10.12.05

Medi Ambient
L'Ajuntament de Cubelles segueix sense tenir informació oficial del projecte de dessalinitzadora
L'Agència Catalana de l'Aigua va reconéixer en roda de premsa que està estudiant el projecte de la tercera dessalinitzadora
L'Ajuntament de Cubelles ha sortit al pas de les informacions aparegudes aquesta setmana a la premsa nacional (El Periodico de Catalunya i l'Avui) sobre la possibilitat que la tercera dessalinitzadora de Catalunya es pugui instal·lar a Cubelles. Josep Marcillas, Alcalde de Cubelles, ha reiterat que "el consistori no té constància oficial de l'existència de cap projecte per construir la dessalinitzadora a Cubelles".
Informació extreta de www.cubelles.org
NO a una Europa del retroceso social
NO a una Europa de regresión educativa

Por iniciativa del anterior comisario europeo Frits Bolkestein (liberal holandés) se está estudiando en la actualidad un proyecto de directiva (ley europea) sobre la libre circulación de los servicios en los países de la Unión Europea ( texto de la propuesta de directiva - +/-400 kb)
Esta directiva europea, de llegar a ser adoptada, tendría como consecuencia que todos los servicios suministrados en la Unión Europeaserían considerados como cualquier producto económico. De esta forma, sectores esenciales como la cultura, la educación, la atención sanitaria y todos los servicios dependientes de los sistemas nacionales de protección social podrían estar sujetos a las mismas formas de competencia económica que las mercancías
http://www.stopbolkestein.org/index.cfm?P_ID=6&Content_ID=6000
El País i l'honor ofès de Roldán
http://absurddiari.blogspot.com/

dijous, desembre 08, 2005
El País publica avui mig amagada (32 línies, a una columna a peu de plana) una sentència del Jutjat de primera Instància número 49 de Madrid que condemna al diari del Grupo Prisa per intromissió a l’honor de l’exdirector general de la Guàrdia Civil Luis Roldán.
Més informació clikant aquí: http://absurddiari.blogspot.com/

6.12.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Convocatòria: Manifestació de la PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA ALTA
La PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA ALTA us invita a l’acte informatiu i reivindicatiu que tindrà lloc a Gandesa el proper dissabte dia 10 de desembre, a partir de les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament.
Durant el matí del mateix dissabte està convocada una caravana de cotxes que recorrerà diferents punts i pobles de la Terra Alta o­n està prevista la construcció de centrals eòliques.
>>> Llegir més...

Denúncia: LA PLATJA LLARGA DE TARRAGONA ; una breu diagnosi biocenòtica
La Platja Llarga, aquesta és una de les darreres platges eminentment naturals o­n encara es pot evocar el paisatge original del litoral tarragoní, i o­n s’aprecien, malgrat que de forma residual, petits fragments dels antics ecosistemes costaners sobre relleu pla que ancestralment poblaven les platges del Camp de Tarragona; allí persisteixen al llarg d’una estreta franja longitudinal al rerefons de la platja, intersticialment entre zones edificades, i entre els ja massa "normals" càmpings (com també dins dels mateixos).
>>> Llegir més...



5.12.05

From: "Correu ERC" <cubelles@esquerra.org>
To: "Iniciativa per Cubelles" <IC_COMUNICACIO@terra.es>
Sent: Sunday, December 04, 2005 2:09 PM
Subject: HAN ROBAT UNA GUARDIOLA A CUBELLES
HAN ROBAT UNA GUARDIOLA DE LA CAMPANYA SOLIDÀRIA
UNA JOGUINA = UN SOMRIURE
AL FORN DE L'ITALIÀ DE CUBELLES (Passeig Vilanova).
AQUEST FET HA DE PROVOCAR EL REBUIG DELS CIUTADANS i CIUTADANES DE CUBELLES,
AL MATEIX TEMPS QUE ENS HA DE FER REFLEXIONAR!!!
POT ALGÚ, MOGUT PER LA MISÈRIA PERSONAL O FAMILIAR ROBAR ALLÒ QUE VA DIRIGIT
ALS INFANTS DE LES FAMÍLIES MÉS NECESSITADES DE CUBELLES?

