7.5.10





Nota de premsa

El Club Marítim Cubelles contínua assolint un dels seus millors resultats en aquest any tan especial que celebra el seu 40 è aniversari, en aquesta ocasió en la regata 24ª Setmana Catalana de Vela, Gran Premi Generalitat de Catalunya celebrada el cap de setmana passat 1 i 2 de maig en el Club Nàutic El Balis - Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona)-. Aquesta regata És la festa per excel·lència de la vela catalana, on s’agrupen en un sol esdeveniment totes els classes i tipus d'embarcacions pertanyents a la Federació Catalana de Vela. Aquesta edició ha estat rècord de participació 820 regatistas i 530 embarcacions. Els tres navegants del Club Marítim Cubelles que van assistir a aquesta competició van pujar al pòdium, Jordi Obach Rafel va ser guanyador absolut en Patí de Vela Júnior, Jordi Aranega va aconseguir la segona posició en Patí de Vela de 1ª Categoria i Jordi Obach Xifra la tercera posició en Patí de Vela de 2ª Categoria.

Font : Club Maritim Cubelles

6.5.10

Imatge/F. Lleonart/

Temps primaveral

Obrir els sentits a la primavera,
Exhalant la flaire vivificadora
que el cor emocionat t’altera
renovant el ritme alliberador….
Et fa sentir com fràgil papallona
que feliç liba el pol-len de les flors
entre prats i ribes surant rierols
d’aigües cristal·lines on s’acarona.
Tanmateix et sents l’oreneta
xisclant enfollida d’amor que t’empeny...
rasant terra, feliç, enllepolida.
… Dins del nostre niu sempre m´espera
l´eix que fa girar feliç ma vida.
Amor meu. Que seria de mi sense tu ?

Dolors Thomas
'feng shui'? no gracies

M. Trives/Diari de Cubelles
La cara d´ en Saura aquest dia del atorgament mereixia una atenció especial amb escàner
La tristesa dels bombers agreujada per les víctimes es plena de dubtes de si es van fer les coses com calia i es podien haver evitat o potser no ,les desgracies venen i deixant amargor i tristesa a tothom
Si un dia aplega les seves memòries del seu pas per la Conselleria de Governació aquesta serà una de les pagines mes doloroses sense cap dubte. Les altres respecte a la seva gestió, els diaris han informat sobradament de determinats moments complicats en la seva etapa al front de la Conselleria.
Diuen que aquesta , va ser decorada amb les regles que manen en el 'feng shui',on els espais han de complir uns determinats elements en una justa proporció... El proper Conseller a qui pertoqui , faria be en redecorar de nou aquest espai amb el mes pur estil ,potser Ikea ,La Fabrica o el de la cantonada mes propera a la conselleria...de pas fem país.!
Josep Pallàs, el bomber ferit en el foc d’Horta de Sant Joan, va rebre la medalla Macià al mèrit laboral
RAFA JULVE
BARCELONA
No ha passat ni un sol dia en què Josep Pallàs, el bomber que va quedar greument ferit en l’incendi d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), no hagi donat mostres del valor que atresora. En va donar enfrontant-se a les flames més ferotges. En segueix donant en totes les sessions de recuperació per culpa d’un incendi que li va cremar el 75% del cos i va segar les vides de cinc companys dels Grups de Recolzament d’Actuacions Forestals (GRAF) de Lleida. I en va tornar a donar ahir en l’entrega de la medalla Macià al mèrit laboral, que va rebre de mans del president, José Montilla, al Palau de la Generalitat. En la seva primera aparició en públic des d’aquell fatídic 21 de juliol, Pepe (així li diuen els seus més pròxims) va encaixar amb fermesa totes les mirades i flaixos que es van clavar en una cara marcada pel foc i en unes mans cobertes per guants foscos.Hi va haver 22 persones més i 10 empreses guardonades, però ningú va aconseguir més aplaudiments que Pallàs, que ja va exhibir una gran serenitat quan es dirigia a la zona ­reservada als premiats. Mentre que alguns companys de medalla ca­minaven pel passadís molt nerviosos, Pallàs encara va tenir temps de saludar amb dos petons i un somriure la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, asseguda a la tercera ­fila.
El gest del president
L’admiració que va despertar entre els assistents aquest veí de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) va arribar acompanyada del particular homenatge que li va retre Montilla. En lloc de donar-li l’estoig amb la medalla a l’interior com havia fet amb la resta de premiats, el president va agafar la condecoració i l’hi va penjar al coll a Pallàs. L’ovació va ser impressionant. Els gestos d’emoció entre el públic, commovedors. Sobretot, els d’alguns comandaments dels bombers de la Generalitat, com Joan Rovira i Antoni Rifà, les mirades dels quals van semblar perdre’s en el record dels agents morts.
Posant la mà dreta sobre l’espatlla esquerra de l’agent, Montilla es va interessar pel seu estat i li va ­agrair el seu valor i el seu treball. Es van tornar a repetir els aplaudiments fins que va seure, i van tornar a ressonar quan va finalitzar l’acte. Llavors, Pepe, amb una amabilitat exquisida, va explicar a la premsa que preferia no fer declaracions. Només va voler donar les gràcies als especialistes que l’ajuden a recuperar-se i va afegir: «Estic millor d’ànim, agraeixo tot el suport que m’estan donant; premis com aquest m’ajuden a continuar». Tot seguit, va entaular una conversa amb el conseller d’Interior, Joan Saura, que va destacar la seva «força» per superar el que va passar i afrontar la seva recuperació.Aquest reconeixement, atorgat «per la seva valentia i el seu esperit de sacrifici i servei als altres», li arriba a Pallàs quan encara les últimes fases de la rehabilitació. A causa del foc, l’agent va estar més de mig any a l’Hospital de la Vall d’Hebron, acompanyat sempre per la seva mare i la seva germana Montse, que ahir van tornar a mostrar-li el seu afecte al Palau.Ara, Pepe continua recuperant-se en un altre centre perquè encara té problemes de flexibilitat i de mobilitat en un braç. Només la seva família i les seves amistats més íntimes mantenen un contacte directe i continu amb ell, que ha descobert al Facebook un altre lloc de trobada amb nombrosos col·legues de la feina i gent coneguda.Ahir no va fer falta cap xarxa ­social del ciberespai perquè aquest heroi del foc comprovés l’apreci que sent per ell tot Catalunya. Ahir no va caldre que es vestís de bomber. El seu valor va demostrar que ho ha estat, ho és i ho serà sempre.

