5.12.04

L'ATENCIÓ SANITÀRIA, AL FORUM d'ICb

L'estat de l'atenció sanitària a Cubelles ha centrat aquesta setmana el debat al FORUM d'ICb amb opinions diverses.
Segons la Coodinadora d'Usuaris de la Sanitat (CUS), les principals queixes en el servei públic d'atenció sanitària es refereixen a reclamacions relacionades amb els diagnòstics (22%), la demanda d'informació (13%) i sobre possibles negligències (12%).
Més informació sobre la CUS: clikant aquí
Per participar al FORUM d'ICb aquí

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'estudi de la CUS exposa les principals queixes des d'una visió territorial generalista.A Cubelles a més a més, patim 2 greuges derivats de unes polítiques que han descuidat el creixement demogràfic:
1. A nivell de la comarca del Garraf, amb un creixement de població entorn al 37%, no creixen les places hospitalàries i es redueixen els serveis de l'Hospital Comarcal de Sant Antoni;
2. A Cubelles, amb un dèficit històric d'equipaments d'atenció sanitària (resolt durant molts anys amb una insuficient clínica rural) es va construir l'actual CAP en dues plantes quan rondavem els 4000-5000 habitants. S'inagurà amb ús solament de la planta baixa, segons sembla donat que amb aquesta ja es podia resoldre el problema de manera immediata. Tot seguit s'acabà de construir la primera planta i poc después s'instalaren altres serveis municipals no sanitaris ni de serveis a la persona. Avui, depassem el doble de la quantitat d'habitants i els serveis sanitaris segueixen funcionant amb el mateix espai i any rera any "anem tirant" i esquivant el creixement sense que la resta d'equipament passi a l'ús per al qual va ser planificat i construït: ¿tan ben resolt va quedar el problema, que la solució provisional sembla que ha esdevingut definitiva? o es que ara la salut dels cubellencs ha millorat tant que amb la meitat ja en tenim prou?

Com que seguim creixent en població, sembla que hem de refiar-nos que la nostra salut col·lectiva anirà millorant a un ritme inversament proporcional al nombre d'habitants. Tanmateix, els creixement dels nostres impostos locals i el de la nostra aportació a la seguretat social, si que creix segons l'augment de població; i fins i tot més!!

Anònim ha dit...

Seria bo saber quina és la proporció entre metges i ciutadans de Cubelles, millor dit quants pacients ha d'atendre un metge, quants minuts o segons pot dedicar-hi amb una certa dignitat pel malalalt???. Seria bo que amb xifres i estadístiques fiables s'inicies un programa de necessitats pel que fa al personal sanitari, seria bo saber quins són els equipaments sanitaris que es pensen construir o bé si es pensa ampliar la planta superior del CAP, actualment ocupada pels serveis tècnics. L'augment imparable de població obliga a donar resposta urgent a una de les primeres necessitats, m'atreveria a dir bàsica, que és la salut...i a planificar, i a exigir al govern tripartit un pla de schock per Cubelles i la comarca del Garraf. Em sembla que els grups locals amb representació al govern tripartit callen i exigeixen poc per allò de que no s'enfandin els "jefes" i...els que hi perdem sóm els ciutadans que observem estorats com es passen la pilota, resant per no caure malalts. Poca broma!!!cal iniciar un profund debat i anar per feina, i os agradi o no aquesta tasca passa per un grup local com el vosstre, sense "la voz de su amo" que os digui quan heu d'estar callats i quan heu d'enviar grans missatges, aixì que es poseu les pil.les i compteu amb la meva implicació.