23.1.10



La Nàusea celebra el seu aniversari

Felicitats!

LA NAUSEA CUMPLE DIEZ AÑOS

viernes, enero 01, 2010

La Nausea lleva ya una década con vosotros, motivo de satisfacción por nuestra parte, motivo de agradecimieno también a todos aquellos que habéis contribuido con vuestras colaboraciones desinteresadas a que semana tras semana, este proyecto saliera adelante, que se haya constituido como un portal de difusión cultural abierto y pluridisciplinar. Actualmente contamos, entre otras, con secciones de cinematografía, artes escénicas, cuento, poesía, filosofía, ensayo, música, pintura, y todo ello es gracias a vosotros, lectores y articulistas que habéis hecho de la Nausea el proyecto de todos. Gracias infinitas.
Marián Raméntol y Cesc Fortuny.
El Carnaval de Cubelles arrenca el 6 de febrer

Font: Ràdio Cubelles

El termini de sol•licitud de les subvencions de les Rues i les Comparses es tancarà el 5 de febrer, al Centre Social
Cubelles es prepara per celebrar el Carnaval de Cubelles. Els actes arrencaran el 6 de febrer amb el ball de mantons que serà amenitzat per l’orquestra Maravella. L’acte, amb entrada gratuïta, serà a les 11 de la nit, a la plaça del Mercat. El Carnaval seguirà amb la festivitat de dijous gras amb la celebració de la tradicional Festa de la Merenga, que es farà a la plaça del Mercat. L’organització delimitarà dues zones, una d’elles per a la merenga dels més petits i una altra adreçada als nens i nenes a partir de 7 anys.
Un dels actes centrals del carnaval serà la Gran Rua del Carnaval de dissabte, 13 de febrer. Les carrosses o grups participants a les Rues del Carnaval podran optar a les subvencions que atorga l’Ajuntament, prèvia inscripció al Centre Social. El termini de sol•licitud de les subvencions es tancarà el 5 de febrer. Les subvencions seran les següents: Per a carrosses, 350€ ; per a grups de mínim 15 persones, 200€; Per a comparses amb un mínim de 10 parelles inscrites, 100€.
Guia de serveis educatius 2010-2011

Serveis - Ensenyament
Informació sobre l’oferta educativa i el calendari de preinscripcions dels centres escolars de Cubelles en l’ensenyament infantil, primari i secundari per al curs escolar 2010-2011.
Ensenyament infantil de primer cicle
- Llar d’infants La Draga
- Llar d’infants L’Estel

Ensenyament infantil (2n cicle) i primari
- Escola Josep Andreu Charlie Rivel
- Escola Vora del Mar
- Escola Mar i Cel

Ensenyament secundari obligatori i batxillerat
- IES Cubelles
- IES Les Vinyes

Calendari de preinscripció
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha publicat el calendari de preinscripcions i matriculacions per al curs escolar 2010-2011, que podeu consultar àmpliament aquí.

Font http://www.cubelles.cat/

19.1.10

M. Trives/Diari de Cubelles
Ahir vaig introduir al bloc una referència a una Radio com RAC1 ,avui toca a Radio Cubelles la nostra emissora municipal. L’esforç i la bona qualitat de tots els dies es mostrada a partir de les nou del matí fins les dotze de la nit. Música ,espais de tertúlies diverses i retransmissions esportives i els informatius, inviten a escoltar el dia a dia a traves d’Internet o punxant la ones de la freqüència radiada 107.5. Bons col·laboradors i col·laboradores i un bon equip propi de l’emissora fan possible tots els dies que moltes persones tinguin l’orella posada a la radio mentrestant la feina de la casa,de la botiga segueix el seu camí. Ara un nou programa anomenat Plaça de la Vila permet escoltar les respostes de la alcaldessa a qüestions que interessen a ciutadans i ciutadanes via e-mail o per telèfon i que una Àngels Fuster molt bona professional i a més directora de Radio Cubelles transmet a la entrevistada.
Si voleu fer una repassada a temes tractats a l’última edició nomes cal adreçar-se a L’Alcaldessa repassa l’actualitat municipal a Ràdio Cubelles on es van tractar temes com Els nous projectes pel 2010, l’actualització dels iniciats l’any anterior i la polèmica per la reestructuració dels serveis del CAP.

La font de l´informació http://www.cubelles.cat/

18.1.10


M. Trives/Diari de Cubelles

Pels matins sona el despertador o no ,pro a ben segur molts de nosaltres ,d’immediat d’obrir els ulls i calçar-se tot anant cap al bany es engegar la radio mentrestant la cafetera comença a pitar a la cuina. Cadascú o cadascuna té les seves preferències d’escoltar determinades emissores o potser sintonitzar música. Ara bé es cert que a primera hora els millors espais son d’informatius o tertúlies on tertulians molt motivats pel tema a tractar pretenen menjar-se amb patates fregides al company de taula que tímidament demana la veu.
Avui com tots els dies no he perdut la tertúlia de RAC 1 on avui una Pilar Rahola matinera defensava amb passió al cantant Perales mentrestant Sabina era defensat per part de la taula!.Divertida la introducció al programa !
Ja més tard la tertúlia entrava de ple amb el tema d’actualitat i a tractar en el dia d’avui i com sempre la tertúlia mantenia el nivell acostumat i apreciat per el seguidors i seguidores fidels que han aconseguit que la citada emissora compleixi amb molt d’èxit els deus anys de vida.
El perquè d aquesta introducció es degut a un article que va sortir al Diari Avui i que us recomanem.
Puja aquí
Cine i ràdio en català
Sebastià Alzamora