NO US QUEDEU INDIFERENTS, AVISEU ALS COMERCIANTS I A LA POBLACIÓ EN GENERAL
QUE OBRIN ELS ULLS I CONDEMNEU AQUEST FET.
MOLTES GRÀCIES.
ICb ANALITZA LES PRIORITATS PEL PRESSUPOST MUNICIPAL DEL 2006
La Comissió Executiva d'ICb ha iniciat els treballs d'anàlisi i preparació de la proposta de Pressupost municipal per l'any 2006 a partir de les informacions i prioritats aportades pels seus dos regidors representants al Govern municipal: Pilar González (Educació i Joventut) i Xavier Grau (Participació Ciutadana, Governació i Comunicació).
Les propostes que ara està analitzant parteixen de la base del compromís contret amb la signatura del Pacte de Govern per aquesta legislatura (2003-2007) acordat amb EC-FIC, PSC i ERC.
Per conèixer el contingut del Pacte de Govern vigent visiteu clikar aquí
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA:
CONVOCATÒRIA PER PREPARAR EL 8 DE MARÇ DEL 2006
A tots els grups de dones de Barcelona i Catalunya:
El dijous 15 de desembre de 19,30 a 21 hores a Ca la Dona,
Carrer Casp , 38, pral (metro Urquinaona)
Totes les dones serem benvingudes, necessitem idees, temps per treballar-hi, aportacions materials com ..., ens agradaria molt que totes les que vulgueu dir alguna cosa vingueu!
Com a dones feministes i independents que som, com a dones que lluitem des de ja fa trenta anys ( i algunes molts més) i sobretot com a dones, volem parlar i trobar una tasca comuna per tirar endavant i fer entendre (o el que sigui) als nostres governs i a tota la societat que reclamem un món just i lliure.
El feminisme és un moviment divers. cada grup té una activitat i idees diferents que anem desenvolupant al llarg de tot l’any.
El 8 de març hem de poder anar juntes per fer sentir el que volem, per fer sentir que estem molt i molt decidides a lluitar per acabar amb les injustícies, les violències, les exclusions i les subordinacions a les dones.
Dones, fins el dijous 15 de desembre de 2005
OPINIÓ / TONI DALMAU
Els periodistes de la BBC no ploren
http://absurddiari.blogspot.com/
La cadena pública britànica BBC ha decidit sancionar a una de les seves reporteres, la canadenca Barbara Plett per haver reconegut, en un programa de ràdio, que va plorar en veure, el 29 d’octubre del 2004, com s’enlairava l’helicòpter amb el que va abandonar per darrera vegada Cisjordània Iàsser Arafat. El president palestí moriria poc després, l’11 de novembre, en un hospital militar de París."Quan va alçar el vol l’helicòpter que traslladava a aquest home fràgil des de les ruïnes del seu búnquer, aleshores vaig començar a plorar", va dir la reportera el 30 d’octubre de 2004.Les declaracions de Plett en el programa de l’emissora BBC Radio 4 "From Our Own Correspondent", van provocar les protestes de molts oients i la queixa del Govern d’Israel.En un primer moment, els directius de la BBC no van donar importància al tema, però finalment el Comitè de Queixes contra Programes ha optat per sancionar a la periodista en considerar que va incomplir els codis d’imparcialitat de la cadena.L’afer permet plantejar en primer lloc una pregunta: Existeix en el periodisme la neutralitat?Jo contestaria rotundament que no. L’exercici periodístic comporta una valoració dels temes i una tria dels aspectes que poden ser més rellevants. Només la redacció del títol de la notícia ja és una maniobra subjectiva que posa en qüestió aquesta pretesa objectivitat glossada en el manuals de facultat i en els idearis i codis dels mitjans informatius.L’error de Barbara Plett, una professional amb molta experiència a Orient Mitjà, ha estat no ocultar la seva mirada subjectiva cap a la figura històrica de Iàsser Arafat. Unes llàgrimes semblants són segurament compartides, però amagades, per molts periodistes que viuen circumstancies històriques i tràgiques i que irremeiablement es senten implicats en la notícia. I això no hi ha codi que ho pugui impedir, entre altres coses perquè els periodistes són persones, amb tota la seva càrrega ideològica i cultural, i no pas trossos de gel.Plett ha pecat de sinceritat i ho ha fet en el moment més inoportú quan la BBC és acusada de mantenir, en el conflicte d’Orient Mitjà, una línia informativa pro-palestina.Dijous a Móstoles, instants després del famós accident de l’helicòpter que transportava a Rajoy i a Aguirre, una periodista que va ser testimoni dels fets va esclatar en plors. Tothom ho va veure. La seva empresa també l’hauria de sancionar?.