5.5.10


El Ple aprova definitivament el pressupost per al 2010

Notícies - Hisenda, Planificació i Serveis Externs
05/05/2010
Amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC, CiU i ERC) i els contraris de l’oposició (ICV, PPC, ICb i EC-FIC), el Ple va aprovar definitivament el pressupost general de la Corporació per al 2010. La sessió extraordinària va rebutjar les al·legacions presentades per ICV i el Grup Independent 19 (GI-19), en les quals es reclamava la modificació del text econòmic, argumentant “el no assoliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària”, “la insuficiència dels recursos” i la “conculcació dels principis constitucionals d’eficiència i economia”.
La interventora municipal va argumentar tècnicament com s’havien valorat les al·legacions presentades, determinant que “la normativa ha estat respectada en el tràmit d’aquest pressupost”. En quant al no compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària, la interventora va recordar que “cal aprovar un pla econòmic financer en el termini màxim de tres mesos des de l’aprovació del pressupost”, a la qual cosa es va comprometre el govern municipal a través de l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero. Igualment, la interventora va recordar que els ingressos a través d’una operació financera “és un dels recursos recollits a la normativa reguladora de les hisendes locals”, mentre que el fet que la ràtio d’endeutament arribi al 77% “no incompleix cap normativa”. Precisament, la legislació exigeix que quan se supera el 110% d’endeutament calgui una autorització prèvia per poder realitzar operacions financeres –demanar un crèdit-, i fins i tot la previsió per aquest any és que aquest llindar s’augmenti fins al 125%. Igualment, la normativa permet que el càlcul d’aquest índex d’endeutament es faci amb les dades del darrer exercici liquidat, que en el cas de Cubelles és el 2008 –la del 2009 es pot aprovar dintre del primer semestre d’enguany-. Finalment, la tècnica va referir-se a la conculcació dels principis constitucionals (art. 31.2 CE) d’eficiència i economia, assegurant que no s’incompleixen perquè la Constitució es refereix “a la gestió de la despesa pública, però l’ajuntament acudeix al préstec”.

El regidor d’Hisenda, Xavier Grau, que va agrair “el to i el tarannà de les al·legacions”, si bé va qualificar-ne algunes com a “originals”, va afirmar amb rotunditat que el pressupost “no vulnera la legalitat vigent, i molt menys la Constitució espanyola”. Considera “una obvietat que qualsevol acció d’un govern, sigui bona o dolenta, condiciona els governs futurs” i ho argumenta assegurant que Cubelles ha “viscut molts anys incrementant l’estalvi i reduint l’endeutament i ja veiem quin és el resultat, només cal donar-se una volta i veure la manca de serveis, de noves infraestructures i de manteniment de la via pública”. Per això, el compromís del tripartit (PSC, CiU i ERC) és que “els diners de la ciutadania han d’estar al servei de la ciutadania”, seguint les prioritats marcades “al Pla de Mandat per a aquests quatre anys”.

