25.1.08


M. Trives/ Diari de Cubelles

Llegir articles de bons periodistes en ocasions et permet en una volada un repàs per el temps que has deixat enredera. Fa dies llegint la columna de Joan Barril ,genial com sempre, i ens permet una lectura que recomanem a Diari de Cubelles.





ELS DIES VENÇUTS // PER JOAN BARRIL

És increïble


JOAN BARRIL


Ara que ja s'han convocat les eleccions del 9 de març és el moment de deixar de parlar de política, perquè la política que ens espera aquests dies que s'acosten serà més espectacle que no pas una altra cosa i ja hi haurà prou portaveus perquè un pobre votant --encara-- s'afegeixi a la gran coral de les promeses i de les amenaces. Quan sigui el moment de la resis- tència a la desraó i la mentida, ja hi tornarem a ser.¿De què parlarem, doncs? De les coses quotidianes, que no per dir- les en veu baixa deixen de ser més importants (més a Catalunya). És fàcil donar la culpa als governants. Però hi ha una cosa sospitosa en aquestes curioses pujades de l'IPC. Fa uns mesos, la inflació era per culpa de les humils mongetes tendres. Avui la inflació és deguda, a més dels carburants, a tres productes tan bàsics i tan nobles com el pa (14,4%), la carn de pollastre (10,2%) i la llet (31%). Ja havíem interioritzat una inflació deguda a causes exteriors. El barril de petroli ha passat en un any de 50 dòlars a acostar-se als 100. Els carburants arrosseguen la pujada de tot. No així del caviar ni dels productes tecnològics ni els abrics de visó.El que s'està disparant són els aliments bàsics. El pa dels bocates, el pollastre de les proteïnes per al pobre i, ves per on, la llet. En aquest país cada vegada és més àmplia la diferència entre un litre de vi dolent i un litre de llet. La notícia de l'any és evident: s'acosta el final de l'alimentació barata. Amb uns sous limitats a l'IPC i uns productes alimentaris que superen aquest IPC, serà molt dolorós entrar en un supermercat. Sobretot per a les rendes més baixes, les que encara consideren que encara val la pena ajupir-se per recollir una moneda d'un cèntim caiguda a terra.Recordo que una de les primeres coses que vaig comprar amb els meus diners va ser un bolígraf Bic. D'això fa més anys que Franco. Un Bic, a la meva edat escolar, costava 7 pessetes. ¿Saben el que costa avui un bolígraf Bic? Seixanta cèntims d'euro. Algú ha controlat el preu d'aquest producte industrial al qual sembla que la inflació no afecta. (Per cert: tampoc afecta la inflació a aquest diari que vostè està llegint, ja que manté des de fa sis anys el mateix preu).Podem escriure amb Bic els versos més tristos aquesta nit de manera gairebé gratuïta. Els indis ens ofereixen un cotxe que es diu Nano per 1.700 euros. Però, ¡ai, la llet! Això de la llet, realment, és increïble.

24.1.08

M. Trives/ Diari de Cubelles

Avui trobem a les págines de La Vanguardia un excel·lent recull informatiu en motiu de la concentració d´ ahir a la plaça Sant Jaume i també de la que va tenir lloc a Madrid a la plaça del Sol. Una ullada us pot permetre una revisió de la importància de la convocatòria i del motiu. Molt recomanable.
En Madrid la manifestación se ha producido en la Puerta del Sol con el lema "por el aborto libre en la Sanidad Pública" para exigir la despenalización del aborto - Efe






Unas trescientas personas piden en Barcelona un aborto "libre y gratuito"


Las asociaciones convocantes inician la anunciada campaña de autoinculpaciones


Barcelona. (EFE).- Unas trescientas personas se han concentrado hoy en la plaza de Sant Jaume de Barcelona a favor del "derecho al aborto libre y gratuito" en una protesta convocada por una cincuentena de organizaciones en defensa de los derechos de las mujeres.

Bajo el lema "las mujeres parimos, las mujeres decidimos", sindicatos, asociaciones y formaciones políticas han reivindicado que el delito de aborto desaparezca del Código Penal, y que sea una prestación sanitaria "normalizada dentro de la sanidad pública".

Seguir leyendo noticia

més informació a

www.lavanguardia.es

23.1.08

INFORMACIÓ SOBRE EL DARRER PLE MUNICIPAL DE CUBELLES A CANAL BLAU

EL PROJECTE DEL NOU PONT SOBRE EL RIU FOIX

http://www.canalblau.cat/cb4/informatius.asp?bcpid=1119284141&bclid=1111449107&bctid=1387524748

http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1119284141/bclid1111449107/bctid1387524748




El Ple rebutja els recursos presentats contra el projecte del pont del riu Foix


La construcció es tirarà endavant segons el projecte aprovat el 12 de novembre, després de desestimar també les al·legacions al plec de clàusules


La sessió plenària corresponent al mes de gener, celebrada dilluns, va desestimar els recursos de reposició formulats contra l’acord d’aprovació i contra els plecs de clàusules administratives i tècniques de les obres del pont sobre el riu Foix, que va tenir lloc en el Ple del 12 de novembre.


