una interlocutora transversal, escuchada por todo el catalanismo. Y empiezo el artículo con este humilde homenaje a su tarea, porque confieso que cuando llegó a Òmnium pensé que era una simple jubilación dorada. Un Òmnium algo caduco para una mujer que se retiraba al palacio de invierno. Estaba equivocada. Con ella en la dirección, Òmnium ha vuelto a tener un papel central en el país y Muriel ha sido capaz de reinventarse hasta el punto de devenir un referente civil. Me felicito por las dos transformaciones, cuyo resultado más notable fue la manifestación por el Estatut. Pero no ha quedado aquí, y el trabajo continuado a favor de la lengua y la cultura catalanas ha hecho honor a los muchos años que la entidad lleva defendiéndolas



Ahora Òmnium vuelve a estar en boca de algunas bocas grandes porque acaba de recibir una subvención del Govern. El PP, siempre tan diligente cuando se trata del catalán, se ha apresurado a decir que las ayudas a entidades que defienden la lengua se tendrían que dedicar a políticas sociales, y en respuesta, Muriel ha animado al PP a "predicar con el ejemplo" y a que entregue un cheque a la Generalitat por el importe de las subvenciones públicas que recibe, unos nueve millones de euros... También ha animado a los populares a que se financien como Òmnium, que recibe el 67% de su presupuesto de las cuotas de los socios. El rifirrafe ha tenido una pizca más de recorrido, e incluso Jordi Pujol, en can Basté, ha pedido



Más allá de esta disputa previsible, es de agradecer la transparencia con que el PP trata estos temas. Por ejemplo y apropiándome de un comentario del blog de Sebastià Nogueras, en Catalunya el año pasado tres familias pidieron el castellano en la escuela y tembló todo nuestro sistema de enseñanza. Al mismo tiempo, 70.000 familias en la Comunidad Valenciana pidieron la enseñanza en catalán, y no les ha hecho caso nadie. Es el doble rasero de un PP al que le molesta que Òmnium Cultural reciba ayudas, pero aplaude las que recibe la Fundación Francisco Franco.



Es curioso que todo eso pase justo cuando parecía que habían puesto sordina a los discursos más extremos. ¿Será que el PP catalán siente nostalgia de sus tiempos irredentos? ¿Será que la voluntad de Rajoy de centrarse llega hasta que se toca el catalán? ¿O será sólo que, de vez en cuando, tienen que sacar el instinto básico a pasear para no olvidar los orígenes?






24.2.12



imatge/ciutadá emprenyat/Diari de Cubelles




Els veïns de la Mota segueixen amoïnats per la deficient lluminària a determinats carrers .
Informa Radio Cubelles


Els veïns de la Mota de Sant Pere reclamen més il·luminació a la nit

Font: Ràdio Cubelles

La regidoria d’Obres i Serveis reconeix les mancances i condiciona la solució als pressupostos del 2012
Els veïns de la Mota de Sant Pere reclamen que el barri tingui més il·luminació. Els seus habitants asseguren que sovint es queden sense llum a les nits i que, en conseqüència, es genera una important sensació d'inseguretat. Des de l'associació de veïns, a més, denuncien que no se'ls té suficientment informats ....
Seguir llegint clikant...

Font : http://www.radiocubelles.com/content/view/1320/154/
Assemblea de l'AAVV de Santa Maria de Cubelles

Font: Ràdio Cubelles


Es celebra avui a les 8 del vespre al centre social amb la voluntat d'evitar la dissolució de l'entitat
Un grup de veïns han començat a moure fils perquè no desaparegui l'associació de veïns de Santa Maria. Per evitar la dissolució d'aquesta entitat, han convocat una assemblea que se celebrarà aquest dijous a les vuit del vespre al Centre Social per renovar la junta directiva de l'associació. L'entitat veïnal de Santa Maria vol representar davant les institucions a la població que viu entre el carrer dels Castellers, el de Mercè Rodoreda, d'Amadeu Vives, l'avinguda del terme i el carrer de la nostra senyora de la Mercè.
La junta que s'ha fet càrrec de l'associació de veïns de Santa Maria els últims anys, ha decidit dissoldre's. Per la seva banda, per tal que no es perdi l'entitat i la zona es quedi sense una associació que vetlli pels seus interessos, un grup de veïns ha decidit gestionar la convocatòria d'una assemblea. L'objectiu principal de la trobada serà la de renovar la junta directiva de manera que l'associació de veïns de Santa Maria continuï la seva tasca. Una de les persones implicades en aquest procés ha estat Joan Besós.

En cas que no es presenti cap candidatura, Joan Besós ha assegurat que el mateix grup que ha decidit convocar l'assemblea, assumiria la responsabilitat de formar la junta directiva. Segons Joan Besós, les associacions veïnals són necessàries per donar veu a una zona concreta del municipi davant de les administracions.
L'associació de veïns de Santa Maria i una plataforma veïnal del mateix barri van demanar aquesta tardor a través d'un comunicat que es mantingui el parc d'educació vial del parc de Santa Maria i es van mostrar contraris a la reconstrucció de la pista esportiva.

Font: http://www.radiocubelles.com/content/view/1334/1/

23.2.12

Valencia ocupa la portada de tots els mitjans de comunicació ....Miquel Riera i Vicent Partal en parlen a L´Avui .