El regidor va reclamar als grups de l’oposició que expressin “quines inversions prioritzarien, quines deixarien de fer”, cosa que assegura no han fet “ni a nosaltres ni a la ciutadania”. Per al Govern municipal, d’entre les inversions aprovades, les prioritàries per al 2010 són “la reforma del nucli antic, la del passeig Marítim, la construcció de la nova biblioteca i l’ampliació del cementiri”. Finalment, Grau va acusar l’oposició d’estar “ancorats en un discurs mediàtic” respecte a l’endeutament de l’Ajuntament i va afirmar que “proposem un pressupost de progrés en una situació de crisi”.



Tenim al Punt ....respecte aquest tema
L'Ajuntament de Cubelles haurà de realitzar un pla de sanejament financer
L'incompliment de l'estabilitat pressupostària obliga l'equip de govern a presentar el document


Notícies de ...

L'Ajuntament de Cubelles haurà d'elaborar un pla econòmic financer en el termini màxim de tres mesos, tenint en compte que el pressupost del 2010 incompleix l'objectiu d'estabilitat pressupostària. El govern local (PSC, CiU i ERC) va aprovar definitivament la proposta econòmica municipal, amb els vots en contra de l'oposició, dimarts al vespre. ICV, el PP, Iniciativa per Cubelles i l'Entesa per Cubelles van reiterar les seves crítiques a l'augment d'un deute municipal que aquest any arribarà al 77%. Un altre dels retrets de l'oposició va ser el retard amb què arriba el pla de sanejament financer.
La falta d'estabilitat pressupostària; és a dir, d'un equilibri entre les despeses i els ingressos de l'Ajuntament de Cubelles i la conseqüent necessitat de crèdit, obliga el municipi a elaborar un pla econòmic financer. Així va assegurar-ho la interventora municipal en el ple extraordinari de dimarts, en el qual va aprovar-se definitivament el pressupost del 2010. El pla de sanejament ha de preveure com afrontar el desequilibri pressupostari de l'Ajuntament en un termini de tres anys.
«Si la llei diu que hem de fer el pla, el farem», va dir l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC). Tant Romero com el regidor d'Hisenda, xavier Grau (PSC), van negar qualsevol «il·legalitat» del pressupost.
Al·legacions
El govern va desestimar les al·legacions presentades pel grup GI 19 i per ICV, en les quals es criticava, entre altres aspectes, la falta d'estabilitat pressupostària.
Algunes de les inversions més importants que inclou el pressupost d'aquest any són la rehabilitació del nucli antic, la construcció d'una biblioteca, la millora del passeig, i l'ampliació del cementiri. El pressupost total arriba als 22 milions d'euros.
L'absència d'equilibri entre ingressos i despeses i l'augment del deute, que aquest any arriba al 77%, van centrar les crítiques dels grups de l'oposició. «Hem passat de no tenir gairebé endeutament a tenir un deute de 12 milions d'euros», va assegurar el regidor del PP Luis Alamán. Per la representant d'ICV Mònica Miquel, el pressupost del 2010 «hipoteca la població durant molts anys per una operació de crèdit no necessària» amb un préstec d'uns sis milions d'euros.
Així mateix, la regidora va assegurar que, si es tingués en compte la liquidació del pressupost del 2009 en lloc de la del 2008, el percentatge d'endeutament seria major. «Per què no va elaborar el pla econòmic financer del 2009, quan també hi havia un incompliment de l'estabilitat pressupostària?», va preguntar Miquel a l'equip de govern. La regidora d'Iniciativa per Catalunya Verds també va referir-se als vuit milions d'euros de romanent de tresoreria que van deixar a l'Ajuntament governs anteriors a l'actual tripartit.

El pla de mandat

El regidor d'Iniciativa per Cubelles, José Luis Comas, va acusar el tripartit de voler «complir a qualsevol preu un pla de mandat» tot i la crisi econòmica. «Jo parlaria d'alegalitat, no d'il·legalitat», va dir Comas.
El pressupost del 2010 «no resoldrà els problemes reals de Cubelles», segons la regidora de l'Entesa per Cubelles, Anna Martínez. «Demanem que es compleixi el 2010 la realització d'un pla financer que ens digui com afrontar el deute», va reclamar la regidora a l'equip de govern del municipi.