L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, va justificar punt a punt els motius que han portat al Consistori a desestimar els recursos presentats i va explicar que “l’Ajuntament de Cubelles sí que va estudiar altres possibles ubicacions”. A més, la cap del govern municipal va assegurar que a l’expedient de l’aprovació del projecte “consten tots els informes preceptius”, i que el projecte constructiu “conté tota la informació tècnica obligatòria”. Aquests arguments van fer desestimar el recurs presentat pel representant de la formació política GI-19, Fernando Àlvarez.


Així mateix, Romero va explicar igualment els motius que motiven la desestimació dels recursos presentats per Carles Ríos i Ruperto Medina. De la mateixa manera que en el cas anterior, Romero va anar argumentant els motius del rebuig als recursos. Entre aquests, destacaven “que el projecte compleix els paràmetres hidràulics”, tal i com indica l’informe emès per l’ACA, “que no és necessari un nou estudi de viabilitat”, “que el projecte no és incompatible des del punt de vista mediambiental”, tal i com indiquen els informes del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, “que no existeix un impacte paisatgístic”, “que l’aprovació definitiva es va fer sobre el projecte constructiu”, “que l’estudi geotècnic és correcte”, “que no procedeix a un nou estudi de mobilitat”, “que es disposen dels informes favorables del Departament de Medi Ambient respecte a Xarxa Natura 2000” i, finalment, que “el projecte contempla la recuperació de l’espai del riu actualment pavimentada com a pas de vehicles a l’alçada de l’Avinguda Onze de Setembre”.


Quan es van obrir els torns de paraula, Josep Lluís Comas, d’ICb, va demanar a l’equip de govern que “reconsideri la seva postura” i va expressar els seus “dubtes envers el projecte”, del que afirmava, “és una imposició”. Tot seguit el representant del PPC, Luís Alamán, coincidia amb la “urgència” d’aquesta infraestructura pel municipi, però “sense haver de polititzar-ho”. El representant popular va reclamar l’elaboració d’uns estudis que, segons el seu parer, “no s’han realitzat”.


El Ple va aplicar l’article 26 del Reglament de Participació Ciutadana (RPC) i va comptar amb la intervenció de Fernando Álvarez, com a representant de la formació política GI-19, i de Xavier Pla, com a portaveu de la Plataforma Volem el Pont per l’Avinguda 11 de Setembre. Álvarez va centrar la seva exposició en demanar “la modificació de la ubicació del pont”, denunciant incongruències en l’informe d’urbanisme. Seguidament, Xavier Pla va denunciar que “no s’han tingut en compte les signatures presentades reclamant un nou estudi, i una modificació de projecte” que, al seu parer, “no suposa la pèrdua de les subvencions”. Pla va aprofitar per demanar que el Govern “convoqui un referèndum popular” per demanar la opinió de la ciutadania el dia 9 de març, coincidint amb les eleccions generals.


La desestimació dels recursos presentats es va dur finalment a votació i es va aprovar amb els 9 vots a favor dels membres de l’equip de Govern (PSC-CiU-ERC) i els 8 en contra de tota la oposició (ICV- ICb- PPC- EC/FIC).
Es desestimen les al·legacions al plec de clàusules
En la mateixa sessió, i amb idèntica distribució de forces, el govern municipal també va desestimar les al·legacions presentades al plec de clàusules administratives i de prescripcions tècniques que regeixen l’adjudicació del contracte d’obres del pont pels grups municipals d’ICV, ICb i EC; Fernando Álvarez com a cap de la formació política GI-19 i Ruperto Medina, en representació pròpia.

De la mateixa manera que en el cas anterior, l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, va anar desgranant un a un els motius en què s’ha basat el govern municipal per desestimar les al·legacions del GI-19. “A l’expedient es troben dos informes favorables del Departament de Medi Ambient”, explica i afegeix que “els estudis geotècnics s’inclouen a la redacció del projecte constructiu”. El representant del GI-19, Fernando Álvarez, que va tornar a intervenir en el darrer torn, va assegurar que “no cal realitzar un nou projecte, sinó que tan sols cal una modificació”.

En el cas de l’al·legació conjunta dels grups d ’ICV, ICb i EC, l’Alcaldessa explica que “no cal un nou estudi de mobilitat del municipi” i que la possibilitat d’un pas de vianants i vehicles per l’avinguda Onze de Setembre “es va desestimar per la complicació de la solució tècnica i urbanística” i que “està reafirmada per la Direcció General d’Urbanisme”. En quant a l’al·legació de Ruperto Medina, presentada a títol individual, “feia referència al projecte i no als plecs de clàusules administratives”.


Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació

més informació a
http://www.cubelles.com/

22.1.08


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

Aurora Garcia Bartomeu , en nom de la nova gestora de l´Associació de dones de Cubelles La Fita i una de les membres fundadores ,envia aquesta nota per publicar al Diari de Cubelles.
Cecilia Mañé a la dreta de la foto, acompanyada de les puntaires a la sala de la Rectoria/ foto /arxiu La Fita



A una dona ,Cecilia Mañé

L´ Associació de dones La Fita coneixíem de prop a la Cecilia. Tota una dona ,alegre,amb un cor generós i que estimava la vida i que la seva no ha respòs a les seves ganes de viure. Varem conèixer la feina engrescadora i a la seva tasca al front de les Puntaires de la Caixa Penedès i en el moment en que La Fita li va demanar la participació a les Mostres de Puntaires de Cubelles dins la setmana de la Dona al voltant del 8 de mars , ella mai va dir un no,molt al contrari la seva creativitat va donar lloc a unes presentacions de la Mostra inigualables amb motius treballats al entorn de les puntes de coixí en que el grup de Puntaires feia pinya.
Recordem a Cecilia amb afecte i amb l´ agraïment sobradament merescut i per tot el bon record que mereix per part de nosaltres.

Aurora Garcia Bartomeu

Associació dones de Cubelles , La Fita


Cubelles,gener 2008
M.Trives/Diari de Cubelles
Ple
Ahir en el transcurs del Ple ,es va donar lloc a intervenir amb la paraula tal com diu i permet el Reglament de Participació Ciutadana del Ajuntament de Cubelles aprovat per unanimitat al 2005 i s´ esperava que, atenent la importància que suposava defensar la no acceptació del pont proposat i aprovat fa un any ,octubre de 2006 ,el portaveu hauria de ser un primer espasa ,un ciutadà que amb les seves paraules fetes amb la percepció i raonaments exposats, signifiques realment un punt i a part.
Potser la bona voluntat d´ un representant de Fauna i de la Plataforma que aquets dies han posat molt interès i esforç per aconseguir suports , no va ser suficient i com a portaveu va fer percebre que d´ altres, que si tenen oratòria i que han participat en determinades tertúlies es trobaven absents ,amagats potser on- line de Radio Cubelles?
El ciutadà oient va escoltar un plec de paraules per part de determinats grups de la oposició en que alguns d´ ells van mostrar el seu interès en donar lliçons de participació i honestedat( i no tenen memòria!!)i d´ altres que es manifesten escampant falsedats i que potser cal demostrar abans i amb tota la veu ,no a boqueta mig tancada i per si cola....cola
Esperem que en el futur aporti noves maneres de fer oposició a un govern que pot equivocar-se però que de moment disposa per endavant d´ un temps, potser no llarg ,però si pot demostrar encara que sap el què fa i el què toca fer .
Si no ja serà el ciutadà qui a les properes eleccions jutgi. Aquesta es la dinàmica de la Democràcia.

20.1.08

DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de l'Ajuntament de Cubelles


NS i GGM AL GRAN TEATRE DEL LICEU

El ratolins del gran muntatge que Joan Font ha creat per La Cenerentola encara s'esmunyen per l'escenari mentre Gabriel García Márquez baixa les escales delGran Teatre del Liceu acompanyat de Narcís Serra. El silenci a l'espai és el mateix que quan l'orquestra ha arrancat l'obertura... Entre actes, els dos deuen haver parlat, segurament, de periodisme i de política: d'aquesta Fundación Nuevo Periodismo Iberioamericano que presideix GGM o de les prespectives econòmiques que NS va traçar per encàrrec de Pasqual Maragall no fa massa... I Gabo devia parlar de lletres: "Macondo era entonces una aldea de veinte casas de barro y cañabrava construidas a la orilla de un río de aguas diáfanas que se precipitaban por un lecho de piedras pulidas, blancas y enormes como huevos prehistóricos"... I Serra de números: García és el cognom més freqüent a Catalunya que llueixen 169.026 ciutadans com a primer cognom i 172.o71 com a segon... en total gairebé el 50% de la població. I mentre la música de Rossini ressona encara a les llotges i a platea, l'ombra dels dos personatges s'adiu amb la història de poder i esperances, d'imaginació i miratges que és la mateixa Ventafocs de Perrault i que, no sé perquè, em recorda aquesta sensació de ventafocs que sovint tenim a Cubelles quan parlem de peatges i de rodalies, d'energia i comunicacions, de residus i depuradores, de cendres, també, de les quals fuig l'Angelina del libret que de segur va emocionar Serra i García Márquez al sentir que potser la política, com la música, com va dir Mahler, "és construir un món amb tots els mitjans possibles". -43

A la foto: Narcís serra al piano en un entrevista amb Sílvia Cóppulo
Articles de García Márquez a:
http://sololiteratura.com/ggm/marquezarticulos.htm
Joyce DiDonato i Juan Diego Flórez, duet de La Cenerentola:
http://www.youtube.com/watch?v=obeAA_8SPwQ