No tot han de ser penes, ni tan sols a la casa dels pobres. Tenim, per exemple, que l'emissora RAC 1 celebra el seu desè aniversari i que el conseller Tresserras aconsegueix fer aprovar l'anomenada llei del cinema. Són dues excel·lents notícies que mereixen ser subratllades.
Sobretot, perquè tant l'una com l'altra han format part durant molt de temps de la pila dels objectius suposadament inassolibles. Quan RAC 1 va començar les seves emissions, més d'un i més de dos li auguraven un futur pèssim, sota l'argument que els mitjans audiovisuals privats en català no eren viables. Deu anys més tard, l'emissora no tan sols celebra un aniversari rodó, sinó que ho fa disputant lideratges amb Catalunya Ràdio, amb la SER i amb qui convingui, amb una programació de qualitat i amb uns índexs creixents tant d'audiència com d'acceptació i prestigi. Déu n'hi do per tractar-se d'un projecte inviable. Privat i en català: inviable. Els sacerdots del pessimisme nacional congènit ho afirmaven amb convicció sumària. Però la història de RAC 1 ve a demostrar que la il·lusió, l'esforç i la feina de vegades poden vèncer tota mena d'obstacles, com a les pel·lícules. En fi, correspon que ens afegim a l'alegria de tots aquells (i aquelles, esclar) que han fet possible aquests primers deu anys de RAC 1, felicitar-los efusivament i desitjar-los que continuïn per molts anys més.
Pel que fa a la dita llei del cinema, el que fa és establir l'obligatorietat de doblar o subtitular en català el 50% de les còpies de les pel·lícules estrenades a Catalunya, amb l'excepció dels films europeus i, per motius obvis, aquells que siguin parlats en català o castellà. És a dir, estableix la paritat lingüística en l'exhibició cinematogràfica, ni més ni menys. I, com tota llei que ho sigui, preveu un règim de sancions en cas d'incompliment. Tenint en compte que l'actual percentatge de pel·lícules exhibides en català és d'un 2,7% sobre el total de l'oferta, ja es veu que el salt qualitatiu que se n'ha de derivar, més que important o ambiciós, és senzillament decisiu.
Tampoc no eren una ni dues, sinó força més, les veus que vaticinaven que el projecte de llei no arribaria a bon port. Ho deien invocant el decret sobre cinema del conseller Pujals, que fa onze anys va ser tombat per instàncies judicials. Però un altre cop ens trobem que la convicció i la fermesa de vegades poden anar acompanyades de l'encert, també com a les pel·lícules (i mai més ben dit). Les veus reticents o hostils a aquesta llei argüeixen que no hi ha públic per al cinema doblat o subtitulat al català. Bé, potser el que no hi ha és oferta: tampoc no hi havia d'haver públic per a una emissora com RAC1, i ja ho veuen. D'altres diuen que això crearà un precedent que obligarà les majors a doblar en altres llengües petites, amb el consegüent perjudici econòmic. El cas és que ja fa temps que es doblen films en llengües amb molts menys parlants que el català: succeeix, però, que són llengües que tenen al darrere un Estat, i no un govern autonòmic. I tanmateix el català, fins i tot sense Estat, en el context europeu no constitueix cap llengua minoritària sinó una realitat de set milions de parlants que conformen un mercat ben suculent, amb una quantitat notòria de mancances encara per cobrir pel que fa a consums culturals. Veure cine en el propi idioma n'és una. Amb la llei, doncs, arriba l'hora d'aprofitar una gran oportunitat.
·
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 3. Divendres, 15 de gener del 2010

17.1.10

Mila Arcarons envia aquesta informació

L'INFERN A LA TERRA

Aquest dies les imatges del terratrèmol a Haití han estat absolutament impactants.
"Miseria crida miseria" són paraules de la meva veïna mentre prenc un cafè. Efectivament . Un dels països més pobres d'Amèrica i del món coneix i sap com "la miseria pot encara ser més dura". Imatges dures a la TV i a la premsa escrita. Terribles i que apunten cap un futur incert.

INFERN A LA TERRA , escriu l'enviada especial de EL PERIODICO avui

També en diferents mitjans de comunicació:

Gairebé 300.000 persones s'han quedat sense sostre després de la destrucció del 10% de Port-au-Prince

M'apunto a la crida de suport i solidaritat. Una crida través de les ONGs catalanes. L’enllaç que trobareu a continuació us portarà a la llista d’entitats que formen part de la Federació Catalana d’ONG per al desenvolupament que han obert comptes corrents d’emergència humanitària per a Haití.

Feu lectura de la seva CRIDA SOLIDARIA .

http://weblog.socialistes.org/lists/lt.php?id=LEVQAA4CVAIMGAcATlcPAwFQ

Font:http://milaarcarons.blogspot.com/