LES FRASES

XAVIER GRAU
regidor d'hisenda (PSC)

«No es vulnera la legalitat. El nostre és un pressupost de progrés, de confiança en el municipi. Trobem a faltar aquesta expressió de confiança [per part dels grups de l'oposició]

MÒNICA MIQUEL
regidora d'icv

«Si agaféssim la liquidació del pressupost del 2009 veuríem que l'endeutament seria molt més gran. Entenem que s'està enganyant la població d'alguna manera»

LUIS ALAMÁN
regidor del pp

«S'incompleix reiteradament l'objectiu d'estabilitat pressupostària, els ingressos són insuficients. Passem de no tenir gairebé endeutament a un deute de 12 milions»

JOSÉ LUIS COMAS
regidor d'icb

«Creiem queel capítol d'inversions del 2010 és fruit de la intenció de voler complir a qualsevol preu un pla de mandat. La situació econòmica ara és una altra»

ANNA MARTÍNEZ
regidora de l'entesa

«El municipi tardarà molts anys a recuperar-se. En una actitud de prepotència i irresponsabilitat deixaran l'Ajuntament amb un deute de 12 milions d'euros»
Foto/arxiu Diari de Cubelles

M. Trives/Diari de Cubelles
Tenim uns dies un pel trastocats . Fa una setmana creiem ja oportú guardar la roba d´ hivern i treure les primeres camisetes o roba prima a airejar i aprofitar un sol magnífic ,aquest sol tan cubellenc i resistent amagar-se fins ben entrada la tarda i que permet veure la gent pel carrer o passejar per la vorera del mar i admirar una posta de sol. De moment ,ja tenim de nou que treure roba mes adient i el paraigües i a esperar que torni a sortir el sol !
sortida teatre DE LA SOCIETAT CULTURAL L`ALIANÇA

Ja tenim confirmada la sortida al teatre Goya, serà el dissabte 29 DE MAIG i la sortida a LES 7,30 DE LA TARDA DEL GRECOS. CONCENTRACIÓ A LES 7,15 DE LA TARDA.

TEATRE GOYA "UN DÉU SALVATGE" DE YASMINA REZA

PREU ENTRADA SOCI 35 € AUTOCAR INCLÓS PREU ENTRADA NO SOCI 38 €
AUTOCAR INCLÓS EL PAGAMENT A LA CAIXA DE CATALUNYA AL COMPTA 02/ 78 98 78
A PARTIR DEL DIA: INSCRIPCIONS SOCIS DEL 26 D`ABRIL AL 14 DE MAIG INSCRIPCIONS NO SOCIS DEL 17 AL 25 DE MAIG
Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell


Inauguració de l´ exposició

Divendres 7 de maig, a les 20.00 h. a la Rectoria de Cubelles

Francesc Macià, una Catalunya lliure, justa, pròspera i gloriosa
a càrrec del president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat.
L'exposició es podrà visitar fins al 16 de maig dins d'aquest horari: dissabtes de 19 a 21 h. i diumenges, de 12 a 13.30 h.
Exposició organitzada per la Fundació Josep Irla, cedida en conveni a l'Institut d'Estudis Penedesencs

http://amicscastell.blogspot.com/

i a mes....

ÀUDIOVISUAL: 10 anys d’activitats del G.E.C. Amics del Castell

Diumenge 9 de maig, a les 12 del migdia, a la rectoria.
A càrrec d'Antoni Pineda.
A través d'aquestes fotografies fem un recorregut pels deu anys d'història del Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell' de la mà del nostre vicepresident, n'Antoni Pineda.

Font:

3.5.10



DIA A DIA
XAVIER GRAU
REGIDOR DE L'AJUNTAMENT DE CUBELLES


SENZILLAMENT, LUCKY GURI
Doncs, això. Com diu en Jordi, amo i senyor, mestre de cerimònies del Pic&Jazz: "Senzillament, Lucky Guri". Amb quatre retalls de Sinatra, dos gestos de Cugat i un mal dissimulat accent de Llach, el millor hereu de Tete Montoliu va exhibir-se dijous passat a Cubelles entre una trentena d'espectadors i espectadores entregats des del minut u. Com sempre, brillant. Un cop més, irreverent. Altre volta mestre de la improvisació... Lucky Guri a l'abast del nostre veïnat. En la distància curta, en la proximitat, la música de jazz és com millor es desenvolupa tot i que n'anem perdent el costum. Lucky Guri interpreta, reinventa, aporta el seu segell personal a qualsevol melodia des d'aquell primer dia que va enmirallar-se en Oscar Peterson. En temps de pasteurització de gairebé tot, l'acudit tosc, rude, enfàticament groller que el mestre utilitza per presentar cada tema i per mantenir l'interés de l'audiència a dos pams és un record d'altre temps. De l'artista de raça i de l'auditori que pot estar per tot menys per aquell sacerdot de la música sentida que durant molts anys va ser teló sonor d'escenaris plens de fum i regats d'alcohol. Avui ja no. El gran pianista del jazz català es defineix amb un My Way d'autoconfessió, es diverteix amb una virtuosíssima versió de Gilbert Bécaud i ens deixa a la cocktelera el Boig per tu de Sau amb unes gotetes de Vangelis. Ah!!! i no cal perdre's, malgrat la recent desfeta europea, la versió més entussiasta del Cant del Barça que ben bé podria haver tancat més d'una nit de gresca al Cotton Club!! Vaja, que temps era temps i tot un luxe a Cubelles. -65