L'APUNT
País Valencià
23/02/12 02:00 - Miquel Riera


Són els nostres germans, per no dir directament que són una part de nosaltres mateixos, però, incomprensiblement, els valencians i el País Valencià són uns grans desconeguts per a molts catalans. Hi tenim un munt de relacions comercials, socials i culturals, però ni tot això impedeix sovint que molts catalans continuïn mirant cap al sud del seu país amb un punt de superioritat, de desdeny, fins i tot, amb cert menyspreu, culpant tots els valencians dels mals que els assetgen des de fa anys. Com si a Vinaròs, a Morella, a Picassent, a Alcoi o a Xàtiva, o a qualsevol altre poble o ciutat del País Valencià, no hi hagués gent que pateix de valent perquè els seus governants s'esforcen com ningú per anorrear la seva cultura i la seva llengua. Gent que lluita perquè els seus fills puguin créixer en una societat millor, que no tolera la corrupció, que blasma les barbaritats urbanístiques dels últims anys i que, sobretot, sap perfectament que si molts dels conciutadans segueixen votant els que els volen afonar és perquè els tentacles del règim ous d'or del PP han arribat molt lluny. Tant que molta gent s'ha acabat creient una gran mentida: que vivia en un paradís. Sortosament, la veritat comença a aflorar.




Primavera valenciana
23/02/12 02:00 -Vicent Partal


Intuïsc que moltes coses comencena canviar al País Valencià deforma definitiva


Ja ho veuen: tot indica que el País Valencià ha esclatat. Molts ho sabíem, que era una qüestió de temps i prou. Que només calia que passara alguna cosa capaç d'alliberar finalment l'enorme quantitat d'energia positiva que els valencians hem hagut de mantenir amagada durant tants anys. El règim polític valencià, la indecent societat del PP, ha fet aigües i una revolta per a alguns sorprenent s'ha apoderat dels carrers.
He dit que ho esperava i és així, però he de reconèixer també la meua perplexitat pel paral·lelisme palès entre aquesta primavera valenciana, que ja veurem si ho arriba a ser i la primavera àrab. Violència arbitrària, corrupció i nepotisme contra els ciutadans, un grup de valents que encapçala la protesta i una societat que reacciona envoltant-los i encoratjant-los. Fins i tot els periodistes de Canal9 manifestant-se contra la censura, cosa que no havia pensat que ho arribaria a veure mai i que vaig posar precisament com a exemple fa mesos, quan ho van fer els seus col·legues egipcis.
No sé en què quedarà tot això. Hi ha qui somia fer caure aviat el govern …..


22.2.12

M. Trives/ Diari de Cubelles








El goteig de privilegis a presidents ,a determinats diputats d´alta volada ,amb sous vitalicis es notori ,mentrestant la ciutadania contempla com els propis sous son escapçats amb retallades que minen les economies i predisposen a un cert desconcert i a emprenyar-se de debò . No dubtem de la tasca desenvolupada, pro podem mantenir aquets privilegis ? I no parlem de sous blindats de directius,banquers no bancaris que escandalitzen . Aquest article fa referència a persones i no dubto que mereixen una pensió digna si es el cas, fins aquí no tenim res a dir ,pro cal seguir mantenint,sou,despatx i xofer? Tenim un tou de personatges i coneguts a més dels citats per l´Empar Moliner, molt encertada per cert en aquest artcle publicat al diari Ara.












TOVALLONS NEGRES

Xofer, secretari i despatx



EMPAR MOLINER

Quan els presidents dels països deixen el càrrec, tenen dret a sou, a xofer, a secretari i a despatx. Bill Clinton, Felipe González i Jordi Pujol, per citar-ne tres d'importants, tenen sou, xofer, secretari i despatx. El president Pujol ens va durar unes quantes dècades al càrrec, per tant la despesa ens pot semblar amortitzada. Després va venir el president Maragall, que també té sou, xofer, secretari i despatx. I després el president Montilla, que si bé ara treballa de senador, ha renunciat al sou de senador per poder seguir tenint el de president (no acabo d'endevinar per què). No sabem quant ens durarà el president Mas, però seria difícil que assolís el rècord de Jordi Pujol. Vull dir que a la llarga haurem de llogar un altre despatx, un altre secretari i un altre xofer.
Ser president és un càrrec honorífic i altíssim i, en condicions normals, l'expresident té dret a això que diem i el nostre deure és pagar-ho. Però és que ara no estem en condicions normals, la prova és que els funcionaris han patit una nova retallada al sou, perquè el Govern pugui quadrar caixa. O això és el que ens diuen. Ens diuen que és per poder quadrar caixa i nosaltres no tenim més remei que creure-ho, perquè no hi entenem.
Per tant, com que res és com era, com que tot s'esfondra, hi ha coses que tampoc no tenen raó de ser ja. El sou dels funcionaris, d'acord, però potser també el xofer, el secretari i el despatx dels expresidents. Sempre se'ns recorda que els polítics han d'estar ben pagats perquè guanyarien més diners a l'empresa privada. Doncs, si guanyarien més diners a l'empresa privada, quan deixin el càrrec -alguns a la flor de la joventut- potser hi poden tornar. Per tant, proposo que -com que continuen cobrant el sou de president que mereixen- comparteixin un sol xofer, un sol secretari i un sol despatx (si pot ser en un centre cívic).




Font :




20.2.12

MANIFESTACIÓ MASSIVA A BARCELONA CONTRA LA REFORMA LABORAL DEL PP

 
Al voltant de 400.000 persones (30.000 segons la Guàrdia Urbana) han sortit avui al carrer a Barcelona per protestar contra la reforma laboral, en una manifestació que ha reunit sindicats...
 
MÉS INFO A:
 
http://www.eldebat.cat/