18.12.04

FINALMENT EL GOVERN CENTRAL ES MANIFESTA: SÍ A LA TÈRMICA

Adjuntem informació publicada ahir al diari El Punt. Feu especial atenció a les previsions d'Endesa per l'any 2008!!! Sorprenent!

Penedès. El govern espanyol no sol·licitarà la baixa de la central tèrmica de Cubelles perquè compleix la llei
L.M. . Cubelles

El govern espanyol té previst facilitar la continuïtat de la central tèrmica de Cubelles, ja que aquesta s'ajusta a la legalitat vigent. Segons la resposta que el govern de Madrid ha donat al diputat de CiU Carles Campuzano, la llei 54/1997 reconeix el dret a la lliure instal·lació i la lliure competència, per això no és procedent la intervenció del govern, llevat del cas que fos necessari per garantir el subministrament d'energia elèctrica. Segons fonts de CiU, ni el propietari de la tèrmica, Endesa, té pensat sol·licitar la seva baixa, ni l'Estat la hi demanarà, ja que la tèrmica de Cubelles pot funcionar amb fueloil i amb gas natural i això significa que compleix la normativa vigent.
En la resposta que ha donat el govern espanyol, s'especifica que segons la informació que ha facilitat el propietari, l'objectiu és funcionar cremant només gas natural, reservant l'ús del fueloil per al cas que es produís una falta de subministrament de gas natural.
Els estatuts de la central de Cubelles estipulen que aquesta hauria de ser traslladada fora del municipi el 2005, encara que la Generalitat sempre ha defensat també la seva continuïtat al municipi, tot i la contrarietat manifesta dels veïns de Cubelles. Endesa ha iniciat la tramitació per a l'autorització d'una central tèrmica de cicle combinat de 800 mW per subtituir la tèrmica actual. L'empresa preveu que la nova podria entrar en funcionament el 2008-2009, moment en què Endesa sol·licitaria el tancament de la tèrmica de fueloil-gas natural actual

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aixó que vol dir? que tant si agrada com si no no tenim cap sortida,només la d´acceptar aquesta posició?
Crec que independenment de lo que digui el govern o la Generalitat els ciutadans de Cubelles tenen algo que dir ,o no?El mateix alcalde sr Marcillas que fins ara sembla que no le desagrada l´idea de respirar lo que ens tenim ,hauria de pensar que no tots pensem lo mateix.Crec per informacions que he trobat consultant Internet que la ultima paraula la té l´Ajuntament afectat, per lo tant ,perque no diu NO a la Tèrmica,de una vegada i aixís es veurá a qui tenim a l´Ajuntament.
Que pasa si l´Ajuntament diu que no la vol?. L´imposarán?
Consulteu a Internet a d´altres poblacions que han patit el mateix problema i veureu perque no es vol.
Sou els unics que heu donat informació i en tot primer moment i amb la mateixa tónica sempre ,informant ,jo llegeixo perque estic jubilat tots els diaris a la biblioteca del poble i se que no heu enganyat.Pero que pasa? en aquests moment s´apunten al carro que vareu encapçalar, tots els que han estat callats esperant que el seu grup o la situació actual els motiva a dir que si aixó ,que si lo altre,vajenades! Tinc molt temps i aquest espai per dir lo que em sembla em fará sortir sovint

Un vehí del poble,avans antitermic i també en aquest moment.