5.4.05

ICb SOL.LICITA MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA TÈRMICA AL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT

Representants d'ICb han sol.licitat que la Generalitat de Catalunya aporti més informació al conjunt de la ciutadania sobre el projecte d'Endesa de contruir noves centrals tèrmiques a Cubelles. Aquesta petició ha estat realitzada en el decurs d'una entrevista oficial amb Maria Comellas, directora general de Qualitat Ambiental del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. El departament de Medi Ambient no descarta rganitzar algun tipus d'acte informatiu a traves de tècnics qualificats de l'ICAEN (Institut Català de l'Energia).
ICb va plantejar a Maria Comellas els greus problemes que comporta l'existència de l'actual central tèrmica i la necessitat que la Generalitat no autoritzi les noves construccions que Endesa preveu fer a Cubelles.
ICb va informar directament el departament de Medi Ambient de la necessitat d'analitzar a fons la situació de la producció elèctrica a Catalunya a l'hora de definir el Pla Energètic català que prepara el Govern.
El compromís d'ICb segueix sent el de fomentar la màxima informació sobre el projecte d'Endesa i aconseguir la unanimitat dels partits polítics i entitats a l'hora de manifestar el rebuig conjunt a la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles.
ICb va informar igualment Maria Comellas de l'existència de la plataforma Stopendesa d'oposició a la construcció de noves centrals tèrmiques.
Més informació a: www.cubelles.ca